هرچقدر هم که حافظه داخلی و حافظه SD زیادی داشته باشید، اما بازهم به مرور زمان با مشکل کمبود فضای ذخیره سازی در اندروید مواجه خواهید شد. سیستم عامل اندروید به خاطر دانلود کردن نرم افزارهای جدید فضای ذخیره سازی را پر می کنند. به همین دلیل است که شما با خطای کمبود فضای ذخیره سازی در اندروید مواجه خواهید شد. خطایی که در این صورت دریافت می کنید ” insufficient storage available ” خواهد بود. در سیستم عامل اندروید کمبود فضای ذخیره ساز ممکن است عملکرد گوشی و یا تبلت شما را بسیار کُند کند. اما کندی بی دلیل نیست. زمانی که شما یک نرم افزار را دانلود می کنید، بعضی از داده های آن باید به اجبار در حافظه داخلی گوشی شما نصب شوند و اگر این حافظه پر باشد شما نمیتوانید برنامه مورد را نصب کنید حتی اگر حافظه MicroSD به صورت کامل خالی باشد. ما در ادامه برای شما آموزش رفع خطای کمبود فضای ذخیره سازی در اندروید را میدهیم تا این مشکل را برطرف کنید.
رفع خطای کمبود فضای ذخیره سازی حافظه رم در اندروید
بعضی از گوشی های هوشمند که در رده پایین قرار دارند و یا بسیار قدیمی هستند، تنها یک گیگابایت یا حتی کمتر فضای ذخیره سازی در رم دارند. این موضوع باعث می شود که اگر از نرم افزارهای سنگین استفاده کنید و یا چند برنامه را به صورت همزمان باز کنید، تلفن هوشمند شما بسیار کند شود. بهترین راه برای اینکه از مقدار مصرفی حافظه رم خود اطلاع داشته باشید، این است که وارد تنظیمات شوید.
روش دیگری که میتواند به رفع خطای کمبود فضای ذخیره سازی در اندروید کمک کند، بستن همه پردازش های در حال انجام در پس زمینه سیستم عامل می باشد. برای انجام اینکار باید وارد صفحه خانگی گوشی هوشمند خود شده و روی دکمه مربع ضربه بزنید تا همه برنامه هایی که در حال اجرا هستند و. از رم گوشی شما استفاده می کنند، را ببینید. در ادامه آن هایی که نیاز ندارید را ببینید. همینطور با پاک کردن حافظه کش هم میتوانید حافظه را آزاد کنید.
کمبود فضای ذخیره سازی
بیشتر گوشی ای هوشمند فضای ذخیره سازی زیادی برای نرم افزارها نداشته چرا که بیشتر این فضای به خود سیستم اختصاص داده شده و تنها چند مگابایت از آن برای شما باقی مانده است. اگر گوشی هوشمند شما دارای حافظه 16، 32 و یا 64 گیگابایتی است، باید بدانید که مقدار بسیار کم است. اما چطور میتوان این مشکل را برطرف کرد و حافظه را خالی کرد؟ پیشنهاد ما به شما این است که اطلاعات خود در حافظه داخلی گوشی هوشمند را طبقه بندی کنید. اما اگر میخواستید همه اطلاعات خود را داشته باشید، میتوانید تمام تصاویر، اسناد مهم، موسیقی ها، فیلم ها، و … را به حافظه کارت SD خود منتقل کنید.
اما اگر این مقدار فضا برایتان کافی نیست، میتوانید از فضاهای ابری مثل گوگل درایو، دراپ باکس و … استفاده کنید. همینطور میتوانید از جمع شدن فایل های موسیقی در دستگاه خود نیز جلوگیری کنید و از خدمات استریم موسیقی مثل اسپاتیفای استفاده کنید. با اینجال نمیتوان در همه دستگاه های هوشمند داده های کاربر را به خیلی راحت به کارت SD انتقال داد. این انتقال در بسیاری از مواقع به روت کردن دستگاه اندروید نیاز دارد.
در ادامه برای آزاد کردن حافظه شما میتوانید نرم افزارهای با حجم بالا که به آن ها اصطلاحا bloatware گفته می شود را حذف کنید. بعضی اوقات به خاطر وجود پارتیشن هایی در حافظه داخلی، فضای خالی برای نصب کردن نرم افزارها وجود دارد اما این پارتیشن برای فایل ها و نرم افزارهایی بوده که عملکرد سیستم به آن ها وابسته است. بنابراین اگر این فضای خالی را دست نزنید و به آن کاری نداشته باشید خیلی بهتر است چرا که میتواند در آینده مشکلات بسیار جدی را برای دستگاه بوجود آورد. و آخرین راه برای رفع خطای کمبود فضای ذخیره سازی در اندروید ، برگرداندن گوشی به حالت کارخانه ” Factory Reset ” بوده که بسیاری از شما با آن آشنا هستید. با اینکار فضای ذخیره سازی بیشتری در اختیار خواهید داشت و همینطور سرعت موبایل و یا تبلتتان بیشتر خواهد شد. تنها این نکته را به خاطر بسپارید که انتخاب این گزینه باعث می شود که همه فایل های مهم شما از بین بروند. بنابراین پیشنهاد می کنیم قبل از انجام اینکار از اطلاعات گوشی خود یک بکاپ تهیه کنید.
همه گوشی های اندروید رده پایین توی حافظه داخلی گوشی یه پوشه به اسم .thumbnails ایجاد میشه که حجم یک تا دو گیگ رو اشغال میکنه و هرچی پاکش کنید دوباره برمیگرده ، راه حل از بین بردنش اینه که وقتی پوشه رو پاک کردید با برنامه ES file داخل همون پوشه DCIM یه فایل به نام .thumbnails بسازید تا اون پوشه دیگه نتونه ایجاد بشه و حافظه گوشی رو بگیره، هیچ مشکلی هم پیش نمیاد واسه گوشی با انجام این کار.
منبع کانال تلگرام @HACKGM