آنتی ویروس پادویش

دلایل اصلی باران اسیدی چیست؟

عواملی که سبب اسیدی شدن باران می شود

چه عواملی سبب ایجاد باران اسیدی می شود؟ یکی از موضوعات مهمی که ذهن بسیاری از کارشناسان زیست محیطی را به خود درگیر می‌کند باران اسیدی است. با نزدیک شدن به فصل پاییز و با ایجاد شدن آلودگی‌ها نگرانی ها در خصوص بارش باران اسیدی بیشتر می شود.
آیا می دانید که برای محیط زیست این بارش باران های اسیدی از جمله پدیده‌های خطرناک محسوب می شود و آیا می دانید که چرا باران اسیدی ایجاد می شود؟ در این پست قصد داریم شما را با مطالبی آشنا کنیم که علل باران اسیدی و خطرات آن را برای شما تشریح می کند با ما همراه شوید:

چرا باران اسیدی رخ می دهد؟

از جمله علل هایی که موجب می‌شود باران اسیدی ایجاد شود و البته ضرر و زیان های بسیار زیادی را به همراه دارند آلودگی هوا است؛ وجود آلودگی هوا موجب می‌شود تا بسیاری از افراد دچار بیماری های مختلفی از جمله آسم شوند. در خصوص باران اسیدی بهتر است بدانید که در مناطقی که کم جمعیت هستند و کارخانه ها و ماشین آلات صنعتی در آن وجود ندارد و مخصوصاً در مناطق روستایی باران اسیدی رخ نمی‌دهد و می‌توانیم بگوییم اصلی‌ترین علل بارش اسیدی در شهرهای صنعتی و شهرهایی که جمعیت زیادی دارند آلودگی شدید هوا می باشد.
زمانی که کارخانه های صنعتی به واسطه های مختلفی آلوده‌ای را ایجاد می نمایند موجب می شوند تا به آسمان دی اکسید نیتروژن ارسال شود و به دنبال آن گرد و غبار خطرناکی را ایجاد می‌کند و در نتیجه ایجاد پارش اسیدی را به دنبال خواهد داشت‌‌.

زمانی که غلظت آلاینده ها از میزان معینی افزایش داشته باشد باید انتظار این را داشته باشیم که آلودگی های خطرناک ایجاد گردد و همچنین بارش باران اسیدی رخ بدهد؛
ذکر این نکته ضروری است که بدانید همیشه به صورت باران و برف باران اسیدی رخ نمی دهد می تواند این مورد خشک باشد. به بیانی دیگر آلاینده‌ها به شکل خشک باریده شوند و بدون اینکه ما بخواهیم آنها را ببینیم به گیاهان و سبزی ها نفوذ پیدا کنند و موجب آلودگی آنها شوند.

علل بارش باران

آیا میدانید که چرا بارانهای اسیدی امری خطرناک به شمار می روند؟

دلایل مختلف وجود دارند که ما می‌ توانیم خطرناک بودن باران اسیدی را متوجه شویم که در ادامه به آن اشاره نموده ایم:

۱) به تدریج با گذشت زمان وجود بارش باران های اسیدی می‌تواند صدمات های زیادی را به آثار تاریخی وارد کنند و تخریب بافت آثار تاریخی را به همراه بیاورد
۲)باران اسیدی معمولا پر از باکتری ها و میکروب هاست و برای سلامتی انسان ها مضر است و می‌تواند زمینه‌ای برای بروز بیماری‌های مختلف از جمله آسم شود
۳) باران اسیدی به خاک نفوذ کرده و می‌تواند محیط خاک را بسیار آلوده کند و خاک پر از مواد خطرناک کند ،چرا که بارش باران اسیدی به دلیل آلودگی ها رخ می دهد.
۴) علاوه بر اینکه باران اسیدی برای انسان‌ها مضر است بلکه می‌تواند برای حیوانات نیز بسیار خطر آفرین باشد و کوچ زودهنگام و پرندگان را به دنبال داشته باشد.
۵)باران اسیدی گیاهان و مزارع را تحت تاثیر قرار داده و میوه و صیفی جات ها را نیز آلوده می‌کند که تمام این موارد خطرات جدی را برای انسان‌ها به همراه می‌آورد.

تاثیرات باران اسیدی بر روی محیط

بارش باران اسیدی می‌تواند به طریقه های مختلف رخ بدهد که می توانیم به بارش باران اسیدی برف و تگرگ یا حتی مه اشاره کنیم که در این موارد، مواد مضری که در هوا وجود دارد که شامل اسید های نیتروژن و گوگرد هستند.
زمانی که اسیدهای نیتروژن و گوگرد با اکسیژن و بخار آب واکنش شیمیایی داشته باشند به شکل نیتریک اسید و سولفوریک اسید حاصل می شود.

تاثیرات باران اسیدی بر روی محیط

اصلی ترین عاملی که می تواند شدت میزان اسید  شدن باران را افزایش بدهد و به انسان ها و گیاهان و ساختمان ها و محیط زیست آسیب برساند حمل و نقل های کارخانه های متفاوت و آلاینده های صنایع هستند.

همانطور که اشاره کردیم بیشتر شهرهای که وسعت زیادی دارند ممکن است در معرض خطر غبار های اسیدی واقع شوند و جالب است بدانید که در سال ۱۹۵۲ در فصل زمستان در شهر لندن که غبارهای اسیدی شدیدی رخ داد و مرگ ۴ هزار نفر از بیماران را به همراه آورد.
این پدیده سبب شد تا مسئولان شهر برای اینکه آلودگی هوا را کنترل کنند اقدامات جدی انجام بدهند و در نهایت امروز هم می‌توانیم به عنوان یکی از تمیز ترین شهرها لندن را نام ببریم که نسبت به گذشته توانسته است هوای بهتری را تجربه کنند.

در صورتی که ذرات آب که در اتمسفر هوا هستند با غبار اسید ترکیب شوند به شکل باران اسیدی میبارند و موجب آسیب رساندن به محیط زیست می شوند . باران اسیدی بر روی درختها و گلها و تمام موجودات مستقیماً اثر می‌گذارد و با نفوذ آن در خاک موجب به هم ریختن تعادل شیمیایی می گردد.
حتی پس از فرو رفتن در دریاچه ها و رودخانه ها می توانند مرگ بسیاری از گیاهان آبزی و حتی حیوانات را به همراه داشته باشد و نهایت می توانیم بگوییم این بارش باران اسیدی خطرات بسیار جدی و تهدید آمیز را برای ما به همراه دارد.

قربانیان اصلی باران اسیدی

همان طور که اشاره کرده‌ایم انسان‌ها از جمله قربانیان باران اسیدی هستند که خطرات بسیار جدی آنها را تهدید می‌کند اما به جز انسان ها جنگل ها و دریاچه ها نیز عنوان قربانیان باران اسیدی به شمار می‌رود.
باران اسیدی تاثیرگذاری بسیار جدی بر رشد درختان داشته و به صورت جدی جنگل ها را نابود می‌کند و از طریق مختلف موجب آسیب رساندن به درختان می گردد.
جالب است بدانید خاک را اسیدی میکند و آسیب رساندن به ریشه های درختان را به دنبال دارد. آب و مواد تغذیه درخت به مرور کم می شود البته مواد معدنی که برای خاک مورد نیاز می باشند را نیز از بین برده و این مواد و آب های زیرزمینی هم نفوذ می‌کنند و تخریب ساختارهای سطحی پوست و برگ را به همراه می آورد.
موجب می‌شود آنها بیماری گیاهی و مورد حمله حشرات واقع شوند و دیگر همانند گذشته رشد و نمو نداشته باشند.وقتی که از بارش باران های اسیدی سیلاب را ایجاد کند و در مسیر خود از روی زمین رد شود و زمانی که به دریا ها برسد موجب می‌شود تا آب دریاها و رودخانه ها اسیدی بشود و پس از آن مرگ بسیاری از ماهی ها و آبزیان را به همراه می آورد.
دریاچه هایی که بدون ماهی باشند و به عنوان دریاچه های مرده شناخته شوند در بیشتر مکان ها به همین شکل وجود دارند ولی دیگر ماهی نمی‌تواند در این آب‌های اسیدی زندگی کند و همین مورد مثال ساده ای است تا ما بتوانیم متوجه شویم که چقدر وجود باران‌های اسیدی برای ما و زندگیمان خطرناک است.

کشورهایی که در حال توسعه هستند نمی توانند مثل کشورهای ثروتمند برای جلوگیری و ایجاد آلودگی اسیدی هزینه‌های بسیار گزافی را پرداخت کنند و ضروری است که آنها با توسعه دادن صنعت شان آلودگی های هوا را نیز کنترل کنند تا مجبور نباشند بعدها برای مبارزه با بارش های اسیدی و اسیدی بودن هوا هزینه‌های بسیار سرسام آوری را پرداخت نماید.

در رابطه با کشور ایران نمیتوان فقط گفت که کارخانه‌ها سبب ایجاد آلودگی هوا می شوند بلکه مسائل دیگری نیز دخیل هستند.
در واقع ایران مساحت زیادی دارد و تنها کارخانه ها نیستند که آلودگی را به همراه می آورد بلکه گسترش غیرضروری و توسط غیر اصولی در آنها نیز دخیل می باشد.

منبع

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : دلایل اصلی باران اسیدی چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *