اوج شفافیت ، اوج فناوری

نمایشگر گوشی موبایل به خصوص از نوع هوشمندش از مهمترین قسمت های سخت افزاری یک موبایل است. دوران نمایشگرهای ساده و دو سه اینچی نمایشگرها گذشته و حالا دیگر نمایشگر گوشی ها از سادگی بیرون آمده اند. حالا رقابت بر سر اندازه ، کیفیت و مقاومت است و نمایشگر ها در انواع و کیفیت های مختلف ساخته می شوند. بنابراین برای اینکه در بازار نمایشگر خود را انتخاب کنید باید نسبت به مدل های مختلف آن شناخت داشته باشید. صفحه نمایشگر های هوشمند در یک تقسیم بندی کلی به دو نوع LCD و OLED تقسیم میشوند که این دو دسته هر کدام انواع مختلف دیگری را شامل میشوند.

screen-smartphone1

نمایشگر LCD

صفحه های ال سی دی ابتدایی ترین نمایشگرهای موبایل هستند. این نمایشگرها عمر و کارایی بالایی دارند. ال سی دی ها بصورت یک لایه باریک از کریستال مایع ساخته شده اند. انواع گران تر و پیشرفته تر آنها روشنایی بالاتر ، رنگ ها شفاف تر و وضوح بالاتر دارند و انواع ارزان آنها رنگ های کدر و دید زاویه ای کمی دارند. یعنی برای اینکه بتوانید تمام قسمت های صفحه نمایش را نگاه کنید باید به طور مستقیم به آن نگاه کنید. پشت ال سی دی ها حتما باید یک منبع نور وجود داشته باشد همین نکته باعث ضخامت نسبت به OLED می شود.

TFT-LCD

نمایشگرهای TFT پرکاربرد ترین نمایشگر های موبایل هستند. کیفیت و شفافیت آنها نسبت به بسیاری از نمایشگرهای پیشرفته تعریفی ندارد. اما ترکیبی از این نوع نمایشگرها استفاده می شود. به عنوان مثال فحه نمایش لمسی – خازنی گوشی Lumia 920 از نوع IPS TFT است با اندازه 4.5 اینچ کاملا از پس سخت افزار و نرم افزار این گوشی بر می آید. عملکرد این صفحه در زیر نور آفتاب بسیار عالی است و می تواند 16 میلیون رنگ را تشخیص دهد. علاوه بر آن لمسی بودن آن قدر بالاست که می توان با دستکش آن را لمس کرد.

screen-smartphone2

super LCD

این نمایشگرها نسبت به TFT کیفیت بالاتر و زاویه دید وسیع تر دارد. رنگ ها را واقعی تر نمایش می دهند و باتری کمتری مصرف میکنند و در حال حاضر جزو بهترین صفحه های نمایش هستند. و تنها عیبی که دارند اینکه زاویه دیدشان در مورد رنگ سیاه جالب نیست که البته در سری های جدید تا حدودی برطرف شده است.

بیشتر بخوانید  ال سی دی هایی که خود را ترمیم می کنند!

نمایشگرهای OLED

این نمایشگرهای جدید که در سه نوع عرضه شده است تولید میشوند. در رنگ های واقعی و زنده بسیار حرفه ای هستند و کیفیت و تراکم پیکسلی بالایی دارند. OLED در واقع مخفف Organic Light emitted Diode است که به تعدادی از ال ای دی ها گفته می شود که در کنار هم قرار گرفته اند.

screen-smartphone3

AMOLED

به انواعی از نمایشگرها میگویند که برای نمایش با کیفیت بالا از مواد آلی استفاده میکنند . مصرف انرژی پایین تری دارند به همین دلیل در پنل های بزرگ از آنها استفاده میکنند. زمان پاسخ گویی کمی دارند و رنگ ها به خصوص رنگ سیاه را باعمق زیادی نمایش میدهد. البته ایراداتی هم دارد مانند اینکه در زیر نور آفتاب عملکرد جالبی ندارد و عمرشان نسبت به ال سی دی کمتر است.

SUPER AMOLED

نسخه پیشرفته AMOLED است که تصاویر را روشن تر نمایش میدهد مقدار کمتری از نور را بازتاب میکند و مصرف انرژی کمتری نسبت به نوع قبلی دارد. علاوه بر این نمایشگرهای Super amoled HD تکنولوژی جدیدی از سامسونگ است که همان AMOLED super است با رزولوشن 1280 در 720 پیکسل .

Super amoled plus

این نمایشگرها برای اولین بار در گلکسی اس دو استفاده شده. در این تکنولوژی از چینش زیر پیکسلی جدیدی که به ال سی دی شباهت دارد استفاده میکند. در واضع فرق این نمایشگر با نسخه قبل این است که باریک تر و شفاف تر شده و وضوح بالایی دارند.

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : اوج شفافیت ، اوج فناوری

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *