توبیت
آنتی ویروس پادویش

خودرو سازان چینی در مسیر تسلا؛ ربات‌ های انسان‌ نما ماشین سودآوری آینده صنعت خودرو

خودرو سازان چینی در مسیر تسلا؛ ربات‌ های انسان‌ نما ماشین سودآوری آینده صنعت خودرو

جنجال و هیجان رسانه‌ای پیرامون ربات‌ های انسان‌ نما (Humanoid Robots) پدیده چندان جدیدی نیست؛ این توجه گسترده تا حد زیادی مدیون ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و معرفی ربات اپتیموس (Optimus) و همچنین ویدیوهای پربازدید از ربات اطلس (Atlas) متعلق به شرکت بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) است. با این حال، در ورای این هیاهو، پیشرفت‌های واقعی و ملموسی در حال رقم خوردن است. توانمندی‌های فیزیکی و مکانیکی ربات‌ها پیوسته رو به بهبود است و پژوهشگران اکنون بر این باورند که تکنیک‌های هوش مصنوعی به کار رفته در مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) می‌تواند ربات‌های پیچیده را برای یادگیری و اجرای تقریباً هر نوع وظیفه‌ای آماده کند.

کانال بله زوم تکگیفت کارت

به گزارش بخش اخبار خودرو زوم تک به نقل از تک‌کرانچ (TechCrunch)، این روندهای نویدبخش و محرک‌های فناورانه، موج جدیدی از شرکت‌ها را تشویق کرده است تا برای دستیابی به سودآوری عظیم ناشی از ساخت ربات‌ های انسان‌ نما وارد این حوزه شوند؛ جالب اینکه بسیاری از بازیگران تازه‌وارد در این عرصه، خودرو سازان چینی هستند.

جذب سرمایه تاریخی اکسپنگ و ورود غول‌ های خودرو سازی چین به هوش مصنوعی تجسم‌ یافته

در اوایل هفته جاری، بخش رباتیک خودروسازی اکسپنگ (Xpeng) موفق به جذب بیش از ۹۰۰ میلیون دلار سرمایه با ارزش‌گذاری بیش از ۶.۳ میلیارد دلار شد. این دور از تأمین مالی که به رهبری IDG Capital و با مشارکت Gaorong Ventures، تنسنت (Tencent) و علی‌بابا (Alibaba) انجام شد، از سوی این شرکت به عنوان بزرگ‌ترین تأمین مالی خصوصی تک‌مرحله‌ای ثبت‌شده در صنعت «هوش مصنوعی تجسم‌یافته» (Embodied AI) در چین توصیف شده است؛ شاخه‌ای که بر ساخت سیستم‌های هوش مصنوعی مستقر درون ماشین‌ها و ربات‌های فیزیکی تمرکز دارد.

علاوه بر این، در ماه جاری گزارش شد که AiMOGA، واحد رباتیک شرکت چری (Chery Automobile)، آماده‌سازی برای عرضه عمومی اولیه (IPO) را آغاز کرده است، در حالی که شرکت بی‌وای‌دی (BYD) از یک ربات انسان‌نما به نام شیائو دی (Xiao Di) رونمایی کرد. دیگر خودروسازان مطرح چین نظیر چانگ‌آن (Changan)، گاک (GAC)، لی اتو (Li Auto)، سایک موتور (SAIC) و سرس (Seres) نیز فرآیند توسعه و ساخت ربات‌های انسان‌نما را به صورت جدی آغاز کرده‌اند.

کاهش حاشیه سود بازار خودرو و چرخش استراتژیک به سمت ربات انسان‌ نمای Iron

به گفته مایکل دان (Michael Dunne)، مدیرعامل مؤسسه مشاوره‌ای Dunne Insights مستقر در سن‌دیگو و سنگاپور، در میان تمام شرکت‌ها، اکسپنگ خودروسازی است که برنامه‌ها و پروژه‌های تسلا را با بیشترین دقت زیر نظر دارد و دنبال می‌کند.

مایکل دان در مصاحبه با تک‌کرانچ تصریح کرد: «اکسپنگ بیشترین تمرکز را روی فناوری رانندگی خودران دارد و نخستین خودروسازی است که به شکلی کلان و جدی به توسعه ربات‌های انسان‌نما متعهد شده است.» وی افزود که هه شیائوپنگ (He Xiaopeng)، بنیان‌گذار میلیاردر اکسپنگ، به چابکی در تصمیم‌گیری و اصلاح سریع استراتژی‌ها شناخته می‌شود: «او می‌بیند که در آینده نزدیک، حاشیه سود در بازار خودروهای برقی بسیار اندک و شکننده خواهد بود؛ در حالی که ربات‌ها چشم‌انداز سودآوری بسیار درخشان‌تری دارند.»

شیائوپنگ و برایان گو (Brian Gu)، رئیس مشترک اکسپنگ، به اندازه‌ای به آینده این بازار خوش‌بین هستند که از دارایی‌های شخصی خود برای تأمین مالی این بخش استفاده کرده‌اند. طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال (Wall Street Journal)، این دو مدیر ارشد حدود ۱۰۰ میلیون دلار در دور اخیر سرمایه‌گذاری این واحد رباتیک تزریق کرده‌اند. سرمایه‌گذاری اصلی اکسپنگ بر روی رباتی به نام آیرون (Iron) است؛ یک ربات انسان‌نما با ساختاری بسیار واقع‌گرایانه و مشابه اندام انسان که به منظور استقرار تجاری و استفاده در خطوط تولید طراحی شده است.

مزیت تولیدی خودرو سازان چینی در برابر هوش مصنوعی تسلا

خودروسازان چینی مانند اکسپنگ یک برتری ساخت و زنجیره تأمین بسیار قوی در اختیار دارند. مایکل دان در این خصوص می‌گوید: «آن‌ها تمام سخت‌افزارهای لازم را برای به سرانجام رساندن کار در اختیار دارند؛ اما پرسش کلیدی این است که آیا می‌توانند در بخش هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به تسلا برسند یا خیر.»

تلاش بوستون داینامیکس هیوندای برای تجاری‌ سازی صنعتی تا سال ۲۰۲۸

افزون بر تسلا و خودروسازان چینی، شرکت‌های متعدد دیگری نظیر Agility Robotics، Apptronik و Figure نیز در حال توسعه ربات‌های پیشرفته هستند که همگی یک هدف مشترک را دنبال می‌کنند: استقرار تجاری و کاربردی ربات‌ها در مقیاس وسیع.

شرکت بوستون داینامیکس که تحت مالکیت گروه هیوندای (Hyundai) قرار دارد، در حال نزدیک‌تر شدن به این هدف مهم است. هیوندای قصد دارد ربات انسان‌نمای اطلس را در سال جاری وارد کارخانه خود در ایالت جورجیا کند و در نهایت تا سال ۲۰۲۸ این ربات‌ها را برای انجام امور پیچیده‌ای مانند مرتب‌سازی و چینش توالی قطعات خودرو مستقر سازد. این خودروساز کره‌ای که به منظور تسریع توسعه اطلس با آزمایشگاه تحقیقات هوش مصنوعی گوگل دیپ‌مایند (Google DeepMind) وارد همکاری شده، امسال مرکزی اختصاصی در آمریکا تحت نام «مرکز کاربردی متپلنت ربات» تأسیس می‌کند تا آموزش حرکات پیچیده نظیر چرخش‌ها و بلند کردن بار را به ربات‌ها پیاده‌سازی کند.

پیوستن موبیلی و ریویان به رقابت طراحی گجت‌ های انسان‌ نما

سایر فعالان صنعت خودرو نیز در حال ورود به این بازار نوظهور هستند؛ از جمله شرکت مطرح موبیلی (Mobileye) که در اوایل سال جاری میلادی استارتاپ ربات‌های انسان‌نمای منتی رباتیکس (Mentee Robotics) را با پرداخت مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. علاوه بر این، حتی شرکت ریویان (Rivian) نیز با ایجاد بخش مستقل Mind Robotics فعالیت آزمایشی خود را در این بخش آغاز کرده است — هرچند انتظار نمی‌رود ساخته‌های ریویان کاملاً شبیه به ربات‌های انسان‌نمای متداول دیگر شرکت‌ها باشد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : خودرو سازان چینی در مسیر تسلا؛ ربات‌ های انسان‌ نما ماشین سودآوری آینده صنعت خودرو

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *