آنتی ویروس پادویش

۱۶ مورد از افزونه‌های کاربردی و رایگان گوگل کروم برای سئو (SEO)

۱۶ مورد از افزونه‌های کاربردی و رایگان گوگل کروم برای سئو (SEO)

در دنیای پر رقابت دیجیتال، موفقیت در سئو نیازمند استفاده از ابزارهای کارآمد و به‌روز است. افزونه‌های گوگل کروم برای سئو می‌توانند به شما کمک کنند تا وب‌سایت خود را راحت‌تر بهینه‌سازی کرده و عملکرد بهتری در نتایج جستجوی گوگل داشته باشید. این افزونه‌ها می‌توانند تحلیل‌های دقیقی ارائه دهند، خطاهای سئو را شناسایی کنند و به شما در پیاده‌سازی استراتژی‌های موثر کمک کنند. در این مقاله، ۱۶ مورد از بهترین افزونه‌های گوگل کروم برای سئو را معرفی می‌کنیم که هر متخصص سئو باید آن‌ها را بشناسد و از آن‌ها استفاده کند. با استفاده از این افزونه‌ها، می‌توانید به سادگی و سرعت بیشتری وب‌سایت خود را بهینه کنید و در نتایج جستجو جایگاه بهتری کسب کنید.

  1. افزونه SEO META in 1 CLICK

یکی از تسک‌های معمول و روزانه در سئو بررسی تگ‌های مهم صفحه از جمله عنوان یا تایتل (Title)، متا تگ توضیحات (Meta description)، متا تگ‌های OG و Twitter Card، آدرس کنونیکال صفحه (Canonical tag) و تگ متای Robots است. هدف از اینکار، بررسی کلی یک صفحه به منظور اصلاح خطاها یا آپدیت و یا بررسی اطلاعات یک صفحه از سایت رقیب است. برای این منظور، افزونه پیشنهادی که کار استخراج اطلاعات و آنالیز سئوی سایت را به خوبی انجام می‌دهد، SEO Meta in 1 Click است. این افزونه که بیش‌از 700 هزار کاربر دارد (بر اساس اطلاعات وب استور کروم)، علاوه بر موارد فوق، لیست هدینگ‌ها (h1 تا h6) و لیست عکس‌های صفحه به همراه تگ آلت (Alt text) را نیز نمایش می‌دهد.

  1. افزونه SEO Pro

افزونه SEO Pro کاملا مشابه افزونه SEO Meta in 1-Click بوده و در همان دسته‌بندی قرار می‌گیرد. علاوه بر قابلیت‌های افزونه قبلی، نمایش کد وضعیت صفحه (HTTP Status Code) که به تشخیص راحت صفحات ریدایرکت شده و تشخیص زنجیره ریدایرکت (در صورت وجود) کمک می‌کند، از ویژگی‌های کاربردی افزونه SEO Pro است. بعلاوه نمایش لیست لینک‌های داخلی و خارجی صفحه به صورت تفکیک شده، نمایش پارامترهای Core Web Vitals (شامل LCP و INP و CLS) و نیز اطلاعات کدهای اسکیما به کار رفته در صفحه (از جمله FAQPage و Article) از دیگر ویژگی‌ها و قابلیت‌های افزونه SEO Pro است که آن را به یکی از کاربردی‌ترین افزونه‌های گوگل کروم برای متخصصین سئو تبدیل کرده است.

  1. افزونه SiteChecker

افزونه‌ای مشابه 2 مورد قبلی، برای بررسی اطلاعات کلی سئو از جمله تایتل، تگ‌های متا و تگ کنونیکال صفحه. تمام ویژگی‌های SEO META in 1 CLICK را دارد، بعلاوه ویژگی‌های دیگری از جمله استخراج چگالی کلمات کلیدی به کار رفته در صفحه (البته برای سایت‌های فارسی کار نمی‌کند)، اطلاعات کدهای اسکیما به کار رفته و همچنین نمایش امتیاز PageSpeed Insights گوگل برای سایت (هم امتیاز نسخه دسکتاپ هم نسخه موبایل). یکی دیگر از ویژگی‌های کاربردی افزونه SiteChecker که باعث شده در این لیست جای بگیرد، این است که پس از کلیک روی آیکون افزونه، به طور خودکار هدینگ‌ها را کادربندی کرده و نوع هدینگ (منظور h1 تا h6) و حجم هر عکس را کنار آن می‌نویسد. اینکار به شما کمک می‌کند تا دید کلی از هدینگ‌های صفحه داشته و درست بودن و ترتیب هدینگ‌ها را بررسی کنید.

  1. افزونه HeadingsMap

افزونه HeadingsMap

افزونه HeadingsMap به طور اختصاصی کار بررسی و استخراج هدینگ‌های صفحه را انجام می‌دهد. پس از کلیک روی آیکون افزونه، یک نمودار درختی در سمت چپ صفحه ظاهر می‌شود که هدینگ‌ها را مشخص کرده و ترتیب هر کدام (h1 تا h6) را کنار آن می‌نویسد. بعلاوه با کلیک بر روی هر هدینگ در نمودار درختی افزونه، به محل آن هدینگ در صفحه اسکرول خواهید شد. همچنین افزونه HeadingsMap یک گزینه reveal headers دارد که با کلیک روی آن، مشابه افزونه قبلی، هدینگ‌ها در صفحه با رنگ سبز کادربندی شده و ترتیب هدینگ نیز کنار آن نوشته می‌شود.

  1. افزونه Redirect Path

افزونه کاربردی کروم برای پیدا کردن و نمایش ریدایرکت‌ها. وقتی صفحه‌ای با کد وضعیت (Status Code) غیر 200 را باز می‌کنید، کد صفحه روی آیکون افزونه نوشته می‌شود. برای مثال اگر صفحه‌ای با ریدایرکت دائمی را باز کنید، کد 301 روی آیکون افزونه نوشته شده و با کلیک روی افزونه، آدرس تمامی صفحاتی که مرورگر کروم درخواست کرده شامل صفحات قبلی (آدرس‌های ریدایرکت شده) و صفحه مقصد و نهایی نمایش داده می‌شود. البته همانطور که قبلا گفتیم، افزونه عمومی SEO Pro کد وضعیت و آدرس‌های ریدایرکت شده را نمایش می‌دهد و در صورت نصب آن، عملا نیازی به نصب و استفاده از افزونه Redirect Path نخواهید داشت.

  1. افزونه LinkMiner

یک افزونه کاربردی در گوگل کروم برای پیدا کردن لینک‌های صفحه. پس از کلیک روی آیکون، افزونه شروع به استخراج و مشخص کردن لینک‌های داخل صفحه می‌کند. هر لینکی که پیدا شد، در صورتی که مشکلی نداشته باشد و کد وضعیت 200 برگرداند، به رنگ سبز درمی‌آید. لینک‌های مشکل‌دار داخل صفحه (مثل لینک شکسته یا کد وضعیت 404) هایلایت قرمر می‌گیرند. به عبارت دیگر این افزونه یکی از سریع‌ترین و آسان‌ترین روش‌ها برای پیدا کردن لینک‌های شکسته در یک صفحه وب است.

یکی دیگر از کاربردهای این افزونه، برای پیدا کردن لینک‌هایی با انکرهای بیشتر از یک کلمه (2 کلمه‌ای یا بیشتر) است که بصورت جداگانه لینک شده‌اند. همچنین در مواقعی که عبارتی مثل آدرس یک صفحه در داخل متن، قرار نبوده لینک شود اما به اشتباه لینک شده است. با کمک افزونه LinkMiner می‌توان این اشتباهات سئویی را پیدا و آن‌ها را تصحیح کرد. لازم بذکر است افزونه Check My Links نیز مشابه همین افزونه بوده و دقیقا همین کار را انجام می‌دهد.

  1. افزونه NoFollow

برای کار با این افزونه، نیاز نیست هیچ کاری انجام دهید! کافیست افزونه NoFollow را در مرورگر گوگل کروم نصب و آن را فعال کنید. افزونه به طور خودکار، لینک‌های نوفالو در صفحه را پیدا می‌کند (لینک‌هایی که rel=nofollow دارند) و دور آن لینک‌ها یک کادر نقطه‌چین قرمر رنگ می‌کشد. البته از طریق تنظیمات، می‌توان افزونه را برای لینک‌های نوایندکس و یا لینک‌های DoFollow هم فعال کرد که در اینصورت کادری با رنگ متفاوت دور لینک‌ها نمایش داده می‌شود.

  1. افزونه Similarweb

یک افزونه پرطرفدار با بیش‌از 1 میلیون کاربر برای بررسی ترافیک ورودی به سایت. با کلیک بر روی آیکون افزونه، یک کادر در سمت راست صفحه ظاهر می‌شود که شامل اطلاعت کاربردی در مورد ترافیک ورودی به صفحه از جمله میزان ترافیک ورودی در سه ماه گذشته، منابع ترافیک ورودی (Search یا Direct یا Referrals یا Social یا Display Ads یا Email) و کشورهایی با بیشترین ترافیک به سایت است. لازم بذکر است بصورت رایگان و بدون ساخت اکانت، فقط 5 بار در هفته می‌توان از افزونه SimilarWeb استفاده کرد.

بیشتر بخوانید  سرویس 5 گیگابیتی گوگل فیبر با هزینه ماهانه 125 دلاری

در ادامه 3 افزونه برای بررسی عملکرد (Performance) و نحوه رندر شدن سایت معرفی می‌شود. پرفورمنس و رندرینگ جزو مباحث مربوط به سئوی تکنیکال هستند که سنگین‌تر از سایر بخش‌های سئو بوده و تا حدی نیاز به دانش فنی دارد. در صورتیکه با سئوی تکنیکال آشنایی ندارید، با آموزش یا گذراندن یک دوره منتورینگ سئو به راحتی می‌توانید در سئوی تکنیکال هم دانش و تخصص کافی را کسب کنید.

  1. افزونه Web Vitals

افزونه Web Vitals

افزونه رسمی گوگل برای مرورگر کروم که مقدار پارامترهای Web Vitals برای یک صفحه را نمایش می‌دهد. وقتی یک صفحه را باز می‌کنید، رنگ آیکون افزونه بسته به متریک‌های پرفورمنسی تغییر می‌کند. اگر روی آیکون کلیک کنید، می‌توانید مقادیر این متریک‌ها شامل مقادیر LCP و CLS و INP و FID و FCP و TFB را مشاهده کنید.

  1. افزونه CLS Visualizer

متریک CLS یا Cumulative Layout Shift پارامتری است که پایداری ظاهری صفحه را با اندازه‌گیری میزان پرش المان‌ها حین بارگذاری صفحه بررسی می‌کند. افزونه CLS Visualizer مقدار این متریک را نمایش داده و همچنین المان‌هایی را که باعث ایجاد CLS در صفحه می‌شود، با کادر رنگی مشخص می‌کند. بعلاوه میزان تاثیر هر المان در مقدار CLS نهایی نیز توسط افزونه اعلام می‌شود.

  1. افزونه View Rendered Source

یک افزونه به درد بخور برای متخصصین سئوی تکنیکال؛ به کمک این افزونه می‌توانید نسخه رندر شده (Rendered Version) از یک صفحه وب را ببینید. در سایت‌هایی که از فریم‌ورک‌های Javascript استفاده می‌کنند، معمولا بین کدهای HTML صفحه و نسخه رندر شده یا DOM تفاوت‌هایی وجود دارد. بدین معنی که مرورگر حین فرآیند رندرینگ، ممکن است تغییراتی در کدها ایجاد کند و بخش‌هایی را حذف یا اضافه کند. افزونه View Rendered Source به شما این امکان را می‌دهد تا نسخه خام (Raw)، نسخه رندر شده و تفاوت‌های این دو را ببینید (کدهای اضافه شده با هایلایت سبز و کدهای حذف شده از نسخه خام با هایلایت قرمز نمایش داده می‌شود).

  1. افزونه SEO Search Simulator by Nightwatch

به کمک افزونه Nightwatch می‌توانید رتبه سایت یا یک صفحه از سایت را در یک کوئری مشخص پیدا کنید. بدین منظور کافیست با کلیک روی آیکون، افزونه را اجرا کنید و Search query و URL را وارد کنید. در نهایت با انتخاب زبان و کشور، روی دکمه PERFORM SEARCH کلیک کنید تا افزونه رتبه صفحه برای کوئری وارد شده در نتایج جستجوی گوگل را پیدا کند.

  1. افزونه MST SERP Counter

رتبه هر سایت در نتایج جستجوی گوگل را کنار آن نمایش می‌دهد. در واقع شما وقتی عبارتی را در گوگل جستجو می‌کنید، این افزونه رتبه نتایج ارگانیک را با اعداد انگلیسی در کنار هر صفحه می‌نویسد. این کار به شما کمک می‌کند تا در یک نگاه، رتبه سایت خود یا رتبه سایت رقبا برای هر عبارت را بفهمید، بدون اینکه نیاز به شمردن تک تک نتایج باشد. افزونه پس از نصب، فعال می‌شود و نیاز به انجام تنظیمات دیگری نیست.

  1. افزونه Word Counter Plus

یک افزونه کاربردی برای متخصصین سئو و تولید کنندگان محتوا که تعداد کلمات و کاراکترهای متن انتخاب شده را نمایش می‌دهد. کافیست یک متن را انتخاب و کلیک راست کنید و روی گزینه Word Counter Plus کلیک کنید. یک کادر ظاهر می‌شود که شامل تعداد کلمات، تعداد کاراکترها، میانگین تعداد کاراکتر کلمات و بیشترین تعداد کاراکتر یک کلمه در متن انتخاب شده است. برای مواقعی که محدودیت تعداد کلمه در محتوا دارید یا می‌خواهید تایتل صفحات رقبا در SERP را بررسی کنید، بسیار کاربردی و مناسب است.

  1. افزونه Wappalyzer

با نصب این افزونه در مرورگر کروم می‌توانید بفهمید هر سایت از چه تکنولوژی‌ها و ابزارهایی برای ساخت، مدیریت و بهینه‌سازی صفحات و همچنین تحلیل رفتار کاربران استفاده می‌کند. به عبارت دیگر افزونه Wappalyzer به شما می‌گوید تکنولوژی Front-end و Back-end هر سایت چیست و چه کدها و تگ‌های دیگری از جمله تگ منیجر، گوگل آنالیتیکس، ابزارهای چت آنلاین و … در سایت قرار گرفته‌اند. افزونه Wappalyzer که بیش‌از ۲ میلیون کاربر دارد، یکی از افزونه‌هایی است که هر متخصص سئویی باید روی مرورگر کروم خود نصب کند.

  1. افزونه AIPRM for ChatGPT

آخرین افزونه از لیست افزونه‌های رایگان گوگل کروم برای سئوکارها، یک افزونه برای تسهیل کار با ChatGPT است که بیش‌از ۲ میلیون کاربر دارد. احتمالا شما با هوش مصنوعی کار کرده باشید و اگر هم تجربه استفاده از آن را ندارید، قطعا از مزایای آن و کاربردهایی که در سئو دارد شنیده‌اید. یکی از مهمترین موارد در استفاده از ChatGPT که در کیفیت خروجی آن بسیار تاثیرگذار است، پرامپت (Prompt) است. افزونه AIPRM بیش‌از 4500 پرامپت آماده دارد که به شما در استفاده بهینه‌تر از هوش مصنوعی کمک بسیاری می‌کند. برای مثال این افزونه پرامپت‌هایی برای نوشتن یک محتوای کامل، تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) و خوشه‌بندی کلمات بر اساس هدف کاربر (User Intent) دارد.

بدیهی است تعداد افزونه‌های سئوی موجود در وب استور گوگل کروم بسیار زیاد است و اکستنشن‌های متعددی برای انجام کارهای مختلف وجود دارد. در این مقاله سعی کردیم ۱۶ مورد از بهترین افزونه‌های رایگان کروم برای سئوی سایت را معرفی کتیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشید. مقاله‌های تخصصی بیشتر در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ را در سایت رسول کیوان پور به آدرس https://kayvanpour.ir می‌توانید مطالعه کنید.

آیا تجربه استفاده از این افزونه‌ها را دارید؟ اگر افزونه کاربردی دیگری برای سئو می‌شناسید که در این مقاله بررسی نشده، لطفا در کامنت‌ها معرفی کنید.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : ۱۶ مورد از افزونه‌های کاربردی و رایگان گوگل کروم برای سئو (SEO)

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *