بازار پردازندههای گوشیهای اندرویدی در طول تاریخ تا حد زیادی تحت سلطه دو برند یعنی کوالکام و مدیاتک بوده است. کوالکام تراشههای اسنپدراگون خود را برای تامین انرژی گوشیهای هوشمند اندرویدی دارد، در حالی که مدیاتک، چیپستهای Dimensity مجهز به 5G را در اختیار گوشیهای هوشمند اندرویدی قرار میدهد.
خط تولید Dimensity در طول 3 سال گذشته ثابت کرده که قابل اعتماد است زیرا تمام پردازنده های مدیاتک Dimensity توسط فناوری کم مصرف و پیشرو در صنعت TSMC ساخته شدند. با این حال، در سال 2023، مدیاتک تصمیم گرفت بیصدا Dimensity خود را تغییر نام دهد، که باعث سردرگمی زیادی در مورد اینکه کدام چیپست مدیاتک بهتر است و کدام پردازندهها یک اشتباه بزرگ است، به وجود آورد.
در این گزارش، طرح نامگذاری جدید مدیاتک را بررسی کرده و به آن میپردازیم تا به خوانندگان خود اطلاع دهیم که کدام پردازندههای مدیاتک ارزش توجه شما را دارند و بیشترین هزینه را نسخه به قیمت میدهند. برای سادهتر شدن موضوع، ما تمام پردازندههای Dimensity را به 3 سطح (Tier A، Tier B و Tier C) تقسیم کردهایم که در آنها Tier C بدترین پردازندهها و Tier A بهترین پردازندهها هستند.
با شروع با Tier C، یازده پردازنده مدیاتک Dimensity وجود دارد. همانطور که می بینید، تمام سری های Dimensity 6000 و 7000 که به تازگی تغییر نام داده اند، در ردیف C رتبه بندی می شوند. این بدان دلیل است که چیپست های Tier C دارای یک ویژگی بسیار مهم بوده که آنها را مشخص می کند، یک ساختار CPU هشت هسته ای با تنها 2 هسته عملکرد و 6 هسته کارآمد. با هستههای عملکرد کمتر، پردازندهها نمیتوانند بازیها را با تنظیمات گرافیکی بالاتر اجرا کنند یا وظایف روی دستگاه ممکن است با سرعت کمتری اجرا شوند.
به طور کلی، پردازنده های Tier C دارای امتیازات بنچمارک از حدود 380k تا 550k در Antutu هستند، با یک استثنا Dimensity 7200 که امتیاز Antutu نزدیک به 740k را به دست آورده است. دلیل آن می تواند این باشد که این پردازنده بر روی فرآیند جدیدتر 4 نانومتری TSMC ساخته شده در حالی که دارای هسته های عملکردی جدیدتر ARM Cortex A715 برای ارائه عملکرد بیشتر در سطح قدرت مشابه A78 و A76 است.
پردازنده های 2023 مدیاتک تغییر کرد
نکته جالب دیگری که باید به آن توجه کنید، Dimensity 6080 (که قبلاً به عنوان Dimensity 810 شناخته می شد) است. پردازنده Dimensity 6080 را می توان در Redmi Note 13 که اخیراً معرفی شده است، پیدا کرد، با این حال، همان پردازنده را می توان در Redmi Note 11 (در سطح جهانی با نام Poco M4 Pro 5G شناخته می شود) که تقریباً دو سال پیش در سال 2021 عرضه شد نیز یافت. در بازار چین این بدان معناست که گوشی هوشمند اندرویدی با نام تجاری جدید 2023 شما ممکن است از یک پردازنده اقتصادی استفاده کند که تقریباً 2 سال از عمر آن می گذرد، اما دستگاه با قیمتی کاملاً جدید به فروش می رسد.
برای جمع بندی، اکثر پردازنده های Tier C معمولاً همان عملکرد کندتری دارند و نسبت قیمت به عملکرد بالایی ندارند (به استثنای Dimensity 7200). در صورت امکان، به جای آن به دنبال گوشی های هوشمند اندرویدی با پردازنده های سطح B یا سطح A باشید. سطح B جایی است که پردازنده ها به اندازه کافی سریع و روان برای کارهای روزمره هستند و در عین حال میتوانند به راحتی با تنظیمات گرافیکی متوسط در بازی های مورد علاقه خود بازی کنند. 4 پردازنده مدیاتک Dimensity در این ردیف وجود دارد.
یکی از ویژگیهای بارز پردازندههای Tier B این است که از ساختار چیپ هشت هستهای با 4 هسته عملکرد و 4 هسته کارآمد استفاده میکنند. با یک راه اندازی متعادل (4+4)، چیپ قادر است وظایف با عملکرد بالا را به آرامی انجام دهد، در حالی که برای کارهای کم تقاضا، هسته های کارآمد می توانند برای مصرف انرژی کمتر افزایش پیدا کنند. پردازندههای Tier B برای متعادل کردن عملکرد و مقرون به صرفه بودن تحسینهای زیادی را به خود اختصاص دادهاند، زیرا این پردازندهها در گوشیهای هوشمند پرچمدار اقتصادی مانند OnePlus Nord 2T و Xiaomi 11T یافت میشوند.
Tier A شامل بهترین پردازنده های مدیاتک در مجموعه Dimensity می شود، زیرا نه تنها عملکرد عالی را ارائه می دهند، بلکه راندمان انرژی بسیار خوبی را برای گوشی های هوشمندی که در آن حضور دارند نیز ارائه می دهند. علیرغم داشتن ساختار پردازنده (4+4) با پردازندههای Tier B، پردازندههای سطح A یک مزیت عمده دارند و آن این است که پردازندههای سطح A بر روی گرههای پردازش پیشرفتهتر 5 نانومتری و 4 نانومتری TSMC ساخته میشوند.
این بهبود به تنهایی توانست عملکرد را تا تقریباً 20درصد افزایش دهد و در عین حال مصرف انرژی را پایین نگه دارد تا اطمینان حاصل شود که دستگاه بیش از حد گرم نمی شود. پردازندههای گرافیکی مورد استفاده توسط پردازندههای Tier A نیز عملکرد بسیار بیشتری دارند و به کاربران اجازه میدهند با تنظیمات گرافیکی بالا یا فوقالعاده بازی کنند، که در پردازندههای سطح B و C قابل دستیابی نیست.
پردازنده های سطح A را می توان در دستگاه هایی مانند Redmi K50i مقرون به صرفه، Poco X4 GT و OnePlus 10R، تا پرچمدارانی مانند Vivo X90، Redmi K60 Ultra و Xiaomi 13T Pro آینده یافت. در پایان، خرید یک گوشی هوشمند با پردازنده Tier A مدیاتک Dimensity بهترین تصمیمی است که میتوان برای ماندگاری طولانیمدت عملکرد گوشیهای هوشمند بدون افت سرعت اتخاذ کرد.
نظرات در مورد : مدیاتک در سکوت خبری نام پردازنده های 2023 خود را تغییر داد