در ابتدا، تنها یک رمزارز مرموز و محبوب به اسم بیت کوین از دنیای ارز دیجیتال در سال 2009 متولد شد؛ اما دیری نگذشت که هزاران ارز دیگر نیز به این دنیا پیوستند و هر کدام اهداف منحصربهفرد خود را داشتند. با افزایش این ارزهای دیجیتال، هیاهویی که در اطراف آنها وجود داشت نیز افزایش یافت و به مرور زمان قیمت ارز دیجیتال نیز روند افزایشی به خود گرفت. امروزه ارزهای دیجیتال دیگر فقط یک وسیله برای خرید و فروش نبوده و بلکه یک فرصت سرمایهگذاری عالی هستند.
بازار رمز ارزها ثبات قیمتی ندارند و همواره قیمت تمامی آنها در حال نوسان است. البته یک بازار بی ثبات میتواند برای سرمایهگذاران هم مفید و هم مضر باشد. اینکه یک شخص از این بازار سود کند یا ضرر، بستگی به اهداف و اقدامات وی دارد. همانطور که میدانید قیمت تمامی ارزهای دیجیتال به اخبار و اتفاقات دنیای سیاست و اقتصاد بستگی دارد. پس اگر میخواهید دست پر از این بازار بیرون بروید، باید پیگیر اخبار و عوامل موثر در قیمت ارز دیجیتال باشید.
معرفی بازار ارزهای دیجیتال و نحوه تغییر قیمت ارزها
ارز دیجیتال به عنوان یک اصطلاح در حوزه کریپتوکارنسی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع ارز، یک واحد پول مجازی است که از طریق رمزنگاری حفاظت میشود و دشواری تقلب یا خرج اشتباه در آن به حداقل میرسد. استفاده از رمزنگاری علاوه بر تأمین امنیت و تایید تراکنشها، برای مدیریت تولید واحدهای جدید ارزهای دیجیتال نیز به کار میرود.
افراد میتوانند تمامی این ارزهای دیجیتال را در صرافیهای معتبر معامله کرده و در این بازار فعالیت کنند. روشهای مختلفی برای معامله این ارزها وجود دارد که تریدرها این کار را در صرافیهایی که در لیست ارزهای دیجیتال خود، ارزهای مورد توجه این افراد را دارند، انجام میدهند. در این صرافیها میتوانید قیمتها و نوسانهای قیمتی هر یک از ارزهای دیجیتال را مشاهده کنید.
عوامل موثر در تعیین قیمت ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال با نوسانات قیمتی خود معروف هستند و بسیاری از تریدرها نیز از این طریق نوسانات سود بسیاری کسب میکنند. اگر نگاهی به جدول ارزهای دیجیتال و قیمت آنها بیندازید، میتوانید شدت این نوسانات را بیشتر درک کنید. قیمت ارزهای دیجیتال ممکن است در دورههای کوتاهمدت و بلندمدت به نسبت قابلملاحظهای نوسان کند و عوامل گوناگونی مانند شرایط اقتصادی، تصمیمات دولتی، پوشش رسانهای و دیگر عوامل میتوانند این نوسانات را تشدید کنند. در ادامه به بررسی برخی از این عوامل مهم میپردازیم.
عرضه و تقاضا
ارزش و قیمت ارز دیجیتال به وسیله تعامل عرضه و تقاضا مشخص میشود. وقتی تقاضا به سرعت بیشتر از عرضه افزایش مییابد، قیمت نیز بیشتر میشود. به عنوان نمونه، بیت کوین دارای یک عرضه ثابت به مقدار 21 میلیون بیت کوین است. در مقابل، برخی از ارزها مانند اتریوم سقفی برای عرضه ندارند.
تیمهای مدیریتی برخی از ارزها تصمیم میگیرند که کل عرضه ارز دیجیتال خود را کنترل کنند یا ممکن است توکنهای بیشتری را به جریان عمومی بگذارند یا آنها را حذف کرده تا مدیریت عرضه پول را انجام دهند. برخی از ارزهای دیجیتال از روشهایی برای حذف توکنها یا ارسال آنها به یک آدرس غیرقابل بازیابی در بلاکچین استفاده میکنند تا جلوی افزایش ناپایدار عرضه را بگیرند.
هزینه تولید ارزهای دیجیتال
تولید توکنهای ارزهای دیجیتال جدید از طریق استخراج انجام میشود. ماینرها با استفاده از رایانهها برای تأیید بلوکهای بلاکچین رقابت میکنند. افزایش رقابت منجر به افزایش پیچیدگی استخراج میشود و همچنین هزینههای استخراج نیز افزایش مییابد. افزایش هزینههای استخراج تأثیر مستقیمی بر قیمت ارز دیجیتال دارد.
اگر ارزش ارز معدنی کافی نباشد تا هزینه استخراج را تأمین کند، ماینرها استخراج نمیکنند؛ بنابراین تا زمانی که تقاضا برای استفاده از بلاکچین ادامه دارد، قیمت ارزهای دیجیتال افزایش خواهد یافت.
شرایط اقتصادی
عوامل اقتصادی مانند تورم، نرخ بهره و بیکاری میتوانند تأثیر مهمی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشند. به عنوان مثال اگر نرخ تورم افزایش یابد، افراد ممکن است تمایل داشته باشند بیشتر در ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند تا از اثرات تورم در اقتصاد محافظت کنند.
تصمیمات سیاسی دولتها
مقررات و تصمیمات سیاسی دولتها میتواند تأثیر مهمی بر بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد. به عنوان مثال اگر دولتها مقررات سختگیرانهای را برای استفاده از ارزهای رمزپایه اعمال کنند؛ این موضوع میتواند افراد را از معاملات آنها منصرف کند و منجر به کاهش قیمت ارزها شود. اگر یک نهاد حاکم قوانین را تغییر دهد و سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال محدود شود، این نیز ممکن است باعث کاهش قیمت ارزهای دیجیتال شود.
نگرانیها و خبرهای امنیتی ناشی از هک ارزها
در سال 2022 خسارات بالغ بر 3 میلیارد دلار ناشی از حملات هک و کلاهبرداری به رمزارزها باعث افت بازار کریپتو و کاهش قیمت ارز دیجیتال شد. سقوط FTX نیز خونریزی در بازار کریپتو را تسریع کرد. آسیبپذیری قراردادهای هوشمند یکی از نگرانیهای اصلی سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال است؛ بنابراین برای توسعهدهندگان پروژهها حائز اهمیت است که قراردادهای هوشمند خود را توسط یک شرکت حسابرسی معتبر بررسی کرده و اشکالات کد نرمافزاری را کاهش دهند تا اعتماد کاربران افزایش یابد.
پوشش رسانهای و اخبار مثبت و منفی
تأثیر رسانهها بر بازار کریپتو نیز میتواند به طور محسوسی بر احساسات بازار تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال اگر رسانهها خبرهای مثبتی را در مورد بازار منتشر کنند، این ممکن است تعداد بیشتری از افراد را به سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال ترغیب کند و باعث رشد بازار شود.
چگونه اخبار موثر بر قیمت ارز دیجیتال را بررسی کنیم؟
تمامی مواردی که تاکنون بررسی کردیم به صورت مستقیم بر قیمت ارز دیجیتال تاثیر میگذارند. فردی که بخواهد در این بازار سرمایهگذاری کند و به سود خوبی دست یابد، باید همواره در پی خبرهای مرتبط درباره ارزهایی که با آنها معامله میکند، باشد. سایتهای خبری و شبکههای اجتماعی بهترین مکان برای دنبال کردن اخبار موثر در قیمت ارزها هستند. برخی از سایتهای خبری به صورت تخصصی فقط بر خبرهای ارز دیجیتال تمرکز میکنند. این سایتها بهترین گزینه برای پیگیری اخبار ارزهای دیجیتال هستند.
در شبکههای اجتماعی مانند ایکس (توئیتر سابق) اغلب سیاستمداران و افرادی که قدرت بالایی در رمز ارزها دارند، همواره پستهایی قرار میدهند که حرفهایشان به طور مستقیم قیمت ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار میدهد. پس حتما سعی کنید تا در این شبکهها عضو باشید و این افراد را شناسایی و دنبال کنید.
با پیگیری اخبار رمز ارزهای دیجیتال، همواره در حال کسب سود باشید
اطلاعات بهروز و تحلیلهای صحیح میتوانند کلید موفقیت در دنیای ارزهای دیجیتال باشند. دنیای ارزهای دیجیتال پر از حوادث و تغییرات سریع است و داشتن اطلاعات تازه و تحلیلهای صحیح، میتواند به شما کمک کند تا از قیمت ارز دیجیتال مطلع شده و همواره در حال کسب سود باشید.
نظرات در مورد : روش های بررسی اخبار تاثیرگذار بر روی قیمت ارزهای دیجیتال