6 گام برای فول استک دولوپر شدن + موقعیت های شغلی Full-stack دولوپر

گام برای فول استک دولوپر شدن

تسلط در برنامه نویسی هم مانند هر تخصص دیگری نیاز به زمان و کسب تجربه دارد. آموزش برنامه نویسی مانند خیلی از تخصص های دیگر با گذراندن دوره های آموزشی ممکن است. اما تفاوتی که با دیگر تخصص ها دارد این است که مسیر کاملا مشخصی برای شروع و ادامه ندارد.

در واقع شما به عنوان فردی که تصمیم دارید تبدیل به یک برنامه نویس حرفه ای یا یک فول استک دولوپر شوید، نمی دانید که برای شروع باید سراغ یادگیری کدام زبان ها و فریم ورک های برنامه نویسی بروید و در ادامه به طور گام به گام چه مباحث و زبان های دیگری را یاد بگیرید.

ما در این مطلب به کمک شما آمده ایم تا مسیر یادگیری برنامه نویسی را برای شما هموار کنیم. ما در این مطلب به شما خواهیم گفت که برای تبدیل شدن به یک فول استک دولوپر حرفه ای باید چه مواردی را یاد بگیرید و از چه مراحلی عبور کنید. پس در ادامه همراه ما باشید.

 

برنامه نویس نویس فول (Full-stack) استک کیست؟

به طور خلاصه به برنامه نویسی که توانایی کدنویسی و توسعه پروژه های برنامه نویسی در هر دو بخش فرانت اند و بک اند را داشته باشد، فول استک دولوپر گفته می شود. منظور از فرانت اند کدنویسی تمامی چیزهایی است که کاربر می تواند با چشمان خود در یک سایت و یا اپلیکیشن ببیند. مثل منوها آیکون ها محصولات و…

بک اند نیز به تمامی مواردی گفته می شود که از دید کاربر مخفی هستند. کدنویسی بک اند میان سرور و سایت یا اپلیکیشن انجام می شود. مثلا اینکه بعد از کلیک بر روی یک دکمه چه اتفاقی بی افتد به برنامه نویسی بک اند مربوط می شود.

به عنوان یک فول استک دولوپر شما باید حداقل با یک زبان برنامه نویسی یا فریم ورک در هر دو طرف بک اند و فرانت اند آشنایی داشته باشید.

 

گام اول در آموزش برنامه نویسی – انتخاب شاخه برنامه نویسی

اولین گام انتخاب شاخه فعالیت است. شما باید در این مرحله تصمیم بگیرید که می خواهید در کدام شاخه از برنامه نویسی فعالیت کنید. شاخه های اصلی برنامه نویسی به موارد زیر تقسیم می شوند:

  • برنامه نویسی وب
  • برنامه نویسی موبایل
  • برنامه نویسی دسکتاپ

اینکه شما کدام شاخه را انتخاب می کنید ارتباط مستقیم با این مساله دارد که باید کدام زبان های برنامه نویسی را یاد بگیرید. بنابراین ابتدا با توجه به علاقه خود و نیاز بازار کار شاخه مورد نظر خود را انتخاب کنید. ما در این مقاله به شاخه برنامه نویسی وب  و تبدیل شدن به یک فول استک دولوپر در این شاخه خواهیم پرداخت.

گام برای فول استک دولوپر شدن

 

گام دوم – یادگیری HTML و CSS و Jquery

اولین و مهم ترین مبحث برای ورود به دنیای برنامه نویسی وب و برنامه نویسی موبایل، آموزش html و css است. کل فضای وب بر اساس این دو زبان نشانه گذاری ساخته شده است. HTML در واقع ابزاری است که برنامه نویسان به کمک آن اسکلت و ساختار اصلی ظاهر یک سایت را تعریف می کنند و سپس به کمک CSS به اسکلت ساخته شده استایل و زیبایی می بخشند.

برای افزایش سرعت کار توسعه HTML و CSS می توانید از بوت استرپ (Bootstrap) استفاده کنید. فریم ورک بوت استرپ مجموعه ای از ابزارهای رایگان برای ایجاد صفحات وب و نرم افزارهای تحت وب است که شامل دستورات HTML، CSS و توابع جاوا اسکریپت جهت تولید و نمایش فرم ها، دکمه ها، تب ها، ستون ها و سایر المان های مورد نیاز طراحی وب می باشد.

حالا نوبت به یادگیری Jquery است. جی کوئری یک کتابخانه متن باز کوچک، سریع و سبک برای جاوا اسکریپت است که هدف آن ساده ‌سازی نوشتن اسکریپت‌ های سمت کاربر در HTML می ‌باشد. از قابلیت ‌های فوق العاده این کتابخانه می ‌توان به قابلیت اجرای آن بر روی مرورگرهای مختلف، کنترل آسان Eventها، تغییر در خصوصیات CSS، توسعه پلاگین ها، ساخت اسلایدر و پنجره های پاپ آپ اشاره کرد.

 

گام سوم – یادگیری جاوا اسکریپت (Javascript)

شما برای تبدیل شدن به یک فول استک دولوپر باید به جاوا اسکریپت مسلط باشید. یک توسعه دهنده Full-Stack برای برنامه نویسی فرانت اند و حتی بک اند می تواند از جاوا اسکریپت استفاده کند. بنابراین پس از یادگیری کامل HTML و CSS به سراغ آموزش جاوا اسکریپت بروید. جاوا اسکریپت دارای فریم ورک های قدرتمندی است که به راحتی می تواند به شما در برنامه نویسی فرانت اند و بک اند کمک کند. پس شما با یادگیری و تسلط کامل فقط بر روی همین یک زبان می توانید فول استک دولوپر شوید!

جاوا اسکریپت برای توسعه سمت فرانت اند دارای فریم ورک های قدرتمندی نظیر انگولار، ری اکت و Vue.js است. همچنین برای توسعه سمت سرور فریم ورک قدرتمند Node.js را دارد که یکی از محبوب ترین فریم ورک ها در زمینه برنامه نویسی بک اند محسوب می شود و موقعیت های شغلی فراوانی دارد.

 

گام چهارم – یادگیری زبان های برنامه نویسی بک اند

حالا زمان آن فرا رسیده تا به سراغ یادگیری زبان های برنامه نویسی بک اند بروید. برای شروع، آموزش پایتون به دلیل سینتکس ساده می تواند گزینه بسیار خوبی باشد. همچنین زبان بسیار قدرتمند و آینده داری است که در ایران هم موقعیت های شغلی فراوانی دارد.

اگر می خواهید همه فن حریف شوید، یادگیری PHP و JAVA و سی شارپ می تواند از شما یک فول استک دولوپر فوق العاده بسازد. یادگیری کامل یکی از زبان های فوق راه را برای یادگیری دیگر زبان ها هموار می کند. پس فکر نکنید زمان خیلی زیادی را قرار است صرف یادگیری کنید.

 

گام برای فول استک دولوپر شدن

گام پنجم – یادگیری زبان های ارتباط با پایگاه داده

از مهم ترین زبان های ارتباط با دیتابیس باید به زبان SQL اشاره کرد. زبان SQL این امکان را به شما می دهد تا بتوانید در پایگاه‌های داده جستجو کنید و یا عملیات خاصی را بر روی اطلاعات پایگاه داده پیاده سازی کنید. این عملیات‌ها می تواند شامل اضافه کردن داده ها، پاک کردن داده ها و یا تغییر در آنها می باشد. در واقع SQL یک زبان کوئری برای برقرار کردن ارتباط با دیتابیس ها است و شما برای کار با پایگاه های داده باید بتوانید از دستورات sql استفاده کنید. یادگیری SQL Server می تواند از شما یک همه فن حریف در برنامه نویسی سمت سرور بسازد.

 

گام ششم – یادگیری سیستم های کنترل ورژن Git

گیت (Git) یکی از سیستم های کنترل ورژن است که به شما کمک می کند تا به صورت گروهی بر روی یک پروژه کار کنید. شما به عنوان برنامه نویس فول استک باید کار با اینگونه ابزارها را بلد باشید تا اگر در یک تیم برنامه نویسی مشغول به کار شدید بتوانید به راحتی با دیگر اعضای تیم بر روی پروژه کار کنید.

 

درآمد یک فول استک دولوپر چقدر است؟

درآمد در حوزه برنامه نویسی مانند دیگر حوزه ها به عوامل مختلفی وابسته است. به عنوان مثال مهارت طراحی سایت و طراحی رابط کاربری عاملی است که می تواند بر روی درآمد یک فول استک دولوپر موثر باشد.

همچنین میزان آشنایی شما با زبان ها و فریم ورک های برنامه نویسی مختلف نیز می تواند یک عامل تعیین کننده در درآمد شما باشد. قطعا یک فول استک دولوپر که به چند زبان و فریم ورک در سمت فرانت اند و بک اند مسلط است درآمد بیشتری نسبت به دیگران خواهد داشت.

از عوامل بسیار مهم دیگر تجربه است. هرچه تجربه برنامه نویسی بیشتری داشته باشید و سابقه کار موفق در شرکت ها و سازمان های بیشتری داشته باشید، بیشتر نیز می توانید کسب درآمد کنید.

به گفته برخی از مدیران یکی دیگر از عوامل موثر در تعیین سطح یک فول استک دولوپر و به تبع آن درآمدی که کسب می کند، مهارت حل مساله است. شما به عنوان یک برنامه نویس باید از مهارت حل مساله بالایی برخوردار باشید. برنامه نویسانی که مهارت حل مساله خوبی دارند می توانند از پس پروژه های کوچک و بزرگ برآیند.

به عنوان یک قاعده کلی در مورد درآمد فول استک دولوپر در ایران باید گفت بازه درآمدی بسیار بزرگ است. ابتدای این بازه را می توانیم حدود 8 الی 10 میلیون تومان و انتهای آن را 50 الی 60 میلیون تومان دانست که قطعا مهارت ها و تخصص های شما مشخص می کند که درآمد شما در کجای این بازه قرار می گیرد.

جمع بندی

ما در این مطلب 5 گام اصلی برای تبدیل شدن به یک فول استک دولوپر را به شما آموزش دادیم. حالا نوبت شماست که ابتدا با انتخاب شاخه ای که قصد فعالیت در آن را دارید و سپس شروع این نقشه راه مسیر خود را در آموزش برنامه نویسی آغاز کنید. در این مسیر قطعا بارها و بارها با مشکلات دشواری در یادگیری و توسعه پروژه ها مواجه خواهید شد اما باید این مساله را به یاد داشته باشید که همین چالش ها از شما یک فول استک دولوپر حرفه ای می سازد و بدون گذر از این مشکلات شما به اندازه کافی پخته نخواهید شد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : 6 گام برای فول استک دولوپر شدن + موقعیت های شغلی Full-stack دولوپر

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *