آنتی ویروس پادویش

بازگشت جنجال افت سرعت گوشی‌ های سامسونگ با جریمه ۱۵ میلیون دلاری

بازگشت جنجال افت سرعت گوشی‌ های سامسونگ با جریمه ۱۵ میلیون دلاری

چهار سال پس از اینکه صاحبان گوشی‌های گلکسی از محدودیت‌های مخفیانه سامسونگ در اجرای بازی‌ها پرده برداشتند، این غول فناوری اکنون با یک جریمه سنگین مواجه شده است؛ آن هم به دلیل ادعاهای عملکردی که سامسونگ همچنان اصرار دارد گمراه‌کننده نبوده است.

کانال بله زوم تکگیفت کارت

به گزارش بخش اخبار فناوری زوم تک به نقل از Digital Trends، رسوایی سامسونگ پیرامون سرویس بهینه‌سازی بازی (GOS) بار دیگر با یک صورت‌حساب سنگین سر برآورده است. کمیسیون تجارت عادلانه کره جنوبی (FTC) به طور موقت این شرکت را به پرداخت ۲۰.۱ میلیارد وون (حدود ۱۵.۱ میلیون دلار) به دلیل ادعاهای تبلیغاتی درباره عملکرد گیمینگ در گلکسی S21، گلکسی S22 و تبلت گلکسی Tab S8 جریمه کرده است.

این نهاد نظارتی اعلام کرده که سامسونگ این دستگاه‌ها را به عنوان غول‌های گیمینگ تبلیغ کرده، بدون اینکه افشا کند سرویس GOS سقف محدودیت‌های پیش‌فرضی را بر روی پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU) هنگام اجرای برخی بازی‌های سنگین اعمال می‌کرده است. در مقابل، سامسونگ این نتیجه‌گیری را رد کرده و سرویس GOS را روشی مشروع برای مدیریت حرارت دستگاه می‌داند.

سرویس بهینه‌ سازی بازی (GOS) دقیقاً چه کاری انجام می‌داد؟

گوشی‌های هوشمند به طور طبیعی هنگام داغ شدن سرعت خود را کاهش می‌دهند. اما به گفته سازمان FTC، سرویس GOS سامسونگ فراتر از این عمل کرده و به محض اجرای برخی بازی‌های خاص، صرف‌نظر از دمای فعلی دستگاه، سقف محدودیت‌های پیش‌فرضی را اعمال می‌کرد. بر اساس گزارش‌ها، برخی از این محدودیت‌ها **فرکانس پردازنده** را تا حدود ۳۰ درصد از حداکثر توان واقعی سخت‌افزار پایین می‌آوردند.

بازگشت جنجال افت سرعت گوشی‌ های سامسونگ با جریمه ۱۵ میلیون دلاری

این حواشی جنجالی در سال ۲۰۲۲ و پس از آن اوج گرفت که کاربران شناسه حدود ۱۰,۰۰۰ اپلیکیشن را در داخل کد نرم‌افزاری GOS پیدا کردند؛ اگرچه وجود نام برنامه‌ها لزوماً به معنای افت سرعت همه آن‌ها نبود. نکته تامل‌برانگیز این بود که بنچمارک‌های معروف از این محدودیت‌ها مستثنی شده بودند! ابزار Geekbench وقتی با نام یک برنامه معمولی جا زده شد، امتیازهای بسیار پایین‌تری به دست آورد و در واکنش به این اقدام، چهار نسل از گوشی‌های سری گلکسی S را از لیست خود حذف کرد.

سامسونگ بعداً حالت «اولیت عملکرد» (Performance-Priority Mode) را معرفی کرد که این محدودیت‌ها را کاهش داد و بخشی از کنترل دستگاه را به صاحبان آن بازگرداند.

چرا دعاوی حقوقی به این ماجرا پایان نداد؟

این رسوایی منجر به تشکیل هشت پرونده حقوقی در کره جنوبی، ایالات متحده و اسرائیل شد. هیچ‌یک از این پرونده‌ها به حکمی مبنی بر پرداخت غرامت به مصرف‌کنندگان ختم نشد؛ موضوعی که سامسونگ آن را به عنوان مدرکی بر حل‌وفصل شدن قبلی این اختلاف مطرح می‌کند.

با این حال، پرونده دادگاه کره جنوبی ساده‌تر از یک پیروزی محض برای سامسونگ نبود. دادگاه بدوی دریافت که برخی از تبلیغات شرکت می‌توانست خریداران را به اشتباه بیندازد تا انتظار حداکثر سرعت پردازشی بدون محدودیت را داشته باشند. اما دادگاه این شکایات را رد کرد زیرا شاکیان نتوانسته بودند ضرر شخصی خود را اثبات کنند یا نشان دهند که از بازی‌های تحت تأثیر استفاده کرده‌اند. این استیناف بعداً از طریق میانجی‌گری دادگاه به پایان رسید.

آن پرونده‌ها به دنبال این بودند که آیا خریداران خاص می‌توانند آسیب دیدن خود را اثبات کنند یا خیر. اما کمیسیون FTC کره جنوبی بررسی کرد که آیا بازاریابی و تبلیغات سامسونگ می‌توانسته تصمیمات خرید مشتریان را تحریف کند یا خیر. همین تفاوت دیدگاه باعث شد که این جنجال پس از چهار سال دوباره به تیتر اخبار بازگردد.

دفاعیات و استدلال‌های فعلی سامسونگ چیست؟

سامسونگ ادعا می‌کند که سرویس GOS توازنی میان کنترل حرارت و سرعت پایدار در بازی ایجاد کرده است؛ چالشی که همه تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این شرکت استدلال می‌کند که FTC سقف‌های پیش‌فرض فرکانس را به عنوان مدرکی برای تجربه کاربری ضعیف‌تر تلقی کرده، بدون اینکه تأثیر واقعی آن‌ها را بر نرخ فریم (FPS) در بازی‌ها نشان دهد.

این شرکت همچنین به پرونده‌های حقوقی مختومه شده و عدم وجود جریمه‌های مشابه در خارج از کشور استناد می‌کند. در حال حاضر این جریمه همچنان حالت موقت دارد و شامل بازپرداخت وجه به صاحبان گلکسی نمی‌شود. سامسونگ قصد دارد به این تصمیم اعتراض کند و کار را به دادگاه بسپارد تا مشخص شود آیا باید افشا می‌کرد که برخی بازی‌ها نمی‌توانند به حداکثر سرعت تبلیغ‌شده دست یابند یا خیر.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : بازگشت جنجال افت سرعت گوشی‌ های سامسونگ با جریمه ۱۵ میلیون دلاری

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *