تصور زندگی روزمره بدون استفاده از گوشیهای هوشمند تقریبا غیرممکن است. این گوشیها در همه جنبههای زندگی از سرگرمی گرفته تا شغل و حرفه به یک ابزار کارآمد تبدیل شدهاند به طوری که روزانه چندین ساعت از وقت ما صرف نگاه کردن به صفحه گوشی میشود. به همین دلیل آشنایی با نحوه صحیح شارژ باتری موبایل اهمیت ویژهای دارد چرا که باعث افزایش عمر باتری گوشی میشود و از خرابی باتری یا زود خالی شدن شارژ در طول روز جلوگیری میکند.
۱۰ نکته درباره نحوه صحیح شارژ باتری موبایل
ممکن است با خود بگویید شارژ کردن باتری موبایل کار پیچیدهای نیست و فقط کافی است شارژر را به موبایل وصل کنیم. اما خوب است بدانید که باتریهای لیتیومی (که در همه انواع گوشیهای هوشمند به کار رفتهاند) عمر مفید محدودی دارند و قرار نیست تا همیشه کیفیت اولیه خود را حفظ کنند. با شارژ کردن غیر اصولی، خواهید دید که باتری گوشی شما خیلی زودتر از چیزی که باید، فرسوده میشود و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. مشکلاتی مانند خالی شدن ناگهانی باتری یا باد کردن باتری به همین دلیل رخ می دهند.
برای آنکه عمر مفید این باتریها را افزایش داده و حداکثر استفاده را از موبایل خود داشته باشید، بهتر است که این نکات کلیدی که در ادامه مرور میکنیم را در فرایند شارژ کردن باتری گوشی رعایت کنید:
از شارژرهای اصلی استفاده کنید
درست است که اخیرا همه موبایلها با کابل یکسانی شارژ میشوند؛ اما شارژر هر کمپانی موبایل با سایر کمپانیها از نظر ولتاژ و شدت شارژ متفاوت است. استفاده از شارژرهای متفرقه باعث میشود گوشی شما به شکل غیر اصولی و به کندی شارژ شود ضمن اینکه در درازمدت باعث آسیب به باتری میگردد. در نتیجه بهترین روش شارژ موبایل استفاده از شارژرهای اورجینال یا اصلی است.
نگذارید باتری به صفر یا صد درصد شارژ برسد
بهترین مقدار شارژ برای باتری گوشی، بین ۲۰ تا ۸۰ درصد است. پایین یا بالا رفتن از این بازه باعث میشود باتری ریتم عادی خود را از دست بدهد و از عمر آن کاسته شود. به همین دلیل است که در بعضی از موبایلهای جدید سیستمهایی طراحی شده تا از شارژ شدن گوشی بیش از ۸۰ درصد جلوگیری کند که البته این ویژگی، قابل تنظیم است.
یک بار در ماه باتری را به شکل کامل شارژ کنید
اگر نکته قبلی یعنی نگه داشتن درصد باتری بین ۲۰ تا ۸۰ را رعایت میکنید، آن وقت بهتر است که برای یک بار در ماه، باتری را تا حداکثر ظرفیت آن یعنی ۱۰۰٪ شارژ کنید.
گوشی را از شب تا صبح به شارژ نزنید
درسته که باتریهای لیتیومی جدید نسبت به نسلهای قبل پیشرفت کردهاند اما اگر در طول شب به شارژر متصل باشند، هنگامی که شارژ آنها به 100 درصد میرسد، فرآیند شارژ شدن باتری به طور خودکار متوقف میشود اما به محض اینکه یک درصد از شارژ گوشی کاهش پیدا کند، مجدد فرآیند شارژ باتری آغاز میشود در نتیجه ممکن است در طول شب تا صبح، چند بار فرآیند شارژ شدن باتری تکرار شود که در طولانی مدت میتواند باعث خرابی باتری موبایل شود.
هرگز نگذارید باتری بیش از حد داغ شود
دمای ایده آل برای شارژ باتری بین ۱۶ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است. اگر گوشی را در محیط داغی به شارژر متصل کنید، هم باتری و هم سایر قطعات موبایل آسیب میبینند. بنابراین از شارژ کردن گوشی در مکانهایی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دارند یا نزدیکی بخاری و شوفاژ پرهیز کنید. جالبه بدونید شارژ کردن گوشی در محیطهای خیلی سرد نیز باعث کاهش سرعت شارژ میشود.
هرگز از گوشی هنگام شارژ استفاده نکنید
یکی دیگر از نکات مهم در خصوص نحوه صحیح شارژ باتری موبایل این است که هنگام شارژ، از گوشی استفاده نکنید. این کار نیز باعث افزایش حرارت بیش از حد در باتری گوشی میشود و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین اگر ضرورتی در کار نیست، از گوشی خود در حالت شارژ استفاده نکنید.
از Fast Charging (شارژ سریع) بپرهیزید
استفاده از قابلیت فست شارژ اگرچه وسوسه انگیز است، اما نباید به یک عادت تبدیل شود. درست است که تولیدکنندههای گوشی این قابلیت را در گوشیهای خود تعبیه کردند، اما همین تولیدکنندهها نیز توصیه کردهاند که از این قابلیت فقط در مواقع لزوم استفاده کنید و نه همیشه. چرا که شارژ سریع به باتری فشار میآورد و باعث فرسودگی پیش از موعد آن میشود. بهترین روش شارژ موبایل، شارژ با سرعت عادی است که توسط کمپانی سازنده توصیه شده است.
همیشه گوشی خود را تمیز نگه دارید
یکی از نکاتی که در خصوص افزایش عمر باتری گوشی دست کم گرفته میشود، تمیز نگه داشتن گوشی است. گوشی موبایل در همه جا همراه ما است و این یعنی آلودگیهای زیادی مثل گرد و غبار، شن و ماسه و مایعات در آن نفوذ میکنند و به قطعات موبایل آسیب میزنند. نفوذ این آلودگیها به سوکت شارژ موبایل و یا خود شارژر، باعث میشوند تا روند شارژ گوشی با اختلال مواجه شود و در بلندمدت، از کیفیت باتری بکاهد. بنابراین حتما هر از گاهی گوشی خود و بهخصوص سوکت شارژ آن را تمیز کنید. این کار را با شارژر و کابل آن نیز انجام دهید و مطمئن شوید که کابل شارژر شما دچار پوسیدگی یا پارگی نشده باشد.
اگر قرار نیست برای مدتی از گوشی استفاده کنید، آن را ۵۰٪ شارژ کنید
اگر قرار است برای بیش از یک روز از گوشی خود اصلا استفاده نکنید و آن را در محلی با دمای مناسب قرار دهید، گوشی را ۵۰٪ شارژ کرده و سپس خاموش کنید. هرگز نگذارید گوشی شما با ۱۰۰٪ شارژ یا باتری خالی بلااستفاده بماند چرا که این کار هم باعث فرسودگی باتری میشود.
به شکل دورهای باتری موبایل خود را کالیبره کنید
بعد از مدتی استفاده ممکن است باتری موبایل شما درصد شارژ را به درستی نشان ندهد. برای رفع این خطا، توصیه میشود که هر ماه یک بار باتری خود را کالیبره کنید. روش معمول کالیبره کردن باتری به این شکل است که ابتدا اجازه دهید تا باتری ۱۰۰٪ شارژ شود و سپس آن را از شارژر جدا کرده و دیگر آن را شارژ نکنید تا زمانی که باتری به صفر برسد و گوشی خاموش شود. سپس به مدت هشت ساعت گوشی را به شارژ نزنید و روشن هم نکنید. بعد از گذشت هشت ساعت، گوشی را در همان حالت خاموش به شارژ بزنید و بگذارید هشت ساعت دیگر در حال شارژ سپری شود. حالا شارژر را جدا کرده و گوشی را روشن کنید.
در انتها امیدواریم با به کارگیری این نکات ساده اما کلیدی در خصوص نحوه صحیح شارژ باتری موبایل، عمر مفید باتری خود را افزایش دهید و بتوانید مدت زمان بیشتری از تلفن خود استفاده کنید.
وبسایت rmgsm.ir یک فروشگاه اینترنتی معتبر در زمینه فروش انواع قطعات موبایل، ابزار تعمیرات، لوازم جانبی و باتری موبایل است و تعمیرکاران موبایل میتوانند انواع قطعات و لوازم موبایل را از این وبسایت تهیه نمایند. آر ام جی اس ام، برای حمایت از تعمیرکاران و فعالان صنف موبایل، تمامی محصولات خود را با قیمت همکاری در اختیار همکاران گرامی قرار میدهد.
نظرات در مورد : نحوه صحیح شارژ باتری موبایل