هوآوی پس از اینکه توسط ایالات متحده با تحریم های بزرگ مواجه شد، سعی کرد تا با اتکا با فناوری داخلی و بومی محصولات را بهتر از همیشه به تولید برساند.
گرد و غبار در جشنواره خرید عظیم 618 چین در حال نشستن است و روند جدیدی مشخص است: سازندگان داخلی گوشی های هوشمند در بازار گران قیمت پیشتاز هستند.
بر اساس «رتبهبندی مسابقهای گوشیهای هوشمند» JD.com، هفت مدل از ده مدل برتر پرفروش با قیمت بالای 6000 یوان (تقریباً 828 دلار) در طول 618 از تولیدکنندگان چینی بودند و هوآوی بیشترین ورودیها را داشت.
این یک تغییر قابل توجه برای بازار چین است که به طور سنتی شاهد حضور اپل در بخش پریمیوم است. در حالی که اپل همچنان با آیفون 15 پرو مکس، آیفون 15 پرو و آیفون 15 پلاس، سه جایگاه را در میان ده برتر کسب کرده است، هوآوی با پنج نامزدی این نمایش را دزدید: سری پیورا 70 و میت 60 پرو. ویوو همچنین توانست با X Fold 3 تاشو و X100 Ultra دو نقطه را به خود اختصاص دهد.
تسلط هواوی فراتر از تعداد مدل ها است. بر اساس گزارشها، پرچمدار Mate60 Pro آنها که در آگوست گذشته عرضه شد، ارزش فروش مجدد خود را بهطور قابل توجهی حفظ کرده است. علیرغم قیمت اولیه 6499 یوان (896 دلار) از طریق برنامه پایونیر، این گوشی تنها شاهد کاهش قیمت جزئی در پلتفرمهای تجارت الکترونیکی بوده است که نشاندهنده اعتماد مصرفکننده قوی به پیشنهادات پیشرفته هوآوی است.
این روند را می توان به عوامل مختلفی نسبت داد. اولاً، سازندگان داخلی مانند هواوی گامهای قابل توجهی در نوآوری برداشتهاند و گوشیهایی با ویژگیهای مختلف ارائه میکنند که از جنبههای خاصی رقیب یا حتی از اپل پیشی میگیرند. ثانیا، استراتژی های قیمت گذاری تهاجمی، به ویژه در دوره های فروش مانند 618، این دستگاه های رده بالا را برای مصرف کنندگان داخلی قابل دسترسی تر کرده است. در نهایت، با تنش های سیاسی مداوم بین چین و ایالات متحده، برخی از مصرف کنندگان ممکن است ترجیحات خود را به سمت برندهای داخلی تغییر دهند.
هواوی و پیشتازی در بازار چین
با این حال، اپل به طور کامل از رقابت خارج نشده است. تصمیم آنها برای کاهش قیمتها، با شروع قیمت آیفون 15 از 4599 یوان (634 دلار)، به آنها کمک کرد تا حضور خود را در بخش رده بالا حفظ کنند.
با توجه به اینکه هوآوی در زمینه شارژ پیشتاز است و برندهای دیگری مانند ویوو پتانسیل بالایی از خود نشان میدهند، مشتریان اکنون طیف وسیعتری از گزینههای قانعکننده برای انتخاب گوشیهای هوشمند فوقالعاده دارند. این نه تنها بر اپل فشار می آورد تا رقابتی باقی بماند، بلکه نشان دهنده یک نقطه عطف بالقوه در چشم انداز جهانی گوشی های هوشمند است.
در دیگر خبرها هوآوی شاید در بازار جهانی با تحریم های ایالات متحده رو به رو شد اما این بدان معنا نیست که از سودآوری دور شود و موفقیتی کسب نکند.
بر اساس آخرین داده های Canalys، هواوی در یک بازگشت قابل توجه، پس از سه سال جایگاه اول را در بازار گوشی های هوشمند چین به دست آورده است. در سه ماهه اول سال 2024، فروش گوشی های هوشمند هوآوی به 11.7 میلیون دستگاه رسید که سهم بازار 17 درصد و رشد خیره کننده 70 درصدی را نسبت به سال گذشته به خود اختصاص داده است. توبی ژو، تحلیلگر Canalys، موفقیت هواوی را به واکنش مشتاقانه بازار به گوشی های هوشمند سری Mate و Nova نسبت داد. بهبود تدریجی تولید و عرضه سری میت 60 عامل مهمی در رشد کلی هواوی بود.
سقوط هواوی از رتبه اول در بازار گوشیهای هوشمند، فرآیندی تدریجی بود که توسط ترکیبی از عوامل خارجی و چالشهای داخلی هدایت میشد. در سال 2019، دولت ایالات متحده هوآوی را در فهرست نهادها قرار داد و عملاً شرکت های آمریکایی را از تجارت با غول فناوری چین منع کرد. این امر باعث شد هواوی از سیستم عامل اندروید گوگل استفاده نکند و به فناوری های حیاتی ایالات متحده از جمله نیمه هادی ها دسترسی پیدا نکند. ایالات متحده همچنین متحدان خود را تحت فشار قرار داد تا هواوی را از شبکه های 5G خود حذف کنند و دلیل آن نگرانی های امنیت ملی بود. چندین کشور از جمله بریتانیا، استرالیا و ژاپن تجهیزات هواوی را در زیرساخت های 5G خود ممنوع یا محدود کردند.
در نتیجه تحریم های ایالات متحده، فروش گوشی های هوشمند هوآوی در چین اما بیشتر در سطح جهانی کاهش یافت. این شرکت مجبور شد برند گوشی هوشمند Honor خود را در سال 2020 به قیمت 100 میلیارد یوان (15.2 میلیارد دلار) بفروشد. در سال 2021، هواوی با افت 47 درصدی در بازوی لوازم الکترونیکی مصرفی خود که شامل گوشی های هوشمند نیز می شود، بزرگترین کاهش درآمد خود را گزارش کرد. درآمد کلی این شرکت تقریباً 30 درصد کاهش یافت و به 320 میلیارد یوان (35.5 میلیارد پوند) در نیمه اول سال 2021 رسید.
نظرات در مورد : شکست اپل توسط هواوی در بازار گوشی های رده بالای چین