تقویم ملل مختلف را بیشتر بشناسید

تقویم ملل

تقویم ملل مختلف : انسان ها برای اینکه بتوانند هر روز را نشانه گذاری کنند برای آن ها علائمی را در نظر گرفته اند و یک مدل مفهومی را به وجود آورده اند که ما با نام تقویم آن را می شناسیم. آنها زمانی که احساس کردند باید روزهای خاص برایشان یادآوری شود ، به فکر ایجاد تقویم افتادند.

تقویم ملل

شاید قدیم ها تقویم به صورت امروزی وجود نداشت و انسان ها از شماره گذاری استفاده می کردند تا روزهای مثل تولد، مرگ، عروسی و… را بخاطر بسپارند ولی رفته رفته تقویم ها دچار تحولاتی شدند و تا امروز ما تقریبا کامل ترین نوع تقویم را در اختیار داریم.

یکی از رایج ترین تقویم های که در جهان وجود دارد تقویم میلادی است چون در جهان بیشتر گرایش به مسیحیت دارند و پیرو این دین هستند. مبدا تقویم میلادی، تولد حضرت عیسی مسیح است. در بین کشورهای مسلمان و عرب تقویم هجری قمری مرسوم است که مبدا آن تاریخ هجرت پیامبر اسلام از مکه به مدینه است.

ولی تقویم هجری شمسی در دنیا به عنوان کامل ترین تقویم محسوب می گردد که اصل شمارش آن بر اساس فصول و چرخش زمین به دور خورشید است. می توانیم بگوییم برای اینکه روزها را بشمارید بهترین کار استفاده از چنین تقویمی است که همه چیز را به صورت دقیق در اختیار شما می گذارد.

پیدایش آن به واسطه ستاره شناسان آرایی و یونانی انجام گردیده و برای کشورهای آنها از این تقویم استفاده می شود. در همین سایت می توانید تقویم سال 1398 و تقویم سال 1399 را استفاده کنید.

 تقویم های مختلف جهان

در جهان تقویم های سنتی و مدرن وجود دارد که هر کدام از آن ها می توانند مورد استفاده قرار بگیرند که میتوان به تقویم های زیر اشاره کرد. شاید برایتان جالب باشد ولی انسان ها حداقل از عصر نوسنگی تا امروز از زمان و ساعت استفاده کرده اند. هم اکنون ملل های مختلف تقویم هایشان را توسعه داده اند.

تقویم ژولینی

یکی از مهم ترین و نخستین تقویم مهم در جهان، تقویم ژولینی است که از روش گاه شماری به کمک ماه و خورشید فاصله گرفته است. اساس این تقویم از تقویم رومی ست که معرفی آن به سال 46 قبل از میلادی توسط ژولیوس سزار می رسد.

با توجه به این تقویم هر سال 12 ماه دارد و به صورت کل 365 روز است که هر 4 سال یکبار ، یک روز در ماه فوریه به آن افزوده می شود.

تقویم ژولینی 

تقویم عبری

تقویم عبری در سال 10 قبل از میلاد مسیح ایجاد گردیده است. تقویم عبری را با نام تقویم یهودی نیز می شناسند و ایرانیان یهودی به آن تقویم مختلط یا مختط نیز میگویند. در ابتدا برای اینکه محاسبه ی ایام سال انجام شود از ماه های قمری و تقویم سالی در تقویم عبری استفاده می شده که هر سه یا چهار سال یکبار به آن یک ماه افزوده شده است تا بین ماه های قمری و تقویم سالی آن تفاوت جبران گردد.

تقویم ملل مختلف تقویم عبری

با گذشت زمان به جای این روش از محاسبه های ریاضی استفاده گردیده است که تا امروز برای تعیین تعطیلات مذهبی، زمان مناسب برای عبادت، انجام مراسم های یهودیان از این تقویم استفاده می شود.

بیشتر بخوانید  تقویم سال 1399

تقویم هجری

یکی از تقویم های است که با نام تقویم اسلامی نیز آن را می شناسند. با توجه به گام های مختلف در این تقویم سال 365 یا 364 روز و 12 ماه داشته است. مسلمان ها با این تقویم تعطیلات مذهبی شان را مشخص میکنند. نخستین سال اسلامی بعد از هجرت پیامبر مکرم اسلام ،حضرت محمد ص از مکه به مدینه و در سال 622 میلادی شروع شده است.

تقویم ملل مختلف تقویم هجری

تقویم ایرانی

ایرانی ها تقویم های مختلفی دارند که قدمت یکی از این تقویم ها به بیشتر از 2000سال می رسد. یکی از گاه شمارهای ایرانی تقویم جلالی است که مبدا آن سال جلوس ملک شاه بر تخت سلطنت و شروع آن جمعه ،نخستین فروردین سال جلالی که برابر با 9 رمضان سال 471 هجری قمری قراردادی بود و تفاضل آن با تقویم هجری خورشیدی 457 سال می باشد. نخستین روز سال در این گاهشمار به نوعی تنظیم شده که با شروع بهار همزمان است و هر سال 365 یا 366 روز داشته است. تقویم رسمی در کشور ایران بر اساس تقویم جلالی میباشد.

لینک مرتبط:  تقویم سال ۹۷ | تقویم سال 97 | مناسبت های سال 97

تقویم بودایی

در هر جای از جنوب شرقی آسیا می توان از این تقویم استفاده کرد و اساس آن بر گاه شمار هندو می باشد. این تقویم زمانی ست که زمین به دور خورشید می چرخد و به بیانی دیگر از روش سال نجومی استفاده می نماید. البته تقویم بودایی مثل تقویمهای دیگر که سال کبیسه دارند تلاشی نمیکند تا محاسبه های زمانی هماهنگ باشند. این تقویم با اینکه به صورت رسمی استفاده نمیگردد ولی برای تعیین مراسمات و تعیین جشنواره ها میتوان از تقویم بودایی کمک گرفت.

تقویم بودایی به صورت آرام با سرعت تقریبی 1 روز در هر قرن، از توازن سال خورشیدی خارج میگردد.

تقویم گریگوری

از دیگر تقویم های رایج در جهان می باشد که جای تقویم ژولینی را گرفته است. این تقویم با وجود اینکه تقویم مسیحیان است ولی در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

تقویم گریگوری

تقویم چینی

پایه این تقویم بر سیستم قمری- خورشیدی است که مطابق این تقویم هر ماه در روز “هلال ماه نو” آغاز میگردد. با موقعیت مکانی ماه نیز سال چینی ها شروع میگردد به بیانی دیگر یعنی وقتی که ماه بین انقلاب زمستانی و اعتدال بهاری است. چین به صورت رسمی از تقویم گریگوری استفاده مینماید ولی در این کشور برای جشن گرفتن تعطیلات از تقویم چینی استفاده میشود.

تقویم ژاپنی

از سال 1873 میلادی تاکنون تقویم ژاپنی از روش سال خورشیدی تقویم گریگوری استفاده میکند. ژاپن برای تعیین زمان خود از اسامی دوره های مختلف استفاده می کند در واقع روشی که چینی ها اقتباس کرده اند.

ویکرم سموت، ساکا سموت و کالی یوگا

این سه مورد تقویمهای هندو می باشند که در برخی از ایالتهای هند و نپال از ویکرم سموت استفاده می نمایند. برای مشخص کردن زمان در این تقویم از ماههای قمری و سال نجومی استفاده می شود.

ویکرم سموت، ساکا سموت و کالی یوگا

تقویم رسمی هند ساکا سموت است. کالی یوگا آخرین چرخه از چهار چرخه ی عصر یوگا می باشد. این تقویم به صورت حدودی پنج هزار سال پیش شروع شده و 472 هزارسال مدت زمان دارد.

منبع

2.3/5 - (7 امتیاز)

نظرات در مورد : تقویم ملل مختلف را بیشتر بشناسید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *