به گزارش بخش اخبار خودرو زوم تک , دنیای خودروهای برقی با سرعت زیادی در حال پیشرفت است، اما اخیراً اخباری مبنی بر ادامه تولید خودروهای بنزینی توسط دو غول خودروسازی آلمان، فولکس واگن و آئودی، منتشر شده است. این خبر در حالی منتشر میشود که پیش از این، برنامه های بلندپروازانهای برای گذار کامل به تولید خودروهای برقی توسط این شرکتها اعلام شده بود. در این مقاله، به بررسی این تصمیم و عوامل احتمالی پشت آن میپردازیم.
آیا عصر خودروهای بنزینی به این زودیها به پایان میرسد؟
کاهش فروش خودروهای برقی باعث شده تا فولکس واگن، آئودی و زیرمجموعههایشان در سیاست کنار گذاشتن موتورهای احتراق داخلی بازنگری کنند.
طبق گزارش جدیدی فولکس واگن و آئودی به دلیل کاهش فروش خودروهای برقی قصد دارند سرمایه گذاری بیشتری برای به روز رسانی مدل های مجهز به پیشرانه احتراق داخلی خود در نظر بگیرند. این موضوع میتواند حضور خودروهای بنزینی را برای مدت بیشتری در بازار تثبیت کند.
کاهش فروش خودروهای برقی
فولکس واگن شاهد کاهش ۲٫۷ درصدی فروش خودروهای برقی خود در سال ۲۰۲۴ بود. آئودی کاهش شدیدتری را تجربه کرد و فروش خودروهای برقی این برند ۷٫۸ درصد کاهش یافت. تقاضا برای مدل های بدون آلایندگی گروه فولکس واگن نیز ۳٫۴ درصد کاهش پیدا کرد که نشان میدهد انتقال به سمت تولید تمام الکتریکی با چالش هایی همراه خواهد بود.
بازنگری در برنامه ها
بر اساس گزارش Handelsblatt، فولکس واگن و آئودی قصد دارند اهداف خود در زمینه خودروهای برقی در اروپا را بازبینی کنند. فولکس واگن قبلاً برنامهریزی کرده بود که تا سال ۲۰۳۳ در اروپا بهطور کامل به سمت تولید خودروهای تمام الکتریکی حرکت کند، اما به نظر میرسد این برنامه دیگر اجرایی نخواهد شد. برنامه مشابه آئودی برای کنار گذاشتن موتورهای احتراق داخلی تا سال ۲۰۳۳ نیز به تعویق افتاده است.
ادامه تولید خودروهای بنزینی
گرنوت دلنر، مدیر عامل آئودی اعلام کرد که این شرکت برنامهای انعطاف پذیر در حرکت به سمت خودروهای برقی خواهد داشت. کای گروئنیتس، رئیس بخش توسعه فنی فولکس واگن نیز گفته است که احتمال دارد نسل Mk8 فولکس گلف تا اواسط دهه آینده میلادی همچنان تولید شود. یک مدل تمام برقی از نسل Mk9 نیز تا پایان دهه جاری میلادی عرضه خواهد شد؛ پس احتمال فروش همزمان دو نسل از خودرو پرفروش گلف در چند سال آینده منتفی نیست.
تأثیر بر سایر برندها
اگر فولکس واگن و آئودی به تولید خودروهای بنزینی ادامه دهند، این تصمیم بر مدل های مشابه از سایر برندهای گروه فولکسواگن، بهویژه اشکودا و سئات-کوپرا، نیز تأثیر خواهد داشت. اگر اتحادیه اروپا به هدف بلندپروازانه خود پایبند باشد و از سال ۲۰۳۵ خودروسازان را مجبور به فروش خودروهای الکتریکی کند، فولکس واگن و زیرمجموعه هایش چارهای جز پیروی از این هدف نخواهند داشت.
سایر برندهای گروه فولکس واگن
یکی دیگر از برندهای گروه فولکس واگن، یعنی پورشه، با توجه به تقاضای ضعیف برای خودروهای الکتریکی، استراتژی خود را بازنگری کرده است. سال گذشته تحویل مدل برقی تایکان ۴۹ درصد کاهش یافت؛ اما یک نکته مثبت نیز وجود داشت. نسل دوم مدل ماکان در سال ۲۰۲۴، یعنی در اولین سال عرضه خود، بیش از ۱۸ هزار دستگاه فروش داشت.
در هر صورت پورشه در حال بازگشت به استفاده از موتورهای احتراق داخلی است و قصد دارد تا مدل هایی را که به صورت تمام الکتریکی طراحی شده بود، به موتورهای احتراق داخلی نیز مجهز کند.
برند لوکس بنتلی نیز که جزئی از گروه فولکس واگن محسوب میشود، عرضه اولین خودروی الکتریکی خود را با یک سال تأخیر از سال ۲۰۲۵ به ۲۰۲۶ موکول کرده است. این شرکت قبلاً قصد داشت تا سال ۲۰۳۰ موتورهای بنزینی را کنار بگذارد، اما جدیدترین هدف آن، تبدیل شدن به یک برند تمام الکتریکی تا سال ۲۰۳۵ است.
برند لامبورگینی که برای اولین بار در سال گذشته فروش خودروهایش از بنتلی پیشی گرفت، عرضه اولین خودروی الکتریکی خود را به تأخیر انداخته است. مدل چهارنفره Lanzador به جای سال ۲۰۲۸، در سال ۲۰۲۹ عرضه خواهد شد. نسل دوم اوروس نیز به طور کامل الکتریکی خواهد بود. لامبورگینی به این زودی ها قصد کنار گذاشتن موتورهای بنزینی را ندارد. عرضه مدل های V12 روولتو و V8 تمراریو تا اوایل دهه ۲۰۳۰ ادامه خواهند یافت.
بوگاتی-ریمک، که به طور مشترک زیر نظر گروه ریمک (با سهم ۵۵ درصد) و پورشه (با سهم ۴۵ درصد) مدیریت میشود، اعلام کرده است که اولین خودرو الکتریکی این شرکت تا سال ۲۰۳۰ به بازار نخواهد آمد. شرکت مادر قبلی آن (گروه فولکس واگن) قصد داشت هایپرکار W16 شیرون را با یک خودرو الکتریکی جایگزین کند.
آینده موتورهای احتراق داخلی
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۳۵ به طور کامل موتورهای احتراق داخلی را ممنوع نخواهد کرد. این قانون تنها انتشار آلاینده های مضر را ممنوع میکند و راه را برای موتورهای احتراق داخلی که با سوخت های مصنوعی یا هیدروژن کار میکنند، باز میگذارد. بسیار بعید است که این دو فناوری در ترکیب باهم بتوانند تا اواسط دهه آینده میلادی به طور کامل جایگزین بنزین شوند.
اگر تقاضا برای خودروهای الکتریکی در اروپا در سالهای آینده افزایش نیابد، خودروسازان فشار بیشتری برای متقاعد کردن اتحادیه اروپا برای به تأخیر انداختن این ممنوعیت وارد خواهند کرد. بر اساس آمار رسمی منتشرشده از سوی انجمن تولیدکنندگان خودروهای اروپایی (ACEA)، سهم بازار خودروهای الکتریکی در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴، یک درصد کاهش یافت و به ۱۳٫۶ درصد رسید.
هر اتفاقی که در اروپا رخ دهد، تأثیرات جهانی خواهد داشت، چرا که برخی از بزرگ ترین بازیگران صنعت خودروسازی در این قاره مستقر هستند.
نظرات در مورد : فولکس واگن و آئودی در دوراهی خودروهای برقی و بنزینی