چگونه یک دکتر متخصص پیدا کنیم؟ همه ی ما وقتی دچار مریضی می شویم و احساس ناراحتی می کنیم نیاز داریم تا به یک پزشک متخصص مراجعه کنیم. اما نحوه ی پیدا کردن پزشک متخصص در چنین شرایطی برای ما به یک چالش جدی تبدیل می گردد. سوال برای ما به وجود خواهد آمد که چگونه یک پزشک خوب پیدا کنیم؟ با تیم اخبار پزشکی زوم تک همراه باشید.
پزشک یاب بهترین مرجع پیدا کردن یک پزشک خوب
در همین ابتدا سایتی با عنوان پزشک یاب به شما کمک می کند تا جامع ترین اطلاعات پزشکی را در اختیار داشته باشید. البته جالب است بدانید که اپلیکیشن پزشک یاب را نیز می توانید دانلود کرده و بر روی گوشی همراه خودتان نصب کنید.
به محض ورود به سایت با گزینه های روبرو می شوید که شامل موارد زیر است:
استان: اگر به دنبال جستجوی پزشک در استان خود هستید باید از لیست موجود نام استان را انتخاب کنید.
نوع مرکز: با سه گزینه روبرو می شوید که شامل پزشکان، تجهیزات پزشکی، داروخانه و کلینیک می باشد. شما باید گزینه ی مورد نظرتان را انتخاب کنید. (افرادی که به دنبال پزشک هستید باید گزینه پزشکان را انتخاب نمایید)
تخصص :در این منو باید تخصص پزشک را انتخاب کنید.
در نهایت پس از اینکه گزینه های فوق را مشخص کردید می توانید گزینه جستجو را کلیک کرده تا بتوانید نتایج را مشاهده کنید.
آدرس وب سایت پزشک یاب : http://pyab.ir
سایت سازمان نظام پزشکی
شما می توانید برای پیدا کردن پزشک مورد نظرتان از وب سایت سازمان نظام پزشکی کل کشور نیز استفاده کنید. به این صورت که وارد وب سایت شوید و سپس گزینه ی جستجوی پزشک را کلیک نمایید.
ذکر این نکته لازم است که در دنیای امروزی دیگر مانند گذشته ها نیست که هر کسی برای پیدا کردن پزشک خود با دردسرها و سختی های زیادی روبرو باشد بلکه برای بیشتر افراد با دسترسی داشتن به اینترنت اینکار به سادگی صورت خواهد پذیرفت و به همین واسطه نیازهایشان را نیز برطرف خواهند کرد.
جستجوی پزشک با کد نظام پزشکی
همانطور که اشاره کرده ایم وقتی وارد وب سایت سازمان نظام پزشکی شدید باید بخش جستجوی پزشک را کلیک کرده و خواهید دید که فرمی به صورت زیر برایتان نشان داده می شود که به واسطه مشخصات هویتی و با کد نظام پزشکی و کد دسترسی پزشک مورد نظرمان را جستجو می کنیم.
برای جستجو در بخش جستجوی آزاد نیز که در واقع همان جستجو با مشخصات هویتی بوده میتوان از یک یا چند شاخص مثل نام و نام خانوادگی و… را وارد کردن و پزشک خودمان را جستجو کنیم.
اگر از بخش جستجو با کد دسترسی استفاده کنید باید مشخصاتی از قبیل نام، نام خانوادگی، کد نظام پزشکی یا کد دسترسی را داشته باشیم. در نهایت اگر جستجوی ما پاسخ های داشته باشد برایمان نشان داده خواهد شد. روی هر لینک جستجو که کلیک نمایید مشخصات پزشک برایمان نمایش داده میشود.
شماره نظام پزشکی چیست ؟
یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین سازمانهای غیردولتی در ایران بعد از کانون وکلا، سازمان نظام پزشکی است که در سال 1335 تاسیس گردیده است. در این سازمان حدودا 200هزار عضو از شامل پزشک، داروساز، دندانپزشک، ماما، دکترای علوم آزمایشگاه و کارشناسان پروانه دار مثل شناسی سنجی، بینایی سنج و… وجود دارد که سابقه ی سازمان بیشتر از 50 سال میباشد.
افراد پس از اینکه در سازمان عضو می شوند ، شماره عضویت در نظام پزشکی دریافت می نمایند که شماره آن ها به ترتیب عضویت در سازمان است.
استعلام صحت شماره نظام پزشکی
یکی از مهم ترین مبحث های که در خصوص پزشکان قلابی وجود داشته است، اجازه کار آن ها می باشد. معمولا اجازه کار یک پزشک و تخصص و مهارت وی در پروانه او ثبت شده که در مطب پزشک وجود داشته است.
توجه داشته باشید که اصل پروانه مطب باید در مطب پزشک درج شود و اگر شما متوجه شده اید که پزشکی این پروانه را ندارد یا پروانه ی که در مطب درج شده است با تخصص یا خدماتی که پزشک ارائه می شود تطبیقی نداشته است باید بدانید که آن شخص مشکل اساسی دارد.
اگر در زمان مراجعه به مطب این موضوع را متوجه شده اید که شماره نظام پزشکی شخص با شماره ی نظام پزشکی که دیگر پزشکان داشته است متفاوت می باشد میتوانید استعلامات لازم را از سازمان نظام پزشکی دریافت کرده تا بخش بازرسی سازمان نظام پزشکی این مسئله را رسیدگی کنند.
دکترهای دروغین را از کجا بشناسیم؟
همانطور که اشاره کرده ایم این گونه پزشکان نسخه های را که برای بیماران می نویسند اعتبار علمی نداشته و میتواند زمینه ی برای بروز مشکلات جدی باشد. در مواردی برخی از داروخانه با تجربه ی که داروسازها در خواندن دارو دارند متوجه می شوند که داروهای ثبت شده در نسخه غیرعلمی یا حتی بی اعتبار بوده است و به سازمان آنها را معرفی کرده اند. این کار در نهایت سبب می شود تا پزشکان قلابی شناسایی گردند.
کلاهبردارانی وجود دارد که خودشان را به عنوان یک پزشک معرفی می کنند و اصلا موارد طبابت را رعایت نمیکنند. به عنوان مثال اصلا تلفن ثابتی ندارد یا پروانه مطب نیز نداشته اند، هیچ گونه نسخه ی ندارند و یا نسخه های که می نویسند اصلا استانداردهای لازم در آن ها لحاظ نگردیده است و داخل نسخه های آن ها شماره تماسی نیز وجود نداشته است. این گونه پزشکان در مکان های عمومی اصلا تابلو ندارند که نیاز اصلی یک پزشک معتبر و مطرح است.
پزشکان قلابی در مدت زمان های غیرمعمول مکان طبابت خودشان را عوض می کنند و یا گاهی دیده می شود که محل طبابت آن ها با دیگر محل های پزشکی متفاوت بوده و در واحدهای آپارتمانی مستقر می شوند که حالت انزوا داشته است و برای ارائه کردن خدمات خود شرایط متعارفی ندارند.
این موارد از جمله سرنخ های است که هر فردی در جامعه می تواند به آن ها دقت زیادی داشته باشد و متوجه شود که آیا فردی مورد نظر که خدمات پزشکی ارائه میدهد معتبر است یا قلابی. البته بحث نظارتی موضوعی نیز جداگانه است که در این راستا کمک زیادی را به افراد جامعه می نماید.
بیشتر بخوانید :
نظرات در مورد : چگونه یک دکتر متخصص پیدا کنیم؟