گوگل چگونه درآمد زایی میکند؟ چگونه ما هم از گوگل درآمدزایی کنیم؟ هر چیزی که باید دربارهی درآمدزایی گوگل بدانید.
به گزارش مجله زوم تک، شاید در این روزها کمتر کسی باشد که نداند کمپانی گوگل چیست؛ اغلب افراد کمپانی گوگل را به خاطر موتور جست و جوگرش می شناسند. البته گوگل بسیاری از دیگر پلتفرم های آنلاین را از آن خود کرده است. ما هر روز در کار یا در خانه یا هر جای دیگری که باشیم از ابزارهای گوگل هم چون جیمیل سرویس ایمیل گوگل، یوتیوب سرویس تماشای آنلاین ویدیوهای گوگل، مرورگر محبوب و قدرت مند کروم و … استفاده می کنیم. چیزی که برای بسیار از کاربران جای پرسش دارد و همیشه یکی از شگفتی ها بوده است، این است که این کمپانی محبوب چگونه اغلب سرویس های خود را به رایگان به اشتراک کاربران می گذارد، اما به این درآمد هنگفت سالانه دست پیدا کرده است؟ درآمد کمپانی گوگل تنها در سه ماهه یک سال بیشتر از چندین میلیون دلار است. حقیقت این است که کمپانی گوگل پلتفرم و سرویس های بسیاریی دارد که اغلب آن ها رایگان است و کاربران گوگل بابت استفاده از آن ها نباید پولی پرداخت کنند. گوگل از بابت همین سرویس ها و پلتفرم ها از کاربران همه ی کشورهای دنیا پول در می آورد.
گوگل چگونه درآمد زایی میکند؟ چگونه ما هم از گوگل درآمدزایی کنیم؟
در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت گوگل از بابت چه سرویس هایی می تواند درآمدزایی داشته باشد و این که شما هم چطور می تواند با استفاده از همین سرویس ها و پلتفرم ها درآمدزایی خود را داشته باشید. در این مطلب نگاهی به سرویس ها و پلتفرم هایی هم چون موتور جستجوگر، یوتیوب، جیمیل، اندروید، گوگل مپ و … اشاره می کنیم.
درآمدزایی گوگل از طریق موتور جستجوگر
کمپانی گوگل یک کمپانی در اصل تبلیغاتی است که مهم ترین مشتریش خود شما هستید؛ بله شما به عنوان یک کاربر. برای مثال طبق نتایج انجام شده، گوگل حدودا 90 درصد از بازار جستجو آنلاین را در بریتانیا از آن خود کرده است. هم چنین طیق دیگر گزارش های انجام شده، 96 درصد از درآمد ایین کمپانی از راه تبلیغات است.
این طور که گزارش شده است، حداقل حدودا یک میلیارد جستجو هر روز در این موتور جستجوگر جستجو می شود که همراه با خود میلیون ها دلار از تبلغیات را شامل می شود. راز موفقیت این کمپانی به خاطر مقایس عملکرد این موتور جستجوگر است.
گوگل ادورز و تبلیغات موتور جستجوگر
درآمد هنگفت و باورنکردنی 162 میلیارد دلار این کمپانی در سال 2019 تنها از بخش اعظم سرویس تبلیغات و گوگل ادوز این کمپانی حاصل شد که به کمک موتور جستجوگر و کاربران گوگل است.
وقتی کاربرانی هم چون از موتور جستجوگر گوگل برای پیدا کردن هر اطلاعتی اعم از دانش سرمایه گذاری تا فهمیدن وضعیت آب و هوایی شهر مورد نظرتان استفاده می کنید؛ موتور جستجوگر گوگل با استفاده از الگورتیم های فوق پیشرفته است، برای شما در کسری از ثانیه نتایج مربوط زیادی را پیدا می کند. الگوریتم های موتور جستجوگر گوگل همواره در حال به روزرسانی شده و افزدوه شدن هستند؛ به همین دلیل گوگل تمام تلاشش را می کند که بهترین و مربوط ترین نتایج را در نتایج یافته های موتور جستجوگرش به کاربران نشان بدهد. همراه با دیدن نتایج یافته های گوگل، شما در ابتدای صفحه، میانه یا حتی در آخر صفحه های نتایج، لیستی از وبسایت هایی را می بینید که گوگل ادورز به حساب می آیند. کسانی که صاحب مشاغلی هستند و می خواهند بیشتر به چشم بیایند، مبالغی را به کمپانی گوگل می دهند تا گوگل نتایج آن ها را در صفحه اول در ابتدا، میانه یا انتهای صفحه جستجو برای کاربران که یک عبارت کلیدی خاص را جستجو کرده اند به نمایش در بیاید.
چرا گوگل همیشه الگوریتم هایش را به روز نگه می دارد و به آن افزدوه می کند؟ همان طور که در بالا هم به آن اشاره شد، مهم ترین و اصلی ترین مشتری و درآمد گوگل خود شما به عنوان کاربران هستید. هر روز میلیون ها کاربر از سراسر دنیا از موتور جستوجوگر گوگل استفاده می کنند، و اگر آن ها درک کنند که موتور جستوگر گوگل بهترین نتایج را برای آن ها پیدا نمی کند، نتایج اشتباهی را برای آن ها پیدا می کند، زمان پیدا کردن نتایج خیلی طولانی است و کاربران را معطل می کند؛ کاربران ترجیه می دهند از سایر موتورها جستوگر استفاده کنند و این یعنی بدترین خبر برای گوگل! پس راضی نگه داشتن کاربران همیشه و همیشه اولویت اصلی گوگل بوده و خواهد بود.
- پلتفرم گوگل ادسنس به وبسایت های رتبه خوبی در گوگل ندارند این فرصت را می دهد بیشتر در معرض کابران گوگل قرار بگیرند.
- بخش عمده ای از درآمد گوگل از طریق تبلیغات حاصل می شود.
- گوگل همچنین از طریق مشاغل مرتبط با پلتفرم گوگل ابر Google Cloud درآمد زایی می کند.
صاحبان تبلیغات به ازای هر کلیکی که کابران گوگل می کنند، به این کمپانی مبلغی را پرداخت می کنند. اینکه صاحبان تبلغیات به ازاری هر کلیکی که کابران گوگل به این کمپانی پرداخت می کنند، بسته به رقابتی بودن عبارت های کلیدی جستجو شده ایی هم چون بیمه، وام و سایر خدمات مالی از چند سنت تا 50 دلار آمریکا می تواند باشد.
گوگل چگونه درآمد زایی میکند؟ گوگل ادسنس دقیقا چیست؟
کمپانی گوگل علاوه بر شامل کردن تبلیغات در یافته های نتایج به کاربرانش، از پلتفرمی به نام گوگل ادسنس است. پلتفرم گوگل ادسنس خیلی خیلی ساده است. گوگل تبلغیات را می گیرد و آن ها را طبق نتایج مربوط را در وبسایت های غیر گوگلی به نمایش در می آورد. برای مثال، یک وبسایت فعال در حوضه پوشاک ورزشی را در نظر بگیرید که در گوگل ادسنس پذیرفته شده است، گوگل تبلیغات مربوط به ورزش یا لباس را در آن وبسایت به کاربران به نمایش در می آورد. نحوه ی فعالیت پلتفرم گوگل ادسنس هم چون پلتفرم تبلیغات درون گوگلی است، با این تفاوت که تبلیغات گوگل ادسنس در تمام وبسایت پذیرفته شده گوگل ادسنس به نمایش می آید.
وقتی که یک بازدید کننده بر روی یکی از این تبلیغات گوگل ادسنس یکی از وبسایت های اعضا این پلتفرم کلیک کند، در این صورت مقداری از درآمد تبلیعات گوگل ادسنس به وبسایت عضو پلتفرم گوگل ادسنس پرداخت می شود و مابقی پول پیش این پلتفرم گوگل می ماند. پس سرویس تبلیغات گوگل و گوگل ادسنس هم برای برخی از وبسایت ها و کمپانی ها و هم برای خود کمپای گوگل از اهمیت بسیاری برخودار است، چراکه بسیاری از دیگر شرکت ها حتی کوچک هم چون گوگل از این سرویس ها درآمد زایی می کنند. اهمیت این سرویس ها به قدری برای برخی از شرکت ها مهم است که بود و نبود آن ها به همچنین پلتفرم های گوگل بستگی دارد.
درآمد زایی گوگل از طریق سرویس ویدیویی یوتیوب
همگی کاربرانی که از اینترنت استفاده می کنند، حداقل برای یک باز از این سرویس استفاده کرده اند. یوتیوب اولین سرویس به اشتراک گذاری آنلاین و مهم ترین و پراستفاده ترین آن است. بسیاری از کابران در این سرویس به رایگان ویدیوها را به اشتراک دیگر کاربران می گذارند تا دیگر کاربران نیز به رایگان آن ویدیو ها را تماشا کنند. حالا پرسشی که دوباره برای بسیاری از کاربران پیش می آید این است که چرا و چگونه گوگل با وجود گزاف بودن قیمت ها سرورها و …، این سرویس را هم به رایگان در اخیتار کاربران گذشته است؟ پاسخ این پرسش هم ساده است؛ مهم ترین منبع درآمد سرویس یوتیوب هم از طریق خود کاربران است.
این روزها سرویس اشتراکی یوتیوب هم در اختیار کابران است که آن ها با خرید اشتراک می توانند ویدیوها را بدون تبلیغات مزاحم ببینند، به یوتیوب موزیک و یوتیوب کیدز دسترسی داشته باشند و اگر بخواهند ویدیوها را از یوتیوب دانلود کنند. گرچه بسیار از کاربران هم چنان یوتیوب اشتراکی را خریداری نکرده اند، اما ضرری هم به گوگل نزده اند. گوگل از طریق ذیل از سرویس یوتیوب درآمد زایی می کند.
- نمایش تبلغیات تیزری در بین ویدیوها
- نمایش نتایج یافت ادروز (پولی) در ابتدای صفحه برای عبارت های کلیدی خاص به کاربران
- سرویس تماشای فیلم ها که کاربران در ازای تماشای فیلمی در یوتیوب مبالغی را باید پرداخت کنند
خبر خوب این است که تنها گوگل از یوتیوب درآمدزایی کلان نمی کند؛ بسیاری از کاربرانی که یوتوبر، ولاگر، اینفلونسر هستند نیز از طریق گوگل درآمد زایی می کند و این شغل به یکی از پردرآمدترین راه های پول درآوردن آنلاین تبدیل گشته است که هرکس متناسب به موضوعی می تواند به فعالیت بپردازد. یوتیوب پس از گذشت زمانی در ازای کاربران واقعی و بازدید بالای از ویدیوها، به صاحبان یوتیوب مبلغی را پرداخت می کند.
دیگر درآمدهای کمپانی گوگل
دیگر درآمد های گوگل از راه دیگر آنلاین و غیز آنلاین به دست می آید؛ پروژه ها گوگل از اصلی ترین راه درآمدی غیر تبلیغاتی گوگل به حساب می آیند. پروژه های غیر تبلیغاتی گوگل، بیزنس های ثالثی زیادی را هم درگیر خود کرده است.
پروژه های گوگل شامل کارهای آنلاین، رسانه، تجارت آنلاین ابری هم چون گوگل پلی استور، کروم کاست، کروم بوک، اندروید ، برنماه های گوگل و پلتفرم گوگل Cloud می شود.
درآمدزایی از طریق سیستم عامل اندروید
همان طور که می دایند سیستم عامل های اندروید و iOS محبوب ترین و مهم ترین سیستم عامل های گوشی های هوشمند به شمار می آیند. به جز آیفون های اپل، به نظر نمی رسد گوشی هوشمند دیگری وجود داشته باشد که بخواهد از سیستم عاملی به غیر از سیستم عامل اندروید استفاده کند. کمپانی های تولید کننده گوشی های هوشمند در ازای استفاده کردن از سیستم عامل اندروید مبلغی را به این کمپانی ارائه می دهند. محبوبیت سیستم عامل اندروید هم در کشورهای انگلسی زبان است و هم در کشورهای غیر انگلیسی زبان؛ طبق گزارش ها انجام شده سیستم عامل اندروید مهم ترین و پرکاربردترین سیستم عامل گوشی هاش هوشمند به شمار می آید. یکی از بهترین و شاید مهم ترین ویژگی این سیستم عام در مقایسه با رقیب اپلی اش، اپن سرس ( Open Source) بودنش است؛ پس معمولا گوگل برای لایسنس ها هزینه ایی را دریافت نمی کند. پس چرا گوگل هر سال میلیون ها دلار برای توسعه این سیستم عامل خرج می کند؟ چطور گوگل از طریق سیستم عامل اندروید درآمد زایی می کند؟ آیا سیستم عامل واقعا برای گوگل سود آوری دارد؟ در ادامه به این پرسش ها پاسخ می دهیم، اما نگاهی فقط به سرویس گوگل پلی استور می اندازیم.
گوگل چگونه درآمد زایی میکند؟ اگر از کاربران گوگل و اندروید باشید؛ حتما می دانید که سرویس گوگل پلی استور چیست. این بازار یا همان مارکت اولین، معتبرترین و قدرت مندترین بازار برای گوشی های هوشمند اندرویدی است که از زمان عرضه این سیستم عامل تا به امروز حاضر است. گوگل بیشتر درآمد اندرویدی خود را از طریق بازار گوگل پلی استورش کسب می کند. همان طور که می دانید گوگل یک سیستم عامل اپن سرس است؛ هم چنین طراحی برنامه برای این سیستم عامل زیاد سخت نیست و کاربران بسیاری وجود دارند که برای اندروید برنامه یا بازی تولید می کنند و آن را در گوگل پلی استور به اشتراک می گذارند. اکثر این برنامه یا بازی ها رایگان هستند، اما اکثرا از تبلیغات درون برنامه ایی استفاده می کنند که هم منبع درآمدی برای خود گوگل و هم منبع درآمدی برای خود سازنده به حساب می آید.
نحوه ی درآمدزایی گوگل از طریق اندروید به چه صورت است؟
گوگل چگونه درآمد زایی میکند؟ همان طور که می دانید سیستم عامل اندروید اپن سرس است، پس هر کمپانی تولید کننده دستگاه های هوشمند می تواند از این سیستم عامل استفاده کند. بهتر این طور بگوییم که هر نسخه ی اندروید رایگان نیست و تنها نسخه ی رایگان اندروید که اپن سرس است سیستم عامل اندرویدی است که پلی استور و سایر سرویس های گوگل را ندارد. که عملا هم چون گوشی های هوشمند هوآوی که از سرویس های گوگل نمی توانند استفاده کنند، به مذاق کاربران اندرویدی خوش نمی آید.
فقط تعداد محدودی از کمپانی ها، محصولات هوشمندش با اندروید خام به بازار عرضه کرده اند؛ چراکه هیچ کاربری اندروید را بدون گوگل نمی خواهد. نبود گوگل پلی یعنی عدم اشتیاق کاربران برای استفاده از آن گوشی هوشمند؛ گوگل پلی استور همچون قلب یک گوشی هوشمند به حساب می آید.
بیشتر بخوانید:
تاریخچهی اندروید؛ هر چیزی که باید دربارهی نحوهی آغاز به کار اندروید بدانید! + همهی ورژن ها
منابع:
نظرات در مورد : گوگل چگونه درآمد زایی میکند؟ چگونه ما هم از گوگل درآمدزایی کنیم؟