آنتی ویروس پادویش

مالیات ثبت شرکت خود را چگونه بپردازیم؟

مالیات ثبت شرکت خود را چگونه بپردازیم؟

مانند اکثر فعالیت‌های دیگر شما پس از ثبت شرکت باید مالیات بپردازید. مالیات ثبت شرکت را زمانی که شما شرکت خود را در سامانه ثبت می‌کنید، می‌پردازید. سامانه ثبت شرکت‌ها به اداره امور مالیات ارتباط دارد و این مالیاتی که شما پرداخت می‌کنید، مالیات کشوری محسوب می‌شود. ثبت شرکت یکی از کارهایی است که معایب و مزایای خودش را دارد. هر گونه خدمتی که دولت برای مردم ارائه می‌نماید، برای آن‌ها با هزینه‌ای رو به رو می‌شوید که این هزینه از راه‌های مختلفی بایستی تامین گردد. یکی از راه‌های تامین آن دریافت مالیات به صورت‌های گوناگون می‌باشد.

تبلیغ

می‌توان گفت مالیات به دو نوع مستقیم و غیر مستقیم دسته‌بندی می‌شود. مالیات مستقیم همان مالیاتی می‌باشد که به درآمد اشخاص حقیقی یا حقوقی مرتبط است از جمله مالیات بر درآمد املاک، مالیات بر درآمد مشاغل، کشاورزی و … با توجه به قوانین موجود در ایران، هر شرکتی پس از ثبت بایستی بر اساس میزان درآمد خود، مالیات پرداخت نماید و تمامی شرکت‌ها و کسب و کارها بجز وزارت خانه‌ها، دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها، موظفند این مالیات را پرداخت کنند.

مالیات انواع شرکت‌ها کدام اند؟

مالیات انواع شرکت‌ها با توجه به نوع فعالیت و ماهیتی که شرکت دارد مالیات متفاوتی را باید پرداخت کنند.

مالیات شرکت‌های با مسئولیت محدود

از جمله مالیات انواع شرکت‌ها می‌توان از مالیات برای شرکت‌های با مسئولیت محدود شروع کرد. مالیات این نوع شرکت‌‌ها از جمع درآمد چه از طریق شرکت چه از طریق فعالیت‌های انتفاعی اشخاص حقوقی در داخل و خارج از ایران است. این شرکت‌ها پس از محاسبه زیان‌های وارده و کم کردن معافیت‌های مقرر شده مشمول مالیات به نرخ ۲۵ درصد می‌شوند.

مالیات انواع شرکت‌های سهامی عام

دیگر مالیات انواع شرکت‌ها، مالیات مستقیم شرکت‌هایی که سهام آنها از طریق هیئت پذیرش بورس برابر قانون برای معامله در بازار بورس پذیرفته شده‌اند از سال پذیرش تا سالی که از فهرست نرخ‌ها در بورس حذف نشده‌اند معادل ۱۰ درصد مالیات آنها بخشوده می‌شوند و نرخ ۵/۲۲ درصد دریافت می‌گردد. این امتیازی است که شرکت‌های سهامی عام نسبت به شرکت‌های با مسئولیت محدود دارند.

مالیات انواع شرکت‌های سهامی خاص

شرکت‌ها باید از کل درآمد خود به درصد را به عنوان مالیات شرکت محاسبه و وصول کنند. البته با ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت‌ها مناسب می‌توانید مالیات متفاوتی را پرداخت نمایید.

مالیات انواع شرکت‌های تعاونی

به این نکته راجب شرکت‌‌های تعاونی توجه داشته باشید که مدیران این شرکت‌ها باید برای پرداخت مالیات این شرکت‌ها دارای مسئولیت تضامنی باشند. با آخرین مدیر شرکت باید قبل از آنکه شرکت انحلال یابد اظهار نامه دارایی را تکمیل نماید و به اداره دارایی ارسال کند در غیر این صورت مشمول جریمه خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیاتی اشخاص حقوقی:

در این بخش مدارکی را که باید اشخاص حقوقی برای تشکیل پرونده مالیاتی همراه خود داشته باشند را نام برده‌ایم:

  • اصل و کپی اساسنامه شرکت و شرکت نامه
  • اصل و کپی آگهی تأسیس و روزنامه رسمی
  • اصل و کپی اظهارنامه ثبت شرکت‌ها
  • اصل و کپی شناسنامه (صفحه اول) اعضای هیئت‌مدیره، اصل و کپی کارت ملی کلیه اعضای هیئت‌مدیره
  • کپی فیش تلفن محل شرکت
  • اصل گواهی امضای صاحبان امضای مجاز تأیید شده در دفترخانه اسناد رسمی
  • تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت (دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی)
  • اصل فیش واریز دو در هزار مبلغ سرمایه اولیه شرکت در بانک ملی
  • اظهارنامه مالیات ثبت شرکت

اظهارنامه مالیاتی، گزارش کارکرد یک سال مالی شرکت یا شخص حقیقی به دارایی جهت محاسبه و سپس پرداخت مالیات می‌باشد. لذا اشخاص پس از ثبت شرکت و شروع فعالیت می‌بایست حتما نسبت به تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی و تسلیم آن به سازمان امور مالیاتی کشور اقدام نمایند.

اگر بخواهیم ساده‌تر بیان کنیم می‌توان گفت اظهارنامه مالیاتی، اظهارات یک شخص حقیقی و یا حقوقی در مورد خرید، فروش، هزینه، درآمد و … طی یک سال می‌باشد که اشخاص تا ۴ ماه پس از سال مالی فرصت ارائه اظهارنامه به صورت الکترونیکی، پس از اخذ کد اقتصادی قدیم را دارند.

در خصوص اشخاص ایرانی که در خارج از ایران اقامت دارند و اشخاص حقوقی که در خارج از کشور هستند و دارای نمایندگی در ایران می‌باشند، نماینده موظف به ارائه اظهارنامه می‌باشد.

چه شرکت‌هایی از پرداخت مالیات معاف هستند؟

مطابق با ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، شرکت‌های فعال در زمینه کشاورزی که درآمد حاصل از فعالیت آنها از راه‌های کشاورزی، دامداری، دامپروری، پرورش ماهی، زنبور عسل و طیور، صیادی و ماهی گیری، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات و باغستان‌ها و … از پرداخت مالیات معاف می‌باشند.

مطابق ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم، واحدهای تولیدی و یا معدنی بخش‌های خصوصی و تعاونی که مجوز بهره برداری آنها از سال ۱۳۸۱ به بعد دریافت شده، از تاریخ شروع بهره برداری و یا استخراج تا ۸۰ درصد و به مدت ۴ سال از پرداخت مالیات موضوع ماده ۱۰۵ قانون معاف می‌باشند.

طبق تبصره ۳ ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم، تمام اشخاص حقوقی که در زمینه‌های ایرانگردی و جهانگردی فعالیت داشته و پروانه بهره برداری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده باشند از پرداخت ۵۰ درصد مالیات معاف می‌باشند.

تمام شرکت‌های تعاونی و شرکت‌های خصوصی که در محدوده آبریز تهران قرار دارند و تعداد کارکنان آن‌ها حداکثر ۵۰ نفر باشد، در صورتی که محل کار خود را به خارج از شعاع ۱۲۰ متری تهران منتقل کنند از پرداخت مالیات تا ۱۰ سال معاف خواهند بود.

 

مطابق تبصره ۱ ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم، تمام موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی و موسسات فرهنگی و هنری در صورتی که تمام درآمد خود را از راه‌های برگزاری سمینارهای آموزشی، دوره‌های آموزشی، نشر کتاب، نشریه‌های دوره‌ای و … به دست آورند مشمول مالیات نخواهند شد.

طبق ماده ۱۳ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد اقتصادی تمام شرکت‌های فعالی که در مناطق آزاد ثبت شوند از ۲۰ سال معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد.طبق ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم، تمام شرکت‌های دانش بنیان به مدت ۱۵ سال پس از تاریخ صدور مجوز معاف از مالیات هستند.

بر طبق قوانین مالیاتی کشور، تمام شرکت‌ها موظفند از سال اول تاسیس اظهارنامه‌ مالیاتی خود را به اداره مالیات تحویل دهند. حال اگر فعالیت یک شرکت تازه تاسیس و نوپا در سال اول کم باشد، می‌تواند مشمول قوانین معافیت مالیاتی شرکت‌های تازه تاسیس و نوپا شود. بنابراین معافیت مالیاتی سال اول به نوع فعالیت و درآمد شرکت بستگی دارد.

مطابق ماده ۱۴۲ قانون مالیات های مستقیم، تمامی شرکت های تعاونی تولیدی و اتحادیه‌های تولید صنایع دستی به طور ۱۰۰ درصد معاف از مالیات هستند. البته در صورتی که درآمد آ‌نها از صادرات کالاهایی باشد که به صورت ترانزیت به ایران وارد شده و بدون تغییر در ماهیت آنها بار دیگر صادر شود. البته لازم به ذکر است که برای انجام صادرات و واردات بایستی کارت بازرگانی داشته باشید.

مالیات ثبت شرکت خود را چگونه بپردازیم؟

نحوه دریافت مالیات از شرکت‌های غیر فعال چگونه است؟

اگر شرکتی ثبت شده باشد ولی به دلایل مختلفی مثل ورشکستگی، به وجود آمدن اختلافات میان شرکا و عدم تمایل به ادامه فعالیت و وضعیت اقتصادی فعالیتی نداشته باشد. باید امور باقی مانده مربوط به شرکت‌های فعال یعنی تعیین حوزه مالیاتی، اخذ پلمپ دفاتر و اخذ کد اقتصادی را انجام دهد.

علاوه بر این مدیرعامل یا وکیل قانونی وی باید پس از اتمام سال مالی، نامه عدم فعالیت شرکت را به اداره دارایی ارائه نماید. عدم فعالیت شرکت باید هر سال اعلام شود. یعنی دفاتر پلمپ شده و اظهارنامه مالیاتی باید سفید باشند و هیچ گونه مطلبی در آن‌ها عنوان نشده باشد. در صورتی که شرکتی این اقدام را انجام ندهد، جرائم مالیاتی سنگینی شاملش می‌شود.

برای ثبت شرکت به کجا مراجعه کنیم؟

با توجه به پیشرفت و آنلاین شدن اکثر فعالیت‌های ثبتی و قانونی شما می‌توانید از طریق سامانه‌های مختلف اقدام به ثبت شرکت خود کنید. سامانه‌های مختلف بسیاری برای این امر وجود دارد. با توجه به ویژگی‌های مد نظر خودتان مانند پشتیبانی 24 ساعته، انجام کامل و بدون نقص کارهای ثبتی شما توسط متخصصان این حوزه و رابطه کاربری مناسب با سامانه می‌توانید سامانه مورد نظر خود را انتخاب کنید.

یکی از این سامانه‌های آنلاین برای ثبت شرکت شما سامانه آنلاین آسان ثبت می‌باشد. تیم آسان ثبت به ضروریات رفتارها و تغییرات فرآیندها آشنایی دارد و برای مشتری شفاف‌‌سازی می‌کند چه اقدام و وظیفه‌ای را در چه بازه‌زمانی باید انجام دهد. این کار مشتریان را به جای ورود به پیچیدگی‌های قانونی و فرآیندی چند ارگان مختلف تنها با یک سازمان (آسان ‌ثبت) طرف می‌کند.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : مالیات ثبت شرکت خود را چگونه بپردازیم؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *