آنتی ویروس پادویش

فضاپیما لونا 9 در چنین روزی، آروزی دیرینه انسان برای پاگذاشتن بر روی ماه را برآورده ساخت

فضاپیما لونا 9

فضاپیما لونا 9 شوروی در تاریخ 31 ژانویه (12 بهمن) سال 1966 از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان پرتاپ و باموفقیت بر روی کره ماه فرود آمد.

گیفت کارت

به گزارش زوم تک به نقل از solarsystem.nasa، فضاپیما لونا 9 شوروی، اولین فضاپیمایی بود که توانست فرود موفقی را بر روی ماه تجربه کند. هم چنین، این اولین باری بود که انسان می توانست قدم بر روی دنیایی فراتر از زمین پا بگذارد.

لونا 9 شوروی موفقیت های بسیاری را برای انسان دربرداشت. این فضاپیما توانست 9 عکس از سطح کره ی ماه ،برای اولین بار، ثبت و به زمین مخابره کند. فرود لونا 9 ثابت کرد که فضایپما به سادگی در گردوغبار ماه فرو نخواهد رفت. این یافته بسیار مهم، زمینه فرود فضاپیماهای آتی هم چون آپولو برای روی ماه را سهل ساخت.

 

پایگاه فضایی بایکونور سکوی پرتاپ لونا 9

فضاپیما لونا 9 شوروی در چنین روزی از زمین به ماه پرتاب شد

شوروی در تاریخ 31ام ژانویه (12 بهمن) سال 1966 میلادی لونا 9 را پایگاه فضایی بایکونور واقع در قزاقستان پرتاپ کرد. این فضاپیما 1.583.7 کیلوگرم وزن داشت.

 

فرود لونا 9

اولین ها:

لونا 9 در تاریخ 3ام فوریه سال 1966 میلادی برای اولین بار در تاریخ بر روی کره ی ماه با موفقیت فرود آمد.

 

نتایج:

با انجام این پروژه، دولت وقف شوروی در رقابت فضایی، اولین دولتی بود که توانست فضاپیما ساخت انسان را از جو کره ی زمین با موفقیت بگذارند و آن را بر روی کره ی ماه بنشاند و عکس هایی از سطح کره ی زمین برای زمینی ها مخابره کند.

لونا 9، 12همین تلاش شوروی برای فرود آوردن فضاپیمایی بر روی کره ی ماه بود. این اولین کاوشگر فضایی توسط مهندسان کمپانی هوافضا لاووچکین بود که تمام کاوشگرهای شوروی و فضاپیماهای قمری و بین سیاره ایی آینده روسی را طراحی کرده است.

تمام عملیات قبل از فرود لونا 9 با موفقیت به انجام رسید. در تاریخ 1 فوریه سال 1966 میلادی، یک قسمت از عملیات 48 ثانیه ای، کاوشگر را به اقیانوس طوفان در حدود 233 هزار کیلومتری کره ی زمین نزدیک کرد. حدودا قبل از 1 ساعت قبل از فرود ٖآمدن در فاصله ی 8300 کیلومتری کره ی ماه، لونا 9 در خطر آتش سوزی قرار گرفت. درست قبل از احتراق موتور، 2 محفظه کناری لونا 2 جدا شدند و به دنبال آن تورم دو کیسه هوا جذب کننده ضربه را وارد کرد و با فشار 1 اتمسفر  لندر را پوشاند.

لونا 9 بر روی سطح کره ی ماه فرود آمد و با کمال ناباوری در سطح گردوغبار کره ی ماه فرو نرفت. سنسور بوم سطح زمین را لمس کرد، سپس دستور خارج شدن کپسول shproid ALS 99.8 کیلوگرمی از باکس اصلی را صادر کرد. کپسول ALS که هنوز در کیسه های هوا محصور شده است، در فاصله چند متری سطح قرار گرفت. زمان فرود آمدن موفقیت آمیز لونا در ساعت 18.45.30 تاریخ 3 فوریه سال 1966 در غرب دهانه ی Reiner و Marius واقع در اقیانوس طوفان ثبت شده است.

 

فضاپیما لونا 9 در چنین روزی، آروزی دیرینه انسان برای پاگذاشتن بر روی ماه را برآورده ساخت 1

تنها 4 دقیقه پس از فرود آمدن، کیسه های هوا باز شدند و پتال های پوشش دهنده کپسول ALS مسقر شدند.

دقیقا 4 دقیقه و 10 ثانیه پس از فرود آمدن، لونا اولین اولین داده های دورسنجی را به زمین فرستاد، گرچه برای فرستادن اولین تصویر از مجموع 9 تصویر، 7 ساعت دیگر باید می گذشت.

 

اولین عکس ارسال شده از ماه

اولین تصویر پانوراما کره ماه در اوایل صبح به مسکو مخابره شد. از آن جا که مقامات شوروی از بیدار کردن دیمیتری اوستینوف (Dmitriy Ustinov ) متصدی برنامه فضایی شوروی که برای انتشار تصویر به اجازه ی وی نیاز داشتند ترسیدند، اولین تصویر پانوراما از سطح کره ی ماه با اجازه سر برنارد لاول (Sir Bernard Lovell ) کسی که اطلاعات مشابه را در رصدخانه Jorden Bank آنالیز و رهگیری کرده بود در رسانه های بریتانیایی منتشر شد.

تصاویر بعدی ارسال شده توسط فضاپیمای لونا 9، درصد بیشتری از بازتاب خورشید (تا 41 درصد) را شامل می شدند، بنابراین باعث کاهش سایه تصویر شد. تصاویر ارسال شده توسط لونا 9، اولین تصاویر ارسال شده از سطح سیاره دیگری بود.

کنترل کنندگان عملیات پس از بررسی تصاویر ارسالی لونا 9 متوجه شدند که کیفیت تصاویر پیوسته تغییر کردندکه احتمالا به دلیل کم شدن منبع آب سیستم کنترل حرارتی لونا 9 بود که توزیع وزن آن را تغییر می داد. این تغییر مهم ( در حدود 100 میلی متر)  فرصت عکاسی استریو را در سطح کره ی ماه فراهم کرد.

تشخیص دهنده تابش KS-17M دوز 30 میلیاراد را در هر روز تشخیص داد.

شاید این اطلاعات تخصصی برای شما گیچ کننده باشد، اما مهم ترین نتیجه ی این پرتاپ برای همیشه قابل فهم و سهل است. دانشمندان پس از فرود موفقیت آمیز فضاپیما لونا 9، برخلاف باورهای گذشته، فهمیدند که اجسام خارجی به راحتی با فرود بر روی سطح گردوغباری کره ی ماه فرو نخواهند رفت. این کشف مهم به دانشمندان فهماند که سطح کره ماه مشکلی برای فرود فضاپیماهای سنیگن مشکلی پیش نمی آورد.

کنترل کنندگان عملیات پیش بینی می کردند که آخرین روز عملیات ارتباط برقرار کردن در تاریخ 6 فوریه سال 1966 در ساعت 16 تا 17.41 باشد، اما از اینکه این عملیات برای یک روز دیگر تا تاریخ 6 فوریه سال 1966 از ساعت 20.37 تا 22.5 دوام آورد بسیار خوشحال شدند. تا آن زمان دانشمندان کنترل خود با فضاپیما لونا 9 را از دست دادند. کنترل کنندگان عملیات با فضاپیما لونا برای 9 جلسه در حدود 8 ساعت و 5 دقیقه ارتباط داشتند.

 

 

منبع: solar system nasa

 

 

بیشتر بخوانید:

شواهد ناسا مبنی بر وجود آب زیر سطوح منجمد “پلوتون” است

تکنولوژی جدید ناسا می تواند به زنده ماندن طولانی تر در سیاره زهره کمک کند

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : فضاپیما لونا 9 در چنین روزی، آروزی دیرینه انسان برای پاگذاشتن بر روی ماه را برآورده ساخت

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *