آنتی ویروس پادویش

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه: رمزارزها واقعیتی فراتر از مقاومت قانونی؛ زمان پذیرش فرا رسیده است

بانک سپه در مسیر تحول دیجیتال

در رویداد امیدتاک، بر لزوم نگاه آینده‌نگر به رمزارزها، نقش بانک سپه در پروژه ریال دیجیتال و بررسی ایجاد رمزارز ملی برای مبادلات بین‌المللی تأکید شد.

گیفت کارت

تهران – در نخستین رویداد از سلسله نشست‌های تخصصی “امیدتاک” که توسط کارخانه نوآوری امیدینو برگزار شد، دکتر بهزاد صفری، معاون فناوری اطلاعات بانک سپه، با اشاره به تاریخچه صدساله و نقش پیشروی این بانک در صنعت مالی کشور، بر لزوم پذیرش فناوری‌های نوین مالی، به‌ویژه رمزارزها، تأکید کرد.

دکتر صفری با یادآوری مقاومت اولیه در برابر ورود دستگاه‌های خودپرداز (عابربانک) به سیستم بانکی که بانک سپه پیشگام آن بود، اظهار داشت: «روزگاری ورود دستگاه خودپرداز به بانک‌ها هم با مقاومت مواجه شد، اما امروز هیچ‌کس تصور بانک بدون عابربانک را ندارد. باید همین نگاه را به رمزارزها هم داشته باشیم. این فناوری آمده تا بماند.» وی تأکید کرد که رمزارزها امروزه به واقعیتی انکارناپذیر در مبادلات اقتصادی، حتی در داخل کشور، تبدیل شده‌اند و بانک‌ها نمی‌توانند نسبت به این روند بی‌تفاوت باشند.

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه با انتقاد از نگاه برخی نهادهای قانون‌گذار که همچنان با دیدگاه قهری به موضوع می‌نگرند، هشدار داد: «اگر ما در حوزه زیرساخت، قانون‌گذاری و حتی آموزش سرمایه انسانی، آماده نباشیم، در آینده با چالش‌های بزرگی روبه‌رو خواهیم شد.»

وی همچنین به دستاوردهای اخیر بانک سپه اشاره کرد و پروژه ادغام موفقیت‌آمیز شش بانک در این بانک را یکی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین اقدامات فنی و اجرایی پس از انقلاب در صنعت بانکی کشور خواند که بدون حتی یک روز اختلال در خدمات مشتریان به سرانجام رسید. صفری این موفقیت را حاصل برنامه‌ریزی دقیق، تجربه و اتکا به نیروی انسانی متخصص دانست.

در حوزه فناوری‌های نوین، دکتر صفری به نقش فعال بانک سپه در پروژه ریال دیجیتال اشاره کرد و گفت: «بانک سپه یکی از ۱۲ بانک متولی اجرای طرح ریال دیجیتال است و سال گذشته، این پروژه به‌صورت آزمایشی در برخی نانوایی‌ها اجرا شد تا پذیرش آن در شبکه خُرد سنجیده شود.»

علاوه بر ریال دیجیتال، بانک سپه برنامه‌های مطالعاتی جدی در خصوص استفاده از رمزارزها، به‌ویژه برای تبادلات بین‌المللی و کاهش اثر تحریم‌ها، در دست دارد. صفری افزود: «یکی از رویکردهای جدی ما، استفاده از رمزارزها برای تبادلات بین‌المللی است. رمز ارز ایرانی می‌تواند در کنار پروژه ریال دیجیتال، به ابزار قدرتمندی برای تسویه‌های بین‌المللی تبدیل شود. ما جلساتی را برای بررسی پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) نیز آغاز کرده‌ایم.»

در بخش دیگری از این رویداد، صدرا بابایی، مدیرعامل کارخانه هوشمندسازی نوآوری امیدینو، با تشبیه نوآوری‌های مالی به آب شدن یخ‌های قطبی، بر اهمیت فناوری‌های بلاک‌چین و رمزارزها در ایجاد تغییرات اساسی در اکوسیستم مالی تأکید کرد. وی لزوم همکاری میان بازیگران این حوزه، نیاز به چارچوب‌های قانونی شفاف و تلاش برای ایجاد اعتماد عمومی را ضروری دانست و تأکید کرد که نسل جدید مشتریان به دنبال خدمات مالی سریع، شفاف و دیجیتال‌محور هستند.

در پایان، دکتر صفری بر لزوم تسهیل‌گری رگولاتور و جسارت بیشتر بانک‌ها در همکاری با استارتاپ‌ها و شرکت‌های فین‌تکی تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که بانک سپه به‌عنوان یک بانک دولتی پیشرو، نقش محوری خود را در تحول دیجیتال نظام بانکی کشور ادامه دهد. سلسله نشست‌های امیدتاک با هدف ایجاد هم‌افزایی و همکاری میان فعالان اکوسیستم نوآوری مالی کشور راه‌اندازی شده است.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : معاون فناوری اطلاعات بانک سپه: رمزارزها واقعیتی فراتر از مقاومت قانونی؛ زمان پذیرش فرا رسیده است

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *