دیفرگمنت (Defragment) هارد درایو در ویندوز 10 | فضای بیشتری در هارد خود داشته باشید

defrag کردن درایوها

بروز رسانی 21 شهریور 1400 :

فرایند دیفرگمنت برای از هم گسیختگی داده ها کاربرد دارد که سبب می شود سرعت کامپیوترتان بیشتر شود هرچند که از هم گسیختگی دیگر مانند گذشته سبب کند شدن کامپیوترتان نمی شود. این مقاله شامل دستورالعمل هایی برای چگونگی چک کردن هارد ویندوز 10 ، از جمله نحوه بررسی نوع هارد دیسک شما و نحوه دیفرگم شدن درایو برای بهینه سازی و بیشتر شدن سرعت کامپیوتر در صورتی که درایو از نوع HDD باشد، می باشد.

 دیفرگمنت هارد ویندوز 10

درایو های ssd نیازی به فرایند دیفرگمنت ندارند . اگر می دانید که سیستمتان دارای درایو HDD هست می توانید فرایند دیفرگمنت را در ادامه دنبال کنید.

مراحل دیفرگمنت ویندوز 10

1- در قسمت جستجو ویندوز 10، عبارت  Defragment and Optimize Drives را تایپ  وجستجو کنید. درایو موردنظر خود را برای دیفرگ  انتخاب کرده و روی Analyze کلیک کنید.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

2- آنالیز درایو می تواند چند دقیقه طول بکشد. برای مشاهده پیشرفت آنالیز می توانید وضعیت را در قسمت Current status مشاهده کنید.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

3- پس از اتمام تجزیه و تحلیل ، فیلد Current status را مجدداً برای نتایج بررسی کنید.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

بهترین عملکرد عمومی این است که باید هارد دیسک خود را کمتر از 5 درصد نگه دارید  برای عملکرد بهینه. اگر بیش از 10 درصدباشد، باید برنامه Optimize را برای سازماندهی مجدد درایو اجرا کنید.

4- اگر تصمیم گرفته اید درایو Windows 10 خود را دیفرگمنت کنید ، دوباره درایو را در پنجره Optimize Drives انتخاب کنید. سپس Optimize را انتخاب کنید.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

5- ابزار Optimize Drives ، درایو را دوباره آنالیزکرده و سپس فرآیند دیفرگم را آغاز می کند. مجدداً می توانید وضعیت دیفرگمنت را با بررسی قسمت Current status مشاهده کنید.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

شما چندین اصطلاح را در طول فرآیند دیفرگمنت خواهید دید، از جمله ” analyzed ” ، ” relocated ” و ” defragmented”.

6- پس از اتمام این فرآیند ، “OK (0% fragmented) را در قسمت Current status مشاهده می کنید. این بدان معناست که هارد دیسک شما به طور کامل دیفرگم شده است.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

درایو خود را به طور خودکار بهینه کنید

به جای این که بخواهید تمام  فرایند دیفرگم را به صورت دستی انجام دهید ، می توانید ویندوز 10 را طوری پیکربندی کنید که این کار را به صورت خودکار انجام دهد.

1- در همان پنجره Optimize Drives ، روی Turn on در قسمت Scheduled optimization کلیک کنید. اگر قبلاً فعال شده باشد ، تغییر تنظیمات را نمایش می دهد. با این کار پنجره برنامه بهینه سازی باز می شود.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

2- گزینه Run on a schedule را انتخاب کنید و فرکانسی را که می خواهید درایو خود را بهینه کنید  در قسمت Frequency تنظیم کنید. اگر بیش از یک درایو دارید ، دکمه Choose را انتخاب کنید تا درایو موردنظر برای بهینه سازی برنامه انتخاب شود.

چیزهایی که می‌توان در ویندوز 10 انجام داد که در ویندوز 8 ممکن نبود!

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

3- درایو را برای بهینه سازی انتخاب کنید ، Automatically optimize new drives( بهینه سازی خودکار درایوهای جدید) را فعال کنید و دکمه OK را انتخاب کنید.

دیفرگ (Defragment) ویندوز 10

4- برای بازگشت به پنجره اصلی Optimize Drives ، OK را فشار دهید. پس از اتمام کار، می توانید Close را فشار دهید تا کل برنامه به پایان برسد زیرا کارتان با آن تمام شده است.

5- در حال حاضر رایانه ویندوز 10 شما به طور خودکار هارد دیسک شما را به طور مرتب دیفرگمنت می کند ، بنابراین هرگز نگران این نباشید که خودتان باید بصورت دستی این کار را انجام دهید.


نحوه تشخیص هارد SSD یا HDD

بسیاری از رایانه های ویندوز 10 هنوز دارای هارد دیسک (HDD) هستند که یک دیسک مکانیکی و مغناطیسی که داده های دیجیتال را ذخیره و بازیابی می کند. اگر رایانه ویندوز شما دارای HDD است، می توانید گاهی دستگاه را دیفرگ کنید. اگر دارای درایو SSD هستید، پس نباید همه آن را دیفرگمنت کنید.

1- در نوار جستجو ویندوز، Run را تایپ کرده و Run App را انتخاب کنید تا باکسRun باز شود.

2- در قسمت باز شده dfrgui را تایپ کرده و Enter را فشار دهید.

با این کار پنجره Optimize Drives باز می شود. تمام هارد دیسک های نصب شده روی سیستم خود را در این قسمت می توانید مشاهده کنید. اگر درایویی که می خواهید آن را defrag کنید در قسمت Media type دارای هارد دیسک است، درایو HDD است. اگر دارای درایو حالت جامد است ، SSD است.

HDD در مقابل SSD

یک هارد HDD اطلاعات را با حرکت دادن بازوی مکانیکی روی دیسک بازیابی می کند. اگر اطلاعاتی که بازیابی می کند در قسمت های مختلف دیسک تقسیم شود ، این امر نیاز به حرکت زیاد و زمان بیشتری برای بازیابی داده ها دارد (یعنی سرعت رایانه را کندتر احساس می کنید).

در مقابل ، فرایند فراگمنت در درایو SSD واقعاً هرگز کندتر نخواهد بود زیرا داده ها را به صورت الکترونیکی از هر مکان ذخیره سازی حافظه بدون قطعات متحرک می خواند، بنابراین دیفرگم کردن داده ها در این درایو مهم نیست. همچنین ، تنظیم مجدد SSD در واقع استفاده بیش از حد از درایو را اعمال می کند. و از آنجایی که سلول های حافظه SSD هر بار که اطلاعاتی را برای آن می خوانید یا می نویسید کاهش می یابد، دیفرگ بدون نیاز به طول عمر آن درایو را مصرف می کند.

بیشتر بخوانید  چگونه در برنامه Paint به تصویر border(حاشیه)  اضافه کنیم

defrag کردن و یا «defrag» کار بسیاری ساده ای است و سبب می گردد تا فضای ذخیره سازی شما در ویندوز 10 افزایش یابد. اگر شما یک هارد دیسک دارید که مدت زمان طولانی Defrag نشده است، ممکن است متوجه شوید که کارایی آن به طور پیوسته کاهش پیدا کرده است. این موضوع بدان معناست که به احتمال زیاد اکنون زمان انجام یک defrag در آن درایو می باشد تا همه چیز به حالت عادی خود باز گردد.

قبل از شروع، باید اطمینان حاصل کنید که درایو که برای defrag برنامه ریزی می کنید یک هارد دیسک است و نه درایو حالت جامد (SSD). ابزار Defrag ویندوز 10 می تواند به شما بگوید که چه نوع درایوی در پیش روی شما می باشد. ما در حال حاضر مستقیما در دستورالعمل ها قرار می گیریم تا فضاهای به درد نخور هارد دیسک را از بین ببریم، اما فقط توجه داشته باشید که نباید یک درایو حالت جامد (SSD) را پاک کنید، پس از بیان دستورالعمل های defragment هارد در ویندوز 10 توضیح خواهیم داد که چرا؟

ابتدا، ابزار Defrag ویندوز 10 را باز کنید.

defrag کردن درایوها

  • گام اول: کلید ویندوز را فشار دهید و عبارت defrag را در نوار جستجو تایپ کنید، سپس گزینه ی “Defragment and Optimize Drives” را از نتایج انتخاب کنید.

اگر نوار جستجوی شما چیزی را نشان نمی دهد یا شما نتایج فوق را نمی بینید، همچنین می توانید با باز کردن Control Panel، انتخاب System and Security و سپس گزینه ی «Defragment and optimize your drives» را در زیر Administrative Tools header انتخاب نمایید.

شما می توانید با فشار دادن کلید ویندوز و تایپ کردن «Control Panel» در نوار جستجو و انتخاب نتیجه وارد کنترل پنل شوید و یا می توانید منوی start را باز کنید، در بخش Windows System folder به پایین بروید، آن را باز کرده و سپس کنترل پنل را از داخل آن انتخاب کنید.

defrag کردن درایوها

  • گام دو: لیستی از درایوهای رایانه خود را در ابزار Defrag مشاهده کنید و هارد دیسکی که می خواهید آن را defrag کنید، انتخاب کنید.
  • مرحله سوم: ستون “Media Type” را برای درایو خود بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که درایو حالت جامد (SSD) نیست. تنها یکپارچه سازی هارد دیسک را انتخاب نموده و اجرا کنید.
  • مرحله چهارم: روی درایوی که می خواهید defrag کنید کلیک کرده، سپس دکمه «Optimize» را در زیر لیستی از درایوها فشار دهید.

ویندوز 10 ممکن است از شما بخواهد پیش از اینکه فرآیند آغاز گردد، گزینه ی اجرا را تایید کنید.

  • مرحله پنجم: به عقب برگردید و ابزار Defrag را فعال کنید. بسته به حجم درایو شما و سطح تکه تکه شدن، ممکن است زمان زیادی برای تکمیل این فرآیند طول بکشد.
  • مرحله ششم (اختیاری): اگر می خواهید ویندوز 10 شما به طور منظم این کار را در طول ماه انجام بدهد، می توانید بهینه سازی برنامه ریزی شده را در داخل ابزار Defrag فعال نمایید. دکمه «Turn on» را در زیر گزینه ی «Scheduled optimization» فشار دهید، سپس برنامه ای را که می خواهید ویندوز دنبال کند، انتخاب نمایید و دکمه ی «Choose» را فشار دهید تا انتخاب شود که درایوها باید در defrags منظم گنجانده شوند.

کدام نوع از هارد دیسک ها را نباید defrag کنید

مهم است که توجه داشته باشید، بسیاری از رایانه های مدرن، مدل هایی که بیشتر احتمال دارد ویندوز 10 را اجرا کنند، ممکن است درایوهای واقعی نداشته باشند، بلکه از درایوهای حالت جامد (SSD ها) استفاده کنند. در مورد SSD ها، انجام یک defrag غیرضروری است و در واقع می تواند برای طول عمر SSD نیز زیان آور باشد.

Defragmentation دیسک اطلاعاتی را بر روی یک دیسک دور می کند تا داده های مربوط به آن به صورت فیزیکی در هارد دیسک در کنار یکدیگر قرار گیرند. این به بهبود سرعت در دیسک کمک می کند، زیرا داده های بیشتر می توانند بدون نیاز به پرش بین بخش های دیسک به صورت متوالی خوانده شوند. همچنین می تواند به کارهای خود سرعت زیادی ببخشید، زیرا داده های تازه نوشته شده می توانند به ترتیب در داخل درایو قرار بگیرند.

SSDها از یک صفحه ی خواندن / نوشتن بر روی یک دیسک به منظور خواندن و نوشتن داده ها استفاده نمی کند. بنابراین، تقسیم بندی داده ها بر روی بخش های مختلف حافظه فلش SSD تاثیرات مشابهی با آن چیزهایی که در هارد دیسک ها شاهد هستیم، ندارد. بنابراین، توصیه نمی شود که بر روی SSD ها یکپارچه سازی (Defragmentation) انجام دهید. تلاش برای انجام این کار با استفاده از ابزار ساخته شده در defrag حتی ممکن است  برای SSD ها کار نکند، به جای این کار یک عملیات TRIM وجود دارد که بلوک هایی از داده ها را که دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند شناسایی نموده و آن ها را پاک می کند.

 

بیشتر بخوانید

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید …

 

منبع: techradar

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : دیفرگمنت (Defragment) هارد درایو در ویندوز 10 | فضای بیشتری در هارد خود داشته باشید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *