تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین

تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین

تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین چگونه است؟ طبق نتایج گزارش ها، خودروهای الکتریکی می توانند تا 70 درصد از آلودگی حمل و نقل را کاهش بدهند.

به گزارش مجله خبری زوم تک، چند سال پیش شاید تصور اینکه خودروهای الکتریکی روزی در خیابان های شهر جایگزین خودورهای معمولی شوند، برای هیچ کس قابل باور نبود.

امروز تولید روزافزون خودروهای الکتریکی خود حاکی از برتری این خودروها نسبت به مدل های مصرف کننده سوخت های فسیلی است. آرزوی بسیاری از طرفداران محیط زیست در تولید خودروهای الکتریکی در نهایت به واقعیت پیوست.

 

تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین از دروغ تا واقعیت

بسیاری از کمپانی ها تصمیم دارند در سال های آینده برای همیشه خودروهای تمام الکتریکی تولید کنند؛ برخی کشورها هم چون بریتانیا و فرانسه نیز متعد شده اند  که در طی سال های آینده، توسعه مهندسی موتورهایی که با سوخت هلی فسیلی کار می کنند را متوقف کنند.

از دست داددن یخچال های قطبی تا از افزایش سطج آب دریاها و بیشتر شدن اتفاق هایی هم چون آتش فشان ها، سیل ها و گرمای شدید در سرتاسر کره ی زمین، بی دلیل نیست که چرا بسیاری از طرفداران محیط زیست و سیاست مداران به فکر حذف یا حداقل کاهش محسوس تعداد خودروهای الکتریکی در دنیا هستند. نسبت به 50 سال گذشته، دمای کره ی زمین بیشتر از 2 درجه افزایش پیدا کرده است و اگر این مقدار بیشتر می شود، با یک فاجعه محیط زیستی روبه رو خواهیم بود.

پرسشی که برای بسیار از مردم در خصوص خودروهای الکتریکی پیش می آید این است که آیا این خودروها با تمام تبلیغاتی درباره ی آن ها می شود، واقعا به کمک کره زمین می آیند یا خیر؟

پاسخ کوتاه این پرسش؛ بله است، اما اینکه دقیقا چه مقدار خودورهای الکتریکی می توانند در کاهش آلودگی هوا و محیط زیست موثر باشند، هنوز مشخص نیست و دانشمندان در این خصوص در حال تحقیق هستند.

خودروهای الکتریکی در حال حاضر به 2 صورت هستند؛ خودروهای نیمه الکتریکیهم چون تویوتا پریوس و خودروهای تمام الکتریکی هم چون خودروهای تسلا.

تسلا؛ تنها کمپانی ای است که خودورهای تمام الکتریکی تولید می کند. شاید در وهله اول این طور به نظر برسد که خودروهای تسلا تقریبا هیچ آلودگی محیط زیستی از خود برجای نمی گذارند، بله، هیچ آلودگی از خود خودروهای الکتریکی تسلا منتشر نمی شود، اما حقیقت این است که در چرخه تولید خودروهای الکتریکی تسلا نیز آلودگی های زیادی تولید می شود.

 

کودکان کار در معادن باطری تسلا

انرژی و ماشین آلات مورد استفاده برای تولید و نگهداری برای خودروهای الکتریک موجب به وجود آمدن گاز های گلخانه ایی می شود که چرخه آلودگی خودروها را تشکیل می دهد.

برای مثال، همان طور که می دانید هیچ قطعه مکانیکی ای که با سوخت فسیلی کار کند در هیچ یک از خودروهای تسلا مورد استفاده  قرار  نگرفته است، اما برای نمونه کارخانه هایی که باطری مورد نیاز این خودروهای الکتریکی را تولید می کنند، خود یکی از اصلی ترین منابع تولید گازهای آلوده کننده محیط زیست به شمار می آیند.

در معادنی که اغلب در کشورهای آفریقایی وجود دارد و اغلب کارگران آن را افراد کم سن وسال تشکیل می دهد، هر ساله مرگ و میرهای بسیاری صورت می گیرد و ده ها نفر به خاطر عدم استانداردهای لازم جان خود را در این معادن برای خودروهایی که به ظاهر بدون آلودگی نشان داده شده اند از دست می دهند.

بیشتر بخوانید  معایب فوتون ساوانا زیر ذره بین

دانمشندان می گویند استفاده از خودروهای الکتریکی در سراسر کشورهای دنیا به جز لهستان و هند تاثیر مثبتی تا به امروز بر محیط زیست گذاشته است. در کشورهای هند و لهستان، رانندگان باطری های خودروهای الکتریکی خود را از طریق برق نیروگاه های زغال سنگ آلوده شارژ می کنند.

در طی نتایج یک مطالعه در خصوص تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین که به تازگی در روزنامه Nature Sustainability در روز دوشنبه منتشر شده است، حاکی از آن است که خودروهای نیمه الکتریکی و الکتریکی نسبت به خودروهای بنزینی و دیزلی در طی عمر خود کمتر گازهاب گلخانه ایی تولید می کنند. این گازهای گلخانه ایی شامل فلزات استخراج و لیتیوم برای باطری، تولید و قابلیت پشتیبانی از رانندگی برای 150 هزار کیلومتر است.

 

 

منبع باطری خودرو تسلا در آفریقا

برخی از مطالعاتی که در گذشته انجام شده بودند حاکی از آن هستند که آلودگی که کارخانه های تولید کننده باطری های خودروهای الکتریکی تولید می کنند، خود دست کمتی از خودروهای بنزینی ندارد! یکی از فعالان محیط زیستی در هلند می گوید در کشورهای که 95 درصد از حمل و نقل ها از طریق جاده ها صورت می گیرد، استفاده از خودروهای تمام الکتریکی می تواند نقش به سزایی در کاهش گازهای گلخانه ایی داشته  باشد.

این مطالعه می گوید با این حساب در کشورهای از جمله فرانسه، آمریکا و … که بیشتر تولید کننده های گازهای فسیلی هستند، استفاده و گسترش خودروهای الکتریکی امر هوشمندانه به نظر می رسد.

البته دیگر هند و لهستان تولید کننده گازهای گلخانه برای شارژ باطری های  خودروهای الکتریکی به شمار نمی آیند. این روزها با گسترش تولید خودروهای الکتریکی، جمهوری چک، بلغارستان نیز به شمار تولید کننده گازهای گلخانه ایی افزوده شده اند. حمل و نقل جاده ایی، حدود یک چهارم کل دی اکسید کربن مربوط به انرژی در سراسر جهان را تشکیل می دهد.

این به این معنی نیست که رانندگی با خودروهای الکتریکی هیچ ضرری برای محیط زیست ندارند، اما به نظر یکی از محققان دانشگاه هند، رانندگی با خودروهای الکتریکی نقش موثری در کاهش محیط زیستی دارد.

برای مثال، کشور هند اخیرا متعد شده است که میزان انرژی های تجدید پذیر این کشور را تا 175 گیگاوات تا انتهای سال 2022 برساند که تصمیم دارد در دراز مدت این مقدار را تا 450 گیگاوات افزایش بدهد.

در نتیجه می توانیم این طور در خصوص تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین نتیجه گیری کنیم که خودروهای الکتریکی خود یا هیج یا به مقدار بسیار کمی آلودگی زیستی ایجاد می کنند، اما چرخه تولید و استفاده از قطعات و خودروهای نیمه الکتریکی و تمام الکتریکی بدون آلودگی نیست. طبق نتایج گزارش های اولیه صورت گرفته توسط برخی از موسسه های فعال در حوضه آلودگی محیط زیست، استفاده از خودروهای الکتریکی می تواند حداقل تا 70 درصد آلودگی محیط زیستی که خودروهای مصرف کننده سوخت فسیلی مصرف می کند را کاهش بدهند.

 

 

منبع: climatechangenews، usatoday، sciencedaily

 

 

در ادامه در مجله خبری زوم تک بیشتر بخوانید:

جگوار: خودرو تمام الکتریکی جگوار سال 2024 عرضه می شود

محصول 25 هزار دلاری تسلا در دست توسعه قرار دارد

شیائومی به دنبال توسعه اتومبیل با رهبری Lei Jun

 

 

 

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تاثیر خودروهای الکتریکی در گرمایش زمین

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *