آنتی ویروس پادویش

خبر خوش برای کاربران ایرانی: تحریم ارائه خدمات اینترنتی لغو می شود

تحریم ارائه خدمات اینترنتی لغو می شود

در روز های اخیر اخباری مبنی بر لغو تحریم های اینترنتی برای مردم ایران در امریکا به گوش رسید ، آیا این خبر واقعیت دارد در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

گیفت کارت

به گزارش زوم تک به نقل از گجت نیوز در روزهایی که مردم ایران از مشکلات دسترسی به اینترنت به ستوه آمده بودند، گویی امیدی در دل‌ها روشن شد. ایلان ماسک، مالک اسپیس‌ایکس، از ارائه خدمات استارلینک و اینترنت ماهواره‌ای به مردم ایران خبر داد. در همین حین، از آمریکا نیز زمزمه‌هایی از لغو تحریم‌های اینترنتی ایران به گوش می‌رسید.

تحریم های بین المللی خدمات اینترنت به ایران

اما این امیدها دیری نپایید و به مرور زمان، وعده‌ها رنگ باختند. اکنون که حدود یک سال و نیم از آن روزها می‌گذرد، هیچ‌کدام از این وعده‌ها به واقعیت تبدیل نشده‌اند.

استارلینک و تحریم های بین المللی

فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی داخلی همچنان به قوت خود باقی هستند. ایلان ماسک پس از مدتی اعلام کرد که در صورت عدم دریافت مجوزهای لازم از دولت ایران، خبری از ارائه خدمات استارلینک در کشورمان نیست.

وعده‌های دولت آمریکا مبنی بر لغو تحریم‌های اینترنتی نیز به سرانجام نرسیدند و کاربران ایرانی همچنان برای دسترسی به بسیاری از سرویس‌های اینترنتی خارجی با مشکلات تحریم روبرو هستند.

این اتفاقات بار دیگر نشان داد که نباید به وعده‌های پوچ دل بست. تا زمانی که اراده‌ای برای حل مشکلات اینترنتی در کشور وجود نداشته باشد، هیچ‌کدام از این وعده‌ها به واقعیت تبدیل نخواهند شد.

مردم ایران به اینترنت آزاد و بدون محدودیت نیاز دارند. امیدواریم روزی شاهد رفع مشکلات اینترنتی در کشورمان باشیم و بتوانیم از اینترنت به عنوان ابزاری برای رشد و توسعه استفاده کنیم.

 

گامی دیگر در جهت آزادی اینترنت در ایران: معافیت تحریمی ارائه خدمات اینترنتی به قانون تبدیل شد!

در ماه‌های گذشته، شاهد خبرهای امیدوارکننده‌ای در خصوص لغو تحریم‌های اینترنتی ایران بودیم. در ابتدا، مجوز معافیت تحریمی توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شد که به موجب آن، قرار بود کاربران ایرانی بدون هیچ محدودیتی به طیف گسترده‌ای از خدمات اینترنتی، از جمله شبکه‌های اجتماعی، ابزارهای ارتباطی، نرم‌افزارهای تماس ویدیویی، خدمات ابری، نقشه‌های آنلاین، بازی‌های کامپیوتری، پلتفرم‌های آموزشی، ابزارهای ترجمه و احراز هویت دسترسی پیدا کنند. همچنین استفاده از آنتی‌ویروس‌ها، سیستم‌عامل‌های موبایلی، تلفن‌های ماهواره‌ای، روتر، مودم و گجت‌های دیجیتال نیز در این معافیت لحاظ شده بود.

اما این وعده‌ها رنگ واقعیت به خود نگرفتند و کاربران ایرانی همچنان برای دسترسی به بسیاری از این خدمات با چالش‌های تحریم روبرو بودند. با این حال، خبرهای جدیدی از آمریکا به گوش می‌رسد که نویدبخش تحولات مثبتی در این زمینه است.

دولت جو بایدن اعلام کرده که قصد دارد با تبدیل مجوز معافیت تحریمی ارائه خدمات اینترنتی به مردم ایران به یک قانون لازم‌الاجرا، گام بزرگی در جهت آزادی اینترنت در کشورمان بردارد.

وزارت دارایی آمریکا نیز در اقدامی مهم، مقررات معافیت ارائه خدمات اینترنتی به ایران را به قوانین فدرال اضافه کرده است. این اقدام می‌تواند به معنای تسهیل و قانونی‌تر شدن ارائه خدمات اینترنتی به کاربران ایرانی باشد.

مجوز عمومی دی-۲ که در سپتامبر ۲۰۲۲ صادر شده بود، در ابتدا با هدف تسهیل دسترسی شهروندان ایرانی به اینترنت و تبادل آزاد اطلاعات در پی ناآرامی‌های خیابانی ایران بود. حال با تبدیل شدن این مجوز به قانون، بخش خصوصی و شرکت‌های فناوری نیز می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری به ارائه خدمات به کاربران ایرانی بپردازند.

حمایت دو حزبی از این قانون نشان‌دهنده عزم جدی دولت آمریکا برای تحقق آزادی اینترنت در ایران است.

علاوه بر این، دولت آمریکا برای کمک به تبادل آزاد اطلاعات، ارائه خدمات ضد سانسور و همچنین تحریم دست‌اندرکاران فیلترینگ و محدودکنندگان اینترنت در ایران نیز برنامه‌هایی در نظر دارد.

هنوز جزئیات دقیق اجرای این قانون مشخص نشده است. اما در صورت اجرایی شدن آن، می‌توان انتظار داشت که:

ایرانی‌ها برای دسترسی به خدمات اینترنتی مذکور با مشکل تحریم روبرو نخواهند بود.
دولت آمریکا فاند دولتی در اختیار شرکت‌های حوزه فناوری قرار دهد تا فیلترشکن‌های رایگان را به کاربران ایرانی ارائه کنند.
شاهد گام‌های موثری در جهت مقابله با فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنتی در ایران باشیم.

البته این معافیت‌های تحریمی فقط شامل حال شهروندان ایرانی خواهد بود و قرار نیست تحریمی از روی دولت ایران و نهادهای سیاسی و نظامی برداشته شود.

با این وجود، تبدیل مجوز معافیت تحریمی به قانون، می‌تواند نقطه عطفی در مسیر آزادی اینترنت در ایران باشد و به نفع کاربران ایرانی، شرکت‌های فناوری و جامعه جهانی عمل کند.

امیدواریم شاهد اجرایی شدن این قانون و تحقق دسترسی آزاد به اینترنت برای همه ایرانیان باشیم.

نکات مهم:

وعده‌های ایلان ماسک مبنی بر ارائه خدمات استارلینک به مردم ایران به سرانجام نرسید.
تحریم‌های اینترنتی ایران همچنان به قوت خود باقی هستند.
مردم ایران به اینترنت آزاد و بدون محدودیت نیاز دارند.
امیدواریم روزی شاهد رفع مشکلات اینترنتی در کشورمان باشیم.

3.7/5 - (3 امتیاز)

نظرات در مورد : خبر خوش برای کاربران ایرانی: تحریم ارائه خدمات اینترنتی لغو می شود

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *