تحقیق درباره‌ی زبان‌های دنیا و زبان فارسی

تحقیق درباره‌ی زبان‌های دنیا

تحقیق درباره‌ی زبان‌های دنیا و هر چیزی که باید درباره‌ی زبان‌ها بدانید. جالب‌ترین حقایق درباره‌ی زبان‌های دنیا را در اینجا بخوانید.

یکی از پرسش‌های بی‌جواب در طول تاریخ این بوده است که نسل اولیه انسان‌ها به چه زبانی صحبت می‌کردند. پرسشی که هنوز پاسخی قطعی برایش پیدا نشده است. دلیل تنوع نژادی و تنوع در زبان در جهان چه چیزی است؟ چرا بسیاری از مردم سفید پوست زبان‌شان ممکن است با زبان سیاه پوستان متفاوت باشد؟  اگر همگی انسان‌ها از یک نسل آدم و حوا هستند، پس چگونه نژادهای مختلف و زبان‌های مختلفی در دنیا وجود دارد؟ هزاران پرسش این‌چنینی در گذر قرن‌ها، فکر انسان‌ها را درگیر خود کرده است. در این مطلب نگاهی به رایج‌ترین پرسش‌ها و اطلاعات جالب درباره‌ی زبان‌های دنیا خواهیم انداخت.

 

تحقیق درباره‌ی زبان‌های دنیا

به گزارش زوم تک و به نقل از چندین وبسایت هم‌چون visualcapitalist، تحقیق درباره‌ی زبان‌های دنیا همیشه یکی از سخت‌ترین و و در عین جالب‌ترین کارهایی بوده است که بشر به منظور شناخت اصل و ریشه خود انجام داده است.

زبان‌های دنیا

چند زبان در دنیا وجود دارد؟ چندین زبان دنیا در حال از بین رفتن هستند؟ زبان‌های خاص در دنیا کدام هستند؟ چرا لهجه‌ها پدید می‌آیند؟ چندین لهجه وجود دارد؟ خانواده زبان‌ها کدام هستند؟ در این مطلب به بسیاری از پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم.

تعداد زبان‌ها موجود در دنیا؛ 6500 زبان در دنیا وجود دارد که بسیاری از آن‌ها توسط زبان‌های دیگر یا از بین رفته‌اند یا کمتر در خطر جدی از بین رفتن هستند. حین اینکه شما در حال خواندن این مطلب هستید، برخی از این زبان‌ها در خطر جدی فراموش شدن هستند و برخی دیگر در حال گسترش و جایگزن شدن با زبان‌هایی که دیگر صحبت‌کننده‌ایی ندارند. پس زبان‌های رایج در دنیا به 2700 کاهش پیدا می‌کند! زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی، چینی، هندی، فرانسوی، آلمانی، روسی، … بیشترین گویش‌وران را دارند.

در ایران چند زبان وجود دارد؟  فارسی (زبان رسمی)، ترکی (آذربایجانی، ترکمنی، قشقایی)، کردی، عربی، گیلکی و مازندرانی، لری، بلوچی و اردو، تاتی، تالشی، ارمنی، گرجستانی، آشوری، عبری، زبان رومانو یا همان زرگری و … . حدودا در ایران 10 زبان رایج وجود دارد. تعداد گویش‌های موجود در ایران هم به 39 می‌رسد.

فرق زبان با لهجه و گویش چیست؟ گویش و لهجه هر 2 از زیرشاخه‌های زبان به شمار می‌روند.

آیا فارسی زبانان تهرانی می‌تواند لهجه و گویش‌های دیگر فارسی را بفهمنند؟ بله، فرقی نمی‌کنند اهل تهران باشید، شیراز به دنیا آمده باشید یا … . اگر فارسی، زبان مادری شما است، پس می‌توانید همه‌ی گویش‌ها و لهجه‌ها را بفهمید. پس‌ با این حساب‌، همه‌ی لهجه‌ها و گویش‌ها یک زبان، برای تمامی صحبت کنندگان آن زبان قابل فهم و درک است.

  • فرق لهجه با گویش چیست؟ اول از هرچیزی به یاد داشته باشید، منظور ما از گویش‌وران کسانی است که یک زبان را صحبت می‌کنند.
  • لهجه‌های یک زبان، همگی برای گویش وران یک زبان مشخص و قابل فهم است. تنها تفاوت در لهجه‌ها، نحوه‌ی تلفظ و کشیدن صوت‌ها است. برای مثال، ممکن است کلمه‌ی شهر در لهجه‌ی تهرانی و شیرازی متفاوت تلقظ بشوند.
  • گویش‌ها، کمی پیچیده‌تر از لهجه‌ها هستند و تفاوت‌های بیشتری را شامل می‌شوند. در گویش ممکن کمی ساختار دستور زبانی متفاوت باشد، واژه‌های متفاوت‌تری استفاده بشوند یا اصطلاح‌های گوناگونی وجود داشته باشد که برای دیگر گویش وران همان زبان ناآشنا باشد. برای مثال، واژه هم‌ریش واژه خاص فارسی است که توسط یک گویش وران فارسی در یک منطقه استفاده می‌شوند، اما ممکن است همین واژه نسبتا ابتدایی درکش برای ساکنان تهران بسیار دشوار باشد. اصطلاح هم‌ریش در شهرهای جنوبی به معنی باجناغ است. هم‌چنین واژه باجناغ از ریشه ترکی است.

راحت‌ترین زبان برای یادگیری و سخت‌ترین آن‌ها؟ به نظر بسیاری از زبان‌شناسان، آسان‌ترین زبان برای یادگیری؛ انگلیسی استاندارد و سخت‌ترین آن‌ها چینی است. چینی از این بابت سخت‌ترین زبان دنیا است که یادگیری آن، شما را موجاب به یادگیری و حفظ کردن هر یک از واژگان این زبان می‌کند. چینی در واقع یک زبان استوار بر آواها است!

کاربردی‌ترین و مفیدترین زبان برای یادگیری؟ زبان انگلیسی پرکاربرترین زبان یادگیری است؛ زیرا زبان سیاسی، تجارت، کامپیوتر، پزشکی، … است. زبان آلمانی را زبان صنعت می‌دانند. زبان فرانسوی را زبان قانون و سیاست، هنر و فرهنگ و هم‌چنین زبان روسی را  زبان ادبیات لقب داد‌ه‌‌اند. زبان اسپانیای هم زبان رسمی قاره آمریکا لایتین (بجز کشور برزیل) و کشور اسپانیا و چند کشور دیگر است.

زبان لاتین هنوز وجود دارد؟ خیر هیچ کشوری به جز واتیکان، زبان لایتن را یکی از زبان‌های رسمی‌اش قرار نداده است. زبان رسمی مردم این کشور ایتالیایی است.

عجیب‌ترین زبان دنیا؟ لقب عجیب‌ترین و مرموزترین زبان دنیا به زبان باسک می‌رسد. باسک کانتری (Basque country) ایالتی جدایی‌طلب در شما شرقی اسپانیا و جنوب غربی فرانسه است. زبان این کشور به هیچ وجه با هیچ زبان دیگری تشابه ندارد و اصلا در هیچ یکی از خانواده‌های زبانی زیر قرار نمی‌گیرد. ریشه یابی این زبان مرموز همواره، زبان‌شناسان بسیاری را به خود جذب کرده است.

 

چند خانواده زبان‌ها وجود دارد؟ برای اطلاع دقیق از خانواده زبان‌ها به این عکس نگاه کنید. خلاصه آن‌ها : هندو-اروپایی، سینو- تبت، آسایی-آفریقایی، آسیایی، ژاپنی، نیجر-کنگو، دراویدی، ترکی، کره‌ایی، کرای-دای و اورالیک.

زبان فارسی زیر شاخه کدام یک از زبا‌ها به شمار می‌آید؟ زبان فارسی زیرشاخه خانواده هندی- اروپایی و جز خانواده زبان‌های هندی-اروپایی است.

 

نزدیک‌ترین زبان هندی اروپایی غربی به زبان فارسی کدام است؟ نزدیک زبان غربی هندی اروپایی که اشترام دستور زبانی و واژگان با فارسی دارد، زبان انگلیسی است.

زبان فارسی بیشتر از چه زبان‌هایی واژه قرض گرفته است؟ عربی، فرانسوی، انگلیسی و ترکی.

چرا یادگیری زبان فارسی مهم است؟ زبان فارسی با داشتن بیشتر از 60 میلیون گویش ور بومی و بیشتر از 110 میلیون صحبت کننده، زبان رسمی ایران، افغانستان و تاجیکستان است. هم‌چنین زبان فارسی در کشورهای آسیا میانه هم‌چون ازبسکتان، گویش وران بسیاری دارد.  در هند زبان فارسی تقریبا هزار سال، زبان علمی، ادبی و زبان رسمی بود. تا  اینکه حدود دویست سال پیش هندوستان مستعمره انگلستان شد. زبان فارسی که در دوره غزنویان به هند راه یافت؛ با تاسیس امپراطوری گورکانیان در هندوستان به اوج پیشرفت خود رسید و زبان رسمی هند شد؛ شاعران بزرگی هم‌چون بیدل دهلوی، امیرخسرو دهلوی و دستگاه شعری سبک هندی را در خود پروراند و بخش‌های زیادی از تاریخ و ادبیات هند به این زبان نگاشته شده‌است؛ اما پس از استعمار، انگلیسی‌ها در سال ۱۸۳۲ میلادی، با اجبار زبان انگلیسی را جایگزین زبان فارسی کردند. هم‌چنین زبان فارسی، زبان ادبی عثمانی‌های ترکیه کنونی هم به شمار می‌آمد.

 

 

بیشتر بخوانید: کدام رنگ انسان را جذابتر نشان می دهد؟ / نتیجه تحقیقات جدید

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تحقیق درباره‌ی زبان‌های دنیا و زبان فارسی

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *