چگونه با گوشی هوشمند خود تصاویر جذاب ثبت کنیم ؟

عکاسی

این روزها گوشی های هوشمند می توانند تصاویری در حد و اندازه ی دوربین های حرفه ای نظیر دوربین های DSLR ثبت نمایند و به همین دلیل است که افراد اخیرا دیگر تمایلی به خرید دوربین های حرفه ای ندارند و ترجیح می دهند تا از دوربین های SLR که در گوشی های هوشمند بکار رفته است استفاده نمایند. پرچمداران کمپانی های مختلف که اخیرا رونمایی شده اند در اصل به عنوان از سنوسرهای دوربینی بهره مند می باشند که سطح آن ها نسبت به دوربین های حرفه ای بالاتر است و دلیل این امر بهره مندی از پردازنده های پر قدرت در کنار سیستم عامل های پیشرفته و پلتفرم های حرفه ای می باشد که می توانند پردازش محل دقیق اجسام و سوژه های مختلف را انجام دهند.

البته باید به این نکته نیز اشاره داشته باشیم که هر عکسی در گوشی های هوشمند به عنوان تصویری خارق العاده به حساب نمی آید. باید یک سری پارامترهای مختلف را رعایت کنید تا تصویر شما به عنوان یک عکس خارق العاده شناخته شود. به نظر شما آیا عکس گرفتن در تعطیلات و یا انتشار تصاویر در اینستاگرام می تواند دلیلی بر جذابیت تصویر باشد؟ در این بخش تصمیم داریم تا یک سری ترفندها را برای شما شرح دهیم تا بتوانید با استفاده از گوشی هوشمند خود تصاویری حرفه ای و حتی جذاب تر از دوربین های عکاسی دریافت نمایید.

استفاده از قانون “سه بخشی تصویر”

قانون سه بخشی تصویر یک اصل اساسی در هنر عکاسی می باشد که یادگیری و پیاده سازی آن کاری بسیار آسان است. در زمان عکسبرداری تصور کنید که تصویر شما به سه بخش تقسیم گردد، هم در حالت عمودی و هم در حالت افقی. شما باید سعی کنید تا سوژه ی موردنظرتان را در تقاطع این خطوط تقسیم بندی قرار دهید که در اصطلاح به این فرآیند “قانون سه بخشی تصویر” می گویند.

عکاسی

بسیاری از گوشی های هوشمند به شما این امکان را می دهد تا تصویر خود را در بخش دوربین به سه بخش تقسم بندی کنید که محل قرارگیری سوژه در تصویر شما دقیق تر شده و در عکسبرداری به شما کمک شایانی می نماید. با بهره گیری از این قانون شما دیگر در نقش یک عکاس آماتور ظاهر نخواهید شد زیرا شما می توانید سوژه ی موردنظرتان را در میانه ی این بخش های عمودی و افقی، در مرکز تصویر، قرار دهید و تنها یک ضربه بر روی صفحه نمایش خود بزنید.

روش های دیگری نیز وجود دارد که شما می توانید سوژه ی خود را در یک سوم پایین این تقسیم بندی ها قرار بدهید ولی بهترین روش این است تا سوژه ی خود را در بخش میانی تصویر تنظیم نمایید و ترکیب آن را مشخص کنید.

امتحان کردن زوایای جدید

یکی از بهترین روش ها در عکسبرداری، حرکت دوربین می باشد تا بتوانید تصاویر پر جنب و جوش ثبت نمایید که در دوربین گوشی های هوشمند امروزی این مورد به شدت مورد توجه قرار گرفته و در ماژول آن ها تعبیه شده است. شما به راحتی می توانید با تغییر موقعیت دستگاه خود و یا پایین آوردن گوشی از روی سوژه یک زاویه ی جدید را ایجاد بدست آورید.

به عنوان مثال برخی از افراد علاقه ی بسیار زیادی به عکسبرداری از زندگی شهری دارند که می توانند با تغییر زوایای دوربین خود یک دیدی جذاب تر از بالا به پایین در شهر ایجاد نمایند. همانگونه که نحوه ی قرار گیری پاهای عکاس در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است، تغییر زاویه ی دوربین نیز به منظور یافتن چشم اندازهای جدید از ساختمان ها و سایر نقاط هندسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این ترفند نیز نظیر قانون سه بخشی تصویر باید در دوربین گوشی های هوشمند و یا دوربین های DSLR تامین گردد تا بتوانید تصویری خارق العاده را ثبت نمایید.

استفاده از حالت HDR برای عکسبرداری از غروب خورشید

اصولا طلوع و غروب خورشید برای عکاسان از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد ولی تصویر برداری از این صحنه های یک چالش محسوب می گردد؛ زیرا در این حالت یک تفاوت بسیار زیاد تمایزی بسیار بالا میان تاریک ترین نقطه ی تصویر و روشن ترین نقطه ی آن وجود دارد. اساسا بخش های طلایی رنگ و نارنجی رنگ تصویر نوری زیاد تولید می نماید ولی بخش های تاریک صحنه بسیار بیشتر است.

در این صحنات مطلوب ترین بخش این است که بیشتر بر روی جزئیات تصویر تمرکز نماید و نورهای بسیار روشن به عنوان فرعیات تصویر و جلوه های ویژه مورد استفاده قرار بگیرد و به عنوان زرق و برق فضای شهری محسوب گردد. در صورتی که گوشی شما دارای یک حالت HDR  باشد، به جای آنکه آن را خاموش کنید و یا در حالت اتوماتیک قرار بدهید، حتما آن را روشن کنید تا گستره ای وسیع را بتواند تحت یک قدرت پویا نمایی قرار بدهد.

عکاسی

گوشی هایی که از پلتفرم اندروید وان بهره بهره میگیرند، گوگل پیکسل 3 و سایر گوشی های سری گوگل پیکسل از قابلیت +HDR بهره مند می باشند که می تواند توانایی های هوش مصنوعی کمپانی گوگل را به کار ببندد تا تصاویری مختلف در فضاهای متفاوت برای کاربران تامین نماید. این موضوع بدان معنی است که شما می توانید به راحتی در یک فضایی تاریک جزئیات محیط را در تصویر خود به ثبت برسانید وحتی در برخی موارد جزئیات بسیار خیره کننده تر از تاریکی محیط به نظر برسد.

بیشتر بخوانید  دوربین عکاسی كانن EOS M3 با قيمت 680 دلار به زودی معرفی میشود.

با حالت دستی بیشتر آشنا شوید

اکنون بسیاری از گوشی های هوشمند حالت عکسبرداری دستی دارند می تواند کنترل بیشتری بر روی تصویر شما ایجاد نماید. معمولا مواردی را که در این حالت دریافت می کنید شامل تنظیم میزان نوردهی تصویر، میزان حساسیت ISO و فوکوس دستی می باشد. در سه حالت استفاده از حالت دستی کاربرد بالایی دارد. در حالت نخست، شما با استفاده از تنظیمات دستی می توانید تنظیمات و فوکوس لنز خود را به تنهایی تامین نمایید و یک کلوزآپ از سوژه ی موردنظرتان دریافت کنید. اساسا فوکوس اتوماتیک گوشی های هوشمند اغلب با اجسام نزدیک درگیر می شود ولی شما می توانید با استفاده از فوکوس دستی شانس بیشتری برای ثبت تصاویر گسترده تر داشته باشید.

در مرحله ی دوم شما می توانید سرعت شاتر دوربین را برای تصاویر با نور کم کاهش بدهید. در صورتی که شاتر دوربین را برای یک مدت طولانی باز نگه دارید، به شما این امکان را می دهد تا نور بیشتری در لنز دریافت نمایید. در صورتی که گوشی شما یک شاتر باز داشته باشد می توانید در یک چهارم ثانیه تصاویر با وضوح بالا را ثبت نمایید.

عکاسی

از یک سه پایه دوربین برای گوشی هوشمند می توانید استفاده کنید و یا اینکه محلی را به منظور ثابت نگه داشتن دوربین انتخاب نمایید. اکنون می توانید یک تایمر 30 ثانیه ای برای ثبت تصاویر داشته باشید تا نتایج بدست آمده با دوربین های DSLR برابری نمایید. لازم به ذکر است که به منظور در زملن ثبت اینگونه تصاویر باید گوشی خود را به طور کامل خاموش کنید. هیچگاه سعی نکنید تا از این سه پایه استفاده کنید زیرا اصول بهره مندی از این سه پایه متفاوت می باشد و تنها برای فوکوس های اتوماتیک از آن استفاده کنید تا بتوانید تصاویری به صورت Blur شده دریافت نمایید.

ممکن است برای عکاسی در روز روشن بخواهید از یک سری ترفندهای دیگر استفاده کنید که در این شرایط نیز بازهم باید به سراغ سرعت شاتر دوربین بروید و آن را طوری تنظیم کنید که تصاویر شما تار نشود. در آخر به ایزو ISO دوربین میرسیم که میزان حساسیت سنسور را تعیین می کند. در زمانی که این پارامتر در حالت اتوماتیک تنظیم گردد میزان حساسیت به نور کاهش می یابد. در برخی از مواقع عکاسان حرفه ای از قصد با استفاده از ایزو بالا یک دید جزئی گرا برای تصاویر خود ثبت می نمایند.

گوشی های تلفن همراه اصولا بهترین نرخ ایزو را برای عکسبرداری تنظیم می نمایند. استفاده از ایزو بالا در تصاویر اصولا یک جذابیت خاصی در آن ها به ثبت می رساند.

استفاده از حالت های “تار کردن پس زمینه”

در صورتی که گوشی هوشمند شما از یک دوربین اصلی مدرن  پیشرفته بهره مند باشد، قطعا در قابلیت های دوربین امکان “بوکه” و یا حالت تار نمودن تصویر وجود دارد. این حالت اساسا به تصاویر شما یک عمق خاصی را می دهد و صحنه را به گونه ای آماده سازی می کند که پس زمینه از پیش زمینه تمایز داشته باشد. نتیج بدست آمده به این صورت خواهد بود که یک سطحی وسیع با دیافراگمی گسترده برای شما نمایان خواهد کرد که حداقل تمرکز بر روی سوژه ی موردنظر شما می باشد.

عکاسی

بسیاری از گوشی های هوشمند نمی توانند چنین قابلینتی را بدون کمک گرفتن از نرم افزار برای شما فراهم آورند؛ حتی بهترین گوش های هوشمند نیز هنور سنسور و لنز کوچکی برای برآورده کردن این قابلیت دارا می باشند. در این مدل از دستگاه ها اصولا پس زمینه شما به صورت طبیعی است و تنها در حالتی تار بودن تصویر حاصل می گردد که موضوع سوژه موردنظرتا بسیار نزدیک باشد. برای اینکه بتوانید بهترین نتایج را بدست آورید، به طور معمول باید حدود 1.5 متر با سوژه فاصله داشته باشید، در این شرایط پس زمینه و پیش زمینه تفاوت بسیار زیادی خواهند داشت.

مدیریت فوکوس و حالت نمایش تصویر

حتی زمانی که تنظیمات گوشی خود را در حالت اتوماتیک نیز قرار می دهید، همچنان گوشی شما این امکان را می دهد تا بر مهمترین عناصر تصویر احاطه داشته باشید و آن ها را در یک نقطه و بر روی سوژه متمرکز نمایید. زمانی که سوژه ی شما در یک چشم انداز دور نیز قرار داشته باشد، احتیاجی نیست تا در مورد فوکوس دوربین نگرانی داشته باشید، زیرا دوربین شما در حالت اتوماتیک برای شما یک فوکوس بی نهایت را در نظر گرفته است. با تمامی این تفاسیر، نقطه ی کانونی نه تنها فوکوس را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه بر روی میزان نوردهی نیز تاثیرگذار می باشد. بسیاری از گوشی های میزان روشنایی تصویر را تغییر می دهند تا اطمینان حاصل کنید که سوژه ی موردنظر شما واضح و مناسب می باشد.

نمایش کامل تصویر موردی است که باید بیش از هر چیزی به دنبال آن باشید ، به خصوص اگر گوشی هوشمند شما از پردازشگر تصویر ضعیف و یا حالت HDR برخوردار نباشد. این مسئله به گونه ای است که بخش هایی از تصویر برای شما به شکل بلوک هایی سفید به نمایش در می آیند، زیرا بخش های متفاوتی از سنسور نور بیشتری را دریافت می نماید.

 

بیشتر بخوانید

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید …

 

منبع: techradar

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : چگونه با گوشی هوشمند خود تصاویر جذاب ثبت کنیم ؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *