پادویش

سنگ کلیه از بدن شما چه می‌خواهد؟

سنگ کلیه از بدن شما چه می‌خواهد؟

همه ما سنگ کلیه را به دردهای شدید آن می‌شناسیم. دردهای شدیدی که در پهلو و زیر دنده‌ها احساس می‌شوند. اما آیا فقط یک پهلو درد برای تشخیص این بیماری کافی است؟ علامت‌های مختلفی برای تشخیص سنگ کلیه وجود دارند. لازمه شروع درمان هر بیماری و مبارزه با آن، شناخت آن بیماری و مراجعه به پزشک است. در این مطلب همراه ما باشید تا علائم سنگ کلیه از معمولی‌ترین علامت تا شایع‌ترین علائم آن را مورد بررسی قرار دهیم.

با 8 نمونه از علائم سنگ کلیه آشنا شوید!

در صورت ایجاد سنگ‌های کوچک در کلیه، ممکن است هیچ علامتی دیده نشود؛ زیرا سنگ از مجرای ادراری بیمار عبور می‌کند. اما برای سنگ‌های بزرگ‌تر احتمالا علائمی مشاهده شود. در ادامه چند نمونه از علامت‌های این بیماری را در بزرگسالان، معرفی می‌کنیم.

 

سنگ کلیه در انواع مختلف به دلیل تجمع مواد غذایی از جمله سدیم، کلسیم، پروتئین‌ها و… به وجود می‌آید. به همین دلیل برای رفع علائم سنگ کلیه و جلوگیری از بروز آن‌ها، بهتر است اصول رژیم غذایی برای این بیماری را رعایت کنید. برای این کار باید با یک دکتر گوارش مشورت کنید. در سایت درمانکده با مشاهده لیست دکتر متخصص گوارش و بررسی اطلاعات هر پزشک، به‌صورت آنلاین از دکتر مورد نظر خود نوبت بگیرید.

1) احساس درد در پشت، شکم یا پهلو

درد سنگ کلیه که با نام قلنج کلیوی نیز شناخته می‌شود، یکی از دردهای طاقت فرسایی است که بیمار آن را به عنوان یکی از علائم سنگ کلیه حس می‌کند. برخی از این بیماران درد سنگ کلیه را مانند درد زایمان یا ضربه‌های چاقو می‌دانند. این درد به اندازه‌ای شدید است که سالانه تعداد زیادی از مراجعین به اورژانس از درد سنگ کلیه در پشت، شکم یا پهلو شکایت دارند.

با حرکت سنگ درون حالب، بیمار درد بیش‌تری را حس می‌کند. به همین دلیل انسداد و در نهایت فشار در کلیه‌ها به وجود می‌آید. به دنبال همین فشار ایجاد شده، بیمار درد شدیدی را احساس می‌کند. درد سنگ کلیه به‌صورت ناگهانی شروع می‌شود؛ ولی با حرکت سنگ، محل درد و شدت آن تغییر می‌کند.

این درد به حالت موجی احساس می‌شود، یعنی دردی که می‌آید و می‌رود که هر بار چند دقیقه طول می‌کشد. با منقبض شدن حالب برای بیرون راندن سنگ، شدت درد بیش‌تر می‌شود. بیمار این درد را در امتداد پهلوها، پشت و زیر دنده‌ها احساس می‌کند. با حرکت سنگ در مجرای ادراری، درد تا شکم و کشاله ران نیز منتشر می‌شود. شدت درد هیچ ارتباطی با اندازه سنگ ندارد؛ زیرا سنگ کوچک نیز می‌تواند به اندازه سنگ بزرگ و حتی بیش‌تر از آن هنگام انسداد یا حرکت سنگ باعث ایجاد درد شود.

2) احساس درد یا سوزش هنگام ادرار

با رسیدن سنگ به ناحیه بین حالب و مثانه، هنگام ادرار احساس سوزش دارید. این درد به‌صورت تیز یا سوزش حس می‌شود. گاهی بیماران عفونت ادراری را با سنگ کلیه اشتباه می‌گیرند؛ ولی در بعضی بیماران، وجود سنگ همراه با عفونت است. شما می‌توانید در مجله پزشکی درمانکده با نشانه‌های سنگ کلیه بیش‌تر آشنا شوید.

3) نیاز فوری به تخلیه ادرار

با انتقال سنگ به قسمت پایینی دستگاه ادراری، نیاز بیش‌تری به تخلیه ادرار پیدا می‌کنید. امکان دارد برخی از شما برای تخلیه ادرار عجله داشته باشید و تا رسیدن به سرویس بهداشتی سریع بدوید. حتی برخی افراد به‌صورت مداوم در طول روز و شب به تخلیه ادرار نیاز دارند.

4) وجود خون در ادرار

دیده شدن خون در ادرار، یکی از شایع‌ترین علائم سنگ کلیه به حساب می‌آید. این علامت با اصطلاح هماچوری نیز شناخته می‌شود. خون در ادرار به رنگ قرمز، قهوه‌ای یا صورتی قابل مشاهده است. گاهی این سلول‌های خونی بدون میکروسکوپ قابل مشاهده نیستند و باید پزشک نمونه ادرار را آزمایش کند.

5) رنگ کدر یا بوی بد ادرار

کدر شدن رنگ ادرار یا بوی بد آن نشان دهنده وجود عفونت در کلیه‌ها یا قسمت‌های دیگر دستگاه ادراری است. طبق مطالعاتی که انجام شده بود، 16 درصد از بیماران مبتلا به سنگ کلیه در سال 2021 عفونت ادراری نیز داشتند.

سنگ کلیه از بدن شما چه می‌خواهد؟

6) نیاز کم به تخلیه ادرار

همان‌طور که تکرر ادرار از علائم این بیماری است، نیاز کم به تخلیه ادرار نیز می‌تواند از علائم سنگ کلیه باشد. در برخی بیماران با گیر افتادن سنگ بزرگ در حالب، خروج ادرار بیمار متوقف یا کند می‌شود. در صورت وجود انسداد، احتمالا کمی خروج ادرار داشته باشید و توقف کامل خروج ادرار، یک نمونه اورژانسی به حساب می‌آید.

7) حالت تهوع و استفراغ

با وجود سنگ در کلیه، اعصاب سیستم گوارش نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و فرد دچار ناراحتی‌های گوارشی می‌شود. به همین دلیل حالت تهوع و استفراغ یکی از معمول‌ترین علائم سنگ کلیه است.

8) تب و لرز

از دیگر علائم سنگ کلیه می‌توان به تب و لرز اشاره کرد. تب و لرز نشان دهنده عفونت در کلیه یا بخش‌های دیگر دستگاه ادراری و عارضه جدی سنگ کلیه است.

درمان علائم سنگ کلیه را جدی بگیرید!

بیماری‌های مختلفی روی عملکرد کلیه تاثیر می‌گذارند و منجر به نارسایی کلیه می‌شوند. اما جدی نگرفتن علائم سنگ کلیه و درمان نکردن این بیماری نیز باعث نارسایی کلیه می‌شود. حتی اگر درمان سنگ کلیه به‌صورت صحیح انجام نشود، ممکن است فرد نارسایی مزمن کلیه بگیرد.

سنگ کلیه از بدن شما چه می‌خواهد؟

در این مطلب علائم سنگ کلیه را معرفی کردیم. پس در صورت بروز هر یک از این علائم فورا به پزشک مراجعه کنید. زیرا در نهایت عملکرد کلیه‌های شما دچار اختلال می‌شود و نارسایی کلیه روی اندام‌های مختلفی از جمله دهان و دندان تاثیر می‌گذارد. در صورت ابتلا به سنگ کلیه و نارسایی مزمن کلیه، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامت دهان و دندان شما را مورد بررسی قرار دهد. شما می‌توانید از طریق سایت درمانکده، از بهترین متخصص دندانپزشکی تهران نوبت بگیرید.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : سنگ کلیه از بدن شما چه می‌خواهد؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *