نحوه راه اندازی نرم افزارها در مک بوک

مک بوک

برای کاربران جدید MacOS که قبلا از ویندوز استفاده می کردند، روش ابتدایی که شما باید نرم افزارها را راه اندازی کنید، اولین تفاوت میان این سیستم عامل هاست. البته حتی اگر این روش ها متفاوت باشند، ابزارهای MacOS کاربر پسندتر و به گونه ای طراحی شده اند تا روند ساده تری داشته باشند.

از بخش Dock

مک بوک

استفاده از بخش Dock ساده ترین راه برای راه اندازی نرم افزارها در macOS است. این بخش شباهت بسیار زیادی به بخش نوار وظیفه ی ویندوز دارد و حاوی یک آیکون برای هر برنامه در حال اجرا می باشد، به جز macOS Dock که همراه با بسیاری از برنامه های پیش فرض مشاهده می کنید، هم اکنون می توانید یک سری از برنامه های مورد علاقه را نیز به داخل آن پین کنید. همچنین این بخش تمامی اعلان های برنامه های مختلف و برنامه هایی که شما به آن ها میاز دارید را نشان می دهد.

شما می توانید بر روی هر یک از این آیکون ها کلیک کنید تا برنامه را اجرا نمایید. اگر برنامه در حال اجراست، یک نقطه ی سفید رنگ کوچک زیر آیکون مشاهده خواهید کرد. شما می توانید بر روی هر برنامه در حال اجرا کلیک کنید تا این برنامه به طور خودکار در صدر نرم افزارهای اجرا شده قرار بگیرد.

Dock به این منظور طراحی شده است که بتوانید سیستم خود را شخصی سازی کنید. شما می توانید برنامه های کاربردی را در داخل این بخش نهادینه کنید و همچنین می توانید یک برنامه را از Dock بیرون بکشید و آن را حذف کنید، در عین حالی که می توانید یک نرم افزار را به داخل Dock بکشید و آن را در این بخش قرار دهید. حذف برنامه از داک به این معنا نیست که به طور کلی نرم افزار شما حذف شده است و هنوز می توانید این نرم افزار را به روش های دیگر اجرا کنید.

مک بوک

در صورتی که یک برنامه ی در حال اجرا دارید، می توانید آیکون آن را با کلیک راست (با دو انگشت بر روی یک پد لمسی) در داک قرار دهید، سپس بر روی گزینه ی «Options» کلیک کرده و «Keep in Dock» را انتخاب کنید.

از بخش Launchpad

Launchpad باید سومین آیکون در Dock، دارای آیکون خاکستری رنگ به شکل یک موشک باشد.

مک بوک

این بخش یک رابط کاربری برای شما باز می کند که به نظر می رسد شما از یک آیپد استفاده می کنید. تمام نرم افزارهای شما اینجا هستند، و شما می توانید هر یک از آنها را با کلیک بر روی آیکونشان راه اندازی نمایید.

مک بوک

Launchpad دارای چندین صفحه است و اگر شما از یک دستگاه با یک صفحه لمسی استفاده می کنید، می توانید آن ها را به صورت سه انگشتی بکشید. مانند سیستم عامل iOS، شما می توانید هر یک از برنامه ها را با کلیک کردن و نگه داشتن برنامه و سپس حرکت آن به اطراف، انتخاب کنید. اگر دو برنامه را در بالای یکدیگر قرار دهید، می توانید یک پوشه ای را ایجاد کنید که چندین برنامه را در یک Tile ذخیره می نماید.

Launchpad با Hot Corners

Hot Corners یک قابلیت در MacOS است که می تواند Launchpad را با حرکت دادن موس خود به گوشه ای از صفحه فعال کند. شما می توانید آن را با باز کردن بخش تنظیمات سیستم از داخل Dock و کلیک بر روی گزینه ی “Mission Control” روشن کنید.

مک بوک

در قسمت پایینی پنجره، بر روی دکمه ی “Hot Corners” کلیک کنید.

 

مک بوکتنظیمات Hot Corners ممکن است کمی تبلیغی باشند ولی شما می توانید بر روی هر یک از منوی کشویی کلیک کنید و آن را در “Launchpad” تنظیم کنید.

بیشتر بخوانید  اپل و استفاده از بورد آیفون 8 در آیفون اس ای 2

مک بوک

سعی کنید ماوس خود را به گوشه ها حرکت دهید. Launchpad باید با این کار برای شما باز شود، و اگر می خواهید آن را ببندید، می توانید دوباره موس خود را به گوشه ها حرکت بدهید.

در حالی که شما در این منو هستید، ایده خوبی است که یکی از گوشه های دیگر را برای Mission Control که دسکتاپ های شما را نمایش می دهد و پنجره ی برنامه ها را باز می کند، تنظیم نمایید. توصیه می کنیم از تنظیم هر نرم افزاری در گوشه ی بالا سمت چپ خودداری نمایید، زیرا ممکن است دشوار باشد تا بتوانید بر روی Apple menu کلیک کنید.

از داخل Spotlight

مک بوک

Spotlight  مانند بخش جستجوی سیستم عامل های ویندوزی است. این بخش به شما اجازه می دهد تا هر چیزی را با استفاده از نام، از جمله نام برنامه ها جستجو کنید.

شما می توانید Spotlight را به دو روش راه اندازی کنید:

  • با فشار دادن کلیدهای ترکیبی Command + Space به صورت همزمان، به راحتی پنجره ی آن ها در کنار یکدیگر قرار می گیرد و درست زیر انگشت شست چپ شما مشاهده خواهد شد.
  • از طریق نماد جستجو در گوشه ی سمت راست بالای menu bar قابل مشاهده خواهد بود.

از داخل پنجره ی جستجو، تنها نام نرم افزار را تایپ کنید و سپس بر روی Enter کلیک کنید تا بتوانید نتایج را مشاهده کنید. در صورتی که نرم افزار در حال اجرا است، می توانید آن را به حالت Launch ببرید و از آن به صورت مداوم استفاده نمایید. همچنین می توانید از Spotlight برای جستجوی بسیاری از نرم افزارهای دیگر استفاده کنید. این یک بخش بسیار مفید از macOS می باشد.

از داخل Finder

اساسا Finder نسخه ی MacOS از بخش File Explorer ویندوز می باشد. این بخش به شما این امکان را می دهد تا تمامی فایل های خود را مرور کرده و برنامه ها را به طور مستقیم راه اندازی کنید. شما می توانید Finder را از Dock راه اندازی کنید، یا می توانید بر روی دسکتاپ خود کلیک کرده و کلیدهای ترکیبی Command + N را فشار دهید تا پنجره Finder جدید باز شود.

پوشه ی نرم افزارها مخفی نیست و دسترسی به فایل های نرم افزارها در ویندوز کار بسیار سختی است. شما می توانید به سادگی بر روی گزینه ی “Applications” در نوار کناری کلیک کنید تا پوشه نرم افزارهای پیش فرض خود را که حاوی آیکون در هر برنامه در سیستم شماست، باز کنید.

مک بوک

شما می توانید با کلیک بر روی هر یک از آیکون ها در این بخش برای باز کردن آن ها اقدام کنید و یا اینکه شما را به داخل نرم افزارهای در حال اجرا انتقال می دهد.

در حالی که بسیاری از برنامه های شما در داخل پوشه ی برنامه ها قرار دارند، نرم افزارهای macOS به شکل نرم افزارهای ویندوز اجرا نمی شوند. نرم افزارهای MacOS فایل های تک هستند، و شما ممکن است یک سری نرم افزارهای کاربردی در پوشه دانلود خود داشته باشد. شما می توانید وارد پوشه ی Downloads شوید تا آن ها را اجرا نمایید، اما بهتر است آن ها را در داخل پوشه ی برنامه ها همراه با سایر نرم افزارها قرار بدهید.

 

بیشتر بخوانید

 

در ادامه با زوم تک همراه باشید …

 

منبع: howtogeek

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : نحوه راه اندازی نرم افزارها در مک بوک

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *