دیپ فیک چیست؟ چطور با هوش مصنوعی به سادگی می توان ویدیویی طبیعی اما جعلی از شما ساخت؟

دیپ فیک چیست

دیپ فیک چیست؟ چطور با هوش مصنوعی می توان ویدیویی طبیعی اما جعلی از شما ساخت؟ تنها با داشتن چند عکس از شما، می توان ویدیویی از شما ساخت!

به گزارش به نقل از وبسایت BBC، چند ماه پیش، ببیندگان شبکه MBN در حال تماشای اخبار روزانه بودند که با اتفاق عجیبی روبه رو شدند!

در همان ساعات اولیه روز، خانم مجری کیم جو ها ( Kim Joo Ha) طبق عادات همیشگی به استودیو آمد و اخبار روزانه که اغلب پیرامون کرونا بود را بازگو کرد.

چیزی که باعث تعجب میلیون ها کاربر کره ایی حین تماشا اخبار روزانه شده بود؛ اصلا ربطی به اخبار روزانه نداشت! بلکه در حقیقت مجری کره ایی توسط تکنولوژی دیپ فیک ( DeepFake) به لطف تکنولوژی Artificial  Intelligence «هوش مصنوعی» بازسازی شده بود و اصلا خبری از خود خانم کیم جو ها نبود!

 

دیپ فیک چیست؟

AI تمامی حالات بدن و صورت و نحوه ی صحبت کردن وی را شبیه سازی کرده و به سادگی بسیاری از مخاطبان را فریب داد! گرچه مسئولان شبکه MBN کره پیشتر اعلام کرده بودند قرار است چنین چیزی اتفاق بی افتد، اما برخی از کاربران پس از فهمیدن طبیعی به نظر رسیدن خانم مجرری شگفت زده شده و برخی دیگر نیز نگران بودند خانم مجری کره ایی کارش را از دست بدهد.

مسئولان شبکه MBN اعلام کردند که پخش اخبار با استفاده از دیپ فیک ادامه خواهند داد. کمپانی کره ایی MoneyBrain که در حوضه هوش مصنوعی فعالیت می کند می گوید، حالا به دنبال پیدا کردن مشتریی هایی در چین  و آمریکا است.

وقتی حرف از دیپ فیک چیست می شود، توجه اغلب کاربران به ویدیوهایی جعلی ای که از سلبریتی ها منتشر شده است معطوف می شود. هفته پیش، یک ویدیو جعلی دیپ فیک از تام کروز ( Tom Cruise ) بازیگر آمریکایی هالیوود در تیک تاک منتشر شد که موجب فریب خوردن بسیاری از کاربران شد.

این ویدیو جعلی تیک تاکی، جنجالی زیادی در شبکه های مجازی به وجود آورد. بسیاری از کاربران اعلام کردند که وهلله اول، اصلا متوجه جعلی بودن ویدیو به دلیل  شباهت طبیعی نشدند.

صاحب این حساب جعلی توانست در مدت زمان خیلی کوتاهی فالوئر برای خود جمع کند!

ویدیو جعلی متعلق به تام کروز توسط تیک تاک حذف شد، اما حسابی که این ویدیو را منتشر کرد، هنوز وجود دارد.

 

آیا استفاده از هوش مصنوعی می تواند باعث کلاه برداری شود؟

علیغرم تصورات منفی ای که علیه واژگان فیک و جعلی از جانب کاربران  وجود دارد، کاربران یا افراد نمی خواهند درگیر ویدیوهای فیک یا به اصطلاح انگلیسی فیک شوند، اما حقیقت این است که تکنولوژی هوش مصنوعی به کمک دیپ فیک آمده است و حسابی بازارش این روزها داغ است.

این ویدیوهای جعلی که به طور مودبانه ویدیوهای هوش مصنوعی سازی شده نامیده می شوند،  به صورت در حال گسترش هستند. بسیاری از شبکه های تلویزیونی از این تکنولوژی استفاده می کنند و این مقدار در حال گسترش است.

Synthesia  یک شرکت مستقر در لندن است که فیلم های آموزشی مربوط به نحوه استفاده و به کارگیری هوش مصنوعی را برای شرکت های تبلیغاتی جهانی WPP و مشاوره تجاری Accenture  تهیه می کند.

ویکتور ریپاربلی (Victor Riparbelli) بینیان گذار و مدیرارشد Synesthesia می گوید؛ آینده تولید متحوا با هوش مصنوعی گره خورده است.

برای ساخت یک ویدیوی دیپ فیک با استفده از هوش مصنوعی سیستم Synthesia، فقط کافی است  به سادگی از بین آواتار، تعدادی را انتخاب کنید، کلمه های مورد نظر را به سیستم اطلاع دهید و مابقی ماجرا توسط سیستم خیلی طبیعی اجرا می شود.
آقای ریپاربلی (Riparbelli ) استفاده از هوش مصنوعی می تواند مزایایی بسیاری داشته باشد. برای مثال، شرکت های جهانی می توانند برای تولید ویدیوهای آموزشی به زبان های مختلف از هوش مصنوعی استفاده کنند.

برای مثال اگر، اگر 3000 هزار کارگر در آمریکای شمالی مشغول به کار باشند که از این تعداد فقط تعدادی از افراد می توانند به زبان انگلیسی تلکم کنند و اغلب تنها به زبان اسپانیایی آشناییت دارند.

 

هوش مصنوعی

اگر شما بخواهید اطلاعات نسبتا سنگین زیادی را به آن ها به زبان انگلیسی از طریق چهار صفحه کاغذ بدهید؛ کم پیش می آید که آن ها متوجه بشوند! در عوض اگر به آن یک ویدیو به انگلیسی و اسپانیایی 2 -3 دقیقه ایی با کمک هوش مصنوعی نشان بدهید، آن ها خیلی راحت تر متوجه خواهند شد.

اگر شما بخواهید برای مثال، برای تولید ویدیوهای آموزشی، خط به خط ویدیو ظبط کنید، بسیار بسیار زمان بر خواهد بود. به لطف هوش مصنوعی می توان به راحتی و در کمترین زمان ممکن این کار را به انجام رساند. حتی دیگر به هیج شخصی برای خواندن متن نیز به لطف هوش مصنوعی نیاز نیست! اگر نقاط منفی هوش مصنوعی برای ساخت ویدیو را کنار بگذاریم، این فقط یک قسمت از مزایی تکنولوژی است.

مایک پرایس (Mike Price) مدیر ارشد تکنولوژی کمپانی ZeroFox که یک شرکت فعال در حوضه امنیتی سایبری ایالات برای ردیابی جعل های عمیق در ایاللت متحده است می گوید که استفاده تجاری از هوش مصنوعی برای ساخت ویدیوهای دیپ فیک در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است. وی هم چنین اظهار کرد که تشخیص دادن واقعی بودن و تعداد این ویدیو ها در سال های اخیر به شدت سخت شده است.

چاد استیلبرگ ، مدیر اجرایی Veritone، یکی مدیرهای ارشد در شرکت توسعه هوش مصنوعی ایالات متحده آمریکا می گوید افزایش نگرانی در مورد جعل ویدیو به لطف هوش مصنوعی، سدی محکم در سرمایه گذاری از استفاده قانونی و تجاری این تکنولوژی می شود.

او در ادامه گفت که واژه دیپ فیک، نفش مخربی در سرمایه گذاری بر روی این تکنولوژی داشته است. رسانه ها و مشریان این تکنولوژی به سادگی می تواند به سادگی خطرات بالقوه هوش دیپ فیک را حس کنند.

به نظر وی بسیاری از افراد و شرکت های دیگر وجود دارند که مخفیانه به توسعه این تکنولوژی پرداخته اند.

 

آیا دیپ فیک خطرناک است؟

مایک پاپاس ( Mike Papas) یک رئیس یکی از شرکت هوش است  می گوید این شرکت به کاربران اجازه می دهد صدای شخصیت یا شخص دیگری را ایجاد کنند، اما شرکت هایی که این سرویس استفاده می کنند، کاملا به اصول اخلاقی پایبند هستند.

لیلیان ادواردز (Lilian Edwards) استاد حقوق و نوآوری و جامعه دانشکده حقوق نیوکاسل دارای تحقخصص دیپ فیک می گوید که هنوز هیچ قانونی در خصوص نحوه استفده یا انتشار این دست ویدیوها وضع نشده است و این خود می تواند موجب مشکلات بزرگی شود.

دیپ فیک چیست؟ برای مثال افراد سودجو به سادگی می تواند با استفاده از هوش مصنوعی از محبوبیت افراد سرشناس محبوب هم چون توپاک رپر یا استیو مک کوئین بازیگر استفاده کند و از این طریق کسب درآمد می کنند.

 

 

منبع: BBC

 

 

در ادامه در مجله خبری زوم تک بیشتر بخوانید:

چرا اسپیس ایکس فقط آمریکایی ها را استخدام می کند؟

چرا وبکم خطرناک است؟ 11 دلیل برای اثبات خطرناک بودن وبکم کدام است؟

چین پیشرو در هر صنعت؛ کسب مقام اول در توسعه هوش مصنوعی

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : دیپ فیک چیست؟ چطور با هوش مصنوعی به سادگی می توان ویدیویی طبیعی اما جعلی از شما ساخت؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *