دلار دستوری چیست ؟

دلار دستوری

دلار دستوری چیست؟ برخی از ارزها در بازار نسبت به بقیه در معامله های زیادی استفاده می شود و این نوع ارزها را با نام ارزهای اصلی Major میشناسند. این عبارت ها را با علائم اختصاری دیگری شناخته می شوند که شامل مواردی چون USD دلار آمریکا،EUR یــورو (پــول مشترک اتحـــادیه اروپــــا)، GBP پونـــد انگلیس، JPY یــن ژاپن، CHF فرانک سوئیس، CAD دلار کـــانــادا، AUD دلار استـــرالیــــــا می باشند.

در بازار ارزی عمق و وسعت و نقدینگی بسیار تعجب برانگیز می باشد. با توجه به برآوردهای که صورت گرفته است می توان گفت برخی از نرخهای تبادلی ارزی می توانند تا میزان زیادی در روز تغییر داشته باشند. نوسان های که در نمودار عرضه و تقاضای ارز در یک کشور به وجود می آید به موارد مختلفی وابسته است که می توان به رشد اقتصادی، تغییرسلیقه افراد به تولیدهای داخلی و خارجی، تغییر نرخ بهره و… اشاره کنیم و البته مداخل های بانک مرکزی که برای سیاستهای پولی ایجاد می گردد در این امر نیز دخیل هستند.

تعیین دستوری قیمت ارز

شاید شما هم بارها نام ارز را در قسمت های مختلفی شنیده باشید و با آن آشنایی نسبتی دارید. یکی از سوال های که برای عده ی زیادی به وجود می آید اصول نرخ ارز می باشد و اینکه چگونه مشخص می گردد. اگر شما یک کالای را از کشور خارجی خریداری کرده باشید و بخواهید محاسبه کنید که چقدر از پول کشور با واحد ارزی کشور دیگر معادل است به سراغ روشهای مختلف محاسبه نرخ ارز می روید. از اصلی ترین روش های که برای محاسبه نرخ ارز انجام می شود می توان به PPP اشاره نمود که در واقع همان برابری قدرت خرید است.

دلار

اگر نرخ ارز یا پول داخلی ضعیف باشد از مواردی می باشد که این امکان را دارد برخلاف عقیده مردم برای کشورهای که در وضعیت توسعه و اقتصادهای نوظهر هستند ، سود به همراه داشته باشد. یکی از از اصلی ترین مزیت های که در نرخ ارز ضعیف وجود داشته است ، افزایش صادرات کالا و خدمات است.

برای اینکه بتوانید این مطلب را بهتر متوجه شوید مثلا بهای ارزی  کشوری مثل لیره ترکیه به نسبت ارز کشور ایران حدود پنج درصد افزایش داشته باشد و در این صورت به نسبت کالاهای ترکیه بهای محصولات ایرانی ارزانتر می گردد و برای مردم ترکیه وارد کردن چنین محصولاتی از تولیدشان ارزان تر خواهد گردید. این امر موجب می شود که برای کشوری که پولشان ارزان تر شده صادرات و ارزآوری افزایش یابد. همین شیوه از در دوران افت شدید ارزش ریال در سال های گذشته سبب جذب گردشگران خارجی به ایران شده بود.


مقالات مرتبط : 

دلار فردایی چیست ؟


معایب کاهش نرخ ارز

کاهش نرخ ارز می تواند بر روی وضعیت کلی اقتصادی تاثیرات منفی داشته باشد و همچنین بازار نوسان ها را افزایش می دهد.

افزون بر این موارد قیمت واردات کالاهای سرمایه ی مخصوصا در ارز پر قدرتی مثل یورو و دلار که گران تر شده باشد و بااستفاده از آن ارز واردات این کالاهای سرمایه ی انجام شود ، تا درصد قابل توجهی افزایش خواهد داشت و این امر ممکن است حتی بر روی تورم یک کشور یا هزینه های تولیدی در آن تاثیراتی را داشته باشد. گاهی این امکان نیز وجود دارد که اثرهای اقتصادی وخیم تر گردد که به شرایط کشور و ساختار آن وابسته است.

بیشتر بخوانید  علت گرانی دلار در روزهای اخیر

دلار دستوری

انواع سفارش ها

سفارش ها به صورت کلی در بازار ارز به دو نمونه انجام می شوند  که شامل سفارش های آنی و سفارش های برای اجرا در آینده می باشد.

سفارش های آنی : این نوع سفارش ها با توجه به نرخ فعلی بازار و همچنین روند آن صورت می گیرد. مثلا شخصی با تصمیم به اینکه هم اکنون به بازار وارد شود برای خرید و فروش اقدام می کند. این نوع از معاملات به شکل دستی و به واسطه معامله گر در بازار ارز اجرا می گردند و نام این نوع معامله آنی است. معاملات آنی خودشان شامل مواردی می باشند که در ادامه به آن ها اشاره شده است:

  • Buy : سفارش خرید ارز پایه در مقابل ارز دیگـــر
  • Sell : سفارش فروش ارز پایه در مقابل ارز دیگر

سفارش های برای اجرا در آینده : دسته ی دیگر از سفارش ها می باشد که با توجه به پیش بینی های معامله گر برای ایجاد نمودن یک روند نوسان قیمت در آینده است. مثلا اینگونه که معامله گر پیش بینی می کند که اگر قیمت از یک تعریف خلاص رد شود به صورت حتمی روند جدید رو به پایین یا بالا ایجاد خواهد شد به همین جهت در درون نرم افزار کارگزار خود تعریف می نماید که در صورتی که نرخ به حد تعریف شده برسد برای فروش یا خرید اقدام می کند.

این دسته از سفارش ها خود شامل مواردی می باشند که در ادامه به آن ها اشاره شده است:

  •  Buy Limit
  • Sell Limit
  • Buy Stop
  • Sell Stop

سفارشات OCO

سفارش های One Cancels the Orde در اصل ترکیبی از دو سفارش Take Profit و Stop Loss هستند و این معنی را می دهند که هر کدام زودتر فعال شود به صورت خودکار سفارش دیگر کنسل می گردد.

سفارش های LOOP: اگر که بازار وضعیت Side Trend داشته باشد و در بین دو خط یا محدوده حمایت و مقاوت به صورت مکرر دچار نوسان شده باشد، معامله گر می تواند تا از سفارش های LOOP در معامله های خودش استفاده کند. اگر از این روش سفارش استفاده شود می توان برای سیستم دو معامله را تعریف کرد که یکی از نوع Buy باشد و در محدوده خط حمایت شروع بکار کند و دیگری نیز سفارش sell باشد و سفارش آن در محدوده مقاومت صورت بگیرد. در این نوع معامله ها تعیین حد سود قاعدتا مابین محدوده فوقانی و حد تحتانی صورت می گیرد یا به بیانی دیگر بین مقاومت و حمایت است.

دلار دستوری چیست؟ اگر نرخ دلار با اعمال سختگیری های حاکم بر جامعه با قیمت ارائه شده دولت در صرافی های رسمی به فروش می رسد .

کلمات مرتبط : 

  • دلار دستوری یعنی چه
  • دلار دستوری چیست
  • منظور از دلار دستوری چیست
  • دلار دستوری چیه
  • معنی دلار دستوری
  • قیمت دلار دستوری
  • نرخ ارز دستوری چیست
  • دلار دستوری به چه معناست
1/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : دلار دستوری چیست ؟

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *