آنتی ویروس پادویش

تعهد بزرگ انتروپیک: اختصاص ۵ درصد از سهام شرکت به «صندوق منافع عمومی»

تعهد بزرگ انتروپیک: اختصاص ۵ درصد از سهام شرکت به «صندوق منافع عمومی»

غول هوش مصنوعی انتروپیک (Anthropic) اعلام کرده است که ۵ درصد از سهام خود را به صندوقی اختصاص خواهد داد که جهت «منافع عمومی» کمک‌های مالی ارائه می‌دهد.

کانال بله زوم تکگیفت کارت

به گزارش بخش اخبار فناوری زوم تک به نقل از (BBC)، این اطلاعیه در حالی منتشر می‌شود که انتروپیک در حال زمینه‌سازی برای عرضه اولیه سهام (IPO) جنجالی و احتمالی خود در بازار بورس است؛ عرضه‌ای که می‌تواند ارزش این شرکت را به بیش از ۱ تریلیون دلار (۷۵۰ میلیارد پوند) برساند.

نگرانی‌ های ایمنی و تاثیر هوش مصنوعی بر جوامع

صنعت هوش مصنوعی اخیراً به دلیل نگرانی‌های ایمنی و ترس از تأثیرات آن بر جامعه و اقتصاد، تحت نظارت و بررسی شدید قرار گرفته است. طبق گزارش‌ها، انتروپیک در پرونده ثبت عرضه اولیه سهام خود آورده است که هوش مصنوعی می‌تواند «خطرات فاجعه‌بار یا وجودی برای بشریت» ایجاد کند.

انتروپیک اعلام کرد که صندوق پیشنهادی آن می‌تواند از سازمان‌های غیرانتفاعی و تلاش‌ها برای رسیدگی به تأثیر هوش مصنوعی بر بازار کار حمایت کند.

این شرکت افزود هیچ‌یک از سهام نگهداری‌شده توسط این صندوق برای لابی‌گری یا کمک‌های مالی سیاسی در ایالات متحده یا خارج از کشور استفاده نخواهد شد.

توسعه‌دهنده مدل کلود (Claude) در بیانیه‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، اعلام کرد که صندوق منافع عمومی انتروپیک همچنین می‌تواند بر اساس تشخیص هیئت مدیره خود، ۲ درصد دیگر از سهام شرکت را دریافت کند.

واکنش ایلان ماسک به تصمیم انتروپیک

ایلان ماسک، میلیاردر حوزه فناوری، در شبکه‌های اجتماعی به این خبر پاسخ داد و نوشت: «من پیشنهاد می‌کنم سهام را مستقیماً به مردم بدهید.» او افزود: «این کاری است که من انجام خواهم داد.»

او بعداً اعلام کرد: «سال آینده، من به هر کودک در آمریکا یکی از سهام اسپیس‌ایکس (SpaceX) را خواهم داد. این اولین اقدام از اقدامات متعدد خواهد بود.»

رشد جهشی درآمدهای انتروپیک و چالش‌ های نیروی کار

هفته گذشته، انتروپیک به سرمایه‌گذاران احتمالی خود اعلام کرد که در درآمد سه ماهه منتهی به پایان سپتامبر با جهش ۴۵ درصدی به ۱۶.۸ میلیارد دلار (۱۲.۶ میلیارد پوند) دست یافته است.

همانند سایر شرکت‌های هوش مصنوعی، این شرکت نیز در تلاش است تا خود را به عنوان مجموعه‌ای معرفی کند که قادر به تولید سودهای هنگفت است، با وجود اینکه میلیاردها دلار صرف توسعه فناوری و ساخت زیرساخت‌ها برای توانمندسازی مدل‌های خود می‌کند.

شرکت‌ها در سراسر جهان، به‌ویژه شرکت‌های فناوری، پس از سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی هزاران شغل را کاهش داده‌اند و بسیاری از آن‌ها به کارایی بالاتر ناشی از به‌کارگیری این فناوری اشاره می‌کنند.

تحقیقات صندوق بین‌المللی پول (IMF) که در سال ۲۰۲۴ منتشر شد، نشان داد که نزدیک به ۴۰ درصد از مشاغل در سراسر جهان تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت و این رقم در اقتصادهای پیشرفته به ۶۰ درصد می‌رسد.

هشدار محقق سابق انتروپیک درباره خطرات وجودی هوش مصنوعی

در ماه سپتامبر، محققی که از انتروپیک استعفا داده بود گفت افرادی که روی این فناوری کار می‌کنند از سرعت پیشرفت آن و آنچه می‌تواند برای بشریت به همراه داشته باشد «واقعاً ترسان» هستند.

او گفت: «من معتقدم اگر با سرعت فعلی پیشرفت را کند نکنیم، احتمال زیادی وجود دارد که همه ما در آینده‌ای نزدیک جان خود را از دست بدهیم.»

جیکوب کاکسون (Jacob Coxon) ۲۷ ساله پس از اینکه پست استعفایش درباره خطرات هوش مصنوعی در پس‌زمینه نگرانی‌های رو به رشد ایمنی در این صنعت ویروسی شد، با BBC گفتگو می‌کرد.

رئیس سابق او، داریو آمودی (Dario Amodei) مدیرعامل انتروپیک، پیش از این خواستار کندتر شدن روند توسعه هوش مصنوعی شده بود – اگرچه برخی در انگیزه‌های پشت این درخواست تردید کرده‌اند.

توافق رهبران فناوری و اقدامات دولت آمریکا

روسای دو شرکت رقیب در حوزه هوش مصنوعی، سام آلتمن (Sam Altman) از OpenAI و ایلان ماسک، هر دو اعلام کرده‌اند که با پیشنهاد آمودی برای کاهش سرعت و تنظیم‌گری در سطح صنعت و همچنین نظارت مستقل بر توسعه مدل‌های هوش مصنوعی موافق هستند.

در اوایل این ماه، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده و روسای شرکت‌های بزرگ هوش مصنوعی یک سند «اخلاقاً الزام‌آور» امضا کردند که آن‌ها را مسئول تضمین ایمنی فناوری‌های خود می‌کند.

ترامپ بارها ایده قوانین برای کنترل توسعه این فناوری را علی‌رغم بحث‌ها درباره خطرات بالقوه هوش مصنوعی و معنای آن برای بشریت رد کرده است.

از آن زمان، رئیس‌جمهور، جی کلیتون (Jay Clayton) مدیر اطلاعات ملی را به عنوان رئیس کارگروه جدید هوش مصنوعی منصوب کرده است که به گفته او، تعامل دولت با مصرف‌کنندگان، شرکت‌ها و «سازمان‌های مذهبی» را هماهنگ خواهد کرد.

چرا نگرانی‌ هایی وجود دارد که هوش مصنوعی می‌تواند بشریت را تهدید کند و این نگرانی‌ ها چقدر واقعی هستند؟

انتروپیک همچنین کاربران را از رفتار «بی‌رحمانه» و نامناسب با سیستم‌های هوش مصنوعی خود منع می‌کند.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تعهد بزرگ انتروپیک: اختصاص ۵ درصد از سهام شرکت به «صندوق منافع عمومی»

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *