تازه‌های تکنولوژی نگهداری آسانسور در ایران و جهان 

itecs

در دنیایی که روز‌به‌روز به آسمان‌خراش‌ها و ساختمان‌های بزرگش افزوده می‌شود، سرویس و نگهداری آسانسور یکی از موضوع‌های مهم در حفظ امنیت ساکنین و شهروندان است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید فناوری‌های آی‌تی، حتی وارد حوزه نگهداری و خدمات آسانسور شده است و سردمداران صنعت آسانسور در جهان، سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی برای استفاده از راهکارهای دیجیتال و IT در زمینة نصب، سرویس، نگهداری و تعمیر آسانسور انجام می‌دهند.

به بررسی چندی از این تلاش‌ها در جهان و ایران می‌پردازیم. 

همکاری شرکت Kone با IBM

 شرکت فنلاندی تعمیر و نگهداری آسانسور KONE -که در سرتاسر دنیا در زمینه آسانسور، بالابر و درهای اتوماتیک فعالیت می‌کند و 52000 نیروی کاری دارد- اینترنت اشیا (IoT) را جدی گرفته و قصد دارد که «چیزنت» یا همان «اینترنت اشیا» را با تکنولوژی‌های سرویس و تعمیر و نگهداری آسانسور تلفیق کند. 

با اینترنت اشیا ماشین‌ها ازطریق اینترنت باهم ارتباط برقرار می‌کنند و به‌هم بازخورد (فیدبک) می‌دهند. KONE آینده صنعت آسانسور را در این فناوری می‌داند؛ به همین دلیل با شرکت چندملیتی فناوری اطلاعات IBM Watson توافق‌نامه‌ای امضا کرده است تا هوشمندی رایانه Watson را برای آسانسورها و بالابرهایش به‌ارمغان بیاورد. به این طریق، با ایجاد یک حلقه فیدبکی بین آسانسورهای یک ساختمان، نظارت بر آسانسورها بهتر صورت می‌گیرد. 

 

همکاری شرکت ThyssenKrupp با پروژه Halolense مایکروسافت

ThyssenKrupt نیز مانند KONE یک شرکت بزرگ ساخت و نگهداری آسانسور در جهان است. این شرکت تلاش‌های بسیاری برای مدرن کردن تجربه استفاده از آسانسور می‌کند. مثل KONE این شرکت نیز سعی در به‌کارگیری IoT دارد؛ اما با یک شریک بسیار سرشناس: مایکروسافت!

اینترنت اشیای ThyssenKrupp با نام MAX که از چیزنتِ Microsoft Azure استفاده می‌کند به شرکت کمک می‌کند که داده‌های مربوط به آسانسورها، مانند دمای موتورها، تنظیم بودن شفت‌ها، سرعت کابل‌ها و غیره را دریافت و به شرکت ارسال کند. به این ترتیب امکان تجزیه‌وتحلیلِ بلادرنگ آسانسورها در سطح جهانی ممکن می‌شود.

همچنین با اتصال Skype به فناوری HoloLens، اکنون سرویسکاران ارشد می‌تواند با سرویسکارانی که در محل آسانسورها هستند ارتباط تصویری و صوتی برقرار کنند. 

همکاری شرکت Schindler و پروژه Prefix  از GE  

شیندلرِ سوئیسی که نیاز به معرفی ندارد. اگر اسم آن را نشنیده‌اید یادآوری می‌شود که شیندلر از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت آسانسور است که قبل از سال 57 در ایران نیز شعبه داشته است. شیندلر نیز از اینترنت اشیا غافل نمانده؛ با به‌کارگیری پلتفرم Prefix شرکت فناوری GE، چیزنت را برای راه‌اندازی و نگهداری آسانسورها بدون دخالت یا تعامل انسانی به‌کار گرفته است. با استفاده از این پلتفرم، شیندلر می‌تواند با بررسی داده‌های حسگرها (سنسورها) و کلان‌داده‌هایی (Big Data) که از شبکه عظیم آسانسورها و بالابرهای شیندلر در سطح جهان جمع‌آوری‌ می‌شود، هرگونه مشکل احتمالی را قبل از وقوع آن شناسایی کند. 

همکاری Otis و Microsoft Azure 

Otis رقیب قدیمی شیندلر نیز از قافلة فناوری اینترنت اشیا عقب نمانده است. اوتیس که اکنون 2 میلیون آسانسور را نگهداری می‌کند، به امید بهبود تجربه مشتری، سعی دارد که شبکه اینترنت اشیای خود را با نام OtisOne توسعه بدهد. حسگرها در آسانسورها نصب می‌شوند و به مایکروسافت و پلتفرم ابری Azure متصل می‌شوند؛ به این ترتیب، مهندسان و مدیران اوتیس قبل از اینکه خرابی رخ بدهد، هشدار می‌دهند که آسانسور به تعمیر نیاز پیدا خواهد کرد. 

تلاش‌های گروه خدمات آسانسور آیتکس، استارتاپ ایرانی

ای تکس

به دلیل مسائلی مثل تحریم، متاسفانه صنعت آسانسور ایران نتوانسته سرعت خود را با سرعت پیشرفت این صنعت در سطح جهانی حفظ کند. البته پیشرفت‌هایی که در ده سال اخیر در سرویس و نگهداری آسانسور صورت گرفته قابل‌توجه است. خدمات آسانسور آیتکس یکی از تلاش‌هایی‌ست که در این زمینه صورت گرفته است. 

هرچند وارد کردن فناوری‌ای همچون اینترنت اشیا به صنعت آسانسور هنوز با استارآپ‌های ایرانی فاصله دارد، اما این استارتاپ توانسته روند درخواست تعمیر آسانسور، بازسازی آسانسور، و نظارت بر تکنسین‌ها، و ارتباطات لجستیک خود را ازطریق فناوری‌های جدید بهبود دهد. فراموش نشود که تعمیر آسانسور در ایران به‌صورت سنتی انجام می‌شود و وارد شدن دنیای دیجیتال به این صنعت نیازمند قدم‌های شمرده و مطمئن است. حمایت سرمایه‌گذاران از این استارتاپ‌ها می‌تواند به موفقیت‌ها و رشد روزافزون صنعت آسانسور و البته کارآفرینی هرچه بیشتر بینجامد.

4.8/5 - (10 امتیاز)

نظرات در مورد : تازه‌های تکنولوژی نگهداری آسانسور در ایران و جهان 

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *