آنتی ویروس پادویش

مزایا و معایب سیستم های تلفن ابری

مزایا و معایب سیستم های تلفن ابری

در این مقاله میخواهیم با یگ نگاه فنی و تکنیکال با توجه به زیر ساخت های کشور و سرویس دهنده های موجود به نقد بررسی و مزایا و معایب سیستم های تلفن ،ابری یا سرویس های مرکز تماس ابری بپردازیم ابتدا بهتر است تعریف و درک جامعی از این سرویس ها داشته باشیم.

سیستم تلفن ابری یا تلفن مجازی چیست و چگونه کار میکند؟

سرویس های ابری که این روزها زیاد به گوش میرسد و عنوان ها مختلف، دارند، شامل سرویس های مختلفی هستند که وظیفه ارائه یک خدمت یا فضا یا پردازش را به کاربر خارج از سخت افزار خود میدهند. برای بهره برداری از این سرویس ها کافی است از طریق شبکه یا اینترنت به سرور سرویس دهنده متصل شوید و از این خدمات بهره ببرید.

مزایا و معایب سیستم های تلفن ابری

برای مثال فضای ذخیره ساز ابری سرویسی هست که در آن شما دیتای (عکس، فیلم، فایل و…) مورد نظر خود را در فضایی خارج از گوشی یا کامپیوتر خود بارگذاری و ذخیره میکنید و در زمان نیاز از

طریق اینترنت وارد فضای اختصاصی خود میشوید و دسترسی به فایل های خود پیدا میکنید. خدمات تلفن ابری یا تلفن مجازی شامل خدمات مربوط به سرویس مرکز تلفن ابری میباشد که در

ازای دریافت شارژ و هزینه ماهیانه یا سالانه به کاربرامکانات مرکز تماس را در بستر اینترنت میدهد. در این سرویس ها شما نیاز به تهیه سخت افزار یا سرور ویپ نخواهید داشت، همچنین شما خطوط تلفن مربوطه را در محل سرویس دهنده تلفن ابری دریافت میکنید به همین دلیل از این سرویس به عنوان دفتر مجازی هم نام میبرند. در این حالت مثلا سرویس دهنده شما در تهران میباشد و خطوط شهری که از شرکت هایی مثل شاتل و آسیاتک، رسپینا … با پیش شماره ۹۱۰۰- (۹۱۳۰) تحویل سرویس دهنده میشود تا با سیستم تلفنی شما لینک شود.

مهم: برخی از سرویس دهنده های تلفن ابری شماره خط را هم اجاره میدهند که غیر قانونی است و قطعا برای شما دردسر ساز خواهد شد، پس حتما اگر از سرویس ابری استفاده میکنید خط مورد استفاده حتما به اسم خودتان یا شرکتتان باشد

هزینه سرویس تلفن ابری یا مرکز تلفن ابری

برای دریافت این سرویس شما ابتدا خدمات و ظرفیت مورد نیاز خود را تعریف میکنید سرویس دهنده بر اساس نیاز شما هزینه اعلام میکند، میتوانید خطوط شهری خود را بسته به سرویس دهنده از شرکت های شاتل یا آسیاتک و … تهیه کنید.

 

مزایا و معایب سیستم های تلفن ابری

سازوکار

همان طور که اشاره شد در این نوع سرویس شما یک سری خطوط سیپ فون یا سیپ ترانک تهیه و در محل سرویس دهنده به سرور اصلی متصل میکنید. با توجه به قرارداد شما سرویس دهنده روی سرور خودش یک ظرفیت و امکاناتی در اختیارتان قرار میدهد که از طریق اینترنت برای شما از هر مكان قابل دسترس خواهد بود. این امکانات میتواند شامل پنل دسترسی به ضبط مکالمات، تلفن گویا و صف انتظارو دیگر امکانات باشد.

 

مزايا

عدم نیاز به تهیه سرور سخت افزاری

یکی از مزیت های استفاده از سرویس های ابری عدم نیاز به تهیه سرور سخت افزاری گیت وی VoIP و پشتیبانی فنی آن میباشد ولی در صورت تمایل به استفاده از تلفن های رومیزی نیاز به تهیه تلفن VoIP تعداد مورد نیاز میباشد همچنین شما میتوانید از نرم افزارهای مربوطه روی موبایل لپ تاپ یا کامپیوتر برای پاسخ گویی به تماس ها استفاده کنید در این صورت نیاز به تهیه تلفن IP و سخت افزاری نمیباشد ولی در این صورت باید از هدست های مرکز تماس و کال سنتری  با کیفیت برای داشتن تجربه مکالمه خوب استفاده کنید.

 

 

 

سهولت در جابجایی

یکی از مزیت های عمده سرویس های ابری تلفنی دسترسی آنها از هر مکان به واسطه اتصال به اینترنت میباشد. مثلا اگه بخواهید مجموعه خودتون رو از یک مکان به یک مکان دیگر منتقل کنید مشکلی از بابت دریافت خدمات مرکز تلفن در مکان جدید نخواهید داشت یا اگر کسب کار شما محل مشخصی ندارد و اصطلاحا سر پا کار میکنید و میخواهید یک دفتر کار مجازی داشته باشید سرویس تلفنی ابری میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

معایب

تمام سرویس های ابری موجود خدمات عمده ای را به ما ارائه میدهند و بعضا زندگی بدون آنها برایمان سخت میشود ولی از طرفی بعضی از این سرویس ها معایبی دارند که نمیتواند از آنها چشم پوشی کرد.

 

 

امنیت و حریم خصوصی

 

یکی از اشکالات وارد بر سرویس های ابری بحث حریم خصوصی و امنیت میباشد. در واقع در این نوع خدمات تمام تماس های ورودی و خروجی شما در مکانی خارج از محل حضور شما اتفاق و ثبت میشود به زبان ساده تر شاید دسترسی به اطلاعات مربوط به تماس های شما و حتی فایل های ضبط شده توسط سرویس دهنده به شما محدود شده باشد ولی نهایتا تمام این اطلاعات در سروری ذخیره شده که در اختیار شما نیست و شما به مدت محدودی قسمتی از آن را اجاره کرده اید.

 

هزینه

شاید در بحث هزینه اختلاف نظر وجود داشته باشد اینکه هزینه راه اندازی یک مرکز تلفن ابری از یک مرکز تلفن سخت افزاری پایین تر است اما باید بدانیم درست است که هزینه راه اندازی مرکز تلفن ابری برای عمده پروژه ها ممکن است کمتر باشد ولی هزینه های جاری و نگه داری قطعا در سرویس ابری میتواند قابل توجه باشد و هر ساله با تصمیم سرویس دهنده تغییر کند .

پایداری

پایداری نیز مثل هزینه یک پارامتر نسبی به عنوان مزیت و عیب میتواند برای این سرویس ها تعریف شود شما این سرویس ها را روی بستر اینترنت دریافت میکنید و به واسطه شرایط خاص کشور ما و زیر ساخت های مربوط به اینترنت بحث پایداری سرعت و دسترسی اینترنت برای کسب کارهایی که به پایداری اهمیت میدهند مهم خواهد بود.

این سرویس ها را کجا و برای چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟ (نتیجه گیری)

در نهایت اگر بخواهیم خلاصه کنیم سرویس های ابری برای کسب و کارهای کوچک و استارت آپ ها که در حال جابجایی هستند میتواند مناسب و ایده آل باشد و درست است که برای کسب و کارهای بزرگ هم میتواند با سرور اختصاصی و سخت افزاری در محل خود کسب و کار عمده مزیت های یک سرویس تلفنی ابری رو پیاده کرد و معایب آن را پوشش داد ولی در نهایت با توجه به ساختار کسب و کار و شرایط بومی میتواند بهترین گزینه را انتخاب کرد.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : مزایا و معایب سیستم های تلفن ابری

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *