به گزارش زوم تک از نت بلاکس، در حالی که دقیقا هشت هفته از آغاز محدودیت های شدید اینترنتی در ایران می گذرد، گزارش ها حاکی از تداوم وضعیت بحرانی دسترسی به شبکه جهانی است. از تاریخ ۲۸ فوریه که ایران تحت یک خاموشی اینترنتی تحمیل شده قرار گرفت، وضعیت ارتباطات در این کشور به شدت مختل شده و این روند همچنان ادامه دارد.
جزئیات خاموشی ۵۷ روزه اینترنت در ایران
بر اساس داده های منتشر شده توسط سازمان نظارتی نت بلاکس، این اختلال سراسری اکنون وارد پنجاه و هفتمین روز خود شده است. با گذشت بیش از ۱۳۴۴ ساعت از شروع این محدودیت ها، دسترسی آزاد کاربران به محتوای فضای مجازی و پلتفرم های بین المللی به حداقل ممکن رسیده است. این بازه زمانی طولانی نشان دهنده یکی از مستمرترین دوره های قطع اینترنت در ماه های اخیر است که تاثیرات عمیقی بر لایه های مختلف جامعه گذاشته است.
تاثیرات اجتماعی و انسانی قطع ارتباطات
این اقدام باعث شده است تا بسیاری از دوستان و اعضای خانواده ها از وضعیت یکدیگر بی خبر بمانند. قطع ارتباطات نه تنها دسترسی به اطلاعات آزاد را سلب کرده، بلکه پیوندهای اجتماعی و خانوادگی را که امروزه بر بستر پیام رسان های اینترنتی استوار است، با چالشی جدی مواجه ساخته است. بسیاری از ایرانیان خارج از کشور نیز در برقراری تماس با بستگان خود داخل ایران دچار مشکلات عدیده ای شده اند.
خسارت های جبران ناپذیر به بدنه اقتصاد دیجیتال
علاوه بر جنبه های انسانی، بخش اقتصادی نیز از این خاموشی ها در امان نمانده است. کارشناسان معتقدند که تداوم این اختلالات آسیب های شدیدی به بدنه اقتصادی کشور، به ویژه کسب و کارهای آنلاین و استارتاپ ها وارد می کند. از دست رفتن بازارهای داخلی و خارجی، توقف تبادلات مالی آنلاین و کاهش اعتماد مشتریان، تنها بخشی از پیامدهای اقتصادی است که در پی این ۱۳۴۴ ساعت قطعی اینترنت به ثبت رسیده است. تداوم این وضعیت می تواند منجر به بیکاری گسترده در بخش فناوری اطلاعات و کاهش تولید ناخالص داخلی شود.
وضعیت فعلی و دورنمای دسترسی به شبکه
در حالی که وارد نهمین هفته از این محدودیت ها می شویم، هیچ نشانه ای از بهبود پایدار در وضعیت ترافیک بین الملل مشاهده نمی شود. کاربران همچنان برای دور زدن فیلترینگ و دسترسی به سرویس های پایه با مشکلات فنی دست و پنجه نرم می کنند. نهادهای ناظر بین المللی همچنان وضعیت آزادی اینترنت در ایران را رصد کرده و نسبت به پیامدهای طولانی مدت این انزوای دیجیتال هشدار می دهند.




سلام..من همه درآمدم از این فروش اینترنتی هست الان هشت هفته است با بدبختی دارم زندگی میکنم حتی پول نون ندارم تو این وضعیت کارم پیدا نمیشه باید چه خاکی بریزم تو سرم اگه به فکر زندگی مردم هستین تو رو خدا اینترنت رو وصل کنید..
دقیقا 4 ماه هست ما هم دیگه هیچ منبع درآمدی نداریم با قطعی اینترنت کلا ما هم بیکار شدیم
هعی