بررسی تخصصی لپتاپ هوآوی میت بوک D15 با پردازنده AMD

HUAWEI MateBook D 15 AMD

مدت زمان زیادی نمی‌گذرد که هوآوی پا به عرصه تولید لپتاپ گذاشته است. حدودا 5 سال پیش در کنفرانس جهانی موبایل در سال 2016، هوآوی از اولین سری لپتاپ‌های خود با نام تجاری میت بوک (MateBook) رونمایی کرد. از آن سال به بعد، هر ساله هوآوی لپتاپ‌های باکیفیت خوش ساختی با سخت افزارهای متفاوت عرضه می‌کند. اوایل سال گدشته، هوآوی طی یک مراسمی از 2 لپتاپ میت بوک D15 و میت بوک D14 رونمایی کرد. لپتاپ میت بوک D15؛ الترابوک مقرون به صرفه‌ایی است که هوآوی آن را با 2 مدل سخت افزاری متفاوت عرضه کرده است: پردازنده اینتل و پردازنده AMD. تغییر بخصوصی دیگری را به جز تفاوت سخت افزاری در میت بوک‌های D15 شاهد نیستیم.

لپتاپ میت بوک D15 به محض رونمایی طرافداران بسیاری پیدا کرد و بسیاری آن را خریداری کردند. هوآوی به منظور کاهش قیمت این دستگاه تصمیم گرفت که HUAWEI MateBook D 15 AMD  را به پردازنده AMD مجهز کند. پس عرضه مدل AMD میت بوک D15، پس از استقبال عالی از مدل اینتل همین لپتاپ صورت گرفت. هوآوی به منظور هر چه عالی ساختتن مدل AMD میت بوک D15، تغییرات محسوسی را در این لپتاپ پیاده کرد تا بهترین عمکلرد را از خود داشته باشد.
لپتاپ میت بوک D15 مدل AMD، در واقع یک الترابوک اقتصادی است و از نظر ظاهر شباهت بسیاری به ظاهر میت بوک D14 دارد. هیچ تغییری بین 2 مدل میت بوک D15 وجود ندارد و هوآوی هر 2 را با بدنه‌ی تمام آلمینیومی به بازار عرضه کرده است. از نظر اندازه هم، میت بوک D15 در مقایسه با میت بوک D14 تفاوتی ندارد.
میت بوک D15 هوآوی‌ایی که به دستان ما رسید، مدل AMD این لپتاپ بود. از مهم‌ترین مشخصات این لپتاپ می‌توان به پردازنده‌ی AMD، رم 8 گیگی، حافظه 256 گیگ SSD و کارت گرافیک مجزا Radeon RX Vega 8 را نام برد.
در مقاله تاریخچه میت بوک های هواوی به بررسی تاریخچه حضور هواوی با سری میت بوک در عرصه رقابت بین المللی خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

طراحی لپ تاپ میت بوک دی 15 هواوی (HUAWEI MateBook D 15 AMD )

HUAWEI MateBook D 15 AMD

ظاهر ساده و تمام آلمینیومی این لپتاپ ممکن است در وهله اول شما را به یاد مک بوک‌های اپل بیاندازد. در واقع ظاهر مک بوک‌های اپل، برای سایر برندها، الگویی است برای هر چه بهتر طراحی کردن الترابوک‌هایشان.
هر 2 میت بوک D15 و میت بوک D14 از طراحی یکسانی برخوردارند. بدنه‌ی آلمینیومی جذابیت زیادی به این لپتاپ بخشیده. بدنه‌ی خاص این لپتاپ موجب شده تا این لپتاپ وزن خیلی کمی داشته باشد که حمل کردنش برای دانشجویان یا … خیلی راحت‌تر از سایر لپتاپ‌ها است.
در خصوص حاشیه‌های نمایشگر هم، تقریبا با کمی چشم پوشی می‌توان گفت این لپتاپ، یکی از کم‌ترین حاشیه‌های ممکن را دارد. نمایشگرهای بی‌حاشیه هنوز بین الترابوک‌ها جا نیافتاده، اما نمایشگرهایی که حاشیه زیادی هم دارند، تو ذوق کاربران می‌زند. ایده هوآوی در بکار بردن کمی حاشیه برای میت بوک D15، تحسین برانگیز است.
درگاها
میت بوک D15 یک الترا بوک نسبتا باریک است، اما هوآوی پورت‌هارا را فدای هر چه باریک کردن لپتاپش نکرده است. با این وجود، قطر میت بوک D15 ناچیز است. در سمت میت بوک D15، یک پورت تایپ C وجود دارد، پس برای شارژ این لپتاپ یا اتصال آن به دستگاه‌های دیگر باید از این پورت استفاده کنید. دیگر پورت‌ در سمت چپ میت بوک، یک پورت یو اس بی 3.0 است. مطمعنا پورت یو اس بی 3.0 سرعت خیلی بهتری نسبت به پورت یو اس بی 2.0 دارد، ولی با این حال، انجام امور روزمره با پورت‌های میت بوک D15 کاملا راحت‌ است. در سمت راست هم، 2 پورت یو اس بی 2.0 و جک هدفون 3.5 میلی‌متری وجود دارد.
حسگر اثر انگشت هم دیگر به بازار لپتاپ‌ها راه پیدا کرده است. در قسمت راست میت بوک D15، دکمه پاوری قرار گرفته که نقش حسگر انگشت را هم بازی می‌کند. انصافا هم حسگر اثر انگشت تعبیه شده در میت بوک D15 سرعت و دقت خیلی خوبی از خودش نشان داد.
اتصالات
برخلاف ادعای برخی‌ها، تعداد و سرعت پورت‌ها یا همان درگاهای میت بوک D15 به اندازه کافی خوب هستند و کاربران مشکلی از بابت پورت نخواهند داشت. نکته‌ی حائر اهمیتی که ما در مقایسه میت بوک D15 با میت بوک D14 فهمیدیم؛ عمکلرد بهتر وای فای در میت بوک D15 است. طبق نتایج، عملکرد وای فای میت بوک D15 در مقایسه با میت بوک D14 با پردازنده اینتل i5-8265U، چیزی در حدود %20 سریع‌تر بود.
 در خصوص اتصال به شکبه وای فای، هوآوی برای میت بوک D15 کارت شبکه 8822CE کمپانی ریل تاک (Realtek) را انتخاب کرده است. این کارت شبکه از استاندارد وای فای 5 یا همان وای فای AC پشتیبانی می‌کند. یک جورایی این کارت شبکه بر روی کاغذ از حداکثر سرعت ۱۳۰۰ مگابایت ‌بر ‌ثانیه پشتیبانی می‌کند.
در خصوص بلوتوث، لپتاپ هوآوی میت بوک D15 از بلوتوث ورژن 5 پشتیبانی می‌کند. یکی از خاص‌ترین ویژگی‌های میت بوک D15 هوآوی، قابلیت پشتیبانی این لپتاپ از تکنولوژی NFC است. هم‌چین ویژگی برای یک لپتاپ عالی است.
به همین منظور، وقتی لپتاپ‌تان را باز کنید با برچسب «Huawei Share» روبرو خواهید شد که نماینگر محل قرار گیری تراشه مختص به NFC است. برای استفاده از تکنولوژی NFC، کافی است که گوشی هوشمند هوآوی یا آنرتان را که از NFC پشتیبانی می‌کند به این برچسب نزدیک کنید. با استفاده از تکنولوژی NFC می‌توانید فایل‌های مورد نظرتان را بین 2 دستگاه هوشمند هر چه سریع‌تر انتقال بدهید و هم گوشی هوشمندتان را با لپتاپ‌تان کنترل کنید.
وجود این ویژگی برای اتصال سریع‌تر بین 2 دستگاه؛ فوق‌العاده است و به نظر بسیاری از افراد بهترین ویژگی میت بوک D15، همین جا است، اما اینجا یک مشکل ناامید کننده وجود دارد. همانطور که هوآوی و آنر را نام بردیم؛ این قابلیت کاربردی تنها با برخی از مدل‌های رده‌بالای گوشی‌‌های هوشمند هوآوی و آنر کار می‌کند! بهتر بود هوآوی گوشی‌های هوشمند دیگر را هم در نظر می‌گرفت. فهرست کامل گوشی‌های هوشمندی که با ویژگی NFC میت بوک D15 سازگار هستند در سایت هوآوی درج شده است.

نمایشگر لپ تاپ میت بوک دی 15 هواوی

قبلا هم گفتیم، هیچ تغییری بجز مدل‌های سخت افزاری متفاوت بین 2 مدل میت بوک D15 وجود ندارد، پس هر مدل از یک نمایشگر استفاده می‌کنند. روشنایی نمایشگر میت بوک D15 به اندازه روشنایی نمایشگر D14 نیست. با این حال، هوآوی میت ‌بوک D15 را  به نمایشگری با نسبت مرسوم 16:9 مجهز کرده است. نمایشگر 15.6 اینچی میت بوک D15 به رزولوشن 1920×1080 پیکسل و پنل IPS مجهز شده و نمایشگری کاملا مات است.

یکی از خوبی‌های نمایشگر مات این است که در صورت قرار گرفتن در برابر نور خورشید، نوری زیادی از نمایشگر بازتاب نمی‌شود، پس نمایشگر میت بوک D15 دقت و کیفیت خوبی دارد. در حین بررسی این لپتاپ فهمیدیم که حتی در کم‌ترین حالت شارژ باقی مانده باطری، روشنایی نمایشگر تغییری نمی‌کند! این امر باعث شگفتی ما شد.

به دلیل بکار رفتن پنل IPS در نمایشگر این لپتاپ دوست داشتنی هوآوی، نور آبی مضرر ساطع شده از نمایشگر میت بوک به حداقل رسیده است. بعد از ساعت‌ها کار کردن با نمایشگر میت بوک D15، چشم‌هایمان اصلا احساس خستگی نکرد. قابلیت «Eye Comfort » با فیلتر نور آبی به خستگی کمتر چشم‌ها کمک می‌کند. با فعال ‌کردن این قابلیت رنگ‌ها گرم‌تر می‌شوند، ولی از آن طرف، از دقت نمایشگر نیز کاسته می‌شود.

میت بوک D15 یک الترابوک ارزان قیمت است. معمولا برندها برای گران نشدن محصولات اقتصادی‌شان دست به بعضی تغییرات نمی‌زنند. شاید تنها دلیلی که هوآوی نخواست نمایشگر این دستگاه لمسی باشد، قیمت مقرون به صرفه این الترابوک دوست داشتنی است که آنقدر هم در این رنج قیمت، مهم نیست!

استفاده از نمایشگر میت بوک D15 در داخل و حارخ از خانه کاملا راضی کننده است. کیفیت نمایشگر میت بوک D15 و رنگ‌های شفافی که ارائه می‌دهد، خوب است، ولی اگر دنبال کارهای ادیت و ویرایش فوق تخصصی هستید، شاید نمایشگر این دستگاه نتوانند %100 پاسخگوی کاملا درستی برای خواسته‌های شما باشد.
خلاصه که نمایشگر حدودا %87 از صفحه را پوشش می‌دهد. از زوایای متفاوت، دید خوبی را شاهد بودیم، ولی تفاوت زیادی بین نمایشگر میت بوک D15 با لپتاپ‌های هم قیمت میان رده وجود ندارد. در خصوص کیفیت نمایشگر، میت بوک D15 در زمره محصولات اقتصادی قرار می‌گیرد و چیز خارق‌العاده‌ایی برای عرضه ندارد.
HUAWEI MateBook D 15 AMD
کیبورد، تاچ پد و وب کم
کیبورد میت بوک D15 خوبی خودش را دارد، ولی بهتر بود هوآوی کمی بیشتر بر روی این مورد وقت می‌گذاشت. کیببورد این لپتاپ از نوع تخت است و حدودا بین هر کلید 1 میلی‌متر فاصله وجود دارد. استفاده از کیبورد میت بوک حس خوبی به کاربر می‌دهد، ولی به نظر ما جنس پلاستیک دکمه‌ها کمی می‌توانست کمتر زیر باشد و بیشتر نرم باشد تا دستان کاربر پس از ساعت‌ها تایپ کمتر احساس خستگی پیدا کند.
یکی از چیزهای که در نتیحه هر چه کوچک کردن بدنه لپتاپ‌های 15 اینچی به وجود می‌آید، از دست رفتن کلیدها یا قسمتی از کیبورد است. در خصوص کیبورد، قسمت نام‌پد (NumPad) یا همان قسمت مخصوص اعداد از کیبورد میت بوک D15 برداشته شده است! در خصوص کلیدها هم، نبود دو کلید Home و End شاید ،بسته به کاری که با لپتاپ دارید، برای‌تان آزار دهنده باشد. یکی از نقاط منفی کیبورد این دستگاه، زدن قید روشنایی کلیدها برای استفاده راحت‌تر در شب است.
HUAWEI MateBook D 15 AMD
انتظار داشتیم، هوآوی این لپتاپ را به تاچ پد گلس مجهز کند، اما هوآوی به همان تاچ پد پلاستیکی کفایت داد. کیفیت بدی را از این تاچ پد شاهد نیستیم، ولی ممکن است حساسیت بالای تاچ پد گاهی برای کاربران اذیت کننده باشد. تاچ پد میت بوک D15 کمی از تاچ پدهای لپتاپ‌های ویندوزی هم قیمت بزرگ‌تر است و به راحتی حرکت دست و فرمان‌های مختلف را ‌شناسایی و اجرا می‌کند. دو کلید چپ و راست هم به ‌صورت واحد در ساختار تاچ‌پد قرار گرفته‌اند و عملکرد بی‌عیبی دارند.
وب کم، هم در یکی از کلیدها استتار کرده است، تا حاشیه نمایشگر بی‌ وب کمی را در این الترابوک زیبا شاهد باشیم. این کار هوآوی جالب است، ولی هوآوی این کار را بیشتر به منظور تامین امنیت بیشتر برای کاربران انجام داده است.

عملکرد لپ تاپ میت بوک دی 15 هواوی  (HUAWEI MateBook D 15 AMD )

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، هوآوی میت بوک D15 را ابتدا با پردازنده اینل و گرافیک مجزا انویدیا عرضه کرد که قیمت بیشتری نسبت به مدل‌های AMD داشت. پس از استقبال بی‌نظیری که از این لپتاپ صورت گرفت، هوآوی تصمیم گرفت کمی هزینه‌ی این دستگاه را  کاهش بدهد تا برای کاربران بیشتر قابل تهیه باشد. به همین منظور، هوآوی مدل دیگری با مشخصات یکسان، اما با سخت افزاری کمی متفاوت را برای میت بوک D15 عرضه کرد که به پردازنده AMD و کارت گرافیک محزا AMD مجهز شده بود.
 بین اینتل و AMD  همیشه رقابتی در خصوص پردازنده‌ وجود داشته. در خصوص کارت گرافیک هم، همیشه بین انویدیا و AMD رقابت پا به پای در جریانه بوده. اینکه کدام پردازنده و کدام کارت گرافیک بهتر است، کاملا بسته به نیازهای کاربر دارد.
مدل اینتل فقط با پردازنده‌ی نسل دهمی کامت‌لیک Core i5-10210U عرضه می‌شود، اما مدل AMD میت بوک D15 به یکی از این 2 حالت وجود دارد؛ پردازنده Ryzen 5 2500U و پردازنده Ryzen 5 3500U. در گذشته تنها مدل اینتل میت بوک D15 در بازار ایران وجود داشت، اما به تازگی مدل AMD میت بوک D15 هم در بازار ایران موجود شده است. هوآوی در ابتدا مدل Ryzen 5 2500U را عرضه کرد، اما پس از مدتی مدل بهبود یافته‌تر Ryzen 5 3500U هم توسط هوآوی برای میت بوک D15 روانه بازار شد. هوآوی تغییراتی را بروی پردازنده AMD Ryzen5 3500U وجود آورد تا عمکلرد بهتری از خود نشان بدهد.
میت بوک D15ایی که در دست ما بود، سری AMD و از مدل پردازشی AMD Ryzen 5 3500U بود.
ارزان‌تر بودن مدل AMD به این معنا نیست که عمکلرد پردازشی این میت بوک D15 سری AMD ضعیف است یا حرفی برای گفتن ندارد. AMD توانسته در این سال‌ها اینتل و انویدیا را به چالش بکشد و کارت‌های پردازشی و گرافیکی قدرت مند و حتی پرچم داری را تولید کند. پردازنده بکار برده شده در درمیت بوک D15  از 4 هسته و 8 ترد با فرکانس پایه 2.1 گیگاهرتز و حداکثر فرکانس 3.7 گیگاهرتز استفاده می‌کند. اینکه این لپتاپ بتوانند از حداکثر ظرفیت پردازشی خود استفاده کند، بستگی به سیستم خنک کننده این دستگاه دارد، ولی این قول را به شما می‌دهیم آنقدری هست که بتوانید فراتر از کارهای روزانه و بازی‌هایی هم‌چون فورت‌نایت و غیره را به روانی اجرا کنید.
در تستی CineBench R15 که بروی میت بوک D15 انجام دادیم، فهمیدیم که هوآوی حسابی در این قسمت سنگ تمام گذاشته است. در خصوص تست چند هسته ایی، پردازنده میت بوک D15، نه تنها از لپتاپ های دیگری که پردازنده یکسانی دارند، بهتر عمل می کند، بلکه در تمام طول تست، از نهایت سرعت استفاده می‌کرد. نکته‌ی قابل توجه این بود که حتی شارژ باطری در حال تمام شدن بود، اما از عملکرد پردازنده مقداری کمتر نشد!
در کنار این پردازنده، هوآوی برای لپتاپ میت بوک D15اش یک رم 8 گیگابایتی از نوع DDR4 در نظر گرفته است. هوآوی از هارد SDD PM981 سامسونگ در لپتاپش استفاده کرده که سرعت خوبی دارد، اما هارد SDD لپتاپ ThinkBook 15 لنوو عمکلرد بهتری در مقایسه با میت بوک D15 هوآوی از خود در بنچ مارک نشان داد.
کارت حافظه گرافیکی میت بوک D15 هوآوی هم AMD Radeon Vega 8 است از این کارت گرافیک زیاد نمی‌توان انتظار عملکرد گرافیکی فوق‌العاده‌ایی داشت. ما بازی‌هایی هم‌چون فورت‌نایت، تایم رایدر و … را بروی این لپتاپ اجرا کردیم و مشکلی از بابت اجرای بازی در این لپتاپ نداشتیم، اما شاید کیفیت فول اچ دی کنسولی مثل PS4، حین اجرای بازی‌ها را نداشت که آن هم منطقی است!
حلاصه اینکه میت بوک D15 هوآوی از نظر عملکرد، در نقطه تقاطی بین خوب و متوسط  امروزی‌ها قرار می‌گیرد که در برابر قیمتی که دارد و عمکلرد رقیب‌هایش، یک سر و گردن بالاتر است.
باطری
شاید به نظرتان، عمکلرد پایدار و قدرت‌مند میت بوک D15 هوآوی، کمی بخاطر باطری قدرت‌مندی باشد که هوآوی برای این لپتاپ در نظر گرفته است، اما باید بگویم که هوآوی باطری را فدای هارد 2.5 اینچی کرده است.
برای فهمیدن مقدار زمانی که باطری میت بوک D15 می‌تواند دوام بیاورد، تست بنچ مارک‌های متفاوتی وجود دارد. در تست بنچ مارک ابتدایی، هر گونه اتصال قطع، عملکرد و روشنایی نمایشگر بروی حداقل تنظیم می‌شود و تست‌هایی هم‌چون وبگردی یا تماشای فیلم معمولا با 200 نیت بر روی لپتاپ صورت می‌گیرد.
در حداقل عملکرد ممکن و انجام تنها تست‌های ساده‌ایی همچون وبگردی و تماشای فیلم تنها با 200 نیت، شاید میت بوک D15 تا 7 ساعد هم دوام بیاورد. در حالت معمولی و پس از انجام تست بنچ مارک PCMark 8 – Home، فکر نمی‌کنم باطری میت بوک بیشتر از 3 ساعت و ربع  بیشتر بتواند دوام بیاورد. متاسفانه هوآوی در خصوص باطری برای میت بوک D15 کم گذاشته و نمره‌ی خیلی مساعدی نصیب این لپتاپ در این خصوص نمی‌شود.

اسپیکر

بیشتر بخوانید  نوع پردازنده گوشی Mate 60 Pro 5G هوآوی مشخص شد

هوآوی میت بوک D15 را به 2  اسپیکر مجهز کرده. به نظر برخی‌ها محل قرار گرفتن اسپیکرها توسط هوآوی در این لپتاپ جای سوال دارد. دریچه‌ی این 2 اسپیکر در زیر لپتاپ قرار گرفته‌اند و نتایج خروجی این 2 اسپیکر چنان مطلوب نیست. بهرحال نباید انتظار خلق شگفتی در صدا را از الترابوک مقرون به صرفه‌ایی هم‌چون میت بوک D15 داشته باشیم.

بهتر است این طور بگوییم که اسپیکرهای میت بوک D15 عالی نیستند، اما متوسط خوب به بالا باید باشند. وضوح اسپیکر‌های میت بوک D15 در فضای درون اتاق یا مکان‌های خلوت به اندازه لازم، کافی هستند. فقط اگر بخواهید از آخرین ولوم صدا برای گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم استفاده کنید، ممکن گاهی با نویز مواجه شوید. در خصوص محیط‌های باز هم، زیاد انتظار صدای بلندی را نداشته باشید و اگر در محیط‌های شلوغ هستید، بهتر است که از یک هدفون استفاده کنید.
اقلام همراه
درون جعبه لپتاپ میت بوک D15 هوآوی، خود دستگاه، یک کابل شارژر تایپ سی و سری شارژر مناسب و دفترچه‌ی راهنما وجود دارد. هوآوی درون جعبه را شلوغ نکرده و به همین اقلام ساده بسنده کرده است.
بخرید اگر …
اول از هر چیزی باید بگوییم که ظاهر این الترابوک چیزی در حد مک بوک اپل است و به قدری جذاب است که هر نگاهی را به سوی خود جذب می‌کند. میت بوک D15 هوآوی بدنه‌ی محکمی دارد، مشخصات سخت افزاری متوسط رو به بالایی دارد و به راحتی از پس کارهای معمولی برمی‌آید. بخاطر وزن کمی هم که دارد، به درد دانشجویان یا سایر اشخاصی می‌خورد که همواره لپتاپ‌های خود را جابه‌جا می‌کند.
اگر دانشجو هستید و به یک لپتاپ قدرت‌مند مناسب برای امور دانشجویی خود نیاز دارید، پیشنهادی بهتر از میت بوک D15 برای شما وجود ندارد.
به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : بررسی تخصصی لپتاپ هوآوی میت بوک D15 با پردازنده AMD

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *