عمر مفید گوشی هوشمند شما چقدر است؟

عمر مفید گوشی

عمر مفید گوشی‌ های هوشمند همیشه یکی از پرسش‌های مهمی است که مطرح می‌شود. حتما می‌خواهید بدانید که چرا عمر مفید گوشی فقط 3 سال است.

از آنجایی که تکنولوژی هر روز پیشرفت می‌کند، جای تعجبی ندارد که چرا بیشتر کاربران و مصرف کنندگان به دنبال خرید آخرین نسل عرضه گوشی‌های هوشمند هستند. مسلما هر چه که یک گوشی هوشمند جدیدتر باشد، باید بهتر هم باشد! زوم تک نگاهی به عوامل مخرب عمر مفید گوشی‌های هوشمند انداخته است.

در کشور ایالات متحده، برای مثال، طبق گزارش‌های انجام ذر این کشور، بیشتر افراد در این کشور در صورت عرضه شدن گوشی‌های جدید، در مقایسه با گذشته، سریع‌تر اقدام به خرید گوشی‌های هوشمند می‌کنند. پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که آیا این کار به دلیل استفاده تخصصی و دسترسی به آخرین تکنولوژی‌ها است یا تنها اقدامی برای راضی نگه داشتن حس دستیابی به آخرین تکنولوژی برای خودنمایی یا … .

هر 2 دلیل از اصلی‌ترین عوامل برای تحریک بسیاری از کاربران برای خرید آخرین نسل از گوشی‌های هوشمند به شمار می‌روند. بهرحال اگر در حال حاضر آخرین نسل از گوشی‌های هوشمند را خریداری کرده‌اید یا هنوز از گوشی‌های قدیمی خود استفاده می‌کنید، باید بدانید که چطور از گوشی‎ هوشمندتان باید درست‌تر استفاده کنید. نگهداری اصولی همیشه تاثیر به سزایی در عمر مفید گوشی هوشمندتان دارد، پس باید آن را جدی بگیرید. در ادامه 3 عاملی که نشان دهنده‌ی از بین رفتن عمر مفید گوشی هوشمندتان است را به شما توضیح داده‌ایم.

 

عمر گوشی خود را چطور باید حدس بزنید؟

به گفته‌ بسیاری از کارشناسان عمر مفید یک گوشی هوشمند بین 3 الی 4 سال است. بسیاری از کارشناسان هم‌چنین بر این باورند که بعد از این بازده زمانی، نشانه‌هایی از هنگی و لگی، کمتر شدن کیفیت عملکرد دوربین، کاسته شدن از عملکرد مفید پردازشی گوشی و … نمایان می‌شود. حقیقت این است که این مشکلات برای هر گوشی هوشمندی پیش می‌آید و نمی‌ود جلوی آن را گرفت. اگر می‌خواهید از سلامت گوشی هوشمند خود مطمعن شوید،  موارد ذیل را در نظر بگیرید.

 

 

بیشتر بخوانید: تنها با دانستن 8 مورد مانع از هک شدن گوشی‌تان توسط هکرها شوید

 

عمر باطری

هر باطری‌ایی که در هر نوع گوشی هوشمندی بکار رفته است، بعد از مدتی از عمرش کاسته می‌شود و به زوال می‌رود. هیچ راهی برای جلوگیری از کاهش ظرفیت باطری هم وجود ندارد. اگر به تازگی یک گوشی هوشمند خریداری کرده‌اید و باطری گوشی هوشمندتان برای یک روز کامل، دوام می‌آورد، باید بدانید که اگر بعد از مدتی از این زمان کمتر شد، چیزی عجیبی نیست و برای هر کاربری اتفاق می‌افتد. اگر مدت عمر مفید باطری هم تمام بشود، باید بگویم عمر عمکلردی مناسب باطری تقریبا تمام شده و حتی اگر بیشتر از 3000 میلی آمپر هم ظرفیت داشته باشد، نمی‌تواند بیشتر از چند ساعت محدود دوام بیاورد. یکی از عناصری که در عمر مفید باطری تاثیر می‌گذارد، دما است. پس نگه داشتن دما متعدل گوشی و هم‌چنین باطری، از عوامل تاثیر گذار خیلی مهم در عمر مفید باطری هم هست. پرسشی که در اینجا برای بسیاری از کاربران پیش می‌آید، این است که باطری تا چه مدت باید بی‌عیب و مشکل برای کاربران کار کند؟ بسیاری این زمان را تا 1 سال حدس زده‌اند. باطری گوشی‌های هوشمند حداکثر تا 1 سال باید بی‌عیب برای کاربران کار کند، اما اگر در این 1 سال خللی در عملکرد باطری وجود داشته باشد، نشان دهنده‌ی خراب بودن باطری گوشی هوشمند شما است. تعویض باطری هم زیاد کار سختی نیست، اما باید توجه کنید که باطری اورجیتال هم تاثیری زیای در خصوص عمکلرد هر چه بهتر گوشی هوشمند شما دارد، و چه بسا باطری خراب و فیک باعث خرابی دستگاه هوشمند شما هم بشود.

اگر گوشی هوشمند شما به باطری 5000 میلی آمپری مجهز شده است و از تکنولوژی فست شارژینگ وایرلس هم پشتیبانی می‌کند، در صورت استفاده مدوام از شارژ وایرلس، بعد از یک چند ماه، ظرفیت باطری از 100 درصد به 83 درصد کاسته می‌شود. هم‌چنین انتظار می‌رود که بعد از 5000 بار استفاده از شارژ ویرالس، باطری تعویض شود!

 

 

مشکلات عمکلردی

وقتی حرف از مشکلات گوشی هوشمند می‌شود، همه به مشکلات عملکردی گوشی هوشمند فکر می‌کنند که بارزترین آن‌ها هنگ کردن، کندی سرعت، لگ زدن و … هستند. تقریبا به نظر هر کاربران چنین مشکلاتی، بسیار آزار دهنده هستند و نمی‌شود آن از به سادگی گذشت. برای مثال، وقتی می‌خواهید یک برنامه را اجرا کنید باعث مشکل می‌شود یا مانع از اجرای روان برنامه‌ها می‌شود. گرچه به روز نگه داشتن، اپلیکیشن‌ها تاثیری در جلوگیری از هنگی دارد، اما به جورایی اگر زمان عجل سخت افزار گوشی‌های هوشمند هم سر برسد، زیاد نمی‌توان انتظار داشت. هر قطعه‌ایی که در مشخصات گوشی هوشمند شما بکار رفته است، یک زمان خاصی دارد و بعد از اتمام آن زمان، کاهش عملکرد چیزی بدیهی است. اینکه یک گوشی هوشمند بعد از گذشت چه مدت زمان، می‌تواند هنوز بدون هر گونه کندی سرعت و یا هر گونه لگی به کار خود ادامه بدهد، اول هر چیزی به قطعات بکار رفته وابسته است. امروز از قطعات باکیفیت‌تری نسبت به گذشته در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود. مطمعنا هر چه یک گوشی هوشمند گران‌تر باشد، عمر بیشتری هم دارد.

 

 

نمایشگر

نمایشگر را می‌توان شاید اصلی‌ترین جزوی از یک گوشی هوشمند دانست، زیرا نبودنش به معنای بی‌ارزش بودن یک گوشی هوشمند است. کیفیت نمایشگر و وضعیت آن نسبت به ابتدای نمایشگر (اوایل خرید گوشی هوشمند) می‌تواند حاکی از سلامت نمایشگر و درون گوشی هوشمندتان باشد. هر چقدر که از عمر یک گوشی هوشمند بگذرد از کیفیت، دقیت و توانایی‌های نمایشگر کاسته می‌شود . گاها پیکسل‌های سوخته یا حتی رنگ‌ها را دقت نمایش نمی‌دهد. اگر هم دیگر نمایشگر خش یا خط بردارد یا اینکه بشکند، خیلی‌ها به فکر خرید یک گوشی هوشمند بهتر و جدیدتر می‌افتند. گرچه با توجه به شرایط اقتصادی حاضر، تعویض نمایشکر به ضرفه‌تر است، اما به خاطر داشته باشید که نمایشگر گوشی‌های هوشمند گران‌ترین قسمت است و هزینه‌ایی که باید برای خرید این قطعه کنید تقریبا شاید نصف خود گوشی هوشمند است! خرابی نمایشگر می‌تواند تاثیر منفی‌ایی بر سایر اجزا گوشی هوشمند هم‌چون میکروفون، اسپیکر و دوربین دارد.

بیشتر بخوانید  کاهش فروش گوشی هوشمند در هندوستان

 

موارد فوق، از مهم‌ترین نشانه‌های خرابی گوشی‌های هوشمند است. اگر یکی از موراد فوق برای شما پیش آمده است، احتمالا گوشی هوشمند شما دچار مشکل شده است و وقت آن است که آن را به دسته تعمیر بسپارید. سی پی یو، از مواردی است که هرگز قابل تعمیر نیست و در صورت خرابی، به معنای از کار افتادن گوشی هوشمند است.

 

عمر گوشی هوشمندتان را چطور افزایش دهید؟

اکر گوشی هوشمند خود را به آخرین ورژن تکنولوژی به روز رسانی کرده باشید، مطمعنا برای مدت بیشتری برای‌تان کار خواهد کرد. در خصوص عمرمفید گوشی های هوشمند 2 نکته را در نظر بگیرید؛ یک اینکه هر دستگاهی یک عمر مفید مشخص دارد. کاربران می‌توانند گاها این عمر مفید را کاهش بدهند. از طرفی کارهایی هم وجود دارد که کاربران با انجام آن‌ها می‌توانند عمر گوشی هوشمند خود را کمی افزایش بدهند.

مهم‌ترین توصیه‌ایی که اغلب کارشناسان می‌کند این است که از سلامت باطری خود مطمعن شوید و تا جایی که می‌توانید باطری وگوشی هوشمندتان را در محیط‌های معتدل قرار بدهید و آن‌ها در معرض گرما و حرارت قرار ندهید. چیز دیگری که اغلب کارشناسان می‌گویند این است که بگذارید تا جایی که می‌شود باطری شما خالی شود و بعد آن را خالی کنید. هم‌چنین وقتی که باطری شما کامل شارژ شد؛ نگذارید که هم‌چنان در شارژ بماند، در این حالت به باطری شما آسیب می‌رسد.

برای اینکه باطری شما بیشتر دوام بیاورد، باید تمامی اپلیکیشن‌هایی اضافی را ببندید. همین طور شما می‌توانید اپلیکیشن‌هایی که اضافی هستند و شما به آن نیاز ندارید و را حذف کنید. به روز نگه داشتن اپلیکیشن‌های گوشی هوشمندتان، از دیگر عوامل موثر در خصوص بهینه سازی کردن باطری است. بعضی وقت‌ها دلیل خالی شدن بیش اندازه باطری، مشکلات سخت افزازی و نرم افزای است و اصلا ربطی به باطری ندارد!

 

مورد دیگری که کارشناسان به کاربران توصیه می‌کنند، استفاده با دقت از گوشی هوشمند است. گوشی‌های هوشمند جدید، برخلاف ادعای های برندهای تولید کننده، بسیار ظریف هستند و ممکن است زمانی که انتظارش را ندارید، کاملا صدمه ببینند. گرچه این روزها از استاندارهای IP در پرچم دارها استفاده می‌شود، اما هم‌چنان کاربران باید بدانند که  خود استانداردها هم ظرفیت خاصی را دارند. برای مثال استاندارد IP68، هم در مقابل گرد و غبار مقاوم است. برای مثال گوشی‌های هوشمندی که به قول سازنده‌ها از استاندارد IP68 بهره می‌برند، در برابر آب مقاوم هستند، اما هیچ کدام سالم از آب درامدن گوشی‌های هوشمندشان را تضمبن نمی‌کنند! از بروز هر گرونه فشار، صدمه و آسیب فیزیکی به گوشی هوشمندتان جلوگیری کنید و فریب ضد ضربه بودن یا … تبلیغات را نخورید. با کوچک‌ترن شدن هر چه بیشتر قطعات بکار رفته، ظرافت آن‌ها نیز کمتر می‌شوند.\

در ذیل به چند راه کار ساده برای حفاظت از گوشی هوشمندتان به شما معرفی شده است.

  • کاور محافظ مطمعن برای گوشی هوشمندتان خریداری کنید. کاورها در صورت بروز صدمه و فشار، تا حدی زیادی جلوی آن‌ها را می‌گیرند و در عمر مفید قطعات تاثیر زیادی می‌گذارند.
  • از نمایشگر خود مراقبت کنید. حتی اگر برند سازنده، نمایشگر گوشی هوشمند شما را به گلکس 5 مجهز کرده است، باید بدانید که نمایشگر آسیب‌زاترین عضو هر گوشی هوشمندی به شمار می‌آید. برای حفاظت از نمایشگر گوشی هوشمندتان، حتما گلس جداگانه خریداری کنید. گلس از خش و صدمه به نمایشگر جلوگیری می‌کند.
  • مراقب باشید که گوشی هوشمندتان را در کجا قرار می‌دهید. همان‌طور که در بالا گفتیم، لطفا گوشی هوشمند خود را در هر جایی قرار ندهید. برای مثال، اگر در یک جیب‌تان، گوشی قرار می‌دهید، کلیدها را در جیب دیگری قرار بدهید. از قرار دادن گوشی‌های در اطراف مواد اشتعال زا هم به شدت جلوگیری کنید.
  • از ورود آب و قرار دادن گوشی هوشمند در دمای زیادی هم جلوگیری کنید.
  • از ورود گرد و غبار هم به گوشی هوشمندتان جلوگیری کنید. درست است که گوشی هوشمند شما هم‌چون لپتاپ یا کامپویتر شخصی‌تان فن ندارد، اما می‌توانید با خرید کاور، تا حدی مانع از ورود گرد و غبار می‌شود. گرد و غبار، مانع از عملکرد صحیح قطعات می‌شود.
  • اپلیکیشن‌ها را به روز رسانی کنید و از به روز رسانی نکردن آن‌ها خودداری کنید. به روز رسانی اپلیکیشن‌ها نقش به سزایی در بهینه سازی مصرف باطری دارد.
  • کش‌ها را پاک کنید.
  • از منابع مورد اعتماد برای دانلود و نصب اپلیکیشن استفاده کنید. بدافزارهای موجود در منابع غیر رسمی، می‌تواند گوشی هوشمند را به خطر بیاندازد.
  • همیشه همیشه مقداری از حافظه خود را خالی نگه دارید، نگه داشتن مقداری از حافظه برای عمکلرد هر چه روان‌تر گوشی هشومند شما ضروری است.

منبع: textmagic

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : عمر مفید گوشی هوشمند شما چقدر است؟

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. بله درست گوشی فقط ۴ سال عمر داره ولی حتی می‌شود تا ۵۰ سال هم از آن استفاده کرد چون اون باطری است که خراب می‌شه سی پی یو و اینت عمر خاصی ندارند فکر کردیدplaystation1 هنوز کار می‌کنه چون نه ال سی دی داره نه باطری پس در واقع گوشی اگه باطری و ال سی دی نداشت و مثل کیس کامپیوتر به تلویزیون وصل می‌شد بدون نیاز به چیز خاصی عمرش تا ۵۰ سال هم می‌رسید (گفتنی است که هر سی پی یو ای زیاد عمر نمی‌کنه …)