فیسبوک اخبار مربوط به استرالیا را پاک کرد!

فیسبوک اخبار مربوط به استرالیا را پاک کرد

فیسبوک اخبار مربوط به استرالیا را پاک کرد. کاربران استرالیایی از صبح امروز نمی توانند به خبرگذاری های استرالیا در فیسبوک دسترسی داشته باشند.

به گزارش مجله خبری زوم تک به نقل از وبسایت BBC، فیسبوک اخیرا صفحه خبرگذاری های استرالیایی را  مسدود ساخته است.. هم چنین کاربران استرالیایی فیسبوک، نه می توانند خبری را مشاهده و نمی می توانند خبری را به اشتراک بگذارند.

این اقدام فیسبوک طی اظهارات مقامات این کشور در خصوص پرداخت مبلغی از جانب فیسبوک و دیگر کمپانی بزرگ به ناشران اخبار در این کشور رخ داد که با مخالفت و تهدید گوگل و مسدود ساختن محتواهای اخبار توسط فیسبوک همراه بود.

استرالیایی ها روز پنج شنبه با عدم دسترسی به صفحات خبرگذاری های این کشور و دیکر کشورهای دنیا آغاز کردند.

علاوه بر صفحات خبرگذاری؛ صفحات متعتلق به مراکز سلامت این کشور نیز مسدود شده بودند که طبق آخرین اخبار از استرالیا، کاربران اشتباه کرده و فیسبوک این صفحات را مسدود نکرده بود.

کاربران خارج از این کشور نیز نمی توانند به صفحات هیچ از یک خبرگذاری  استرالیا در پلتفرم فیسبوک دسترسی داشته باشند.

دولت استرالیا به این اقدام فیسبوک واکنش نشان نشان داده و آن را نمونه بارزی از نقض قوانین دیجیتالی توسط یکی از قدرت های فضای مجازی خوانده.

جاش فریدنبرگ ( Josh Frydenburg) رئیس خزانه داری استرالیا اقدام فیسبوک در مسدود سازی اخبار را قدمی تاثیر گذار و مخرب دانسته است. در حدود 17 میلیون شهروند استرالیایی روزانه اخبار را از طریق شبکه های فضای مجازی دنبال می کنند.

او اظهار داشت که دولت استرالیا به دنبال حذف شبکه های مجازی (فیسبوک) نیست؛ چراکه ما تمایل به ادامه فعالیت فیسبوک در استرالیا داریم. به نظر وی این اقدام فیسبوک غیرضروری و اشتباه بود.

هر 2 کمپانی فیسبوک و گوگل به درخواست دولت استرالیا اعتراض کرده و آن را مخالف با نحوه کار کردن اینترنت و جریمه های غیرمنصفانه علیه علیه خود دانستند.
فیسبوک، گوگل بالاخره قبول کرد که با 3 مورد از مهم ترین شبکه های خبرگذاری استرالیایی قرارداد حق پرداخت ببندد.

 

خبرگذاری های استرالیایی در فیسبوک مسدود شدند

چرا فیسبوک اخبار مربوط به استرالیا را پاک کرد؟

دولت استرالیا قوانین را وضع کرده اند که به منزله آن رقابت ضد انحصاری بین غول های فناوری و سود منصفانه برای خبرگذاری ها نیز مهیا شود طبق این قانون از هر 100 دلار تبلیغات دیجیتالی در رسانه های استرالیایی، 81 دلار برای گوگل و مابقی برای رسانه های استرالیایی صرف می شود.

در آن طرف، فیسبوک تمایل زیادی به انجام درخواست دولت استرالیا ندارد. در طی تهدیدات دولت استرالیا، انگار خود فیسبوک پیش قدم شده است و خبرگذاری های این کشور را مسدود ساخته.

ویلیام ایستون (William Eastn) مدیرعامل محلی این کمپانی گفت قانون مجازاتی که علیه فیسبوک وضع شده است به خاطر اقدامی است که فیسبوک هرگز آن را مرتکب نشده است.

فیسبوک پیشتر اعلام کرده بود که این پلتفرم به ناشران اخبار در استرالیا فرصت درآمدزایی 407 میلیون دلاری را داده است که فیسبوک بابت نشر این اخبار، کمتری سهم را از آن خود کرده بود.

طبق این محدودیت ها، ناشران استرالیایی از به اشتراک گذاری هر نوع خبری در صفحه هایشان در فیسبوک منع کرده است. برای مثال خبرگذاری هایی هم چون The national broadcaster, the ABC, and newspapers like The Sydney Morning Herald and The Australian میلیون های بازدیدکننده دارند که به دلیل محدودیت های فیسبوک نمی توانند برای بازدیدکنندگان خود در صفحه های فیسبوکی شان خبر به اشتراک بگذارند.

صفحه ریاست جهموری استرالیا در فیسبوک

محدودیت های فیسبوکی همچنین دسترسی استرالیایی ها به بسیاری از سازمان های مهم دولتی، از جمله پلیس و خدمات اورژانس، بخش های بهداشت و اداره هواشناسی این کشور را مسدود ساخته است.
سایر صفحاتی که به موسسه های خیریه، سیاست مدارها و گروه های ورزشی و سازمان غیردولتی وابسته هستند نیز تحت تاثیر این محدودیت ها قرار گرفته اند.

چند ساعت بعد فیسبوک رسما اعلام کرد که این صفحات ناخواسته تحت تاثیر گرفته اند و دوباره به حالت سابق برخواهند گشت؛ گرچه فیسبوک زمان مشخصی را اعلام نکرد.

به گفته ی سخنگوی فیسبوک، این کمپانی از آن چه آن را   «تعریف گسترده ای از اصطلاح محتوای اخبار» خوانده در قانون در نظر گرفته است.

 

کاربران استرالیایی نمی توانند در فیسبوک خبر بخوانند

واکنش استرالیایی ها به فیسبوک چیست؟

مسدود شدن صفحات شبکه های استرالیایی در فیسبوک، اعتراض شهروندان استرالیایی را به همراه داشت؛ بسیاری از شهرندان استرالیایی به دلیل مسدود شدن دسترسی به صفحات خبرگذاری ها و … در فیسبوک به عنوان یکی از مهم ترین فضاهای مجازی مهم، عصبانی هستند.

بسیاری از شهروندان استرالیایی اعلام کردند که فیسبوک یکی از اصلی پلتفرم هایی بود که اخبار مربوط به همه گیری کرونا را از آن دنبال می کردند. در طی مسدود ساختن دسترسی کاربران استرالیایی به صفحات خبرگذاری این کشور، بسیاری از شهروندان استرالیایی دچار سردگمی شده اند.

بیشتر بخوانید  آشکار شدن تاریخ معرفی گوشی تاشو PIXEL FOLD گوگل

بسیاری نیز از بابت انتشار اخبار کذب در طی مسدود شدن دسترسی آن ها به خبرگذاری های این کشور نگرانی خود را اظهار کردند.

یک شهروند سیدنی در مصاحبه ایی با BBC گفت که کاری که فیسبوک با استرالیا و احتمالا با دیگر کشورها انجام خواهد داد بسیاری محدود کننده است.

آمالیا مارشال یک شهروند دیگر استرالیایی در مصاحبه ایی گفت که نمی تواند منطق فیسبوک در مسدود ساختن دسترسی کاربران این کشور را در بهبوهه همه گیری کرونا باور کند و گفت که بعد از مدت زمان زیادی از استفاده کردن از فیسبوک؛ می خواهد برای همیشه حساب کاربری خود را ببندد.مدیر دیده بان حقوق بشر در استرالیا اظهار داشت که فیسبوک در حال سانسور حق آزادی بیان و اطلاعات در استرالیا است و این اقدام فیسبوک نسبت به استرالیا را نابه خردانه خواند.

الانی پیرسون ( Elaine Pearson) می گوید که قطع دسترسی تمام یک کشور به اطلاعات نقض آزادنه قوانین اینترنتی است.

واکنش دولت استرالیا به اقدام فیسبوک؟

دولت استرالیا سخت گیرانه به قوانین این کشور پایبند است که در روز چهارشنبه در پارلمان این کشور تصویب شد. این قانون شامب حمایت گسترده از ناشران است و  یک بار دیگر در روز پنج شنبه مورد بحث قرار می گیرد.

ترژر جاش فریدنبرگ اعلام کرد که ما این قانون را دوباره بررسی می کنیم، ما از کمپانی های بزرگ می خواهیم که حق خود را در تجارت رسانه ایی و گسترش آن پرداخت کنند. هم چنین وی اضافه کرد که همه جهان به چشم خود خواهند دید که چه چیزی در اینجا در حال رخ دادن است.

او هم چنین از تصمیم دولت استرالیا برای برقراری تماس « سازنده» با مدیرعامل فیسبوک « مارک زوکربرگ» خبر داد.

اما او خاطر نشان کرد که فیسبوک هم چون گوگل با سازمان های محلی بر روی میزان پرداخت حق انتشار اخبار مذاکره کرده است.

این محدود سازی در ساعت 11 شب به وقت استرالیا اتفاق افتاده و بر محوبیت فیسبوک در این کشور تاثیر گذاشته است.

چیزی که آن ها به استرالیایی ها می گویند این است که آن ها چیزی را در پلتفرمی که از سازمان هایی که خبرنگاران حرفه ایی را استخدام خواهد کرد، پیدا نخواهید کرد، چیزی که دارای سیاست های تحریریه و دارای پروسه های بررسی واقعیت است.

قدم بعدی فیسبوک در قبال استرالیا چیست؟

استرالیا برای فیسبوک بازار نسبتا سودآور و بزرگی نیست و فیسبوک پیشتر اعلام کرده که خبرگذاری های منبع درآمد آن چنان سودآوری برای فیسبوک نیستند. پس با این وجود، چرا فیسبوک نسبت به این خبرها این چنین واکنش نشان می دهد؟

این مورد یکی متفاوت تر از دیگر چیزها است. بسیاری از کشورهای دیگر نیز چشم های خود را به اقدام دولت استرلیا دوخته اند و منتظر هستند تا ببینند دولت استرالیا چطور می تواند از انحصار چند کمپانی بزرگ به نفع کمپانی و سازمان های کوچک تر بکاهد. خبرهایی مبنی بر تمایل دولت های کانادا و اروپایی برای تقلید از دولت استرالیا منتشر شده است که فیسبوک را نگران تر از همیشه خواهد کرد.

به نظر نمی رسد نه گوگل و نه فیسبوک نخواهند از این قانون در صورت خواست دیگر دولت ها طفره بروند.

فیسبوک در حال حاضر نیز به برخی از حبرگذاری ها مبلغی را پرداخت می کند. برای مثال،  با شرکت های رسانه ای در انگلستان معاملات تجاری انجام شده است

فیسبوک نمی خواهد که دولت های وارد مسائل دنیای دیجیتال شوند و کمپانی ها بزرگ را مجبور به پرداخت مالیات و سهم به دیگر سازمان ها و حتی خود دولت ها کنند. این دست خبرها اصلا به مذاق فیسبوک خوش نمی آید.پیشتر گوگل دولت استرالیا را تهدید به مسدود سازی تمام دسترسی شهروندان این کشور در صورت وضع قانون حمایت از ناشران کرده بود که در نهایت انگار گوگل راضی به میز مذاکره شد، اما فیسبوک انگار قصد ندارد که زیربار حرف دولت این کشور برود.

فیسبوک اخبار مربوط به استرالیا را پاک کرد؛ فیسبوک تصمیم گرفته است که در صورت وضع هرقانونی علیه این کمپانی بزرگ دنیای تکنولوژی از بازوی زور علیه دولت استرالیا استفاده کند.

بهرحال اقدام دیروز فیسبوک را می توان هشداری به دولت استرالیا دانست که هم اکنون توسط بسیاری از کاربران مورد انتقاد قرار گرفته شده است. به نظر بسیاری از کارشناسان، این اقدام فیسبوک انحصار طلبانه و خلاف آزادی بیان بود. نظر شما در این باره چیست؟

 

منبع: bbc

 

در ادامه در مجله خبری زوم تک بیشتر بخوانید:

گوگل چه چیزهایی از من می داند؟

ایلون ماسک: بجای فیسبوک، از اپلیکشین پیام رسان سیگنال استفاده کنید

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : فیسبوک اخبار مربوط به استرالیا را پاک کرد!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *