این روزها در بسیاری از کشورها، موضوع اصلی بحثهای میان افراد و مسئولان حکومتی ویروس کرونا یا CronaVirus است که سبب شده است در دولتهای مختلف مشکلات زیادی را بوجود آورد و به نوعی ترس در بدنهی کشورها احساس میگردد. به تازگی نیز در ایران شاهد خبرهایی در خصوص ابتلای یک سری از افراد هستیم که واقعا این موضوع بسیار دردناک و عجیب میباشد. در ادامه بهتر است کمی با این ویروس آشنا شویم و سپس در خصوص راههای درمان و یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری مواردی را بررسی نماییم. با زومتک همراه باشید.
20 کشور اول جدول مبتلایان به کرونا در جهان
ویروس کرونا با نام علمی CronaVirus در پزشکی شناخته میشود که خانوادهای بزرگ از ویروسهای زیر مجموعهی کروناویریده را شامل میشود. این ویروس در سال 1965 میلادی توسط گروهی تحقیقاتی از پزشکان کشف شد و مطالعات بر روی این ویروس تا اواسط دههی 1980 میلادی ادامه یافت. اساسا این ویروس به طور معمول در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند ولی با این حال 7 مورد کرونا انسانی مشاهده شده است. جدیدترین نوع این ویروس در ماه دسامبر سال 2019 میلادی در شهر ووهان کشور چین مشاهده گردید که هنوز هیچگونه درمانی برای این بیماری کشف نشده است.
اسامی کادر درمانی شهید شده در راه دفاع از وطن در برابر کرونا:
دکتر رضا کوچکی نیا. پزشک عمومی رشت
دکتر حمید لطفی. متخصص ارتوپدی رشت
دکترسیامک دیوشلی. متخصص اطفال انزلی
دکتر مصطفی صمدی. پزشک عمومی بابل
دکتر محمد علی ربیعی. پزشک عمومی شفت گیلان
دکتر محمد محمدی. پزشک عمومی رشت
علی شیخ مرادی. پرستار رشت
نرجس خانعلی زاده. پرستار لاهیجان
رامین عزیزی فر. پرستار تهران
غلامرضا وثوقی کیا. پرستار رشت
محمد کاظم گلرسان. کارشناس آزمایشگاه یزد
دکترفریدنیرویی، جراح عمومی بابل
دکتر حبیب الله پیروی، فوق تخصص جراحی عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (غیر رسمی)
دکتر محمد بخشعلی زاده رشتی از پزشکان مردمی و خیر رشتی
ناهید نوشاد، پرستار بازنشسته رشت
سهیل کیانفر پزشک داوطلب رشت
ساختار ویروس کرونا
همانطور که اشاره کردیم این ویروس زیرمجموعهای از کروناویریده محسوب میگردد و دارای یک ساختار ژنوم RNA معمولی میباشد. اشخاصی که به دلیل ابتلا به سایر بیماریها و ضعف بدنی، از طرفی دیگر کودکان مبتلا به عارضههای قلبی بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس خطرناک میباشند. معمولا افرادی که مبتلا به این ویروس میشوند نوعی سرماخوردگی شدید در آنها مشاهده میگردد. این ویروسها که بعد از گروه راینوویروسها به عنوان بزرگترین عوامل ابتلا به سرماخوردگی محسوب میگردند بیشتر در فصل زمستان و بهار سبب ابتلا به سرماخوردگی میشود.
این ویروس عموما در حیوانات مشاهده میگردد ولی هفت مورد از آن در انسانها دیده شده که سبب میگردد تا دستگاخه تنفسی تحت تاثیر قرار بگیرد. تشخیص این مورد که آیا فرد مبتلا به کرونا میباشد یا خیر بسیار دشوار است، زیرا این ویروس به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو میکند.
نحوه انتقال ویروس کرونا
روشهای انتقال این ویروس متفاوت میباشد. در برخی موارد در گونههای انسانی همانند آنفولانزا از طریق عطسه و یا سرفه منتقل میگردد. عموما در محیطهای باز انتقال این ویروس بسیار کم بوده و تقریبا غیر ممکن است و افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند اصولا در یک محیط بسته، به مدت طولانی، در کنار فرد بیمار حضور داشتهاند؛ محیطهایی نظیر بیمارستانها در ارتباط مستقیم با بیماران. اکنون موردی که هنوز کشف نشده این است که بیماری آیا برای اولینبار از طریق جانوران به انسان منتقل گردیده و یا از طریق سطوح آلوده به ویروس سبب انتقال گردیده است.
علائم اصلی ویروس کرونا
درخصوص علائم این ویروس در فرد مبتلا میتوان به سرماخوردگی عادی تا تب، تنگی نفس و مسائل بسیار حاد تنفسی اشاره داشت. همچنین این احتمال نیز وجود دارد که فرد بیمار به مدت چند روز بدون هیچ دلیل خاصی سرفه داشته باشد. این ویروس برخلاف سارس، علاوه بر دستگاه تنفسی سایر بخشهای حیاتی بدن نظیر کلیه و کبد را نیز درگیر میکند. در برخی موارد این ویروس به قدری حاد میگردد که سبب ایجاد مشکلات گوارشی نظیر نارساییهای حاد تنفسی، اسهال، اختلال در حالتهای انعقاد خون و نارساییهای شدید کلیوی گردد و حتی در برخی موارد بیمار به همودیالیز نیازمند میگردد.
ویروس کرونا در ایران
در آخرین روزهای بهمن ماه سال 98 به دلیل فوت دو نفر در بیمارستان کامکار عربنیا در شهر قم شایعههایی در مورد علت فوت این دو بیمار در ابتلا به ویروس کرونا منتشر گردید ولی دانشگاه علوم پزشکی این شهر سایعات را تکذیب نمود. از طرفی دیگر در آخرین روز بهمن ماه 98 روابط عمومی وزارت بهداشت اولین موردهای کرونای جدید را در شهر قم گزارش نمود. اکنون در شهر قم بیمارستان کامکار عربنیا به عنوان محل قرنظیهی بیماران مبتلا به ویروس کرونا تعیین شده است. از سوی دیگر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اعلام نمود که طی چند روز گذشته ابتلا به بیماریهای تنفسی در این شهر زیاد شده بود ولی دو نفر از افراد فوت شده در آزمایشهای صورت گرفته از نظر تشخیص ویروس کرونا نتایج مثبت را نمایش دادهاند.
در طی چند روز گذشته، اعلام شده است که 4 نفر در طی چند روز از طریق این ویروس فوت شدهاند و پس از چین بیشترین آمار تلفات را داشته است.
تست آنلاین کرونا در ایران کلیک کنید
بیشتر بخوانید:
نظرات در مورد : کرونا در ایران به کجا خواهد رسید ؟