آیا تا به حال خواسته اید که به یک برنامه نویس موبایل حرفه ای تبدیل شوید و از درآمد بالای آن لذت ببرید؟ در چشم انداز برنامه نویسی که به سرعت در حال توسعه است، داشتن راهنمایی صحیح، کلید موفقیت است. این فریمورک انقلابی، فقط مربوط به برنامه نویسی موبایل نمی شود و دنیای فناوری را به کلی متحول کرده است.
در این مقاله، قصد داریم تا به دنیای جذاب فلاتر (Flutter) سفر کرده و ویژگی و کاربرد های بی نظیر آن را کشف کنیم. همچنین فرصت این را داریم که یک دوره آموزشی بی نظیر برای شروع برنامه نویسی فلاتر را به شما عزیزان معرفی کنیم.
فریمورک فلاتر چیست؟ | آشنایی با Flutter
Flutter، یک کیت توسعه نرم افزار UI منبع باز پیشگامانه است که توسط غول فناوری گوگل طراحی و ارائه شده است. با فلاتر، می توانید برنامه های زیبا و با کارایی بالایی بسازید که به طور یکپارچه روی پلتفرم های مختلف ( اندروید، iOS و وب) کار می کنند. جادوی این فریم ورک در پایگاه کد واحد آن نهفته است! تنها یک بار، کد را می نویسید و در هر پلتفرمی اجرا میکنید. فلاتر مانند داشتن یک جعبه ابزار همه کاره است که به شما امکان می دهد برنامه هایی بسازید که نه تنها عملکردی بی عیب و نقص، بلکه طراحی جذابی نیز دارند. لازم به ذکر است که این فریمورک با استفاده از زبان برنامه نویسی دارت (Dart) کار می کند.
زبان برنامه نویسی دارت: زیربنای فلاتر
زیربنای فریمورک فلاتر، زبان برنامه نویسی دارت است. برای درک کامل فلاتر، بیایید شما را با جفت آن، یعنی زبان برنامه نویسی دارت، آشنا کنیم. Dart یک زبان برنامه نویسی همه کاره است که برای عملکرد بهینه در محیط های وب، موبایل و دسکتاپ طراحی شده است. فلاتر و دارت، دوقلوهایی جدانشدنی هستند، که به طور هماهنگ با هم همکاری می کنند و تضمین می کنند که برنامه های شما نه تنها فوق العاده به نظر می رسند بلکه عملکرد روان و نرمی نیز دارند. همین ویژگی ها، زبان برنامه نویسی دارت را به یک انتخاب عالی برای توسعه دهندگان و همچنین فلاتر تبدیل می کند.
دلایل محبوبیت فلاتر: قدرت و سادگی
چرا فلاتر در حوزه برنامه نویسی اینقدر محبوبیت پیدا کرده؟ برای رسیدن به جواب، فقط این را تصور کنید: توانایی ایجاد برنامه هایی که به طور یکپارچه در پلتفرم های مختلف کار می کنند، با استفاده از یک پایگاه کد واحد! در زیر به برخی ویژگی های کلیدی فلاتر اشاره کرد ایم.
- Expressive UI: رابط کاربری بیانگر و رسا یا Expressive UI، مجموعه ای غنی از ابزار های قابل تنظیم Flutter را در اختیار شما قرار می دهد. این ویژگی به شما امکان می دهد تا طرح های پویا و کاملی ایجاد کنید که کاربران را مجذوب خود می کند.
- Hot Reload: با ویژگی Hot reload می توانید بطور همزمان کد بزنید و تاثیر و تغییرات آن را در برنامه خود ببینید. این ویژگی فلاتر، یک انقلاب در صنعت برنامه نویسی موبایل است و به طور قابل توجهی به کدنویسی شما سرعت می بخشد.
- عملکرد بومی: معماری Flutter عملکرد بالایی را تضمین می کند و اطمینان می دهد که برنامه های شما به همان راحتی برنامه های بومی، اجرا می شوند.
- توسعه سریع: با Flutter، می توانید زمان توسعه را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. این ویژگی نیز، فلاتر را به یک انتخاب جذاب برای مشاغلی که هدف آن ها توسعه سریع پروژه ها است، تبدیل می کند.
جای تعجب ندارد که فلاتر برای توسعه دهندگانی که هدفشان صرفه جویی در زمان، به حداقل رساندن کدنویسی و افزایش بهره وری است، بهترین انتخاب است. ویژگی های Hot Reload و Expressive UI فلاتر، کافی هستند تا این فریم ورک را از تمامی ابزار های برنامه نویسی متمایز کنند. همانطور که گفتیم، این ویژگی ها به شما امکان می دهند تا تغییرات را بطور همزمان مشاهده کنید، حجم کد ها را به حداقل برسانید و در نتیجه سرعت توسعه را بطرز چشمگیری افزایش دهید.
کاربرد های فلاتر
Flutter یک جعبه ابزار همه کاره است که درها را به روی انواع برنامه ها باز می کند. توانایی فلاتر فراتر از انعطاف پذیری و سهولت استفاده آن است. این فریمورک جذاب، پشت تمامی آن برنامه هایی است که رابط کاربری ساده، انیمیشن های جذاب و سرعت فوق العاده ای را در اختیار شما قرار می دهند. بیاید تا موارد استفاده فلاتر را در برنامه نویسی بررسی کنیم.
- برنامه نویسی موبایل: فلاتر، امکان توسعه برنامه های موبایل با انبوهی از ویژگی ها را با یک پایگاه کد واحد برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS به شما می دهد.
- برنامه نویسی وب: با فلاتر، برنامه های کاربردی وب تعاملی و پویایی را ایجاد کنید که تجربیاتی استثنایی را به کاربر ارائه می دهد.
- برنامه نویسی دسکتاپ: با Flutter، می توانید دسترسی خود را به پلتفرم های دسکتاپ گسترش دهید و از عملکرد یکسان در بین دستگاه ها اطمینان حاصل کنید.
بنابراین، فرقی نمی کند که شما یک برنامه نویس وب هستید یا برنامه نویس موبایل، فلاتر دقیقا همان ابزاری است که نیاز دارید. تا قبل از این فریموک، برنامه نویسان مجبور بودند برای هر کدام از سیستم عامل های اندروید، iOS، دسکتاپ و وب، یک برنامه و کد جداگانه بنویسند! اما حالا، طبیعت سازگار Flutter به پروژه هایی در هر حجم و اندازه ای پاسخ می دهد.
راه های یادگیری فلاتر | از کجا شروع کنم؟
اکنون که با امکانات Flutter آشنا شده اید و از آن لذت می برید، بیایید در مورد آموزش فلاتر نیز صحبت کنیم. این سفر یادگیری هیجان انگیز از کجا شروع می شود؟ فرقی نمی کند که تازه کار باشید یا یک برنامه نویس با تجربه، یادگیری فلاتر برای هر سطحی در دسترس، نسبتا آسان و لذت بخش است. در ادامه راه های یادگیری فلاتر را برای شما شرح می دهیم و مزایا و معایب هر کدام را می گوییم.
- کلاس های حضوری: یکی از راه های یادگیری برنامه نویسی و فلاتر، شرکت در کلاس های حضوری و آموزشگاه های برنامه نویسی است. این کلاس ها تعامل زیادی دارند و شما با دیگر دانشجویان هم آشنا می شوید. در این کلاس ها می توانید سوال های خود را سریعا از مدرسین بپرسید و راهنمایی خوبی را دریافت کنید. درک مفاهیم در کلاس های حضوری معمولا بهتر است و یادگیری کاملتری را تجربه خواهید کرد. ثبت نام در کلاس های حضوری برای افرادی که پشتکار و استمرار ندارند گزینه مناسبی است. اما پیدا کردن یک آموزشگاه خوب با مدرسین حرفه ای که زبان برنامه نویسی مورد نظر ما را آموزش دهند، واقعا کار دشواری است. بسیاری از شهر های کشور از داشتن چنین آموزشگاه هایی محروم هستند و در شهر های بزرگ نیز معمولا قیمت بالایی دارند.
- خودآموزی:این روش نیاز به پشتکار و تمرین مستمری دارد. در این روش هیچ استاد یا مدرسی بر کار شما نظارت نمی کند، پس باید تسلط کافی بر خود و نحوه آموزشتان داشته باشید. از مزیت های خودآموزی می توان به دسترسی به انبوهی از منابع آموزش برنامه نویسی اشاره کرد. یوتیوب، وبسایت هایی مانند Udemy، Coursera، edX و سایت های آموزش برنامه نویسی زیادی، فقط با یک لپتاپ و اینترنت، در دسترس شما هستند. این منابع نامحدود، نیاز به کلاس های حضوری را کاملا رفع می کنند. اما دیگر خبری از تعامل و پرسش و پاسخ نخواهد بود. همچنین باید وقت و هزینه زیادی را صرف کنید تا یک منبع یا دوره آموزش برنامه نویسی فلاتر مناسب پیدا کنید.
آکادمی آموزش برنامه نویسی کدیاد
در همین راستا، تعدادی از برنامه نویسان با تجربه ایرانی، تصمیم به طراحی سایتی گرفتند که بتوانند تا حد امکان مزایای آموزش حضوری و مجازی را ترکیب کنند. این تصمیم باعث پیدایش آکادمی آموزش برنامه نویسی کدیاد شد. این آکادمی با کمک حدود 50 مدرس برنامه نویسی، بیش از 50 دوره آموزش برنامه نویسی در حوزه های مختلف را طراحی کرده که تقریبا 40 دوره کاملا رایگان است. از مزایای آکادمی آموزش برنامه نویسی کدیاد می توان به دو سال پشتیبانی رایگان تمامی دوره ها، تعامل و پرسش و پاسخ در کانال دیسکورد این مجموعه و پروژه محور و کامل بودن دوره ها اشاره کرد. با این ویژگی ها دیگر نیازی به کلاس های حضوری نخواهید داشت.
دوره آموزش فریم ورک فلاتر کدیاد
دوره آموزش جامع فلاتر آکادمی کدیاد نیز یکی از این دوره ها است که بیش از 60 ساعت آموزش را دربر دارد! این دوره از زیر صفر طراحی شده و هر موضوعی که به فریمورک فلاتر مربوط باشد را آموزش خواهد داد. همچنین در طی دوره، پروژه های عملی و واقعی را انجام خواهید داد که شما را با چالش های بازار کار آشنا می کند و می توانید این پروژه های انجام شده را در رزومه خود معرفی کنید. برای آموزش فلاتر به سایت رسمی آکادمی کدیاد به نشانی codeyad.com بروید.
کلام آخر
قلمرویی را تصور کنید که خلاقیت در آن حد و مرزی نمی شناسد. این دنیایی است که با فلاتر وارد آن خواهید شد! همانطور که گفتیم، برای یادگیری فلاتر نیاز به زبان برنامه نویسی دارت دارید. این زبان پیش نیاز فلاتر است و هم اکنون می توانید دوره آموزش زبان برنامه نویسی دارت را بصورت کاملا رایگان در وبسایت آکادمی کدیاد مشاهده کنید.
به یاد داشته باشید که یادگیری فریمورک فلاتر و برنامه نویسی نیاز به تلاش فراوان و استمرار دارد. در حین مسیر با چالش های فراوانی مواجه خواهید شد و تنها کسانی به موفقیت و درآمد بالا در برنامه نویسی خواهند رسید که ادامه دهند.
نظرات در مورد : فلاتر چیست؟ + معرفی دوره آموزش برنامه نویسی فلاتر