چرا گوگل پلی‌استور کار نمی‌کند؟ + راه‌حل

چرا گوگل پلی‌استور کار نمی‌کند؟

چرا گوگل پلی‌استور کار نمی‌کند؟ دلایل عدم کار کردن یا متوقف شدن گوگل پلی استور را همراه با راه حل‌های آن‌ها بشناسید.

به گزارش زوم تک به نقل از وبسایت nextpit، همه ی کسانی که گوشی های هوشمند اندرویدی دارند، حتما با مشکل کار نکردن گوگل پلی استور سروکله زده ایم. این مشکل می تواند اروری باشد که حین دانلود برنامه ها از گوگل پلی استور رخ می دهد، یا کار نکردن، باز شدن یا متوقف شدن گوگل پلی استور. هر یک از این مشکل ها راه حلی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم. در اینجا به شما نحوه  ی مشکل یابی و اعمال راه حل برای جلوگیری از این مشکل را به شما آموزش می دهیم.

چرا گوگل پلی‌استور کار نمی‌کند؟ مشکل یابی

اول از هر چیزی باید مطمعن شوید که مشکل تنها مربوط به خود برنامه گوگل پلس استور است و به چیز دیگری مربوط نیست. برای فهمیدن اینکه راح حل و مشکل پلی استورتان چیست، کافی است که پرسش خود را در گوگل جست و جو کنید، اگر دیگر کاربران نیز چنین مشکلی دارند، حتما مشکل مربوط به گوگل پلی استور است.

اگر فکر کردید که مشکل برنامه گوگل پلی استور مربوط به اقدامات کاربر است، در وهله اول کافی است که گوشی هوشمندتان را ربوت کنید. معمولا ریبوت کردن یا همان ریستارت کردن راه حل ابتدایی برای بسیاری از مشکلات است. اگر حتی با ریبوت کردن مشکل برنامه گوگل پلی استور شما حل نشد، در ادامه به چند راه حل تضمینی اشاره شده است؛ آن ها را بخوانید و طبق مراحل موارد را انجام بدهید.

برای آغاز، ما از شما می خواهیم چند مورد را را که عملکرد برنامه گوگل پلی استور را تحت تاثیر می گذارد را در گوشی هوشمندتان بررسی کنید. اول از هر چیزی مطمعن شوید که تاریخ و زمان تنظیمات درست است و خللی در اتصال اینترنتان وجود ندارد.

اتصال اینترنت تان را بررسی کنید

شاید برای شما ساده یا حتی آسان به نظر برسد، اما گاها بررسی کردن اتصال اینترنت گوشی هوشمندتان می تواند سریع ترین راه حل مشکل های باشد که شما دارید. سعی کنید اتصال اینترنت تان را وای فای به دیتا همراه سوئیچ کنید یا برعکس و مشاهده کنید که اگر مشکل هم چنان وجود داشت یا نه. اگر مشکل هم چنان وجود داشت اتصال اینترنت تان را قطع کنید و بعد از فعال کردن حالت AirPlane، دوباره تلاش کنید. اگر از بابت اینترنت مطمعن هستید اما کار نمی کند، شاید بهتر باشد که تنظیمات وای فای خود را دوباره عوض کنید.

تنظیمات تاریخ و زمان گوشی هوشمندتان را بررسی کنید

گوگل به صورت خودکار برای برنامه گوگل پلی استور زمان و تاریخ گوشی هوشمندتان را بررسی می کند. اگر گوگل نتواند زمانی را پیدا کند، مشکل به وجود می آید. سرورهای گوگل زمان گوشی هوشمند شما را همواره سینک نگه می دارند تا برنامه گوگل پلی استور گوشی هوشمند شما همیشه به روز بماند.

برای حل این مشکل تنها کافی است که به قسمت تنظیمات گوشی هوشمند اندرویدی تان بروید. در زیر Systemف شما قسمت Date and Time را می بینید. بر روی این گزینه کلیک کنید؛ متوجه خواهید شد که آیا گوشی هوشمند بر روی حالت ارائه خودکار زمان قرار دارد یا توسط اپراتور گوشی هوشمند پشتیبانی می شود. اگر این گزینه فعال نیست، پس باید آن را فعال کنید.

اگر تنظیمات زمانی شما بر روی حالت خودکار است و برنامه گوگل پلی شما هن چنان کار نمی کند، احتمالا شما خودتان باید دست به کار شوید و زمان و تاریخ را تنظیم کنید. در وهله اول، شما باید گزینه Automatic Date and Time را غیر فعال کنید. سپس با وارد کردن یا تنظیم کردن زمان دقیق شروع کنید؛ یادتان نرود که باید تاریخ را مطابق با زمان درست تنظیم کنید. اگر هم چنان پس از فعال کردن و تنظیم دستی، گوگل پلی استور شما مشکل داشت، نگران نباشید! هنوز راه حل های بسیاری دیگری برای حل مشکل عدم کار کردن درست برنامه گوگل پلی استور شما وجود دارد.

دیگر برنامه های گوگل گوشی هوشمندتان را بررسی کنید

اگر برنامه گوگل پلی استورتان دچار مشکل شده است، این برنامه را Force Close کنید. برای این کار این مراحل را  دنبال کنید.  به تنظیمات بروید» بر روی Apps and Notification کلیک کنید» در اینجا همه برنامه موجود بر روی گوشی هوشمندتان را مشاهده خواهید کرد» بر روی برنامه گوگل پلی استور کلیک کنید» Force Close را انتخاب کنید.

در این حالت، شما از گوگل می خواهید که کش هایش را پاک کند و خودش را به روز نگه بدارد. این شامل داشتن آخرین ورژن این برنامه می شود؛ به خصوص در زمانی که گوگل پلی استور به صورت مدوام متوقف می شود. اگر هنوز با اتخاذ این اقدامات این مشکل را دارید؛ شاید باید یه خانه تکانی اساسی ایی را انجام بدهید. یعنی باید کش (Cache) گوگل پلی استور را به کل پاک کنید؛ علاوه بر آن، باید به کل دیتا گوگل پلی استور را پاک کتید.

اگر حتی پس از پاک کردن دیتا گوگل پلی استور، این برنامه مشکل داشت، کار کمی پیچیده تر می شود. اول از هر چیزی مطمعن شوید که آخرین  ورژن از گوگل پلی استور در گوشی هوشمندتان نصب شده است؛ در بالا از شما خواسته شد که یکی از کش یا دیتا گوگل پلی استور را در صورت کار نکردن درست این برنامه پاک کنید، اگر با پاک کردن یکی از 2 مورد، مشکل رفع نشد، شاید بهتر باشد که حالا هر دوی کش و دیتا گوگل پلی استور نصب شده بر روی گوشی هوشمندتان را پاک کنید. اگر مشکل هم چنان پابرجا ماند، از همه رمزهای (پسورد) حساب هایتان یک بک  آپ تهیه کنید و سپس حساب گوگل گوشی هوشمندتان را ریست کنید.

 

آخرین ورژن گوگل پلی استور را نصب کنید

شاید مسخره به نظر بیاید، اما برخی اوقات آپدیت های جدید گوگل آماده و عرضه شده است، اما به صورت خودکار تا چند روز پس از عرضه اش دانلود نمی شود. اگر شما فایل APK جدیدترین آپدیت گوگل پلی استور را دانلود می کنید، در این حالت بهتر است. فقط حواستان باشد که فایل های  APK را تنها از سایت های معتبر و مطمعن دریافت کنید.

کش گوگل پلی استور را دوباره بررسی و پاک کنید

در برخی از موارد، شما می توانید مشکل گوگل پلی استور را تنها با دوباره بررسی کردن و  پاک کردن کش گوگل پلی استور رفع کنید. اگر بخواهیم به طور دقیق تر درباره ی کش بگوییم؛ کش یا همان حافظه پنهان یک مکان ذخیره سازی است که به طور موقت دیتا را در خود نگه می دارد، بنابراین می توان آن را بدون نیاز به بارگیری مجدد به سرعت بازیابی کرد. این می تواند مشکل شما را حل کند و پاک کردن آن را آسان تر می کند.

بیشتر بخوانید  نکسوس 6p هواوی در چهار رنگ عرضه خواهد شد

به این منظور مراحل فوق را دنبال کنید؛ اول به قسمت تنظیمات گوشی هوشمندتان بروید» سپس به قسمت Apps یا Application Manager بسته به گوشی هوشمندتان بروید» در آن جا شما یا باید صفحه را پایین بکشید و بر روی Clear Cache کلیک کنید یا به قسمت Storage بروید و سپس Clear Cache را کلیک کنید.

به محضی که این کار را انجام دادید به گوگل پلی استور برگردید و ببینید که آیا مشکل تان رفع شده است یا نه؛ اگر هم چنان مشکل گوگل پلی استور مانع از عملکرد صحیح این برنامه شد، نگران نباشد چراکه دیگر راه حل ها در ذیل ذکر شده است.

 

دیتا گوگل پلی استور را پاک کنید

پاک کردن دیتا گوگل پلی استور هم چون موردی است که در بالا ذکر شد، با این تفاوت که فایل هایی که قرار است پاک شوند، کاملا بیشتر هستند. با این اقدام؛ همه ی اطلاعات افزدوه شده به برنامه پاک خواهند شد و برنامه به حالت ابتدایی بر خواهد گشت. اگر دیتا اضافی مشکل سازی هم به برنامه افزدوه شده باشد، حین پاک شدن دیتا، آن نیز پاک خواهد شد. این می تواند راه حلی برای زمانی که گوگل پلی استور مداوم متوقف می شود باشد.

فقط به یاد داشته باشید، زمانی که این کار را انجام می دهید؛ فایل ها، حساب ها، دیتابیس ها و سایر اطلاعات پاک خواهند شد. شما حتما باید به خاطر داشته باشید که اطلاعات ورود به برنامه ها را در جایی نگه دارید؛ چراکه با پاک کردن دیتا، دیگر به آن اطلاعات دسترسی تخواهید داشت.

برای این کار هم چون بالا، ابتدا به قسمت تنظیمات بروید» بر روی Apps  یا Application Manager کلیک کنید. در آن جا یا صفحه را به پایین بکشید و Clear Data را کلیک کنید یا ابتدا به Storage بروید و در آن جا Clear Data را کلیک کنید.

 

چرا با پاک کردن دیتا یا/و کش، مشکل گوگل پلی استور رفع می شود؟

گاهی مشکلات گوگل پلی استور به خاطر مشکلاتی است که مربوط به گوگل پلی سرویس می شود است. اگر گوگل پلی استور را قلب یک گوشی هوشمند اندرویدی در نظر بگیریم، در آن صورت گوگل پلی سرویس روح گوشی هوشمند اندرویدی تان می باشد.
چرا گوگل پلی سرویس روح هر گوشی هوشمند اندرویدی به شمار می آید؟  گوگل پلی سرویس از آن جهت مهم است که به برنامه ها اجازه می دهد با دیگر قسمت های دستگاه هوشمند شما در تعامل باشند، به آن ها اجازه می دهد سینک یا یکپارچه سازی شوند، نوتیفیکشن ها فرستاده شوند و … . به صورت خلاصه نقش گوگل پلی سرویس، ایجاد ارتباط بین قسمت های یک دستگاه هوشمند اندرویدی است.

برنامه های ثالث را بررسی کنید

مراحل فوق تنها برای این بود که بفهمید مشکل بخاطر گوگل پلی استور یا گوگل پلی سرویس است یا نه، اما گاهی اوقات مشکل از آن 2 مورد نیست و به چیز دیگری هم چون دیگر برنامه ها است. این برنامه ها ممکن است مربوط به گوگل پلی استور باشند. در ابتدا، برنامه های غیرفعال شده را بررسی کنید و مطعن شوید که Download Manager را فعال کرده اید. اگر هم یک VPN دارید، مطعن شوید آن را غیرفعال کرده اید.

راه حل جدی تر

در این جا ما به چند راه حل تخصصی اشاره می کنیم که باید همراه با دقت انجام صورت بگیرند. پس اول مطمعن شوید که مراحل فوق را انجام داده اید. الان، اگر گوشی هوشمند اندرویدی خود را تابحال روت کرده اید، ما به شما پیشنهاد می کنیم که فایل «hosts.txt» را پاک کنید. اگر این مورد انجام نمی شود یا نمی خواهید گوشی هوشمند اندرویدی تان را روت کنید، به تنظیمات گوشی هوشمندتان برگردید و آپدیت های قبلی گوگل پلی استور را پاک کنید.

یکی از همیشه در دسترس ترین و راحت ترین راه ها هم برای پاک کردن مشکلات، ریست فاکتوری کردن گوشی هوشمندتان است. با ریست فاکتوری کردن، تمام اطلاعات دستگاه هوشمندتان به تنظیمات کارخانه برمی گردد، پس همه اطلاعات و دیتا گوشی هوشمندتان پاک می شود، یادتان نرود که از این اطلاعات بک آپ (نسخه ی  پشتیبان) بگیرید.

برای پاک کردن فایل hosts.txt چه کار باید بکنید؟

برای کاربران حرفه ایی تر و کاربرانی که در حاضر گوشی های هوشمندشان را روت کرده اند، فایل اکسپلورر تان را که دارای اختیار روت است را باز کنید، سپس به به قسمت root/system directory بروید و عبارت hosts.txt را جست و جو کنید، پس از پیدا شدن فایل، آن را حذف کنید. فقط یادتان باشد که به هیچ قسمت دیگر و فایل های دیگر گوشی هوشمندتان به هیچ وجه دست نزنید و آن ها را نه پاک کنید و نه چیز دیگر.

 

پاک کردن آپدیت های قبلی گوگل پلی استور

معمولا یکی از دیگر راحت ترین و آسان ترین راه حل هایی که شما حین داشتن داشتن مشکل با هر برنامه ایی می توانید داشته باشید، پاک کردن آن برنامه و دوباره نصب کردن آن برنامه است. حقیقت این است که این کار برای برخی از برنامه ها کار می کند و برای برخی از دیگر برنامه ها کار نمی کند. گوگل پلی استور یکی از برنامه های پیش فرض نصب شده بر روی سیستم است؛ پس نمی توانید آن را حذف و دوباره نصب کنید. بجاش، شما می توانید آپدیت های نصب شده اخیر بر روی گوگل پلی استور را بررسی کنید و آن ها را پاک و سپس دوباره حذف کنید.

برای این کار مراحل فوق را دنبال کنید» به قسمت تنظیمات گوشی هوشمندتان بروید» یا بر روی Apps یا بر روی Application manager کلیک کنید» در آن جا همه ی برنامه های نصب شده بر روی گوشی هوشمندتان را مشاهده می کنید» بر روی برنامه گوگل پلی استور کلیک کنید و سپس بر روی Unistall Updates کلیک کنید و آپدیت های گوگل پلی استور پاک می شوند.

 

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

بیشتر بخوانید:

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : چرا گوگل پلی‌استور کار نمی‌کند؟ + راه‌حل

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *