کوالکام ماه گذشته از پردازنده پرچمدار اسنپدراگون 8 نسل 3 خود رونمایی کرد. اکنون، مدیاتک، رقیب سازنده تراشه آمریکایی، چیپست پرچمدار خود را معرفی کرده است. Dimensity 9300 جانشین Dimensity 9200 / 9200+ بوده که با مجموعه ای از پیشرفت ها و تغییرات وارد می شود.
انتظار میرود که این پردازنده قدرت تلفنهای هوشمند پریمیوم برندهای مختلف را تامین کند. Dimensity 9300 مبتنی بر نسل سوم فرآیند 4 نانومتری TSMC است. این پیکربندی شامل یک هسته اصلی Cortex-X4 با فرکانس 3.25 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-X4 با فرکانس 2.85 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A720 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز می شود. گفته شده که عملکرد تک هسته ای و چند هسته ای به ترتیب 15 و 40 درصد بهبود یافته اند. این چیپست دارای یک پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 است که ادعا می شود عملکرد 46 درصدی را در ردیابی پرتوهای سخت افزاری نسبت به نسل قبلی افزایش می دهد.
Dimensity 9300 از موتور ردیابی اشعه مبتنی بر سخت افزار و فناوری رندر نرخ متغیر پشتیبانی می کند. مدیاتک همچنین گفت که با توسعه دهندگان بازی برای بهینه سازی ردیابی پرتو در بازی ها برای ارائه یک تجربه بصری همهجانبه کار کرده است. این پردازنده همچنین دارای APU 790 برای قدرت پردازش AI است.
دیمنسیتی 9300 قادر به پشتیبانی از وضوح صفحه نمایش WQHD در 180 هرتز و 4K تا 120 هرتز است. از نظر عکاسی، این پردازنده از سنسورهای دوربین 320 مگاپیکسلی پشتیبانی میکند. همچنین از فیلمبرداری HDR همیشه روشن تا رزولوشن 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه و 4K با سرعت 30 فریم در ثانیه با حالت سینمایی پشتیبانی می کند. یک ISP Imagiq 900 وجود دارد. همچنین گفته می شود که Dimensity 9300 از فرمت Ultra HDR در اندروید 14 قابلیت پشتیبانی دارد. در بخش سخت افزاری، پردازنده از رم LPDDR5T و فناوری ذخیره سازی UFS 4 پشتیبانی می کند.
مدیاتک Dimensity 9300 دارای WiFi-7 با فناوری Xtra Range یکپارچه برای اتصال بهتر در برد بلند است. همچنین از فرکانس زیر 6 گیگاهرتز، mmWave، 5G، 4×4 MIMO و بلوتوث 5.4 پشتیبانی می کند. تایید شده که سری X100 آتی ویوو مجهز به پردازنده مدیاتک Dimensity 9300 است. انتظار میرود این مدل در نسخه استاندارد ایکس 100 هم تعبیه شود.
مدیاتک Dimensity 9300 قوی تر از همیشه
در دیگر خبرها بازار پردازندههای گوشیهای اندرویدی در طول تاریخ تا حد زیادی تحت سلطه دو برند یعنی کوالکام و مدیاتک بوده است. کوالکام تراشههای اسنپدراگون خود را برای تامین انرژی گوشیهای هوشمند اندرویدی دارد، در حالی که مدیاتک، چیپستهای Dimensity مجهز به 5G را در اختیار گوشیهای هوشمند اندرویدی قرار میدهد.
خط تولید Dimensity در طول 3 سال گذشته ثابت کرده که قابل اعتماد است زیرا تمام پردازنده های مدیاتک Dimensity توسط فناوری کم مصرف و پیشرو در صنعت TSMC ساخته شدند. با این حال، در سال 2023، مدیاتک تصمیم گرفت بیصدا Dimensity خود را تغییر نام دهد، که باعث سردرگمی زیادی در مورد اینکه کدام چیپست مدیاتک بهتر است و کدام پردازندهها یک اشتباه بزرگ است، به وجود آورد.
در این گزارش، طرح نامگذاری جدید مدیاتک را بررسی کرده و به آن میپردازیم تا به خوانندگان خود اطلاع دهیم که کدام پردازندههای مدیاتک ارزش توجه شما را دارند و بیشترین هزینه را نسخه به قیمت میدهند. برای سادهتر شدن موضوع، ما تمام پردازندههای Dimensity را به 3 سطح (Tier A، Tier B و Tier C) تقسیم کردهایم که در آنها Tier C بدترین پردازندهها و Tier A بهترین پردازندهها هستند.
با شروع با Tier C، یازده پردازنده مدیاتک Dimensity وجود دارد. همانطور که می بینید، تمام سری های Dimensity 6000 و 7000 که به تازگی تغییر نام داده اند، در ردیف C رتبه بندی می شوند. این بدان دلیل است که چیپست های Tier C دارای یک ویژگی بسیار مهم بوده که آنها را مشخص می کند، یک ساختار CPU هشت هسته ای با تنها 2 هسته عملکرد و 6 هسته کارآمد. با هستههای عملکرد کمتر، پردازندهها نمیتوانند بازیها را با تنظیمات گرافیکی بالاتر اجرا کنند یا وظایف روی دستگاه ممکن است با سرعت کمتری اجرا شوند.
نظرات در مورد : پردازنده مدیاتک Dimensity 9300 معرفی شد