5 فاکتور مهم که هنگام انتخاب محافظ صفحه برای دستگاه های هوشمند باید به آنها توجه کرد

انتخاب محافظ صفحه برای دستگاه های هوشمند

یکی از بخش های مهم هر دستگاه موبایلی صفحه نمایش آن است. امروزه موبایل ها به صورتی طراحی می شوند که اغلب در صفحه دکمه فیزیکی وجود ندارد و یا فقط یک دکمه اصلی وجود دارد و همه اعمال مورد نیاز بر روی صفحه نمایش موبایل استفاده می شود، به همین دلیل در حال حاضر بیشتر گوشی های هوشمند صفحه نمایش گرانی دارند تا جایی که در برخی موارد نیمی از هزینه خرید موبایل در واقع هزینه صفحه نمایش آن است. پس با توجه به اینکه صفحه نمایش بخش بسیار مهمی است و هزینه بالایی هم دارد، محافظت از صفحه نمایش اهمیت بسیار بالایی دارد. برای اطلاع از سایر ویژگی هایی که در هنگام خرید موبایل باید به آنها توجه کنید به مطلب چند قدم مهم برای انتخاب تلفن همراه متناسب با نیاز خود مراجعه کنید.

در ادامه مقاله همراه ما باشید تا نکاتی در مورد محافظت از صفحه نمایش را با هم بررسی کنیم.

انتخاب محافظ صفحه برای دستگاه های هوشمند

اگرچه امروزه صفحه نمایش گوشی های موبایل بسیار مقاوم تر ساخته می شوند اما هنوز هم نیاز به مراقبت و محافظت دارند. برای انتخاب محافظ صفحه نمایش یا گلس گوشی مات و براق باید بدانید که این محافظ ها از چه جنسی ساخته می شوند و هر یک چه کاربردی دارند.

1- انواع محافظ صفحه نمایش ( گلس) از نظر جنس

  • محافظ صفحه نمایش پلاستیکی

این گلس ها از رایج ترین محافظ های صفحه نمایش گوشی موبایل هستند و نسبت به سایر جنس ها قیمت پایین تری دارند و در بربرا خراش و آسیب های جزئی ناشی از ناخن و سکه و وسایلی که در کیف یا جیب شما قرار دارند  از صفحه نمایش موبایل محافظت می کنند.  این گلس ها نسبت به گلس های شیشه ای کدتر هستند و در انتقال تصویر و نور ضعیف تر عمل می کنند.

  • محافظ صفحه نمایش شیشه ای حرارت دیده

این محصولات که  به نام Tempered Glass نامیده می شوند جنس شیشه ای دارند و در اثر حرارت داده شیشه در دمای بالا و تولید ورقه شیشه ای و سرد کردن ناگهانی آن تولید می شوند و مقاومت بسیار بالایی دارند.

این جنس از گلس ها از نظر ضخامت و جنس کاملا از مدل پلاستیکی قابل تشخیص هستند. محافظ های پلاستیکی انرژی ضربه را از خود عبور داده به صفحه نمایش منتقل می کنند. اما گلس شیشه ای انرژی را گرفته و در خود پخش می کند و  خود ترک برداشته و می شکند و مانع شکسته شدن صفحه نمایش می شود. از مهمترین معایب گلس شیشه ای ضخامت بالای آن است که بر ظاهر گوشی تاثیر می گذارد و در گوشی هایی که در لبه ها دارای انحنا هستند ظاهر خوشایندی ندارد. مثلا گوشی های شیائومی که صفحه نمایش هایی با لبه های منحنی دارند در هنگام نصب این گلس ها با مشکل مواجه می شوند چون این محافظ ها  لبه های آنها را پوشش نمی دهند

  • محافظ صفحه نمایش ترموپلاستیک پلی یورتان

یکی از پرمصرف ترین شکل های مواد نفتی در صنعت TPU ها یا همان ترموپلاستیک پلی یورتان ها هستند که در ساخت تجهیزات پزشکی و انواع چرخ ها و پارچه ها استفاده می شوند. یکی از مهمترین کاربردهای این ماده ساخت محافظ صفحه نمایش دستگاه های هوشمند مانند گوشی موبایل و انواع گجت ها است این محافظ ها نسبت به سایر گلس ها در برابر خط و خش و باکتری ها و چربی ها مقاومت بالاتری دار و بسیار پر دوام هستند و نسبت به سایر جنس های گلس قیمت بالاتری هم دارند.

گفتیم که محافظ صفحه نمایش پلاستیکی روی رنگ و کیفیت نمایش LCD موبال تاثیر می گذارد. مهمترین مزیت گلس های TPU  این است که بسیرا شفاف هستند و کیفیت نور و تصویر نمایشگر گوشی هوشمند را در بالاترین حالت حفظ می کنند و تصویر شفاف و بدون کدری نمایش می دهند.

محافظ صفحه نمایش ترموپلاستیک پلی یورتان

اگرچه گلس های ترموپلاستیک شفافیت باتری دارند اما در برابر ضربات ناشی از افتادن گوشی مقاومت کمتری نسبت به انواع پلاستیکی و شیشه ای دارند. پس اگر از جمله کاربران دستگاه های هوشمند هستید که غالبا موبایل ها و گجت های شما از دستتان می افتد به شما پیشنهاد می کنیم که از محافظ صفحه نمایش حرارت دیده استفاده کنید

حالا که با جنس محافظ صفحه نمایش آشنا شدید نکاتی که قبل از خرید گلس باید مدنظر قرار دهید را بررسی می کنیم.

2- ضخامت محافظ صفحه نمایش

یکی از مهمترین نکاتی که در هنگام خرید گلس باید به ان توجه کنید ضخامت گلس است. هر چه ضخامت بیشتر باد، مقاومت در برابر ضربه بیشتر می شود اما ذکر این نکته ضروری است که ضخامت بیش از حد گلس می تواند بر عملکرد تاچ گوشی تاثیر منفی بگذارد و سرعت عکس العمل تاچ را کاهش دهد.

3- خمیدگی لبه های محافظ صفحه نمایش

شاید شما هم به این موضوع برخورد کرده باشید که در کنار گلس ها حرف D نوشته می شود و گلس ها با دسته بندی 2D ، 2.5D و 3D نامگذاری می شود. این حرف D به معنای بعد گلس صفحه نمایش است و نشان می دهد که صفحه نمایش موبایل یا سایر گجت ها چند بعدی است. هر گونه انحنا یا پیچیدگی در صفحه نمایش را می توان یک بعد به شمار آورد. دلیل اینکه امروزه گلس های 9D و یا 11D در بازار مشاهده می شود این است که گوشی های پیشرفته امروزی پیچیدگی و تراش های بیشتری دارند.

  • گلس صفحه نمایش 2D : گلس های دو بعدی گلس های صاف و تختی هستند که همه صفحه نمایش را پوشش می دهند و هیچ انحنا و زاویه ای ندارند. گوشی سامسونگ S5 و آیفون 5 از جمله این مدل ها هستند. برای مطالعه در مورد گوشی های سامسونگ به مطلب چند نکته مهم که شما را برای انتخاب یک تلفن همراه مناسب از برند سامسونگ یاری خواهد کرد مراجعه کنید.
  • گلس صفحه نمایش 5D : این مدل ها نسبت به مدل قبلی گلس تنها یک انحنا در لبه های گوشی دارند. بسیاری از گوشی های هوشمند جدیدی که تولید می شوند دیگر فقط یک صفحه تخت نیستند و حداقل در لبه های گوشی انحنا و زاویه دارند. به عنوان مثال گوشی سامسونگ S6 و آیفون 6 از این نوع صفحه نمایش منحنی دارند.
  • گلس صفحه نمایش فول یا سه بعدی 3D : این صفحه نمایش ها انحنا و زوایای بیشتری نسبت به مدل قبلی دارند و هزینه تولید انها هم 3 تا 4 برابر گلس های قبلی است . این مدل ها در لبه ها دارای انحنای 45 درجه هستند و تراش خوردگی های بیشتری دارند.

4- سختی محافظ صفحه نمایش

یکی دیگر از مواردی که باید در هنگام خرید و نصب گلس توجه داشته باشید درجه سختی گلس است که این مورد با حرف H نمایش داده می شود.هرچه درجه ستی بیشتر باشد گلس مقاومت بیشتری دارد، البته نکاتی نظیر شفاف بودن محافظ، انتقال صحیح نور صفحه نمایش هم اهمیت زیادی دارند و فقط نباید به درجه سختی اکتفا کنید. مثلا گلس هایی که برای ساعت هوشمند اپل ساخته می شوند درجه سختی 9H دارند.

5- فناوری ضد اثر انگشت و ضد چربی محافظ صفحه نمایش

ممکن است برای برخی از کاربران این موضوع مهم نباشد، اما برخی از افراد نسبت به باقی ماندن اثر انگشت و چربی روی گوشی خود حساس هستند. برخی از گلاس ها طوری طراحی می شوند که قابلیت Fingerprint Proof دارند و اثر انگشت بر روی آنها باقی نمی ماند و چربی را به خود جذب نمی کنند

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : 5 فاکتور مهم که هنگام انتخاب محافظ صفحه برای دستگاه های هوشمند باید به آنها توجه کرد

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *