مقایسه صادرات نرم افزار هند و ایران : به گزارش Reserve Bank کشور هند ، صادرات سالانه نرم افزار و خدمات رایانه ای این کشور در سال 2013 به 62.6 میلیارد دلار رسید که رشد 20 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد . این مبلغ تقریبا برابر است با مجموع صادرات سالانه نفت خام و گاز ایران در سال گذشته .
یعنی کشور هند در طول یک سال از راه فروش محصول فکر جوانان خود یعنی همان نرم افزار های رایانه و موبایل ، همان مقدار دلار بدست آورد که ما با یک سال چوب حراج زدن به منابع خدادادی گاز و نفت مان دلار بدست آوردیم .
همانطور که می دانید کاهش درامد ناشی از صادرات نفت و گاز که ناشی از تحریم های شدید بین المللی بود ، اصلی ترین عاملی است که باعث شد ما پای میز مذاکره با کشور های غربی بنشینیم .
حال این سوال مطرح می شود که چرا صادرات نرم افزار ایران تقریبا صفر است ولی صادرات نرم افزار کشور هند تا این حد زیاد است ؟ ما که از جوانان باهوش زیادی بهره مندیم که بسیار به دنبال راه های بدست آوردن درامد بالاتر هستند ولی از مشکل بیکاری شدید رنج می برند . چه عاملی سبب می شود که ما نتوانیم این استعداد های عظیم انسانی را در مسیر پر سود تولید و صدور نرم افزار به کار گیریم ؟
اصلی ترین مانع ، عدم وجود قانون کپی رایت در ایران است .
بسیاری از افراد ساده لوح فکر می کنند که اجرای قانون کپی رایت در ایران ، به سود شرکت های غربی و به ضرر مردم کم درامد ایران است . در حالی که کاملا برعکس است . تکرار می کنم کاملا برعکس است .
اگر کپی رایت در ایران نیز مانند کشور فقیر هند اجرا شود ، جوانان باهوش ایرانی چه در شهر های بزرگ ، چه در شهر های کوچک ، چه در روستا ها ، می توانند بدون اینکه نیاز به مهاجرت پیدا کنند به طور گروهی شرکت های تولید نرم افزار و بازی رایانه ای تاسیس کرده و به کسب درامد حلال برای خود و کشور خود بپردازند . نبود قانون کپی رایت در ایران باعث می شود که این انگیزه از جوانان ایرانی گرفته شود .
نبود قانون کپی رایت در ایران باعث می شود که در نبود نر م افزار های باکیفیت و بازی های خوب رایانه ای ایرانی ، جولان برای محصولات مشابه خارجی باز شده و مثلا جوانان و نو جوانان ایرانی در یک بازی مانند Battlefield در نقش کماندو های آمریکایی به حمله به ایران و کشتن سر بازان ایرانی بپردازند . این مورد فقط یکی از میلیون ها آسیب ناشی از عدم وجود قانون کپی رایت در ایران است .
پس بر خلاف آنچه افراد کوته بین و ساده لوح فکر می کنند ، اجرای قانون کپی رایت ، به سود مردم و جوانان و کل کشور ایران و به ضرر کشور های غربی است . این قضیه علاوه بر حوزه کامپیوتر و موبایل ، در حوزه موسیقی و سینما نیز صادق است .
خلاصه کلام اینکه تا وقتی نرم افزارهایی که با زحمت بسیار زیاد مهندسین کامپیوتر و صرف هزینه های بسیار تولید می شود ، به بهای هر سی دی ، هزار تومان به طور غیر قانونی کپی می شود و هیچ سودی نصیب تولید کنندگان آن نمی شود ، نمی توان امیدی به حل معضل بیکاری جوانان ایران و صادرات پرسود و کسب درامد 60 میلیارد دلار در سال همانند کشور هند و جلوگیری از ضایع شدن ثروت نفت و گاز خدادادی مملکت داشت.
منبع : زوم تک
مطلب مفیدی بود.