آنتی ویروس پادویش

مقایسه USB 3.0 با3.1 و 3.2: تفاوت چیست؟

USB

USB به عنوان یک استاندارد، وفاداری شگفت انگیزی به ادعای “جهانشمولی” خود داشته است، همانطور که تقریباً در همه جا آن را می بینیم. اما در دستگاه‌های جدیدتر، در مورد نسخه‌های اخیر USB، یعنی USB 3.0 در مقابل 3.1 در مقابل 3.2، سردرگمی وجود داشته است. این سردرگمی عمدتاً ناشی از تصمیمات USB-IF  انجمن توسعه دهندگان USB، نهاد حاکم پشت استاندارد USB  برای تغییر نام استانداردهای قدیمی تحت مشخصات جدیدتر است. این کار باعث ایجاد نام‌های نامفهومی شده که مصرف‌کنندگان به سختی می‌توانند با آن‌ها همگام شوند. اگر از نام‌های مختلف تحت USB 3 گیج شده‌اید و می‌خواهید تفاوت‌های آن‌ها را بدانید، ادامه مطلب را بخوانید تا همه چیزهایی را که نیاز دارید برایتان توضیح دهیم!

  • USB 3.0 در سال 2008 منتشر شد و از سرعت انتقال داده تا 5 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.
  • USB 3.1 در سال 2013 منتشر شد و مشخصات قبلی را تغییر نام داد.
  • USB 3.0 اکنون با این نسخه USB 3.1 نسل 1 نامیده می شود.
  • USB 3.1 نسل 2 مشخصات جدیدی است که از سرعت انتقال داده تا 10 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.
  • USB 3.2 در سال 2017 منتشر شد و مشخصات قبلی را تغییر نام داد.
  • USB 3.0 / USB 3.1 نسل 1 اکنون USB 3.2 نسل 1×1 نامیده می شود.
  • USB 3.1 نسل 2 اکنون USB 3.2 نسل 2×1 نامیده می شود.
  • USB 3.2 نسل 1×2 از سرعت انتقال داده تا 10 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.
  • USB 3.2 نسل 2×2 از سرعت انتقال داده تا 20 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.

USB 3.0

USB 3.0

USB 3.0 که در نوامبر 2008 منتشر شد، تجدیدنظری بر روی استاندارد USB است. این یک مشخصه است که توانایی انتقال داده پورت را تعیین می کند. مهم است که USB 3.0 را با USB-C اشتباه نگیرید، زیرا USB-C به شکل کانکتور اشاره دارد نه مشخصات. همچنین خود را درگیر تحویل برق نمی کند؛ مشخصات USB Power Delivery به آن رسیدگی می کند.

با مشخصات USB 3.0، یو اس بی-آی اف  USB-IF پروتکلی را به صورت  SuperSpeed تعریف کرد که یک مسیر داده جدید را معرفی کرد که به لطف اضافه شدن پنج پین و سیم دیگر، امکان انتقال داده های فول دوبلکس را فراهم می کرد. مشخصات USB 3.0 از USB-C و USB Power Delivery جدا و مستقل است. این افزودنی سخت افزاری جدید به مشخصات اجازه داد تا به سرعت انتقال تا 5 گیگابیت بر ثانیه برسد. علاوه بر این، USB 3.0 سازگاری کامل با چهار پین و سیم مشخصات USB 2.0 را برای مجموعاً نه پین و سیم در اتصال فیزیکی حفظ می کند.

USB 3.0

اتحادیه اجرایی کننده‌های USB (USB-IF) همچنین توصیه کرد که سازندگان، پورت‌ها و کانکتورهای سازگار با USB 3.0 را با استفاده از رنگ آبی برای پورت‌ها و کانکتورها و همچنین در صورت امکان با علامت ”SS” مخفف    SuperSpeed مشخص کنند.

با USB 3.1 اینجاست که اوضاع کمی پیچیده می شود، بنابراین با دقت توجه کنید. USB 3.1 در جولای 2013 به عنوان استانداردی که به طور کامل جانشین استاندارد USB 3.0 شده و نه تنها بر آن افزوده می شود، منتشر شد. در نتیجه، مشخصات USB 3.1 شامل دو مشخصه در درون خود است:

  • USB 3.1 نسل 1، با سرعت انتقال داده تا 5 گیگابیت بر ثانیه.
  • USB 3.1 نسل 2، با سرعت انتقال داده تا 10 گیگابیت بر ثانیه. USB 3.1 نسل 2 یک مشخصه جدید است، در حالی که USB 3.1 نسل 1 صرفاً تغییر نام مشخصه اصلی USB 3.0 است.

نسل ۲ از USB 3.1

مشخصات نسل ۲ از USB 3.1 پروتکلی جدید با نام SuperSpeedPlus  یا به اختصار SuperSpeed+ یا SS+  را تعریف کرد. این پروتکل تغییراتی را نیز اعمال کرد که باعث شد حداکثر سرعت انتقال ممکن تا دو برابر افزایش یابد و به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه برسد، در حالی که همچنان با مشخصات قبلی سازگاری دارد.

اتحادیه اجرایی کننده‌های USB (USB-IF) توصیه کرد که سازندگان، پورت‌ها و کانکتورهای سازگار با نسل ۲ از USB 3.1 را با استفاده از رنگ آبی-سبز (فیروزه‌ای) برای پورت‌ها و کانکتورها و همچنین در صورت امکان با علامت SS مخفف SuperSpeed  مشخص کنند.

USB 3.2

مشخصه USB 3.2 در سپتامبر ۲۰۱۷ منتشر شد و اتحادیه اجرایی کننده‌های USB (USB-IF) باز هم تصمیم گرفت که این مشخصه جدید به طور کامل جانشین مشخصه قبلی USB 3.1 شود و نه صرفاً آن را گسترش دهد.

در نتیجه، مشخصات USB 3.2 شامل چهار مشخصه در درون خود است که دوتای آن‌ها از مشخصه قبلی به ارث رسیده است:

  • USB 3.2 نسل ۱×۱ (تغییر نام یافته از USB 3.1 نسل ۱ که خود تغییر نام یافته از USB 3.0 بود)
  • USB 3.2 نسل ۲×۱ (تغییر نام یافته از USB 3.1 نسل ۲)
  • USB 3.2 نسل ۱×۲
  • USB 3.2 نسل ۲×۲

برای درک بهتر این سردرگمی در نام‌گذاری، به عدد بعد از “x” نگاه کنید که نشان‌دهنده مسیر داده موجود در پروتکل است. USB 3.2 یک مسیر داده دوم را به پروتکل “SuperSpeed+” اضافه کرد که با “x2” در نام نشان داده می‌شود. این مسیر دوم به مشخصات اجازه داد تا حداکثر سرعت انتقال را به ۲۰ گیگابیت بر ثانیه دو برابر کند.

توجه داشته باشید که USB 3.2 تمام نام‌های تجاری قبلی USB 3.0 و USB 3.1 را منسوخ می‌کند.

بسیاری از کاربران به طور متناوب از نسل ۲×۱ و نسل ۱×۲ استفاده می‌کنند، زیرا هر دو از حداکثر سرعت انتقال ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند. با این حال، در گزینه‌های رابط در دسترس تفاوت وجود دارد. USB 3.2 نسل ۲×۱ با نام مستعار نسل ۲ قدیمی‌تر از USB 3.1  امکان اتصال با USB-A، USB-C و micro-USB را فراهم می‌کند، در حالی که نسل جدیدتر دو-مسیره USB 3.2 نسل ۱×۲ فقط امکان اتصال با USB-C جدیدتر را فراهم می‌کند.

به طور مشابه، USB 3.2 نسل ۲×۲ فقط امکان اتصال با USB-C را فراهم می‌کند و از پروتکل‌های رابط قدیمی پشتیبانی نمی‌کند. برای هر دو پروتکل دو-مسیره (نسل ۱×۲ و نسل ۲×۲) به یک اتصال USB-C با “تمام ویژگی‌ها” با مجموع ۲۴ پین نیاز دارید.

همانطور که در مورد پروتکل‌های قبلی وجود داشت، USB 3.2 همچنان با USB 2.0 سازگاری دارد.

 

به این پست امتیاز بدید

https://www.androidauthority.com/usb-3-0-vs-3-1-vs-3-2-3358606/

نظرات در مورد : مقایسه USB 3.0 با3.1 و 3.2: تفاوت چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *