پادویش

سرور مجازی (VPS) چیست؟

سرور مجازی (VPS) چیست؟

سرور مجازی نوعی سرور فیزیکی تقسیم شده است که هر کدام یک سرور مجزا را شبیه‌سازی می‌کنند؛ ضمن این که هر بخش منابع اختصاصی مجزایی برای کنترل بیشتر، امنیت بهتر و عملکرد سریع‌تر را دارا است. به بیانی دیگر یک سرور VPS امکان دسترسی بالاتری به فضای دیسک، حافظه، CPU و پیکربندی سیستم عامل و نرم‌افزارهای سرور را برای کاربر فراهم می‌کند، مانند داشتن یک سرور اختصاصی، اما با قیمت و هزینه کمتر.

سرور مجازی مانند یک واحد آپارتمان، در یک مجتمع مسکونی بزرگ است. شما و همسایگان‌تان در کنار هم، در این مجتمع مسکونی (سرور فیزیکی) زندگی می‌کنید و هرکدام‌تان فضای امن و اختصاصی خودتان را دارید.

مجتمع آپارتمانی است که از چندین واحد مختلف تشکیل شده؛ شما و دیگر همسایگان، هر کدام یک واحد جداگانه اختصاصی برای خودتان دارید. شما حتی می‌توانید واحد خود را مدیریت را کنید و هرچه را که دوست دارید در آن کم و زیاد کنید. در ضمن، در این مجتمع مسکونی، اگر همسایه شما بدرفتاری کند، مالک مجتمع باید مشکل را حل کند، نه شما.

به طور مشابه، در مورد VPS، چندین کاربر وجود دارد که از همان سرور استفاده می‌کنند؛ اما از یکدیگر جدا شده‌اند. این دقیقا یعنی: هیچ منبعی روی منبع دیگر تاثیر ندارد. شما سرعت و امنیت مورد نیاز خود را بدون دخالت سایر منابع خواهید داشت.

چه زمانی به میزبانی VPS نیاز خواهید داشت؟

اگر متوجه عملکرد کندتر و سرعت پایین وب سایت خود شده‌اید و یا بخش حداکثری از منابع هاست اشتراکی خود را به اتمام رسانده‌اید و کسب و کارتان در حال گسترش است، توصیه می‌کنیم به VPS و استفاده از آن فکر کنید! ضمن این که هر یک از موارد زیر دلیلی برای بهره بردن از مزایای داشتن یک سرور مجازی هستند:

اگر زمان بارگذاری وب سایت بسیار کند است!

این یک واقعیت است که هر چه محتوا و رسانه‌های بیشتری به وب سایت اضافه کنید، لود و اجرای آن با سرعت کمتری انجام خواهد شد؛ در واقع این امر به ویژه زمانی صادق است که به محدودیت‌های هاست اشتراکی خود نزدیک شده باشید. با این حال میزبانی VPS به شما این امکان را می‌دهد تا زمان بارگذاری صفحه را کاهش دهید و از منابع اختصاصی آن برای عملکرد بهینه سایت خود استفاده کنید.

سرور مجازی (VPS) چیست؟

وب سایت میزان ترافیک بالایی دارد!

اکثر صاحبین وب سایت‌ها می‌خواهند که سایت محبوبی از نظر کیفیت و سرعت داشته باشند. یک سرور مجازی به شما این امکان را می‌دهد تا سطح بالاتری از ترافیک را مدیریت کنید و یا بتوانید منابع خود را تنها با یک کلیک و درخواست ارتقا دهید. بنابراین میزان کنترل ترافیک ورودی و عملکرد آنی وب سایت ناشی از این افزایش بار، از قابلیت‌های VPS به شمار می‌آید.

وب سایت حجم زیادی دیتا داشته باشد!

ذخیره سازی اطلاعات و پشتیبان‌گیری، هر دو به منابع قوی مخصوصا ‌‌CPU قدرتمند نیاز دارند که هاردهای NVMe به کمک سایر سخت‌افزارهای مورد نیاز برای سرور تا حدودی این مشکل را کاهش می‌دهند. با این تفاسیر یک VPS راه‌ حل این مسئله خواهد بود.

فروشگاه آنلاین دارید و یا امکان انجام تراکنش‌های مالی آنلاین در سایت وجود دارد!

هنگامی که پرداخت‌ها را از طریق فروشگاه تجارت الکترونیک متصل به سایت خود پردازش می‌کنید، اگر از هاست‌های اشتراکی استفاده کرده باشید احتمالا با خطرات امنیتی بالایی مواجه می‌شوید که در این صورت می‌توانید سرور مجازی را به دلیل امنیت بالاتر برگزینید.

وب سایت حاوی اطلاعات و داده‌های مهم کاربران باشد!

اطلاعات پرداختی، حساب‌های بانکی و پایگاه‌های داده مشتریان، موارد حساسی هستند که مدیر وب سایت مسئول آنهاست، بدین ترتیب باید محافظت شده و ایمن باشند. به بیانی دیگر در هاست اشتراکی به دلیل استفاده مشترک از یک آدرس IP، امنیت لازم برای محافظت از این اطلاعات فراهم نمی‌شود و هکرها می‌توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و یا آنها را به سرقت ببرند.

نیازمند نصب نرم‌افزار خاص و یا برنامه سفارشی هستید!

از آنجا که یک سرور مشترک برای چندین کاربر قابل دسترس است و از آن استفاده می‌کنند، در نتیجه گزینه‌های سفارشی‌سازی کمتری وجود خواهد داشت. سرورهای فایل، سرورهای بازی، ایستگاه‌های رادیویی، سرورهای بلادرنگ و…. از جمله مواردی هستند که در صورت استفاده امکان سفارشی‌سازی آنها وجود خواهد داشت.

زمانی که سرورتان دائما با خطا مواجه می‌شود!

اگر اغلب خطای «سرویس در دسترس نیست یا ERROR 503» را می‌بینید، به این معنی است که سرور شما نمی‌تواند درخواست‌ها را پاسخ دهد. در واقع این خطا مختص به حافظه مورد استفاده در پلن هاست شماست؛ پس اگر ظرفیت آن به حداکثر رسیده باشد این خطا رایج‌ترین اتفاق خواهد بود. البته خطاهای دیگری نیز می‌توانند به این معنی باشند که منابع اختصاص داده شده به سرور شما به حداکثر رسیده‌اند و هر لحظه امکان از دسترس خارج شدن سایت وجود خواهد داشت.

سرور مجازی (VPS) چیست؟

دائما مجبور به پرداخت هزینه مازاد باشید!

زمانی که انتظار افزایش ترافیک سایت را ندارید ولی با آن مواجه می‌شوید نیاز است تا پهنای باند بیشتری را برای آن فراهم کنید که این امر هزینه‌بر است؛ با توجه به این که میزبانی VPS می‌تواند قدرت و سرعت مورد نیاز انواع وب سایت‌ها را تامین کند؛ بنابراین وقتی ترافیکی بیشتر از حد انتظار دریافت می‌کنید، نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافه نخواهید داشت.

دقیق‌ترین زمان ارتقای سرور به VPS

اگر نمی‌دانید زمان ارتقای سرور سایت شما چه زمانی است، بهتر است از خود بپرسید که آیا زمان و توانایی رسیدگی به موقع درخواست‌ها، خطاها و رفع آنها را دارید یا خیر! در صورت پاسخ منفی بهتر است که سرور سایت خود را به سرور مجازی ارتقا دهید و پشتیبانی و مدیریت آن را به شرکت هاستینگ ارائه دهنده واگذار کنید تا بهترین نتیجه حاصل گردد.

هاست ابری در مقابل سرور مجازی

عملکرد

عملکرد یکی از بارزترین عواملی است که باید در هنگام انتخاب یک میزبان وب در نظر گرفته شود. بنابراین اگر می‌خواهید اطمینان داشته باشید که وب سایت شما سریعا بارگذاری می‌شود باید گفت که سرور مجازی معمولاً عملکرد بسیار بالاتری دارد.

امنیت

همانگونه که گفته شد VPS نسبت به هاست اشتراکی ایمن‌تر است و منابع تخصیص یافته به سایت شما مستقل از دیگر سایت‌هایی که بر روی همان سرور فیزیکی میزبانی شده‌اند فعال خواهند بود؛ بنابراین احتمال دسترسی‌های غیرمجاز تقریبا صفر است.

قیمت

هر دو میزبان ابری و VPS از نظر عملکرد، ویژگی‌ها و قابلیت‌ها یک پله بالاتر از میزبان‌های اشتراکی قرار دارند، بنابراین این انتظار می‌رود که قیمتی بیشتر از هاست اشتراکی داشته باشند؛ البته که هر دوی آنها هزینه کمتری نسبت به یک سرور اختصاصی دارند. به طور کلی‌تر صرف نظر از وجود قیمت‌های متفاوت در لیست ارائه دهنده‌های مختلف، هر دوی این میزبان‌ها تقریباً همیشه از نظر قیمتی ​​بین هاست اشتراکی و اختصاصی قرار می‌گیرند.

مقیاس‌پذیری

شکی نیست که میزبان ابری مقیاس‌پذیری بالاتری دارد. اساساً شما یک شبکه یا سرور کامل خواهید داشت که به دلیل در دسترس بودن تعداد زیادی از سرورها، آپ‌تایم بالا و عملکرد عالی می‌توانید با خیالی آسوده روند کار وب سایت خود را پیش ببرید. برای مثال اگر یک سرور فیزیکی در هاست ابری خراب شود، سایت شما به سرور دیگری منتقل خواهد شد، بدون این که خللی در عملکرد سایت به وجود بیاید.

سفارشی‌سازی

برای اکثر کسانی که در زمان راه‌اندازی وب سایت ایده خاصی در سر می‌پرورانند و یا قصد دارند انواع نرم‌افزارهای لازم را داشته باشند، سفارشی سازی یک اصل مهم است؛ عاملی که برای صاحبان وب‌سایت‌هایی با دانش فنی بالا اهمیت زیادی دارد. در این مورد باید بگوییم که به راحتی می‌توان یک VPS را سفارشی‌سازی کرد! یک سرور مجازی شبیه به سرور اختصاصی که بر روی سیستم عامل و نرم‌افزارهای سرور کنترل دارید. گفتنی‌ست که هاست ابری نیز گزینه‌های سفارشی‌سازی مناسبی را ارائه می‌دهد اما با این حال، ممکن است اعمال تنظیمات بر روی تعداد سرورهایی زیادی که وجود دارد، دشوار و زمان‌بر باشد.

هاست وردپرس در مقابل VPS

میزبانی وردپرس به هر طرح میزبانی اطلاق می شود که برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا CMS بهینه‌سازی شده باشد. اما تفاوت هاست وردپرس در مقایسه با سرور مجازی چیست؟

عملکرد

هاست وردپرسی مجموعه‌ای اختصاصی از CPU، رم و فضای دیسک را شامل می‌شود که کاملاً مستقل است. بنابراین با بهینه‌سازی‌های مناسب سایت، می‌توانید عملکرد فوق العاده‌ای برای هر پروژه وردپرسی داشته باشید.

سهولت استفاده

به طور کلی مدیریت سرور زمان‌بر است و به نیروی کار آگاه و باتجربه نیاز دارد که در اینجا میزبانی وردپرس برتری بیشتری خواهد داشت. البته با توجه به این واقعیت که می‌توانید روش‌های مدیریت شده‌ای برای هر دو نوع میزبان پیدا کنید باید گفت که حتی یک کاربر مبتدی نیز می‌تواند هر کدام از آنها را بدون مشکل مدیریت کند.

ویژگی‌های خاص

ارائه دهندگان هاست وردپرس همیشه در تلاش هستند تا بسته‌های خود را به بهترین وجه به مشتریان ارائه ‌دهند؛ از نصب و به‌ روزرسانی خودکار گرفته تا اقدامات امنیتی پیشرفته که ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

پشتیبانی

زمانی که هر دو سرویس VPS و WordPress مدیریت می‌شوند، به دانش و بینش‌هایی نیاز است که پشتیبانی هاست باید بتواند آنها را ارائه دهد. با این حال، در نظر بگیرید که ارائه دهندگان سرور مجازی موظف‌اند به طیف گسترده‌ای از نیازهای مشتریان پاسخ دهند در حالی که هاست‌های وردپرس فقط مجموعه خاصی از مهارت‌ها را شامل می‌شود.

قیمت

مقایسه میزبان VPS با هاست وردپرس از نظر هزینه ​​دشوار است زیرا خدمات و میزان منابع سیستم ارائه شده برای هر کدام بسیار متفاوت هستند که به نوع نیاز کاربر و خدمات مد نظر وی بستگی خواهد داشت.

موارد استفاده از VPS

در حالی که سرورهای VPS برای وب سایت‌های تجاری پر بازدید و بزرگ عالی هستند، موارد دیگری نیز برای استفاده از آنها وجود دارد؛ مانند:

  • راه‌اندازی مشاغل آنلاین کوچک تا متوسط در حال گسترش و رشد
  • برگزاری جلسات ویدئو کنفرانسی از راه دور
  • مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
  • پروژه‌های مدیریتی و سفارشی‌سازی آنها
  • رویدادهای پخش زنده
  • تعادل، توزیع و نظارت بر بار ترافیکی بین چندین سرور دیگر

چرا میزبانی VPS؟

هر وب سایتی نیازهای متفاوتی دارد که البته در صورت استفاده از هاست اشتراکی می‌توان حدود 25 تا 50 بازدید کننده در یک بازه زمانی یکسان را از طریق بهینه‌سازی درست و کافی ساپورت کرد. با این حال، هنگامی که سایت شما به صد یا حتی هزار بازدید کننده در یک زمان مشخص افزایش یابد و یا به حافظه بیشتری نیاز باشد، روی آوردن به VPS یک ضرورت تلقی خواهد شد.

ضمن این که می‌توانید تقریباً تعداد نامحدودی وب‌سایت‌ را از طریق یک VPS میزبانی کنید. یعنی اگر علاوه بر پهنای باند، به فضای دیسک، رم و یا ظرفیت CPU بیشتری نیاز دارید، این امکان وجود دارد تا در همان لحظه و بدون هیچ توقفی منابع خود را ارتقا و به ‌روزرسانی نمایید.

همچنین حجم انتقال داده در VPS می‌تواند از چند ترابایت تا نامحدود باشد. فقط باید مطمئن شوید طرحی را خریداری می‌کنید که نیازهای سایت شما از نظر میزان پهنای باند برای انتقال دیتاهای مورد انتظارتان را برآورده خواهد کرد. به طور کلی اگر در آینده به پهنای باند بیشتری برای انتقال نیاز داشته باشید، جای نگرانی نیست زیرا به راحتی می‌توانید درخواست ارتقا منابع خود را ارسال کنید تا مدیران شرکت‌های هاستینگ به طور خودکار منابع لازم سرور مجازی شما را به سطح بالاتری ارتقا دهند.

جمع بندی

سرور مجازی یا VPS امکان دسترسی به منابع و کنترل کامل آنها بدون نیاز به اجرای سرور بر روی سیستم کاربر را می‌دهد که این می‌تواند یک راه حل عالی برای وب سایت‌هایی با ترافیک متوسط ​​رو به بالا، داده‌های سنگین و وب سایت‌های فروشگاهی باشد. با این حال، مشاغلی که انتظار رشد سریع دارند نیز می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

به طور کلی اگر می‌خواهید یک محیط میزبانی قابل اعتماد با قیمت مناسب و سرعت بالا داشته باشید، قطعاً ارزش دارد که میزبانی VPS را برای سایت خود انتخاب نمایید و فعالیت آنلاین‌تان را بر بستر آن پیش ببرید.

منابع:

inmotionhosting.com/blog/what-is-vps-hostingسرور مجازی (VPS) چیست؟

blog.iranserver.com/vps

www.liquidweb.com/what-is-vps-hosting

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : سرور مجازی (VPS) چیست؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *