آنتی ویروس پادویش

قرارداد هوشمند اتریوم چیست + مزایا و معایب قراردادهای هوشمند!

قرارداد هوشمند اتریوم چیست + مزایا و معایب قراردادهای هوشمند!

رمز ارزهای دیجیتال در چند سال اخیر به یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری تبدیل شده‌اند. به همین علت انواع مختلفی از آن‌ها ایجاد شده است. زمانی که از ارزهای دیجیتال صحبت می‌کنیم، بی‌شک ذهن‌ها به سمت بیت کوین می‌رود. قطعا می‌دانید که ارزهای دیجیتال تنها به بیت کوین محدود نمی‌شوند و صدها رمز ارز در این بازار معامله و خرید و فروش می‌شوند. در ادامه قصد داریم ارز دیجیتال اتریوم را معرفی کرده و اطلاعاتی را راجع به قرارداد هوشمند اتریوم به شما همراهان گرامی ارائه کنیم. در ادامه با ما همراه شوید.

گیفت کارت

اتریوم چیست؟

اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال است که از سال ۲۰۱۵ به واسطه شخصی به نام ویتالیک بوترین توسعه یافت. اتریوم در واقع یک پلتفرم غیر متمرکز است که می‌تواند قراردادهای هوشمند را به اجرا در بیاورد. قراردادهای هوشمند به آن دسته قراردادهای می‌گویند که با تحقق یک سری شرایط امکان می‌پذیرند. این پلتفرم که بر بستر فناوری بلاک چین صورت می‌گیرد، این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم می‌کند که برنامه‌های غیر متمرکز خود را روی آن پیاده‌ سازی کنند. یکی از ویژگی‌های مهم اتریوم این است که هیچ گونه تقلب یا دخالتی از طرف شخص ثالث روی برنامه‌های قابل اجرا توسط اتریوم صورت نمی‌گیرد. همچنین احتمال از کار افتادگی این پلتفرم بسیار کم است. ارز دیجیتال متعلق به پلتفرم اتریوم، اتر نام دارد که با نماد ETH نمایش داده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های جذاب این رمزارز می‌توان به این مورد اشاره کرد که تراکنش‌های انجام شده بر بستر اتریوم کاملا مستقل هستند و به هیچ وجه توسط نهاد یا سازمانی کنترل نمی‌شوند.

قرارداد هوشمند اتریوم چیست + مزایا و معایب قراردادهای هوشمند!

قرار داد هوشمند اتریوم چیست؟

قرارداد هوشمند اتریوم یک نوع توافق نامه است که به شکل کاملا هوشمند روی شبکه بلاک چین ذخیره شده و نحوه کار کردن آن به صورت رمز نگاری شده است. به واسطه این قرارداد یک توافق نامه به شکل خودکار میان طرفین به اجرا در می‌آید که کاملا برگشت ناپذیر و غیر قابل تغییر است.

هدف اصلی اسمارت کانترکت از ارائه این قرارداد، این بوده است که قرار داد بدون هیچ گونه دخالتی توسط شخص ثالث، به دقت انجام شده و به سرعت تایید شود. قرارداد هوشمند اتریوم شرایطی را ایجاد می‌کند که تمامی معامله‌ها و فرآیندها به صورت کاملا تضمین شده انجام شوند. طراحی قراردادهای هوشمند به گونه‌ای است که برای اجرای آن‌ها به سازمان‌های واسطه یا افراد دیگر نیازی نبوده و شرایط اجرای قرارداد و فرآیندهای پرداخت به صورت کاملا خودکار انجام می‌شود. در تعریفی ساده‌تر می‌توان گفت این دستگاه دستورالعمل‌های داده شده را به صورت کاملا خودکار به اجرا در می‌آورد.

شرایط اجرای معامله و تمامی فرآیندهای پرداخت در این پلتفرم به صورت کاملا کدگذاری شده تعیین شده و سپس در بلاک چین قرار می‌گیرند. زمانی که کدهای بارگذاری شده به واسطه پلتفرم مورد نظر پردازش شوند، قرارداد باتوجه به شرایط مشخص شده به اجرا در می‌آید. باتوجه به این توضیحات می‌توان گفت قراردادهای هوشمند و معمولی از لحاظ غیرمتمرکز بودن و عدم امکان بازگشتی با هم متفاوت هستند.

زمانی که یک تراکنش را در بانک انجام می‌دهید، بانک روی آن مدیریت داشته باشد و حتی می‌تواند از اجرای آن جلوگیری کند، اما در قراردادهای هوشمند پلتفرم اتریوم، هیچ شخص ثالث یا سازمان و نهادی حق دخالت در انجام معاملات یا تراکنش‌ها را ندارد.؛ بنابراین زمانی که کد قرارداد را به شکل صحیح وارد کنید، معامله به طور کاملا خودکار انجام شده و به هیچ وجه تغییر یا دخل و تصرفی روی آن صورت نمی‌گیرد.

مزایا و معایب قرارداد هوشمند اتریوم

ایجاد قراردادهای هوشمند اتریوم یک سری مزایا و معایب را به همراه دارد که مزایای آن عبارتند از:

انعطاف پذیری

ماشین مجاری اتریوم یا EVM و زبان سالیدتی یعنی Solidity باعث می‌شوند که اتریوم یک پلتفرم منعطف را در اختیار توسعه دهندگان قرار دهد.

تجربه کاربری

اتریوم باتوجه به ابزارهای گسترده‌ای که دارد، تجربه‌ای جذاب و در عین حال ساده را در اختیارتان قرار می‌دهد و باعث می‌شود در هنگام کار با نرم افزارهای مبتنی بر این شبکه با مشکلی مواجه نشوید.

جامعه کاربری

در میان ارائه دهندگان قراردادهای هوشمند، اتریوم بزرگ‌ترین جامعه کاربری را دارد، به همین علت به توکن‌های غیر قابل تعویض و پایگاه اصلی نرم افزارهای غیرمتمرکز تبدیل شده است. اما از جمله معایب قراردادهای هوشمند می‌توان به تغییر ناپذیری آن اشاره کرد. همانطور که گفته شد در قراردادهای هوشمند به هیچ عنوان امکان تغییر در قرارداد وجود ندارد در حالی که در قراردادهای معمولی و سنتی می‌توان قرارداد‌ها را به روزرسانی کرده و تغییراتی در آن‌ها به وجود آورد.

موارد کاربرد قرارداد هوشمند اتریوم چیست؟

قراردادهای هوشمند اتریوم در موارد گوناگونی کاربرد دارند که از جمله مهم ترین‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • حساب‌های چند امضایی: در این نوع حساب‌ها تنها زمانی می‌توانید برداشت یا پرداخت کنید که طرفین قرارداد تایید کنند.
  • رمزنگاری قراردادهای مالی: قراردادهای هوشمند شرایطی را ایجاد می‌کنند که دقت اجرای قراردادها بین افراد یا شرکت‌ها بالاتر برود.
  • برقراری ارتباط: این قراردادها می‌توانند به شکل زنجیره‌ای با سایر قراردادها ارتباط پیدا کنند.
  • هویت دیجیتال: قراردادهای هوشمند از افشای اطلاعات کاربران جلوگیری به عمل می‌آورند.

آیا قراردادهای هوشمند اتریوم قانونی هستند؟

قرارداد هوشمند اتریوم چیست + مزایا و معایب قراردادهای هوشمند!

این نوع از قراردادها به منظور فعالیت در فضای بدون قانون طراحی شده‌اند و کمک می‌کنند تا کاربران قراردادهایی دقیق را تنظیم کنند و نیازی به هیچ گونه نظارت توسط سازمان‌های قانون گذار نداشته باشند؛ بنابراین کاربرانی که با استفاده از این قراردادها به معامله می‌پردازند؛ برای حل مشکلاتشان نیازی به مراجعه به نهادهای قانونی یا دادگاه‌ها ندارند. قرارداد هوشمند اتریوم در واقع یک نوع توافقنامه است که روی بلاک چین ذخیره می‌شود و به شکل رمزنگاری شده و الکتریکی کار می‌کند. به واسطه این قرارداد در میان افراد یک توافقنامه به شکل خودکار به اجرا در می‌آید که کاملاً غیرقابل تغییر و برگشت ناپذیر است.

قرارداد هوشمند روشی خلاق و نوآورانه است که در ابعاد بزرگ می‌تواند نرم افزارهای غیر متمرکز را در اختیار کاربران قرار دهد و فرآیندهای اجرایی را با دقتی فوق العاده بالا به اجرا در آورد. قرارداد هوشمند اتریوم یک سری مزایا دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به انعطاف پذیری بالا، تجربه کاربری بهتر و جامعه کاربری گسترده اشاره کرد. از جمله معایب آن نیز می‌توان به تغییر ناپذیر بودن این قرارداد اشاره داشت.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : قرارداد هوشمند اتریوم چیست + مزایا و معایب قراردادهای هوشمند!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *