آنتی ویروس پادویش

5 خطر مهم کم کاری تیروئید را بشناسید

کمکاری تیروئید

تیروئید یک از مهم‌ترین غدد بدن انسان است که بسیاری از ما در طول زندگی خود با آن به مشکلاتی بر می‌خوریم. بسیاری فکر می‌کنند مسئله کم کاری تیروئید مهم نیست و عوارض چندان قابل توجهی ندارد، ولی واقعیت این است که در صورت عدم رسیدگی به موقع به این مشکل عوارض کم کاری تیروئید بسیار دردسر ساز است.

به گزارش سلام نو، باید بدانیم کم کاری تیروئید دومین بیماری شایع غده درون‌ریز پس از دیابت است و بین مردم بسیار دیده می‌شود. این بیماری هنگامی ایجاد می‌شود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن هورمون تولید کند.

در ادامه نگاهی داریم به 5 مورد از جدی‌تری عوارض کم کاری تیروئید که عدم رسیدگی به آن‌ها می‌تواند مشکلات زیادی را در روند زندگی عادی همه ما ایجاد کند.

1- مشکلات مرتبط به ناباروری و بارداری

وقتی تیروئید در خانم‌ها کم کار شود در تخمک‌گذاری اختلال ایجاد شده و احتمال باروری آن‌ها کم خواهد شد. مشکلات سیستم ایمنی بدن که باعث نوعی کم‌کاری تیروئید هستند، از عوامل شایع ناباروری زنان محسوب می‌شود.

در این وضعیت حتی اگر حاملگی هم رخ دهد، این حاملگی با ریسک‌هایی هم‌راه است. به طور طبیعی در ماه‌های اول حاملگی جنین هورمون‌های تیروئید مادر را مصرف می‌کند کمبود آن مشکلات متفاوتی را در پی دارد. از جمله نوزادان این ماداران با خطر نواقص مادرزادی هم‌چون مشکلات مغزی و فیزیکی مواجه هستند که با درمان کم کاری تیروئید کاملا می‌توان این خطر را کنترل کرد.

2- مشکلات قلبی و تنفسی

سیستم گردش خون و عضلات دستگاه تنفسی انسان به شدت به تنظیم بودن تیروئید وابسته است. بدن به گردش خون وابسته است و وقتی غدّه تیروئید کم‌کاری می‌کند، عضلات قلب را تحت تاثیر قرار می‌گیرد و بیمار با کاهش ضربان قلب مواجه می‌شود. این مسئله می‌تواند به زیاد شدن کلسترول و کم شدن توان پمپاژ خون در قلب منجر شود.

هم‌چنین کم کاری تیروئید منجر به ضعف عضلات دستگاه تنفسی منجر می‌شود و ریه‌ها نمی‌توانند به خوبی عملیات دم و بازدم را انجام دهند و در نتیجه فرد با تنگی نفس و اختلال در زندگی روزمره مواجه خواهد شد.

3- اختلال در دستگاه عصبی

اگر کم کاری تیروئید را درمان نکنید، فرآیند انتقال پیام‌های عصبی در مغز، نخاع و اندام‌های دیگر را با مشکل مواجه می‌کند که به این بیماری نوروپاتی محیطی گفته می‌شود، ساده‌ترین نتیجه این بیماری سوزسوزن شدن متناوب بدن انسان است.

4- عوارض روانی

عواض کم‌کاری تیروئید تنها به بیماری فیزکی خلاصه نمی‌شود و معمولا منزوی شدن و افسردگی از عوارض اولیة کم‌کاری تیروئید است؛ همان‌طور که پرکاری این غدّه باعث برافروختگی و عصبانیت می‌شود، کم‌کاری آن نیز باعث می‌شود که بیمار گوشه‌گیر شود و اگر این اختلال ادامه پیدا کند، عوارض روانی شدید می‌شوند.

5- مشکلات گوارشی

تیروئیتد برای ما با وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن شناخته می‌شود، در نتیجه اگر با کم‌کاری مواجه شود فرآیند گوارش در انسان کُند می‌شود به صورتی که عملکرد معده و روده‌ها بسیار آهسته می‌شود. در چنین حالتی بیمار معمولا با یبوست درگیر است و ممکن است با سوزش معده و نفخ مواجه شود.

یبوست عموما به چشم یک بیماری دیده نمی‌شود امّا اگر شدت پیدا کند و کم‌کاری تیروئید درمان نشود، سموم و فضولاتی که در طولانی‌مدت در بدن می‌مانند مانند سم عمل کرده و سلامت را به خطر می‌اندازد.

تشخیص قطعی کم کاری تیروئید با اندازه‌گیری سطح هورمون‌های تیروئید در خون است. بیمار هیپوتیروئیدی با TSH بالا و FreeT4 پایین تشخیص داده می‌شود. برای تشخیص دقیق‌تر سطح TSH خون نیز اندازه‌گیری می‌شود درمان کم کاری کاری تیروئید معمولاً با مصرف مادام‌العمر قرص لووتیروکسین سدیم ممکن می‌شود که در عموم بیماران نتایج رضایت بخشی داشته است.

اگر کم کاری تیروئید در دوران نوزادی به سرعت تشخیص و درمان نشود ممکن است عقب‌ماندگی رشد جسمی یا آسیب ذهنی ماندگاری اتفاق بیفتد. معروف‌ترین علامت کم کاری تیروئید در نوزادی بزرگی زبان، هیپوتونی (کم بودن فعالیت و تحرک) و دیر بسته شدن فونتانلها (ملاج سر) است.

 

بیشتر بخوانید :

دلیل کم کاری غده تیروئید چیست؟ آنچه باید در مورد کم کاری تیروئید بدانید !

3/5 - (1 امتیاز)

نظرات در مورد : 5 خطر مهم کم کاری تیروئید را بشناسید

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *