آنتی ویروس پادویش

چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟

چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟

دریافت کد بورسی، اولین قدم برای شروع فعالیت در بورس است. در گذشته فرآیند دریافت کد بورسی به صورت حضوری صورت می‌گرفت، اما با گسترده شدن بازار سرمایه و فراهم شدن زیرساخت‌های مورد نیاز، امکان دریافت کد بورسی به صورت غیرحضوری و آنلاین نیز به وجود آمد.

بورس چیست؟

می‌توان گفت که بورس بازاری است که در آن انواع اوراق بهادار (سهام، حق‌تقدم سهام،‌ اوراق خزانه، انواع گواهی‌های سپرده کالایی مانند اختیار معامله، انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری و…) معامله می‌شود.

کد بورسی چیست؟

همانطور که افراد دارای یک شماره ملی منحصر به فرد هستند و از طریق آن امور روزمره و اداری خود را پیگیری کرده و انجام می‌دهند، برای فعالیت در بازار سرمایه نیز به یک کد شناسایی منحصر به فرد نیاز دارند. این کد توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و به درخواست کارگزاران بورس برای هر شخص متقاضی صادر می‌شود.

کد بورسی از چه چیزی تشکیل می‌شود؟

کد بورسی از ترکیب سه حرف و یک عدد پنج رقمی تشکیل شده است. به عنوان مثال، کد بورسی فردی که نام خانوادگی او رضایی است می‌تواند به صورت رضا۱۲۳۴۵ ایجاد شود.

ثبت نام سجام، اولین مرحله دریافت کد بورسی!

برای دریافت کد بورسی نیاز است تا متقاضی پس از ثبت نام سجام و تکمیل اطلاعات خود در این سامانه، در یکی از کارگزاری‌های کشور افتتاح حساب و ثبت‌نام کند تا کد بورسی انحصاری برای وی صادر گردد. بعد از اتمام فرآیند دریافت کد بورسی، پیامک فعال شدن دسترسی به سامانه‌های معاملاتی آنلاین کارگزاری برای سرمایه‌گذار ارسال می‌شود. پس از دریافت این پیامک، شخص سرمایه‌گذار می‌تواند از طریق سامانه‌های معاملاتی اقدام به خرید و فروش سهام کند.

خرید و فروش سهام تنها روش سرمایه‌گذاری در بورس نیست!

سرمایه‌گذاری در بورس با دو روش «مستقیم» و «غیرمستقیم» انجام می‌شود. در روش سرمایه‌گذاری مستقیم سرمایه‌گذار شخصا اقدام به خرید و فروش (معامله) اوراق بهادار می‌کند که این امر نیازمند صرف زمان نسبتا زیاد و به دست آوردن دانش و تجربه کافی در خصوص روش‌های تحلیل بازار نظیر تکنیکال، فاندامنتال و تابلوخوانی است. اما در سرمایه‌گذاری غیرمستقیم نیازی به تخصص یا دانش خاصی نیست. سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری به روش غیر مستقیم می‌توانند از صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند. در این روش شخص سرمایه‌گذار با بررسی وضعیت بازدهی و ریسک صندوق‌ سرمایه‌گذاری، دارایی خود را در یک یا چند مورد از آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده و عملا درگیر تحلیل‌های پیچیده بازار نخواهد شد. در این روش دیگر ضرورتی ندارد که سرمایه‌گذار زمان زیادی صرف رصد بازار کند.

تقسیم‌بندی صندوق‌های سرمایه‌گذاری

امروزه انواع مختلفی از صندوق‌‌ها در بازار سرمایه فعالیت می‌کنند که سرمایه‌گذاران می‌توانند نوع صندوق مناسب خود را با در نظر گرفتن پارامترهایی شامل ریسک سرمایه‌گذاری، بازدهی مورد انتظار و مدت زمان سرمایه‌‌گذاری، انتخاب کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری را می‌توان به ۲ دسته کلی صندوق‌های قابل معامله (ETF) و صندوق‌های صدور و ابطالی تقسیم کرد. منظور از صندوق etf این است که خرید و فروش این نوع صندوق همانند سهم‌های دیگر در سامانه‌های معاملاتی انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری در صندوق صدور و ابطالی نیز همانطور که از اسم آن مشخص است، نیازمند طی شدن فرآیند صدور و ابطال است که سرمایه‌گذار می‌تواند با مراجعه به سایت مربوط به هر صندوق و به صورت اینترنتی این اقدام را انجام دهد.

جمع‌بندی

سرمایه‌گذاری در بورس در صورتی موفق خواهد بود که سرمایه‌گذار از دانش تحلیلی و شناخت بازار برخوردار باشد. در صورتی که قصد فعالیت در بورس را دارید و نقطه شروع آن را نمی‌دانید می‌توانید از مطلب «شروع سرمایه گذاری در بورس» استفاده کنید که راهنمای کاملا مناسبی برای افراد مبتدی در این حوزه است.

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : چگونه در بورس سرمایه گذاری کنیم؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *