شبکه تلویزیونی “من و تو”، که چهارشنبه شب گذشته پس از ۱۴ سال رسما تعطیل شد. این شبکه قبل از اینکه تعطیل شود، حدود ۲۰۰ کارمند داشت و امکانات رسانهای مناسبی مثل استودیوها و تجهیزات تصویربرداری داشت. با این حال، تامین هزینههای مالی این شبکه توسط یک فرد به تنهایی امکانپذیر نبود. اطلاعات موجود نشان میدهد که بودجه منوتو از منابع مختلف تامین میشده است، اما جزئیات دقیق در این زمینه مشخص نیستند.
چرا شبکه من و تو تعطیل شد
بعضی افراد و اپوزیسیون خارجنشین مدعی شدهاند که بودجه منوتو در سالهای گذشته حدود ۲۲ میلیون پوند (۳۰ میلیون دلار) بوده است، اما منبع این بودجهها روشن نیست. سوالی که مطرح شده است این است که چرا با وجود تامین بودجه هرسال، شبکه ناگهان با مشکلات مالی مواجه شد. برای پاسخ به این سوال، باید به عدم تحقق اهدافی که بعد از راهاندازی شبکه مشخص شده بود، توجه کرد.
در نهایت، مشخص نیست که در آینده شبکه “من و تو” آیا میتواند فعالیت خود را ادامه دهد یا خیر. این وابسته به تامین منابع مالی و حل مشکلات دیگر است که برای این شبکه وجود دارد.
منوتو یک تلویزیون است که برنامههای سرگرمی مخصوص بچهها داشت. بچهها با دیدن این برنامهها خوشحال و سرگرم میشدند. اما بعدها برنامههایی پخش شد که درباره تاریخ ایران صحبت میکردند. این برنامهها قصد داشتند تا داستانهایی راجع به زمان پهلوی روایت کنند و پهلویها را قهرمان نشان دهند. این برنامهها از فیلمهایی که از خانواده پهلوی در اختیار آنها قرار میگرفت، استفاده میکردند و داستانهای مثبتی از زمان پهلوی روایت میکردند.
منوتو در طول فعالیتش ادعا کرده بود که صرفاً تاریخهایی که توسط دیگر رسانهها نادیده گرفته شده را منتشر میکند. آنها به شدت از رضا پهلوی حمایت میکردند و این حمایت در انتشار منشور همبستگی هم بیان شد.
در پاییز سال گذشته، رسانههای فارسیزبان نقش مهمی در انتشار اخبار ناصحیح و ایجاد ناآرامی در ایران داشتند. منوتو نیز در این رقابت شرکت کرد و تمرکزش را از برنامههای سرگرمی به امور سیاسی منتقل کرد. به همین دلیل، از پاییز سال ۲۰۲۲ شروع کرد تا برنامههای سیاسی را پخش کند و دیگر تمرکزش روی برنامههای سرگرمی نبود.
اینجا منوتو هم مثل بقیه شبکهها، ارتباط تلویزیونی با ما داشت. اولش منوتو یه شبکه سفید بود که فقط برنامههای سرگرمی میگذاشت. ولی الان شد یه شبکه سیاسی که هم سرگرمی میذاره و هم درباره مسائل سیاسی حرف میزنه. منوتو نتونست به هدفی که کارفرماهاش داشتن برسه و به همین دلیل دیگه فعالیت نمیکنه. شاید یکی از دلایل تعطیل شدن منوتو این باشه که برندش دیگه مثل قبل نمیتونست بر طرف نیازها و خواستههای کارفرماهاش بمونه. از طرف دیگه، تاریخ مصرف منوتو تموم شده بود، یعنی دیگه نمیتونست به هدفی که دنبالش بود برسه. به هر حال، منوتو تلاش کرد با چیزهایی مثل مستندها و برنامههای سرگرمی مخاطب جدید جذب کنه و سرمایهگذار جدید پیدا کنه، ولی در نهایت مجبور شد فعالیتش رو قطع کنه.
البته نباید فکر کنیم که منوتو تموم شدن کار تیم رسانهایش رو همراه داره و همه اهداف و ایدههایی که داشتن به پایان رسیدن. مهم اینه که منوتو به دلیل نبودن برند سفید دیگه نمیتونه به هدفی که بنیانگذارا و کارفرماهاش دارن میرسه. به عبارت دیگه، در شرایط فعلی دیگه نمیشه منوتو رو با شبکه “منوتو” ادغام کرد و منتظر بمونیم که کیوان عباسی با برند و فرم جدیدی دوباره سعی کنه مخاطب جدید جذب کنه و شاید با پیدا کردن حامی تازه، بتونه دوباره شروع کنه.
به نظرم باید به این نکته هم توجه کنیم که چجوری شبکههای تلویزیونی جلوی پیشرفت و جذب مخاطب رو میگیرن. واقعیت اینه که مسیری که منوتو رفت و سعی کرد با سرگرمی مخاطب رو جذب کنه، هیچ کار عجیبی نبود. منوتو تلاش کرد با جذب مخاطب و ارائه برنامههای سرگرمکننده، به مخاطبش چیزی بده و این چیزی که الان در برنامههای صدا و سیبله، منوتو یک شبکه تلویزیونی در ایران بود. منوتو در سال 2010 تاسیس شد و هدف اصلی آن ارائه برنامههای سرگرمی و فرهنگی بود. این شبکه برنامههایی متنوع از جمله سریالها، فیلمها، کمدیها، برنامههای تلویزیونی و مستندها را پخش میکرد. همچنین، منوتو برنامههای خبری و تحلیلی سیاسی نیز داشت و در برخی مواقع به بررسی مسائل اجتماعی و سیاسی پرداخت. منوتو در سال 2024 فعالیت خود را به دلیل مشکلات مالی و سازمانی متوقف کرد.
بیشتر بخوانید :
نظرات در مورد : دلیل تعطیلی شبکه من و تو لو رفت