سرکه بالزامیک چیست؟ طرز تهیه سرکه بالزامیک : سس بالزامیک یکی از سس های است که قدمت زیادی داشته و به دوران رم باستان مرتبط می شود و به عنوان یکی از چاشنی های غذایی کشور ایتالیا به شمار می رود. بسیاری از طعم خوش این سس برای موارد مختلفی استفاده می کننند و عده ی ترجیح میدهند خودشان در خانه دست به کار شده و این سس را اماده نمایند.
در گذشته این سس فقط در ایتالیا استفاده می شود ولی کم کم توانست جز یکی از پرطرفدارترین سس ها در کل جهان باشد و به عنوان یکی از بهترین چاشنی ها برای غذاها شناخته شود.
سرکه بالزامیک چیست ؟
این سرکه بسیار معطر است و از نظر رنگ قهوه ی تیره می باشد و برخلاف دیگر سرکه ها نیز طعمی شیرین دارد. همانطور که می دانید در کشور ایران سرکه سیب از جمله سرکه های معروفی و محبوبی می باشد که همه ی ما از خواص درمانی متعدد آن آگاهی داریم و برای موارد مختلف از آن استفاده می کنیم. اما در کشورهای دیگر سرکه دیگر میوه ها و سرکه برنج نیز طرفداران زیادی داشته اند.
همانطور که اشاره کرده ایم سرکه بالزامیک از نظر طعم کاملا با سرکه های دیگر متفاوت بوده و شیرین است . برای اینکه این سرکه را اماده کنند به انگور سفید نیاز است که البته می توان از سیب،زردآلو، گلابی یا گیلاس برای تولید این سرکه نیز استفاده کرد.
سرکه بالزامیک نسبت به دیگر سرکه ها قیمت بالاتری داشته که البته این تفاوت قیمت هم به دلیل پرهزینه بودن مواد اولیه آن است و هم برای اماده کردن این سرکه نیاز است که پروسه طولانی طی شود.
مقاله مرتبط: موارد استفاده سرکه بالزامیک چیست ؟
اگر تا این قسمت از متن را مطالعه کرده باشید قطعا برای شما این سوال به وجود می آید که چگونه این سرکه تولید می شود؟ زمانی که میوه را می چینند به واسطه دستگاههای بخصوصی آن ها تحت فشار قرار میگیرند و آب آن ها گرفته میشود. آب انگور سفید یا دیگر میوه ها تحت حرارتی حدودا 80 سانتی گراد قرار می گیرند تا در نهایت باکتریهای که در انگور وجود دارد از بین بروند. این فرایند برای مدت زمان زیادی انجام می گردد.
در مصرف سرکه بالزامیک تعادل را فراموش نکنید
با وجود اینکه این سرکه دارای خواص متعدد و ارزشمندی می باشد ولی اگر برای مدت زمان طولانی به صورت افراطی این مصرف شود به علت بالا بودن میزان اسیدیته آن ، سبب ایجاد زخمهای در مری و دهان می شود و پتاسیم خون را کاهش خواهد داد.
اگر میزان پتاسیم خون با کاهش روبرو شود مشکلات عملکردی قلب را ایجاد می کند. افزون بر این موارد اسیدی شدن خون می تواند منجر به پوکی استخوان نیز شود. در نهایت دیده می شود که افرادی از سرکه سیب در صبح به صورت ناشتا استفاده می کنند و میخواهند با این استدال خود به کاهش وزن شان کمک کنند.
نکته) توصیه می شود در روز بیش تر از سه قاشق غذاخوری از سرکه بالزامیک استفاده نکنید.
محتویات صد گرم سرکه بالزامیک
- کربوهیدرات ۱۷ گرم
- کلسیم ۲۷ میلی گرم
- آهن ۷/۰ میلی گرم
- فسفر ۱۲ میلی گرم
- سدیم ۲۳ میلی گرم
طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی
در ادامه این پست می توانید طرز تهیه سرکه بالزامیک را مطالعه کنید. دقت کنید این مواد اولیه برای تهیه یک فنجان سرکه بالزامیک است.
- روغن زیتون خالص: 3/4 پیمانه
- سرکه بالزامیک: 1/4 پیمانه
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- چاشنیهای دلخواه (خردل، پیاز قرمزخردشده، سیر،سبزیجات معطر تازه و خشک، عسل یا شکر قهوهای): از هر کدام یک قاشق غذاخوری سر پر
1)اول از هر چیزی باید یک شیشه کوچک و تمیز آماده کنید و سپس سرکه بالزامیک را درون آن بریزید.
2)درب شیشه را محکم ببندید و سپس به خوبی شیشه را تکان بدهید.
3)میزن فلفل و نمک را بچشید
4)از هر کدام از چاشنی های که می خواهید به میزان یک قاشق غذاخوری درون شیشه بریزید و بخوبی مخلوط کنید.
5) حالا برای چند هفته شیشه را درون یخچال بگذارید.
6)پس از اینکه چند هفته طی شود سرکه بالزامیک خانگی تان اماده می شود. البته خوب دقت کنید پس از مصرف باید شیشه را بخوبی تکان بدهد تا روغن و سرکه ی که از یکدیگر جدا شوند باهم ترکیب شوند.
7)اگر میخواهید میزان سرکه را کم تر یا بیشتر درست کنید باید همواره مواد اولیه یعنی روغن زیتون و سرکه بالزامیک را به نسبت سه به یک با یکدیگر ترکیب نمایید.
انواع سرکه بالزامیک
سرکه بالزامیک دارای سه نوع می باشد که نوعی از آن وجود دارد که در برخی از شهرهای ایتالیا به صورت سنتی اماده می شود و برخی دیگر به صورت تجاری و صنعتی است که نوع سوم ترکیبی از این دو نوع می باشد.
سرکه بالزامیک دسته از انتی اکسیدان ها را در خود جای داده است که با نام ترکیبات پلی فنولی شناخته می شود. در سرکه بالزامیم حداقل هشت نوع آنتی اکسیدان پلی فنولی دیده می شود.
پلی فنولها سبب خنثی کردن رادیکالهای ازاد تولید شده در بدن می شوند و تمامی آن ها خاصیت ضد سرطانی دارند و در نهایت کارکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می ببخشند.به همین جهت می توان گفت سرکه بالزامیک خاصیت ضد عفونی کنندگی و ضدمیکروبی نیز داشته است.
در گذشته از این سرکه برای موارد مختلفی همچون درمان عفونتهای ویروسی، ضدعفونی کردن زخمها و درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشده است.
لازم است بدانید که این سرکه دارای خاصیت ضدقارچی نیز می باشد و مخصوصا در خانمهای که دارای عفونتهای مجاری ادراری و دستگاه تناسلی هستند می تواند سبب پیشگیری از شدت این عفونتها شود. پس توصیه می شود خانمهای عزیز در غذاهای خودشان از چاشنی های پرخاصیت و مفید مثل بالزامیک استفاده نمایند.
همچنین پلی فنولها به معده وارد می شوند و با تحریک پذیری معده ،منجر به ترشح اسید می شوند و سبب کمک به هضم مواد غذایی مخصوصا پروتئین ها می نمایند. در نهایت اگر از افرادی هستید که غذاهای گوشتی در برنامه غذایی شما وجود دارد برای اینکه هضم راحتتری برای گوشت ها داشته باشید میتوانید از سرکه بالزامیک استفاده نمایید.
اگر می خواهید از خواص سرکه بالزامیک بهره مند شوید سعی کنید سرکه نوع اصلی را تهیه کنید که با کیفیت باشد.
نظرات در مورد : سرکه بالزامیک چیست؟ طرز تهیه سرکه بالزامیک