شاید شما هم زیاد از این قبیل جملات شنیده باشید که: “سایتت رو سئو کن بهتر میشه”، یا “ترافیک سایت رو باید افزایش بدیم” یا “سایتت برای موتورهای جستجو بهینه نیست”. این جملات به خوبی معرف سئو هستند اما اگر ما بخواهیم یک تعریف جامع درباره سئو بدهیم، سئو را اینچنین بیان میکنیم:
سئو به مجموعه کارهایی گفته میشود که با هدف افزایش رتبه سایت برای موتورهای جستجو انجام میشود. در واقع ما از سئو کردن سایتمان انتظار داریم که سایتمان در نتایج جستجوی های کاربران، جزو لینک های یک تا سه باشد.
یادگیری سئو را از کجا شروع کنیم؟
حالا که فهمیدیم سئو چیست و چه وظیفه ای بر عهده دارد، ممکن است به یادگیری سئو علاقه داشته باشید. اگر شما هم علاقه دارید یادگیری سئو را فرا بگیرید و نمیدانید از کجا باید شروع کنید، ما آماده ایم تا شما را برای وارد شدن به این مسیر راهنمایی کنیم. با ما در ادامه همراه باشید تا با اصول شروع سئو آشنا شوید.
البته سئو دارای مباحث حرفه ای و تخصصی ای نیز میباشد که میتوانید بعد از آشنا شدن با مقدمات سئو، آن ها را نیز بیاموزید.
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که شما باید در تمام مدتی که میخواهید سایت خود را سئو کنید، صبور باشید و از نتیجه نگرفتن نترسید و بدانید برای اینکه کار شما به نتیجه برسد یا تحمل و حوصله زیادی داشته باشید.
سئو درون صفحه چیست و چه مراحلی دارد؟
به طور کلی سئو به سه بخش جامع سئو درون صفحه (On-Page)، سئو خارج صفحه (Off-Page) و سئو تکنیکال تقسیم میشود که هرکدام از این قسمت ها دارای زیر مجموعه های زیادی میباشند. ما در اولین گام، به آموزش حدودی سئو درون صفحه میپردازیم و امیدواریم مطالب درون این مقاله بتواند به شما کمک کند.
استفاده از محتوای اختصاصی
اولین قدم آموزش سئو این است که شما باید محتوایی را در سایتتان قرار بدهید که خودتان آن را تولید کرده اید. حال این تولید محتوا میتواند به صورت متن، عکس نوشته، فیلم و پادکست باشد. نکته ی مهم این است که هرکدام از انواع تولید محتوا را که انتخاب میکنید، مطالب را خودتان ساخته باشید. استفاده از مطالب دیگر سایت ها به هیچ عنوان به شما کمک که نمیکند، بلکه سبب میشود گوگل آن ها را به سرعت شناسایی کرده و صفحه ی متخلف شما را جریمه کند و از نتایج حذف کند.
ساختار سایت
ساختار سایت یکی از مهمترین عوامل موثر بر افزایش رضایت کاربران و سئو آن پیج میباشد. اگر شما بتوانید ساختار سایت خود را به گونه ای تنظیم کنید که کاربر به چیزی که نیاز دارد به راحت ترین شکل دسترسی پیدا کند و مهمترین بخش های سایت شما در جلو چشمانش باشد، میتوانید امیدوار باشید تا میزان ماندگاری کاربر در سایت شما افزایش پیدا کند. به این نکته توجه کنید که اگر بخواهید کاربر را خودتان از این صفحه به آن صفحه بکشانید، ممکن است نتیجه عکس بگیرید چرا که کاربر باید خودش به این نتیجه برسد که میخواهد در سایت شما بماند و از مطالب شما استفاده کند.
استفاده از کلمات کلیدی مناسب
اگر میخواهید محتوا تولید کنید باید بدانید چگونه محتوای خوب تولید کنید. یکی از نکاتی که باید همواره درباره ی هر محتوایی که میخواهید تولید کنید مدنظر داشته باشید، این است که از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. برای مثال شما سایتی راجع به خرید لوازم خودرو دارید و میخواهید محتوا تولید کنید. باید بدانید میخواهید درباره چه کلمه کلیدی ای مطلب بنویسید. انتخاب کلمه کلیدی جزو اصول سئو میباشد. اگر شما میخواهید درباره فروش روغن ترمز مطلب بنویسید قطعا انتخاب کلمه کلیدی “روغن” نمیتواند به شما کمکی بکند.
چگونه کلمه کلیدی انتخاب کنیم؟
در کل توصیه ما این است که قبل از انتخاب کلمه کلیدی از گوگل کمک بگیرید و با سرچ مطلب خودتان ببینید دیگران چه نوشته اند و همچنین کاربران چه چیزی سرچ کرده اند. با کمی بررسی میتوانید متوجه این مسائل شوید و با داده های بیشتری به سراغ تولید محتوای خوب بروید. همچنین میتوانید از ابزارهای دیگر نیز استفاده کنید. برای مثال سایتی مانند kwfinder.com میتواند به شما کمک کند. در این سایت با سرچ یک کلمه، بیشترین کلمات مترادف یا هم معنی ای که کاربران جستجو کرده اند هم برای شما به همراه تعداد جستجوی آنها به نمایش در میآید.
لینک سازی داخلی چیست و چه کمکی به ما میتواند بکند؟
هنگامی که شما محتوایی تولید کنید. هرازگاهی نیاز دارید تا رفرنس یک مطلب را در مقاله خودتان قرار دهید یا برای توضیح بیشتر، مقاله ای از درون سایت خودتان یا سایت دیگری را در متن نیز قرار دهید. لینک گذاری به دو شیوه لینک گذاری داخلی و خارجی تقسیم میشود که در سئو آن پیج یا درون صفحه راجع به لینک سازی داخلی بحث میکنیم.
لینک سازی داخلی
برای مثال شما دارید دربارهی خواص مرکبات حرف میزنید. شاید در آخر مطلبتان بخواهید برای مطالعه بیشتر، به خوانندگان توصیه کنید مقاله شما راجع به سبزیجات را نیز بخوانند. خب در این صورت شما با گذاشتن لینک آن صفحه در صفحهی دیگر، لینک گذاری داخلی انجام داده اید. البته توجه داشته باشید از کلمات کلیدی داخل متن لینک شده استفاده کنید. این کار برای خزنده های گوگل مهم و موثر است.
سئو خارج صفحه چیست و چه مراحلی دارد؟
سئو خارج صفحه به طور کلی به اقداماتی گفته میشود که ربطی به مطالب و محتوای سایت شما ندارد. بلکه باید با انجام یک سری کارها، سایت خود را سئو کنید. ما در اینجا نکاتی از سئو خارج صفحه را برای شما بیان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
لینک سازی خارجی
در این نوع لینک گذاری، شما لینکهایی از صفحات دیگر وبسایت ها درون صفحه خود میگذارید. برای مثال اگر از مبحثی علمی یا تحقیقاتی جدید میخواهید صحبت کنید، حتما منبعی که دارید را ذکر کنید؛ اینکار نه تنها باعث میشود گوگل احساس کند صحبتتان معتبر است، بلکه کاربر نیز با خواندن مطلب شما متوجه میشود شما از منابع موثقی استفاده میکنید و شما را باور خواهد کرد.
بک لینک چیست؟
بک لینک به طور کلی به گرفتن لینک از سایت های دیگر گفته میشود. یعنی یک سایتی در صفحاتش از لینک سایت شما استفاده کند و به شما لینک بدهد. مشخصا هرچه سایتی که به شما لینک میدهد معتبر تر باشد. اعتباری که به صفحه شما منتقل میشود هم بهتر است و گوگل ارزش بیشتری برای این لینک قائل است.
چگونه بک لینک بگیریم؟
باید گفت راه های متفاوتی برای اینکار وجود دارد، به طور مثال یکی از این راه ها خرید بکلینک از سایتهای معتبر است. این سایت ها که معمولا سایتهای معروفی هستند و میزان کلیک و بازدید زیادی دارند، اقدام به فروش بک لینک میکنند و لینک صفحات سایت ما را در مطالبشان قرار میدهند. البته اگر گوگل متوجه خرید لینک توسط شما بشود، سایت شما به سرعت جریمه خواهد شد. در واقع خریدن بک لینک جزو انواع سئو کلاه سیاه محسوب میشود و استفاده از آن توصیه نمیشود.
آنالیز رقبا در سئو
آنالیز رقبا در سئو از مواردی است که حتما باید در نظر گرفته شود. شما اگر بخواهید بدون اینکه عملکرد رقیبانتان را آنالیز کنید به رقابت با آنها بپردازید. عملا چیزی برای برتری پیدا کردن نسبت به آن ها نمیتوانید پیدا کنید و زحمات شما به هدر میرود. یکی از روش های خوب آنالیز رقبا این است که شما کلمه کلیدی مدنظرتان را جستجو کنید و ببینید سایت هایی که در لینک های اول قرار دارند، چه اقداماتی انجام داده اند و شما نیاز است تا چه اقداماتی انجام دهید تا از آنها بهتر باشید.
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال یکی دیگر از اصول سئو میباشد که باید به آن توجه ویژه ای نمود. سئو تکنیکال به بهبود جنبه های فنی سایت میپردازد و تلاش میکند سایت از نظر فنی به بهترین نحو ممکن کار کند.
سرعت لود صفحه
یکی از عوامل موثر بر سئو تکنیکال، سرعت لود مناسب صفحه میباشد. اگر شما بهترین محتوای ممکن را نیز داشته باشید و تمامی نکاتی که پیش از این ذکر کردیم را رعایت کرده باشید، اگر سایت شما از سرعت لود خوبی بهره مند نباشد. نمیتوانید انتظار داشته باشید بتوانید کاربران زیادی جذب کنید. حتی ممکن است مخاطبین خودتان را هم از دست بدهید. احتمالا شما هم دقت کرده اید هنگامی که یک جستجویی انجام میدهید، هنگامی که نتایج به نمایش در میآیند چند سایت را در تب های مختلف باز میکنید و هرکدام که زودتر لود شد را انتخاب میکنید و از مطالب آن استفاده میکنید.
ریسپانسیو بودن سایت
یکی دیگر از عوامل موثر بر سئو تکنیکال، درست نمایش دادن سایت شما در موبایل و تبلت میباشد. از آنجایی که درصد زیادی از جستجوهای کاربران توسط تلفن همراه انجام میشود. اینکه سایت ما در موبایل نیز درست نمایش داده شود دارای موضوع بسیار با اهمیتی میباشد. البته گوگل نیز به این موضوع بسیار توجه میکند و اگر سایت شما فاقد این قابلیت باشد. رتبه خوبی به شما نخواهد داد.
آنالیز سئو چیست؟
قبل از شروع هر کاری، لازم ست طی آنالیز سئو، بررسی شود که بازار آن به چه صورت ست و رقبای ما چه فعالیت هایی انجام داده اند. برای مثال ممکن ست در موضوع خاصی رقیبان زیادی وجود داشته باشد که مقالاتی حدود 1000 کلمه نوشته و از 1 الی 5 لینک خارجی استفاده کنند. ما در تیم نبض مارکتینگ با استفاده از به روزترین و مناسب ترین شیوه های بهبود سئو به صورت کاملا اصولی، همچنین بررسی طراحی سایت رقبا شما و همچنین تحلیل فعالیت آنان و با در نظر گرفتن یک استراتژی مناسب و با استفاده از اطلاعات به دست آمده، خواست شما را با کیفیت بسیار بالاتری انجام خواهیم داد و رتبه کسب شده گویای این ادعا خواهد بود.
یکی از مراحل مهم دیگر آنالیز سئو، ساخت کمپین های تبلیغات، دریافت و ارسال بک لینک برای صفحات و کلید واژه های هدف، افزایش اعتبار سایت به واسطه تبادل لینک و تبلیغات و به طور کلی هر فعالیتی که در خارج از سایت شما باید انجام شود تا رتبه شما نسبت به رقیبانتان بالاتر باشد و مخاطبین شما را انتخاب کنند، نیازمند آشنایی با مباحث سئو آف پیج یا برون صفحه خواهد بود که از مواردی ست که قطعا به مشاوره سئو نیاز خواهد داشت.
قیمت سئو
برای اینکه از نحوه قیمت گذاری سئو مطلع شوید و بدانید قیمت سئو چگونه مشخص میشود، باید به چند نکته توجه کنید. پیشنهاد میشود به این نکات به خوبی توجه کنید و بدانید مواردی که مطرح میشود، استاندارد هستند و با دقت زیاد جمع آوری شده اند.
سختی کلید واژه
یکی از عوامل مهم در قیمت سئو، میزان سختی کلید واژه میباشد. به این صورت که اگر کلید واژه مد نظر شما یک کلمه باشد نسبت به زمانی که کلید واژه شما دو کلمه دارد سخت تر میباشد. برای مثال کلید واژه «خودرو» از کلید واژه «بهترین خودرو سال 2021» از درجه سختی بسیار بالاتری برخوردار است.
میزان ترافیک
از دیگر عوامل موثر بر قیمت سئو، میزان جستجوی یک کلمه و میزان ترافیکی است که یک کلید واژه دارد. هرچه این تعداد بیشتر باشد، به معنای این است که کلید واژه مد نظر شما رقیبان بیشتری نیز دارد و هرچه رقبا بیشتر باشند مسلما یک کلمه، سختی بیشتری دارد.
تیم خلاقیت نبض مارکتینگ با داشتن تجربه سئو بیش از 500 کلید واژه و همراهی کارشناسان خبره و مجرب، با افتخار آماده است تا شما را در مسیر پیشرفت و رونق بیش از پیش کسب و کارتان همراهی کند. شما میتوانید برای مشاوره رایگان با تیم نبض مارکتینگ، با شماره 02188815943 تماس بگیرید. ما هرآنچه را اندوخته ایم با شما در میان خواهیم گذاشت تا قدم اول را محکم بردارید.
بعد از انتخاب کلمه کلیدی باید سراغ آنالیز سایت بریم دیگه درسته؟
مطلبتون خیلی مفید بود با تشکر
ممنون از مطالب خوبی که در مورد تحلیل رقبا و آنالیز سئو مطرح کردید.
با تشکر از نظر شما، توجه داشته باشید برای انجام سئو نیاز خاصی به دانش برنامه نویسی نمیباشد. البته اگر آشنایی داشته باشید بهتر است اما اگر دانشی هم در این زمینه ندارید، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. دانش تولید محتوایی که دارید کافی و مناسب است.
طبق چیزی که من متوجه شدم، برای یادگیری سئو باید از تولید محتوا شروع کرد و سپس سئو درون صفحه و بعد خارج صفحه و تکنیکال رو یاد گرفت. حالا شخصی مثل من که مدتیه به سئو علاقه مند شده و میخواد توی این مسیر قرار بگیره، آیا نیازه که طراحی سایت و برنامه نویسی رو هم بلد باشه یا نه؟ میتونم با همون تجربه تولید محتوایی که دارم این کار رو شروع کنم؟
مطلب مفیدی بود ممنون
با سپاس از توجه و نظرتون. درسته که ابتدا باید کلمه کلیدی رو پیدا کنید ولی خود پیدا کردن کلمه کلیدی هم لازمه که اینکار رو با تحلیل و آنالیز رقباتون انجام بدید. شما باید در این زمینه بیشترین کلمات ممکن رو پیدا کرده و سپس با بررسی هرکدوم ببینید کدوم کلمه مناسب سایت شماست. برای اطلاعات بیشتر میتونید وارد صفحه مشاوره سئو
شوید
اینطور که متوجه شدم آنالیز رقبا باید قبل از هرکاری به انجام برسه. ولی وقتی ما هنوز نمیدونم تو چه کلمه کلیدی ای میخوایم کار سئو انجام بدیم پس اصلا آنالیز رقبا در مرحله اول چه کاربردی داره؟