ورق روغنی چیست؟ ویژه گی های ورق روغنی را بشناسید

ورق استیل

ورق روغنی یکی از محصولات فولادی موجود در بازار است. این محصول فولادی به علت شیوه ساختش، به ورق سرد نیز معروف است. شیوه ساخت این محصول به این صورت است که توسط نورد سرد تولید می‌شوند. پس از تولید این ورق فولادی برای جلوگیری از زنگ زدگی آن و مزایای دیگر روی سطح آن به ‌صورت کامل روغن‌ کاری می ‌شود. استفاده از این ورق های فلزی، تنها محدوود به صنایع ساخت و ساز نیست. روغن کاری این ورق های فلزی باعث می شود که این ورق ها دارای ظاهری زیبا و براق باشند. از ورق‌ها به ‌علت ظاهر بسیار زیبایی که دارند در صنایع مختلف استفاده می شود.

ورق روغنی در ابعاد مختلف و مدل های مختلفی تولید می شوند. برخی از مدل های این ورق ها دارای مقاومت بالایی هست که این ویژگی باعث شده ‌است که این محصول در بازار بسیار پرطرفدار باشد. همچنین مقاومت بالای این ورق یاعث شده است که در صنایع متنوعی مورد استفاده قرار بگیرند. این ورق‌ها جزء محصولات فلزی هستند که در برخی از کارخانه‌ های ایرانی ساخته می ‌شوند در این مقاله قصد داریم به بررسی ورق ‌های روغنی بپردازیم و ویژگی‌های مختلف این ورق‌ها را مورد بررسی قرار دهیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درباره ورق‌ های روغنی فرا گیرید.

 کارخانه های سازنده ورق روغنی

ورق روغنی توسط کارخانه های مختلفی ساخته می شود. خوشبختانه ورق روغنی جزو محصولاتی است که در کارخانه های ایرانی نیز تولید می شود. تولید این محصول در کارخانه های داخلی باعث میشود که این محصول از قیمت مناسب تری در بازار برخوردار باشد. با توجه به تعرفه های واردات و تاثیرات مستقیم قیمت دلار بر محصولات خارجی، این محصولات معمولا از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند. اما وجود کارخانه های ایرانی در این بازار باعث میشود که قیمت این محصولات در بازار کنترل شود. در ادامه به معرفی برخی از کارخانه ها و کشور های تولید کننده این ورق ها که محصولات آن ها دارای کیفیت مطلوبی است میپردازیم.

کارخانه فولاد مبارکه سپاهان

کارخانه صنایع فلزی هفت الماس

کارخانه فولاد درخشان

کارخانه فولاد غرب

کارخانه قزاق

ورق های وارداتی از کشور کره

ورق های وارداتی از کشور چین

 

ویژگی های ورق های روغنی

ورق های روغنی دارای ویژگی‌ های مختلفی هستند که در این مقاله قصد داریم به بررسی این ویژگی‌ها بپردازیم. اولین ویژگی مورد بررسی ورق ‌های روغنی که می‌توان به آن پرداخت ضخامت و ابعاد این ورق‌ها است. معمولاً این ورق ‌ها در ابعاد مختلفی ساخته می‌ شوند که هر کدام از این ابعاد مناسب استفاده در موقعیت ‌های مختلف است. صنایع مختلف با توجه به نیازهایشان اقدام به تهیه یکی از ابعاد ورق‌های روغنی می‌کنند. همچین این ورق ها در ضخامت های مختلفی ساخته میشوند. معمولا ضخامت این ورق ها بین ۰.۲ تا ۳ میلی متر است. این ورق ها با توجه به ضخامتشان در صنایع مختلف استفاده می شوند.

 

معمولا ابعاد ضخیم تر این ورق ها دارای استحکام بیشتری است. صنایعی که نیاز به استحکام بیشتر در محصولات خود دارند می‌توانند از انواع ضخیم تر این ورق ها استفاده کنند. ویژگی بعدی این ورق ها که باعث تمایز آن ها می شود وزن این ورق ها است. معمولا ورق های که دارای ابعاد بزرگترین هستند از وزن بیشتری نیز برخوردار هستند. همچنین عامل بعدی که باعث افزایش وزن ورق روغنی میشود، ضخامت آن است. هر چه قدر که ضخامت این ورق ها بیشتر باشد، وزن آن ها نیز بیشتر است. مجموعه های مختلف در طراحی محصولات خود که در ساخت آن ها به ورق روغنی نیاز است، حتما باید به وزن این محصولات دقت کنند.

یکی از پر مصرف ترین ورق های رایج در صنایع مختلف  ورق سیاه می باشد ، که برای اطلاعات بیشتر درباره این محصول می توانید با کارشناسان بازرگانی آهن یک در ارتباط باشید.

نحوه ساخت ورق های روغنی

در بررسی ورق روغنی لازم است که به بررسی نحوه ساخت این محصولات اشاره کنیم. ورق های روغنی توسط نورد سرد در کارخانه های صنایع فولادی ساخته میشوند. در ابتدای ساخت این ورق ها، ورق های فلزی در ابعاد و ضخامت مورد نظر ساخته و آماده می‌شوند کیفیت اولیه این ورق های فلزی در کیفیت نهایی ورق های روغنی بسیار تاثیر گذار است. پس از اماده شدن ورق های فولادی، یک روغن و راونساز بر روی سطح فلز پاشیده می‌شود. این روغن باعث میشود که مقاومت فلز در نورد سرد کم تر شود و سایش غلتطک کم شود. کم شدن سایش غلطک باعث می شود که ورق های فلزی در حین ساخت ورق روغنی دچار آسیب نشوند. همچنین استفاده از روغن باعث میشود که دمای سطح غلتک کم تر شود و فرایند روغنی شدن بهتر صورت گیرد.

همچنین در نهایت روغن پاشیده شده بر سطح فلز باعث میشود که سطح ورق روغنی دچار زنگ زدگی نشود. بعد از اینکه روغن کاری ورق های فلزی به صورت کامل انجام گرفت، لازم است که ورق های فلزی مدتی استراحت کنند تا روغن روی سطح آن ها به صورت کامل تثبیت شود. اگر مراحل روغن کاری به صورت کاملا صحیح صورت نپذیرد و قسمتی از ورق فلزی روغن نزده باقی بماند، ممکن است که در مدتی کوتاه ورق روغنی دچار مشکلاتی از قبیل زنگ زدگی شود. به همین علت باید فرایند روغن کاری ورق ها به صورت کامل انجام گیرد.

لازم به ذکر است که ورق ها انواع مختلفی دارند ، که یکی دیگر از انواع ورق ها ورق گالوانیزه می باشد و برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابعاد و قیمت و یا موارد دیگر درباره این محصول با ما همراه باشید.

 

چکیده

 

صنایع فولادی یکی از صنایعی هستند که امروزه محصولات آن ها تاثیر زیادی بر بازار دارد. یکی از محصولات این صنایع ورق روغنی است. این ورق ها با استفاده از نورد سرد تولید می شوند. به همین علت این ورق ها .رق سرد نیز نامیده می شوند. در ساخت این ورق های روغنی، پس از اماده شدن ورق فولادی، یک لایه روغن بر روی محصول نهایی مالیده میشود. این لایه از روغن باعث می شود که محصول از زنگ زدگی مصون بماند. همچنین این لایه روغن لایه ای زیبا و براق به محصول می دهد.

که باعث می شود که محصول ظاهر طیبایی پیدا کند. داشتن ظاهر زیبا باعث می شود که این ورق ها درصنایعی که نیاز به تولید محصولات زیبا دارند نیز استفاده شود. این ورق های معمولا در ابعاد متفاوتی ساخته می شوند که هر کدام از این ابعاد مناسب استفاده در صنایع مختلف هستند. همچنین این ورق ها در ضخامت های مختلفی نیز تولید می شوند که انواع ضخیم تر این ورق ها از استحکام و وزن بالاتری برخوردار است.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : ورق روغنی چیست؟ ویژه گی های ورق روغنی را بشناسید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *