پیالسی مغز سیستم اتوماسیون است و بهعنوان تصمیمگیرندهی اصلی در شرایط گوناگون، جزء حیاتی و غیرقابلحذف در صنعت میباشد. همین موضوع نشان دهندهی اهمیت انتخاب برند پیالسی در کاهش خرابی و نیاز به تعمیرات اساسی در سیستم است که در بعضی از شرایط به تعطیلی واحد تولیدی برای مدت طولانی و خسارت غیرقابلجبران تولیدکنندگان منجر میشود.
دلتا یکی از شرکتهای مطرح و پیشرو در حوزهی تولید تجهیزات اتوماسیون صنعتی است که بخش قابلتوجهی از بازار را به خود اختصاص داده است. محصولات دلتا در کنار کارایی، کیفیت و تنوع بالا در مقایسه با برندهای شناخته شده در جهان، قیمت پایینتری دارند و به همین دلیل بهعنوان انتخاب اول، مورد استقبال صنایع گوناگون قرار گرفتهاند.
پی السی دلتا با ویژگیهای منحصربهفرد و قابلرقابت با قولهای تولید تجهیزات اتوماسیون در جهان، یکی از پرطرفدارترین محصولات تولیدی شرکت دلتا میباشند که با کاربری آسان و خدمات پس از فروش گسترده، محبوبیت ویژهای در میان مهندسان و صنعتگران کشورمان پیدا کردهاند.
پیالسی چیست؟
قبل از هر چیز بهتر است بدانیم پیالسی چیست؟
PLC یا Programmable Logic Controller کامپیوترهای جمعوجور و قابلبرنامهریزی هستند که برای کنترل و مدیریت در شرایط خاص مانند رطوبت، گردوغبار و دمای خاص صنعتی طراحی شدهاند. پیالسیها بهعنوان تصمیمگیرندههای اصلی و مغز متفکر سیستم اتوماسیون، جایگزین اپراتورهای شده و خطاهای انسانی را به مقدار قابلتوجهی کاهش میدهند.
امروزه پیالسیها به دلایل زیر جایگزین سیستمهای کنترل رلهای قدیمی شدهاند:
- امکان شبکهکردن
- کاهش میزان سیمکشی
- عیبیابی و تغییر برنامه در زمان کوتاه
- توان مصرفی پایینتر
- کاهش استهلاک و نیاز به تعمیرات سیستم
- پورتهای ارتباطی برای انتقال سریع اطلاعات
پیالسی چگونه کار میکند؟
پس از تعریف موارد مهم مانند پورتهای ورودی و خروجی و…در نرمافزار داخلی پیالسی، طبق مراحل زیر برای کنترل سیستم عمل مینماید:
- پیالسی چرخه عملکرد سیستم را مانیتور میکند.
- CPU دادههای دریافتی از ورودی را بررسی مینماید
- بر اساس برنامهی نوشته شده در نرمافزار پیالسی، تصمیم برای فرمان خروجی گرفته میشود.
- خروجیهای پیالسی طبق دستورات تغییر میکنند.
- این چرخه مدام تکرار میشود.
اجزاء مختلف پی ال سی
پیالسیها صرفه نظر از برند تجاریشان از اجزاء زیر تشکیل شدهاند:
رک (Rack Mounting)
کل ساختار پیالسی مانند منبع تغذیه، پردازنده مرکزی و ماژولها (اگر پیالسی ماژولار باشد) درون رک قرار میگیرند.
منبع تغذیه (Power Supply)
منبع تغذیه وظیفهی تأمین برق بخشهای مختلف پیالسی را بر عهده دارد و در اکثر موارد 24V DC میباشد.
پردازنده مرکزی (CPU)
پردازنده مرکزی یا CPU در PLCها مانند کامپیوترها، وظیفهی پردازش اطلاعات و ایجاد خروجی مورد را بر عهده دارد و اجرای برنامه بدون آنها غیرممکن است. پردازندههای مرکزی در پیالسیها یک بیتی و یا کلمهای میباشد که برای انجام محاسبات پیچیده و سنگین در صنایع با حجم اطلاعات بیشتر، پیالسیهای مجهز به CPUهای کلمهای مناسب هستند.
ماژول ورودی (Input Module)
ماژولهای ورودی منبع اطلاعات برای CPU هستند. بهعبارتدیگر ماژولهای ورودی اطلاعاتی مانند میزان دما، فشار، حرارت و… را در ورودی (سیگنال نوع AC با ولتاژ 220 ولت) دریافت کرده و به کمک مبدل آنالوگ به دیجیتال، آنها را به سیگنالهای دیجیتال (5 ولت از نوع DC) قابلفهم برای CPU تبدیل میکند.
ماژول خروجی (Output Module)
ماژول خروجی واسط پردازنده مرکزی و بار خروجی است و دقیقاً بر عکس ماژول ورودی عمل میکند.
قطعه برنامه نویسی (Programming Unit)
این قسمت وظیفه ارسال برنامه نوشته شده به حافظه پردازنده مرکزی را بر عهده دارد. در واقع برنامهای که برای پیالسی نوشته میشود ابتدا وارد این قسمت و سپس وارد حافظه CPU در پیالسی میگردد
ماژول ارتباطات (Communication)
پیالسیها برای ارتباط با دستگاهها از پروتکلهای ارتباطی متفاوت مانند اترنت TCP/IP، Modbus TCP/IP و Profinet پشتیبانی میکنند. سریهای مختلف پیالسیهای دلتا نیز دارای پورتهای مختلف ارتباطی هستند که باتوجهبه نوع نیاز میتوانید یکی از مدلها را انتخاب نمایید.
باسهای سیستم (System Bus)
به راههای عبور سیگنالهای دیجیتال در پیالسی باس میگوییم و به چهار دستهی کلی دیتا، کنترل، آدرس و سیستم تقسیم میشوند.
انواع پی ال سی دلتا
یک از دلایل محبوبیت پیالسی دلتا، تنوع محصولات و قابلیت استفاده در صنایع گوناگون میباشد:
PLC سری DVP دلتا
سری DVP از پرفروشترین پیالسیهای دلتا به حساب میآیند که در مصارف متوسط و معمولی دارای سرعت و پایداری بالا، عملکرد مطمئن و قابل اطمینان هستند. قیمت سری DVP در مقایسه با سریهای دیگر پایینتر است و به همین دلیل در صنایع کوچک با پیچیدگی پایین به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. سری DVP خود به دسته بندیهای زیر تقسیم میشوند
سری DVP-SS دلتا
این سری برای مصارف عمومی و ساده مانند پلههای برقی، دستگاههای مخصوص بسته بندی، و ماشین آلات بافندگی و ریسندگی مناسب هستند.
سری DVP-SS2
پیالسیهای سری SS2 در مقایسه با سری SS سرعت بالاتری دارند و در نتیجه علاوه بر کاربردهای بیان شده برای سری SS برای مصارف دیگر مانند دستگاههای سیمپیچی، تسمهنقاله و ماشینآلات نخریسی نیز مناسب میباشند.
سری EH3 دلتا
سری EH3 از دیتا رجیسترها و ظرفیت برنامهنویسی بالاتری برخوردار هستند و در مواردی مانند دستگاههای سیمپیچی، تسمهنقاله و ماشینآلات نخریسی کاربرد دارند.
پیالسی سری SX دلتا
سری SX پیالسیهای کامپکت و نازک دلتا هستند. همین ویژگی در کنار قیمت مقرونبهصرفه باعث شده است این پیالسیها در مواردی مانند خطوط تولید، دستگاهها و تجهیزات بستهبندی و کنترل اینورتر مورد استفاده قرار بگیرند.
پیالسی سری DVP-ES2 دلتا
سری ES2 برای مصارفی مانند سیستمهای لجستیک، ماشین آلات بسته بندی، تزریق قالب و سیستم های تهویه مناسب هستند.
PLC سری DVP-SV2 دلتا
پشتیبانی از ۴ ورودی فرکانس بالا، سرعت پردازش بالا و قابلیت پردازش تا ۵۱۲ ورودی و خروجی از ویژگیهای سری SV2 است.
PLC سری AH5000
سری AH5000 برخلاف سری DVP برای صنایع بزرگتر و با پیچیدگی بالاتر طراحی شدهاند. ویژگیهایی مانند قیمت مناسب، FB یا بلوکهای متنوع، نرمافزار یکپارچه ISPSOFT و کارایی بالا از مشخصات این پیالسیها است. از مزیتهای این پیالسیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای توابع کنترلی عالی با امکان درونیابی 2 یا 3 محوره
- دارای امکان درونیابی در یک میلیثانیه
- امکان کنترل دقیق حرکات
- مناسب برای انواع پردازشگرهای مصالح ساختمانی، ماشینهای بسته بندی و بافندگی
پیالسی سری AS دلتا
یک سیستم 32 بیتی بر روی سری AS نصب است که سرعت پردازش را در این پیالسیها افزایش میدهد. از کاربردهای سری AS می توان به صنایع دارویی، صنعت نساجی، صنایع چسب گذاری، چاپ و بستهبندی، اشاره نمود.
نمایندگی PLC دلتا در ایران
مطمئنترین راه برای خرید پیالسی دلتا، انتخاب یکی از نمایندگیهای معتبر فعال در کشور است. راک کنترل نمایندگی رسمی محصولات دلتا یکی از نمایندگیهای معتبر شرکت دلتا در ایران است که با ارائهی خدمات گوناگون فروش انواع پیالسی دلتا، تعمیرات پیالسی، آموزش دستورات برنامهنویسی پیالسی و پشتیبانی توسط تیم حرفهای و باتجربه در خدمت واحدهای تولیدی و صنعتگران کشور میباشد.
پیالسی دلتا، پرکاربرد در صنایع مختلف
پیالسیهای دلتا با دقت و سرعت پاسخگویی بالا، ایمنی قابل توجه و تنوع مدلها برای صنایع متفاوت مناسب میباشند و کمتر صنعتی را میتوان نام برد که یکی از مدلهای پیالسی جوابگوی نیاز آنها نباشد. در ادامه پنج مورد از صنایعی که بهوفور از پیالسیهای دلتا استفاده میکنند آورده شده است:
صنایع کاغذ
ماشینآلات تولیدکننده کاغذ برای تنظیم سرعت چاپ خود از پیالسیهای دلتا استفاده میکنند.
صنایع ساخت شیشه
فرایند تولید شیشه یکی از پیچیدهترین فرایندهای صنعتی است که رعایت دقت در نسبت مواد در آن بسیار مهم است. استفاده از پیالسی دلتا در صنایع شیشهسازی، دقت و سرعت تولید شیشه را افزایش میدهد.
صنایع سیمانی
استانداردهای تولید سیمان شامل موارد مهمی مانند نوع مواد اولیه، نسبت اختلاط و میزان حرارت کوره است که باید اتوماتیک و با دقت رعایت بشود. بهکارگیری پیالسیهای دلتا در صنایع سیمانی و صنایع مشابه که کیفیت محصول بهدقت فرایند تولید وابسته است، بسیار ضروری است و در کنار سرعت تولید، مرغوبیت محصول را نیز افزایش میدهد.
صنایع خودروسازی
پیالسیهای پر قدرت دلتا در صنایع خودروسازی برای تست قطعات و تجهیزات مختلف، رباتهای رنگپاش، فرم دادن بدنه با پرس اتومبیل، سوراخ کاری و متصل ساختن قطعات کاربرد دارند.
صنایع غذایی
PLC ها قطعهی اصلی در فرایند عصاره گیری و بسته بندی در صنایع غذایی هستند.
مزایای پیالسی دلتا
مزایای زیر باعث شده است تا پیالسیهای دلتا موردتوجه مهندسان و واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک داخل کشور قرار بگیرند:
- دقت بالا
- سرعت عمل بسیار بالا
- کاربری آسان
- انعطافپذیری قابل توجه
- ایمنی بالا
- قابلیت خواندن انواع ورودی
- قیمت رقابتی
- تنوع بسیار زیاد محصولات
برنامه نویسی پیالسی دلتا
ISPSoft نرمافزار مناسب PLCهای دلتا است که به دلیل داشتن ویژگی مهم کاربری آسان، در مقایسه با پیالسیهای دیگر از جایگاه ویژهای برخوردار میباشد. IPSOFT همچنین از زبانهای برنامهنویسی متداول مانند Structured Texts، Function Block Diagram، Ladder Diagrams، Sequential Function Charts و Instruction Lists پشتیبانی میکند و اپراتور با تسلط بر یکی از زبانهای بیان شده میتواند برنامهریزی پیالسی را انجام بدهد.
نظرات در مورد : پیالسی دلتا چیست؟+ 5 کاربرد آن